web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Poimintoja alkuvuoden 2012 tapahtumista

Poimintoja alkuvuoden 2012 tapahtumista

Laskiaistiistain tapahtuma Puropuistossa on jo perinne yhteistyössä Espoonlahden Marttojen kanssa. Viime talvena lunta oli reilut puoli metriä ja sää illalla leuto. Samaan aikaan olleesta hiihtolomaviikosta huolimatta paikalla oli noin 80 henkeä. Seura tarjosi maksua vastaan hernekeittoa ja kahvia, Martat pannukakkua. Kaikki halukkaat lapset ehtivät kokeilemaan poniratsastusta, innokkaimmat useammankin kerran.

Linnunpönttötalkoissa uusitussa Soukan koulussa maaliskuisena lauantaina oli veistosali ajoittain aivan täynnä väkeä. Lapset ja vähän isommatkin nikkaroivat noin 60 linnunpönttöä. Samana iltana konserttitanssiaisissa Soukan palvelutalossa Tapiolan viihdeorkesterin noin 20 hengen mahtava muusikkoryhmä esitti mukaansatempaavaa tanssimusiikkia. Tämä orkesteri, joka nykyään harjoittelee seurantalossa, on toiminut jo yli 25 vuotta. Valtaosa orkesterin kappaleista on sen jäsenten itse sovittamia. Tilaisuudessa oli noin 70 henkeä.

Seuran sääntömääräisessä kevätkokouksessa Övergårdin kartanossa kuultiin varsinaisten asioiden käsittelyn jälkeen kenraali evp Hannu Särkiön esitelmä maanpuolustuksen näkymistä. Esitelmän aluksi Särkiö valotti kiinnostavalla tavalla sotilasuransa historiaa eri puolilla Suomea.

Maalisuun loppupuolella puutarhaihmisten tapaamisessa seurantalossa puutarhaopettaja, hortonomi Kirsi Tuominen puhui mm. kompostoinnista, ravinteiden kierrättämisestä, vuoroviljelystä ja maanparannuksesta.

Seura osallistui Yhteisvastuukeräyksen lipaskeräykseen Soukan ostarilla huhtikuun puolivälissä.

Soukan yleisten alueiden siivoustalkoot pidettiin Vappua edeltävänä viikonloppuna. Soukan Huolto tarjosi talkoolaisille palvelutalon edustalla soppaa ja seura kahvituksen. Roskasäkkejä ja risuja kertyi viisi peräkärryllistä. Kaupunki hoiti lähes saman tien yhteen kasaan kerättyjen roskasäkkien poiskuljetuksen.

Toukokuun alussa pidimme palsta-alueiden siivoustalkoot. Tapahtumassa silputtiin risuja ja siivottiin muita jätteitä.

Kesäkuun alussa oli keväinen retki Soukan Kasavuorelle. Aurinkoinen lämmin ilma helli Kasavuorelle kiivenneitä noin 60 henkeä. Benita Åkerluund kertoi paikkaan liittyviä tarinoita. Vuoren laelle kiivenneille oli tarjolla virkistykseksi myös kahvia, mehua ja pullaa sekä keksejä.

Perinteinen kesäkauden avaustapahtuma oli taas kerran Hanikan virkistyskeskuksessa pidetty klapienteko. Klapeja syntyi reilut seitsemän pinokuutiota noin kymmenen hengen voimin. Makkarasopan nauttimisen jälkeen oli rantasaunomista ja illalla ulkolavalla talkootanssit, jota Seppo Miettinen tahditti haitareineen. Illan kuluessa grillailtiin ja paistettiin muurinpohjalettuja. Tapahtumaan osallistui kaikkiaan vajaa 30 henkeä.                
Hanikantalkoot3.jpg
Kuva: Maija Jäppinen

Luonnonkukkien päivän retkellä kesäkuussa tietokirjailija, biologi Mattias Tolvanen kertoi mm. luonnonkasvien lääkinnällisestä käytöstä. Vesisateessa tehdyn retken aikana tunnistettiin noin sata kukkivaa kasvia.

Seura on tarjonnut koko syyskauden mahdollisuuden tanssilliseen liikuntaan. Tiistaisin on ollut vuoroviikoin kaksi tuntia paritanssien ja kansantanssien opetusta. Tässä toimitaan yhteistyössä Soukan Kansantanssijat ry:n kanssa. Torstaisin on ollut tunti kuntotanssia, joko Zumbaa tai latinomixia.

Yhteislauluilta ”Elotulet” Knaperin saaressa pe 24.8. oli kesäkauden päättäjäistapahtuma. Perinteinen tapahtuma sai parikymmentä henkilöä liikkeelle nauttimaan lohisopasta, yhteislaulusta ja tarinoista.
 
Soukka-päivillä la 1.9.  kävi lähes 200 henkeä, mikä oli enemmän kuin muutamana viime vuonna. Soukan Huolto tarjosi kävijöille hernesoppaa ja monet järjestöt sekä yhtiöt esittelivät toimintaansa. Päivän aikana oli mahdollista pystyttää oma kirpputori, mitä varsin monet hyödynsivät. Eräätkin pojat myivät hetkessä kaikki myyntiin laittamansa lelut saaden niistä 60 euroa. Soukan Kansantanssijat ry:n ryhmä esitti joukon tanhuja haitarin säestyksellä.


Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Webinaarissa neuvotaan, kuinka tehdä seurantalojen korjausavustusselvitys

Mitä kuluja hyväksytään osaksi avustusselvitystä? Kuka valvoo korjaamista? Miten selvityslomake täytetään ja...

Lue lisää »

Paikallismuseoiden hankkeille 430 000 euroa avustuksia

Museovirasto on jakanut paikallismuseoiden hankeavustukset vuodelle 2024. Avustusta myönnettiin 78 hankkeelle...

Lue lisää »