web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Palstaviljelyalueiden yleiset säännöt, 2018

PALSTAVILJELYALUEIDEN YLEISET SÄÄNNÖT  

Palstaviljelyalueen vuokraa Soukka-seura ry, Sökö-sällskapet rf vuodeksi kerrallaan, viljeltävän palstan käytöstä vastaa vuokraaja.  Sama palsta on vuokrattavissa uudelleen maksamalla sen käytöstä määrätyt maksut. Palstaa saa käyttää yksinomaan hyötykasvien ja kukkien viljelyyn, lukuun ottamatta haitallisia vieraslajeja.  Palstaviljelyalue on kaikille avoin alue, joten siellä liikkumista ei saa varsinaisia palstoja lukuun ottamatta rajoittaa.   
Kasvit on sijoiteltava siten, että ne ovat hoidettavissa palstalta käsin ja että niistä ei aiheudu haittaa, esim. varjostusta, muille viljelijöille eivätkä ne saa haitata alueen muuta hoitoa.  Kasvit on pystyttävä poistamaan palstalta sopimuksen päättyessä.  
Palstalle saa rakentaa tarpeellisia kasvien tukia, kompostikehikoita ja varastolaatikon puutarhatyökaluille. Niiden on mahduttava kokonaan palstan sisälle. Kasvien suojaamiseen voi käyttää enintään 120 cm korkeaa verkkoaitaa, harsoa tai rakentaa väliaikaisen muovitunnelin.   Muovitunnelit ja kasvilavat yms. rakenteet tulee sijoittaa niin, ettei niistä aiheudu varjostavaa tms. haittaa toisille viljelijöille. Kiinteitä grillejä tai muita palstaviljelyyn kuulumattomia rakennelmia (esim. kasvihuoneita, pergoloita, terasseja yms.) ei palstalle tai sen yhteyteen saa rakentaa.   Kaikki rakennelmat on vaadittaessa poistettava sopimuksen päättyessä. Palstalle ei saa tehdä avotulta.  
Rikkaruohot ja kasvijäte tulee kompostoida palstalla.  Silputtavat oksat tulee kasata mullattomina niille osoitetuille paikoille. Kaikki muu jäte (mm. poistettava puutavara, muovi- ja lasipakkaukset yms.) on viljelijän itse vietävä pois.  Palstan viljelijöiden on huolehdittava rikkaruohojen poistamisesta. Torjunta-aineita käytettäessä on huolehdittava, että ne eivät leviä oman palstan ulkopuolelle ja palstanaapureille on kerrottava käytöstä.
Maan kalkitus, lannoitus ja perusparannus esimerkiksi hiekalla ja hevosen kuivikelannalla on sallittua ja suositeltavaa.  Vuokralaisella ei ole oikeutta saada korvausta tekemistään maanparannuksista palstallaan.
Palstaan kuuluu samalla saralla palstan yhteydessä oleva seuran osoittama polku ja ojat puoliksi mahdollisten palstanaapureiden kanssa. Myös ojat ja polut on pidettävä kunnossa. Polun on säilyttävä vähintään 60 cm leveänä.
Viljelijöiden tulee huolehtia yleisestä siisteydestä ja järjestyksestä koko palstaviljelyalueella.  
Koiria/lemmikkieläimiä saa tuoda omille palstoille, mutta ne on pidettävä kytkettyinä.  
Vesiputkistossa olevista vioista on heti ilmoitettava seuralle ja pääsulku on suljettava, jos vuoto on merkittävä.
Seura järjestää tarvittaessa hyvissä ajoin etukäteen ilmoitettuja yleisiä talkootapahtumia palsta-alueiden ja niiden ympäristön hoitamiseksi. Talkoisiin osallistumisen voi korvata suorittamalla seuralle hallituksen erikseen määräämän talkoomaksun.
Seura valvoo näiden sääntöjen noudattamista ja antaa viljelijöille tarvittaessa kehotuksia havaittujen laiminlyöntien ja puutteiden korjaamiseksi sekä valvoo niiden toteuttamista. Kehotuksen noudattamatta jättäminen voi johtaa viljelyspalstan menettämiseen.  Seuran johtokunta voi tarvittaessa muuttaa näitä sääntöjä, mistä tiedotetaan erikseen.

Espoossa 9.1.2018                           Soukka-seura ry, Sökö-sällskapet rf

Uutiset Espoo.fi

Espoolaisessa päiväkodissa koronavirusaltistus – noin 15 henkilöä karanteeniin

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todettu uusia koronavirustartuntoja. Yksi tartunnan saaneista on ollut...

Lue lisää »

Seniorineuvonta Nestorin ja aikuisten sosiaalipalvelujen puhelinajat muuttuvat 3.8.2020

Puhelinpalvelujen aukioloa pidennettiin keväällä koronavirustilanteen vuoksi. Nyt palaamme normaaleihin...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Uusi pääkatu käyttöön Finnoossa

Uuteen meri- ja metrokaupunginosaan Finnooseen ajaminen helpottuu, kun alueen kolmas pääkatu, Finnoonsilta, avataan...

Lue lisää »

Espoon vanhaa kaupungintaloa ei suojella

Espoon keskuksessa sijaitsevaa vanhaa kaupungintaloa ei suojella. Ympäristöministeriö on hylännyt valituksen, joka...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Kenellä on oikeus kotiseutuun? -selvitys käynnistyy kyselyllä

Kotiseutuliitto toteuttaa syksyn 2020 aikana valtakunnallisen selvityksen kulttuurisesti moninaisesta...

Lue lisää »

Kotiseudulle-apurahat haettavissa elokuun ajan

Kotiseudulle-apurahat ovat elokuun ajan haettavissa osoitteessa www.bit.ly/Kotiseudulle. Hakulomake sulkeutuu...

Lue lisää »