web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Tietotori

Jäsentiedote 1/2021

Soukka-seura ry,
Sökö-sällskapet rf
Jäsentiedote 1/2021

2212021_141856_0.png
Soukka-seura on jatkuvasti kasvava poliittisiin puolueisiin sitoutumaton virkeä kotiseutuyhdistys. Soukka-seura on jäsenmäärältään (yli 600) yksi Espoon suurimmista ja toiminnaltaan aktiivisimmista koti-seutuyhdistyksistä. Siitä huolimatta auta meitä jäsenhankinnassa; kerro ystävillesi ja naapureillesi seuran toiminnasta ja suosittele heitä liittymään jäseneksi. Jäsenmaksu 15 € maksetaan Soukka-seura ry:n tilille Nordea FI 31 1411 3000 0442 84. Viestikenttään tulee kirjoit-taa selvästi nimi, osoite ja mielellään myös sähköpostiosoite, jotta voimme lisätä yhteystiedot jäsenrekisteriimme. Saatuamme maksun postitamme uudelle jäsenelle viimeisimmän jäsentiedotteemme. Tiedustelut puheenjohtaja Matti Viikari p. 040 7769 613 tai matti.viikari@gmail.com.

Puheenjohtajan palsta

Covid-19 pandemia jyllää maailmassa vielä entisellä voimalla. Nyt on kuitenkin toivoa sen loppumisesta kun rokotteita on vihdoin saatavilla. Tähän pandemiaan vedoten hallitus on velkaannuttanut valtiota ennennäkemättömällä tahdilla ja lupautunut lisäksi lahjoittamaan tätä velkarahaa toisille EU-maille useita miljardeja. Velan kasvulla on väistämättä suuret vaikutukset tulevaisuuden talouteen. Verotuksen kiristämisellä on rajansa. On hyvin ilmeistä, että lähivuosina yhteiskunnan on karsittava kovalla kädellä totuttuja palveluitaan. Tämä pandemia ei missään tapauksessa ole viimeinen.

Espoo lienee asukastaan kohden Suomen velkaisin kunta. Valistunut arvaukseni on, että velkaa ja velaksi laskettavia eriä on noin 7 miljardia euroa. Taseessa näytetty velka ei ole koko totuus. Kunta on toteuttanut hyvin suuren osan inves-toinneista kumppanuusmallilla, missä rakennusliikkeille maksetaan korkeana vuokrana investointi ja sen vuosittaiset kulut. Voidaan perustellusti kysyä, onko tässä mitään järkeä. Kunta saa aina lainaa pienemmällä korolla kuin mikä tahansa rakennusliike, ja lainarahalla rakennusliikkeetkin toimivat.

Olen aina todennut, että länsimetron toteuttaminen on yksi suurimmista Espoon virheistä. Aikanaan tehdyissä esiselvityksissä se oli huonoin kolmesta tutkitusta joukkoliikenneratkaisusta. Nyt jokainen voi nähdä, että julkisen joukkoliikenteen kustannukset ovat kasvaneet vuosittain lähes sadalla miljoonalla eurolla ja silti palvelu on useimpien kohdalla heikentynyt ja hiilijalanjälki pysynyt samana. Länsimetron ”pakottavana” seurauksena eteläistä Espoota muutetaan nyt lähinnä rakennusliikkeiden ja sijoittajien tavoitteiden mukaisesti lähes kokonaan sivuuttaen useimpien nykyisten asukkaiden edut ja alueiden vanhat vetovoimatekijät. Tämä on johtanut kiihtyvään väestönvaihtoon. Mm. Helsingin Sano-mien kohuraportin mukaan lähteneiden tilalle on tullut ulkomaalaistaustaisia. Muutos näkyy verotulojen vähenemisenä ja sosiaalimenojen kasvuna. Kaupungin johdon mukaan moniin vuosiin vaihtosuhde ei ole ollut toivottu.

Keväällä on kuntavaalit. Valituilla edustajilla on hyvin suuri merkitys siinä, miten kotiseutumme säilyy ja kehittyy asukkaiden tavoitteiden mukaisesti. Äänes-täkää harkiten!

Toivotan hyvää alkanutta vuotta!      

 Matti Viikari

Koronavuosi 2020

Pandemian vuoksi Suomi muun maailman kanssa on ollut koko vuoden erityistilassa ja julkisen vallan määräysten tai suositusten mukaisesti kokoontumisia sekä liikkumisia on pyritty vähentämään hyvin paljon. Seura on joutunut peruuttamaan kaikki yleisötapahtumat. Vain sääntöjen mukaiset vuosikokoukset pidettiin kasvomaskeja käyttäen ja noudattaen riittäviä etäisyyksiä.

Viherpalstatoiminta on jatkunut entiseen tai jopa entistä aktiivisempaan tapaan koko vuoden. Noin puolet seuran jäsenistä ovat palstaviljelijöitä.

Vuokrattavaa ja myytävää
Tarinoita Soukasta, uusi laajennettu painos
Benita Åkerlundin kirja sisältää paljon valokuvia ja valloittavia tarinoita Soukasta monelta eri vuosikymmeneltä. Kirjaa saa ostaa sihteeriltä, seuran tilaisuuksissa sekä Benita Åkerlundilta kotoa hintaan 15 €.
Soukka, kylä meren rannalla - video
Seuran väen laatima Soukan historiasta kertova video on saatavana DVD muodossa, nyt myös ruotsinkielisenä. Hinta: 20 €. Hanki kotiisi ja vie ystävillesi lahjaksi. Tied. Benita Åkerlund.

Seurantalo
Espoon kaupunki on vuokrannut seuran käyttöön alkuaan ompeluseuran noin sata vuotta sitten rakentaman entisen kansakoulukiinteistön osoitteessa Soukan rantatie 74. Seura vuokraa taloa kokouskäyttöön ja juhlienpitopaikaksi. Sisätiloihin mahtuu pöytiin istumaan viitisen-kymmentä vierasta. Talon vuokra on 150 €/vrk ja jäsenille 120 €/vrk. Talon vuokrausasioissa yhteyshenkilö on Maija Jäppinen 0400 760 055, maija.jappinen42@gmail.com (sekä Kale Koivunotko, 040 577 3621, kale.koivunotko@gmail.com).

Kaasugrilli, muurinpohjapannu, kahvinkeittimet, katokset ja vahvistin
Seuralta voi vuokrata pientä kaasugrilliä seurantalolla käytettäväksi, kaasukäyttöistä muurinpohjalettupannua, 5 litran kahvinkeitintä (40 kupillista), 10 litran kahvinkeitintä (80 kupillista) ja kaiutinta/vahvistinta omiin tilaisuuksiin. Vahvistimessa teho on 50 W, akku kestää enintään 75 tuntia, signaalin syöttö laitteessa olevasta radiosta, mik-rofonista, 3,5 mm liittimestä tai Bluetoothilla. Näiden vuokra on 10 € / laite/vrk. Seuralta on saatavissa kaksi kooltaan 3*3 m pikapystytet-tävää puutarhakatosta. Näistä tukevin (valkoinen) painaa noin 50 kg, toinen (punainen) kolmisenkymmentä kiloa. Kaksi taitavaa ihmistä tekee pystytyksen parissa minuutissa, yksinkin mahdollista mutta hi-taampaa. Näiden vuokra on 25 €/vrk. Tukevimpaan telttakatokseen on seinät, joita voi kiinnittää halutun määrän. Tiedustelut: Maija Jäppinen 0400 760 055 ja Matti Viikari.
Oksahakkuri - risuista silppua
Seura vuokraa 13 hv:n polttomoottorilla käyvää Bolens Pro haketinta. Laite on tehokas ja helppokäyttöinen. Suurin mahdollinen silputtavan tuoreen puun paksuus on 10 cm. Vuorokausivuokra jäseniltä 50 € ja puoli päivää 30 €. Päivässä silppuaa helposti siirtolavallisen verran ri-suja ja samalla säästää lavan kuljetuskustannuksista viitisensataa euroa. Lisäksi käyttäjiltä veloitetaan kulutettu polttoaine (98€) ja mahdolliset väärästä käytöstä johtuneet korjauskulut. Kysy Matti Viikarilta lisää. Tarjolla on mahdollisuuksien mukaan myös hyvin edullisia silppuamis- ja puunkaatopalveluja.

Viherpalstat
Soukka-seura vuokraa Soukassa olevia viherpalstoja ja järjestää nii-hin liittyvää neuvontaa ja opastusta. Palstojen kysyntä on suurempaa kuin mitä voidaan välittömästi tarjota, ja siksi käytössä on varausjono, jota puretaan periaatteella pisimpään jonottanut saa valita ensin. Palsta-asioissa yhteyshenkilö on Matti Viikari.
Tehoa maahan ja kompostiin
Palsta-alueilta on ajoittain saatavissa hevosenlantaa, jossa kuivikkeena on olkibrikettiä tai turvetta. Sitä voi käyttää esim. kompostin seosaineeksi ja maanparannukseen. Hinta itse noutaen jäsenille 1,50 € / l00 l ja muille 2,5 € / 100 l.  Maanparannukseen on saatavilla myös Siilinjärven kaivoksen bio-apatiittia omiin astioihin hintaan 6 € / 10 litraa (= n. 15 kg). Tässä hitaasti vaikuttavassa luonnonmukaisessa maanparannusaineessa on neutralointikyky 18 %, nopea neutralointikyky 2 %, ra-vinnesisältö: kalium (happoliukoinen) 4 %, fosfori 2 %, magnesium 8  ja kalsium 11 %. Tied. Matti Viikari.
Tulevia tapahtumia
Covid-19 virusta vastaan kehitettyjä rokotteita on käytössä ja toiveena on, että kesällä 2021 jo huomattava osa aikuisväestöstä Suomessa on saanut rokotteen. Seura aloittaa taas yleisötilaisuuksien järjestämisen sitä mukaa kuin yleiset ohjeistukset sen sallivat.
Tanssilla on tutkitusti paljon positiivisia vaikutuksia mieleen, kehoon ja sosiaalisiin suhteisiin.
Voidaan lyhyesti Iltalehden tapaan luetteloida vaikka seuraavia tanssin etuja:
 • Yhdistää
Tanssi, teatteri ja taideharrastukset ylipäätään yhdistävät ihmisiä. Niiden on osoitettu edistävän sosiaalista osallisuutta muun muassa de-mentiapotilaiden ja heidän hoitajiensa sekä eri sukupolvien välillä.
 • Saa oppimaan
Tanssilla on todettu olevan yhteys kielelliseen oppimiseen, ja se voi vaikuttaa myönteisesti esimerkiksi lapsen motoriseen kehitykseen ja keskittymiskykyyn.
 • Virkistää muistia
Tanssilla on todettu olevan positiivinen vaikutus muistiin ja oppimiskykyyn läpi elämän.
 • Pitää pystyssä
Tanssin on osoitettu tekevän hyvää aivoille, kehittävän tasapainoa ja tarkkaavaisuutta. Ikäihmisillä tanssitaustan on todettu vähentävän kaatumisriskiä.
 • Polttaa rasvaa
Tanssi voi olla tehokas tapa polttaa rasvaa.
 • Nostaa mielialaa
Tanssi nostaa mielialaa ja ohjaa huomion muuhun kuin käynnissä olevaan fyysiseen ponnistukseen.
 • Lisää liikkuvuutta
Tanssi harjoittaa samanaikaisesti liikettä, kehon asentoa ja linjauksia sekä liikkuvuutta. Tanssi ylläpitää kehon voimaa, liikkuvuutta, aerobista kestävyyttä ja hienomotoriikkaa. Tanssi voi olla hyvin vaativaa fyysisesti, mutta vaikka se on raskasta, se voi tuntua kevyeltä.
 • Vähentää ahdistusta
Tanssi- ja musiikkiterapian on todettu vähentävän ahdistusta ja ma-sennusta lapsilla ja nuorilla.
 • Vähentää stressiä
Tanssi voi auttaa purkamaan stressiä.
 • Kasvattaa itsetuntemusta
Tanssin on havaittu kehittävän itsetuntemusta, sosiaalisia taitoja ja kognitiivisia toimintoja. Tanssiminen voi tarjoa paikan unelmoida ja kohottautua hetkeksi arjen yläpuolelle.
 • Auttaa kipuun
Tanssi voi auttaa kroonisen kivun kanssa eläviä.
 • Lisää uskoa itseen
Säännöllisen tanssiterapian on todettu lisäävän kehotietoisuutta ja vaikuttavan myönteisesti kehonkuvaan sekä lisäävän uskoa oman ke-hon mahdollisuuksiin ja voimavaroihin.
Tunneille voi osallistu silloin kun ehtii. Oman tanssillisen kehityksen kannalta on kuitenkin hyödyllistä osallistua mahdollisimman usein, jotta rytmi ja kuviot syöpyisivät lihasmuistiin. Tanssi ei ole missään tapauksessa vain ”vanhojen ihmisten” juttu, vaan hyvin palkitseva nykyaikainen harrastus. Erityisesti ikäihmisille tanssi on kaikin puo-lin mitä mainiointa. Tanssiminen on hyvin paljon monimuotoisempi harjoitusmuoto kuin tavallinen lihaskuntoharjoittelu. Kun ihminen vanhenee, niin hänen tulisi valita liikuntamuoto, joka aktivoi aivojen useita eri osia ja tässä suhteessa tanssiminen on lähestulkoon yksi parhaista liikuntamuodoista.

Kansantanssin opetusta tiistaisin kello 20.30 – 22.00
Tiistaisin kello 20.30 – 22.00 pidetään Soukan Kansantanssijat ry:n kansantanssiharjoituksia, kunhan rajoitettu kokoontuminen on taas mahdollista.. Ohjaaja on Mari Castrén. Paikka on Soukan nuorisotila, liikuntasali (Soukantie 13, ylin kerros, sisäänkäynti kävelytien puolelta). Näissä harjoituksissa opetellaan paitsi perusaskeleita myös näyttäviä koreografioita erilaisiin pelimannimusiikkeihin. Koronarajoitusten vuoksi tunneilla käytetään kasvomaskeja ja harjoitteet ovat rivitanssityylisiä ”yksin ryhmässä” tapaan. Kan-santanssijoiden aktiivijäsenten koko vuoden jäsenmaksu on 75 €. Soukan Kansantanssijoiden Sillai-ryhmä esiintyy muutaman kerran vuodessa eri tilaisuuksissa. Kaikki uudet ja vanhat tanssijat ovat tervetulleita harjoituksiin. Uudet jäsenet pääsevät vuodeksi ilmaiseksi erillisille Soukka-seuran järjestämille paritanssitunneille. Myös lapset ovat tervetulleita kansantanssijoiden lapsiryhmään. Katso tarkemmin www.soukankansantanssijat.org

Kevätkokous pidetään 8.4.2021 klo 19 seurantalossa (Soukan rantatie 74)
Kokouksessa esitellään edellisen vuoden toimintakertomus sekä tilinpäätös.

Siivoustalkoot Soukan yleisillä alueilla la 24.4. klo 10 -18
Jätesäkkejä ja roskapihtejä on saatavilla palvelutalon edustalta ja matonpesupaikalta. Roskasäkit, kierrätykseen menevät materiaalit ja silputtavat risut voi jättää totuttuun tapaan talkooilmoituksessa merkittyjen katujen ja raittien varteen, mistä me keräämme ne käsittelyyn.

Klapitalkoot ja talkootanssit la 12.6. Hanikan virkistyskeskuksessa klo 13 – 22, mikäli mahdollista
Virkistyskeskuksessa (Matasaarentie 1) tehdään polttopuita kello 13–17. Ota omat kirveet mukaan! Aikaisempina vuosina klapeja on tehty noin 5 pi-nokuutiometriä, mikä riittää virkistyskeskuksessa vuoden tarpeisiin. Tal-kooväelle on tarjolla keittoa. Ulkolavalla pidetään tans-sihaluisille talkootanssit levymusiikin tahdittamana kello 18–22, sitä ennen saunominen rantasaunassa. Illalla on myös yhteislaulua sekä makkaran- ja letunpaistoa eli mukavaa toimintaa hyvässä seurassa koko perheelle! Espoo on vuokrannut maksuttomaan yleiseen käyttöön aikoinaan lahjoitetun virkistyskeskuksen yhdelle toimijalle, minkä jälkeen ainakaan toistaiseksi seura ei ole päässyt käyttämään sitä. Vuokralainen on lopettanut ja Espoon Tilakeskus harkitsee jatkotoimia. Jos pidätte aiheellisena virkistyskeskuksen palauttamista lahja-kirjan mukaiseen yleiseen vapaaseen käyttöön, olkaa ystävällisesti yhteydessä asiasta päättäviin luottamus-henkilöihin  

Luonnonkukkien päivän kävely Alakartanontien urheilukentältä su 13.6. klo 13-16
Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasviharrastuksen ja luonnon-tuntemuksen lisääminen sekä yhteisten luontoelämysten tarjoaminen ja tavallisten kasvien tutuiksi tekeminen. Kutsumme mukaan kaikkia kasveista kiinnostuneita opastetulle kasviretkelle, jonka oppaana on tietokirjailija Mattias Tolvanen. Tavallisesti olemme tunnistaneet toistasataa kukkivaa kasvia retken aikana. Varustaudu kävelyyn sään mukaisesti. Mukaan kannattaa ottaa myös eväät.

Lavatanssit kesällä tiistaisin 29.6. - 17.8. klo 18 -22 rantasaunoineen Hanikan virkistyskeskuksessa jos mahdollista. Seura järjestää lavatanssit mikäli pääsemme sinne  korvauksetta. Vaikuta luottamushenkilöihin https://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Paatoksenteko/Kaupunginhallitus/Tila_ja_asuntojaosto/Jasenet jotta tämä mahdollistuisi. Vapaa pääsy.

Jättipalsamin ja pujon kitkemistalkoot ke 30.6. klo 18-20
Tule joko Puropuistoon tai palstapellolle kartanoiden väliin. Omat kumihanskat kannattaa ottaa mukaan, sillä jättipalsamit ovat vetisiä ja kasvineste voi tuntua ikävältä käsissä. Pujot voi jättää maasta nyhdettyinä sijoilleen kuivumaan. Kukkivat siemeniä muodostaneet jättipal-samit on pussitettava jätesäkkeihin mätänemään sillä maahan jätettyi-nä ne juurtuvat hyvin herkästi uudestaan ja jatkavat kasvuaan. Kukinnan alkuvaiheessa olevat voidaan jättää kuiville paikoille (esim. isojen kivien tai puunrunkojen päälle) maahan kuivumaan ja kuolemaan.

Teatteri Hyökyvuori, esitykset jatkunevat elo- ja syyskuussa Pakkasmäen kesäteatterinäyttämöllä Soukassa (Espoonlahdentie 10)
Soukka-seuran jäsenet saanevat taas teatterikäynnillä ilmaisen kahvin ja pullan. Kahvilipun saa lipun oston yhteydessä ilmoittamalla seuran jäsenyyden. Lisätiedot ja varaukset:
info@teatterihyokyvuori.com, puh 0400 260 710,

Yhteislauluilta seurantalossa pe 20.8. klo 18
Kesäkauden päättäjäisissä on tarjolla lohikeittoa ja kahvia omakus-tannushintaan 6 €. Lauletaan ja tarinoidaan yhdessä elokuun illan hä-myssä. Ohjelmassa on myös välähdyksiä Soukan historiasta.  Tervetuloa mukaan!

Soukka-päivä la 4.9. klo 10 – 16
Ostarilla paikalliset yhdistykset ja toimijat esittelevät toimintaansa. Soukan Huolto tarjoaa soppatykistä hernekeittoa, partiolaisilta lettuja ja erilaista ohjelmaa, Espoonlahden Martoilla kahvila, tanssiesityksiä, liikkeissä esittelyjä ja tarjouksia. Ilmainen kirpputori, omat pöydät (ja tarvittaessa katokset) mukaan. Lankakauppa Menitan kahvilassa on Villasukkien Soukka -tapahtuma, missä opastetaan villasukkien neulomisessa.

Soukka-päivän tanssit palvelutalossa klo 17-20
Loistava Swing Memories Orkesteri soittaa ikivihreitä ja tanssittaa palvelutalon (Soukan elä ja asu -seniorikeskus) parketilla (Soukankaari 7). Illan aikana on tanssiesityksiä ja mahdollisesti jonkun tanssila-jin pikainen perusteiden opetustuokio. Buffetista saa kahvia ja pullaa. Vapaa pääsy.

Tiedottaminen sähköpostiinne
Seuraava jäsentiedote toimitetaan elokuussa. Lähetämme jäsentiedotteet ja muutaman kerran vuodessa myös tuoreet tapahtumatiedot-teet sähköpostitse kaikille joiden toimiva sähköpostiosoite on meillä tiedossa ja lupa sähköiseen tiedottamiseen saatu. Hyvin mielellämme toimitamme kaiken pelkästään sähköisesti. Se pienentää kovasti seuran kuluja ja vaivaa. Jos mitään sähköpostilla toimitettuja tiedot-teita ei ole tullut ja niitä haluatte tai haluatte pelkästään sähköisiä tiedotteita, pyydän ystävällisesti lähettämään asiasta viestiä matti.viikari@gmail.com.

Soukka-seuran muuta sähköistä viestintää
Soukka-seura ry palvelee jäseniään myös verkossa. Seurasta kiinnostuneet voivat internetissä liikkuessaan seurata ja osallistua yhdistyksen toimintaan. Jäsenille ovat tarjolla Tietotorin kansalaisverkon laajat palvelut.

Soukka-seuran kotisivusto esittelee seuran toimintaa. Se sisältää mm. tapahtumakalenterin, uutisia, tietoa palveluista, linkkejä Soukassa toimiviin yhdistyksiin sekä Soukan historiaa. Sivuston osoite on http:// www.soukka-seura.fi tai www.soukkaseura.fi Facebookissa on Soukka-seura ryhmä.

Seuran vastuuhenkilöt kuuntelevat mielellään jäsenten ehdotuksia ja tuovat niitä johtokunnan kokouksiin käsiteltäviksi. Seuraavan sivun luettelossa on mainittuina sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot. Koronarajoitusten vähenemisen jälkeen henkilökohtainen tapaaminen mm. seuran tilaisuuksissa on taas mahdollista.

Seuran vastuuhenkilöt vuonna 2021

puheenjohtaja Matti Viikari     040 776 9613
viherpalstat
varapuheenjohtaja Sirpa Isotupa         0500 261 967
talousvastaava Matti Alkula     050 483 7319
sihteeri Maija Jäppinen                0400 760 055
seurantalon vuokraus, tiedotus
rahastonhoitaja Kaisa Kivi      040 574 9577
johtokunnan jäsen Arvi Hurskainen      045 631 3025
johtokunnan jäsen Timo Minkkinen       0400 915 445
johtokunnan jäsen Kale Koivunotko      040 577 3621
johtokunnan jäsen Reino Turo   040 557 6953
Benita Åkerlund                        040 557 5213
kotiseutuneuvos
Elli Ritala                             050 368 7990
tapahtumaorganisaattori


Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Päiviö Tommila 1931–2022

Kotiseutuliiton kunniajäsen, akateemikko Päiviö Tommila kuoli 18. marraskuuta. Tommila toimi liiton...

Lue lisää »

Kotiseutuliiton hallitukseen uusina Tuula Aitto-oja Oulaisista, Hanna-Kaisa Siimes Helsingistä ja Ari Sirén Valkeakoskelta

Sampo Suihko jatkaa hallituksen puheenjohtajana ja Anna-Maija Korhonen sekä Tuija Ahola varapuheenjohtajina...

Lue lisää »