web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Tietotori

Menneistä tapahtumista vuonna 2022

Menneistä tapahtumista ja toiminnasta vuonna 2022 ja tammikuussa 2023

Elotulet tilaisuus pidettiin seurantalossa 19.8. klo 18-21. Pitkään jatkuneen helteen ja kuivuuden takia mitään tulia ei voitu sytyttää. Sisällä yhteislaulu raikui, kun Seppo Miettinen haitarilla ja Anne Jääskeläinen kitaralla säestivät tuttuja lauluja seuran lauluvihkoista. Esilaulajana toimi Rytmikonkarit orkesterin solisti Juha Keinänen. Maija ja Elli tekivät iltaa varten lohikeiton, mikä maistui reilulle kolmellekymmenelle iltaan osallistuneelle.  Osallistuneet ja jokunen, joka ei päässyt paikalle toivoivat vuosittain useammankin yhteislaulutilaisuuden järjestämistä.

Soukka-päivää vietettiin lauantaina 3.9. Soukan ostarilla ja Bralevan pihalla lastauslaiturin luona aurinkoisessa säässä. Ostarin pihalla oli kirpparitoimintaa ja eri yritysten ja yhdistysten esittelyjä. Braleva esitteli pihassaan (Soukantie 13) kiinteistöhuollon laitteita ja koneita sekä tarjosi hernekeittoa ym. Lankakauppa Menitan alakerrassa oli villasukkien opastettu neulontatapahtuma. Partiolippukunta Mesikämmenet järjesti Soukan ympäristössä tapahtuneen taito- ja tietokisailun, jossa yhtenä kohteena oli Soukan Sydän kukkakaupassa kukkien trunnistamista. Soukan kansantanssijoiden Sillai-ryhmä esitti erityisen koronapandemian aikaan sovitetun tanhusikermän, jossa kaikki tanssivat yksin ryhmänä. Päivätapahtumiin osallistui noin 350 ihmistä. Illalla Soukan elä- ja asu seniorikeskuksessa oli Soukka-seuran järjestämät tanssiaiset. Seitsemän muusikon voimin Swing Memory tanssiorkesteri esitti tuttuja hyvin tanssittavia kappaleita noin 80 osallistujan iloksi.

Syyskokous pidettiin seurantalossa. Kokous päätti jatkaa seuran toimintaa jo totuttuun tapaan vaihtamatta toimihenkilöitä.

Geologiselle kävelyretkelle la 26.11.2022 klo 12-14 osallistui talvi-sessa säässä 20 henkilöä. Kokoontuminen oli Alakartanontien parkkipaikalla, josta jatkoimme geofyysikko Matti Viikarin opastuksella Soukan luontopolkua Hanikan rapakivisiirtolohkareelle. Kävelyn aikana käsiteltiin mm. alkuaineita, mineraaleja, kivilajeja ja aineiden kiertokulkua maapallolla.

Nuutinpäivän tapahtuma oli Soukan elä ja asu -seniorikeskuksessa pe 13.1.2023 klo 17-20. Elli Ritala kertoi illan aluksi Nuutinpäivän vieton historiasta. Tapahtumassa emännän roolissa oli Seijaliisa ”Nöpö” Pekkanen ja nuuttipukkina Matti Viikari. Osallistujille tarjotun ohra- ja riisiuunipuuron teki Matti V, väskynäsopan teon ja kahvitarjoilun hoitivat Elli ja Maija. Tanssimusiikista huolehti Rytmikonkarit. Soukka-seuran keskiviikkoillan tanssitreeniryhmällä oli oma cha cha esityksensä orkesterin pitämän tauon aikana. Osallistujia oli yhteensä noin 80.

Seura tarjoaa jäsenille mahdollisuuden palstaviljelyyn Soukassa. Valitettavasti emme pysty vastaamaan kysyntään vaan joudumme pitämään uusista halukkaista varauslistaa, jota puretaan periaatteella pisimpään palstaa odottanut saa valita ensin.

Seura on tarjonnut syyskaudella mahdollisuuden edulliseen mutta laadukkaaseen tanssilliseen liikuntaan Soukan nuorisotilan liikuntasalissa. Tiistaisin on ollut puolitoista tuntia kansantanssien opetusta yhteistyössä Soukan Kansantanssijat ry:n kanssa. Keskiviikkoisin on ollut tunti kuntotanssia, joko Zumbaa tai latinomixia ja noin joka toinen sunnuntai kaksi tuntia lavatanssien opetusta.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Vuoden kotiseututeos on Mustasaaren Kosköstä kertova Koskö – vår stenrika by

På svenska Vuoden kotiseututeos -kilpailun voittajaksi on valittu Mustasaaren kunnassa Pohjanmaalla sijaitsevasta...

Lue lisää »

Kotiseutupostin 3/2023 teemana Kulmien tarinat

Kotiseutuposti 3/2023 on ilmestynyt ja vapaasti luettavissa osoitteessa www.kotiseutuposti.fi. Lehden teemana on...

Lue lisää »