web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Tietotori

Toimintaa ja tapahtumia 2022 (päiv. 23.3.)

Seura aloittaa taas yleisötilaisuuksien järjestämisen sitä mukaa kuin yleiset ohjeistukset sen sallivat

Mestarit ja kisällit
Soukka-seura on valittu mukaan Suomen Kotiseutuliiton projektiin, jossa kisällejä eli opinhaluisia mestarien avustuksella ohjataan erilaisiin toimiin, tässä neulomisen saloihin. Tarkoituksena on opettaa mm. nuorille yksinkertaisen villasukan neulominen, mahdollisesti itsesuunnitelluilla kuvioilla tai raidoilla. Projekti alkaa hiihtoloman jälkeen, jos koronan suhteen mahdollista. Mestarit ohjaavat toimintaa ja seura avustaa tarvikkeiden hankinnoissa. Tervetuloa mukaan! Tarkemmat tiedot tulevat kohtapuolin seuran nettisivuille.

Laskiaistapahtuma laskiaistiistaina 1.3. klo 18-20 Puropuistossa
Hernekeittoa ja näkkileipää ja mehua, muurinpohjalettuja ja grillimakkaraa tarjolla maksua vastaan. Partiolippukunta Mesikämmenet tarjoaa mm. nokipannukahvia. Poniratsastusta omalla vastuulla klo 18.30-20 hintaan 3 €, oma pyöräily- tai jääkiekkokypärä käy myös suojaksi. Ottakaa omat kelkat ja pulkat mukaan mäenlaskuun.

Palstaviljelijöiden tapaaminen järjestetään seurantalossa su 27.3.2022 klo 13
Marian ilmestyspäivä on kevään merkkipaalu sekä jo perinteinen aika saada asiantuntijan neuvoja kasveista ja niiden hoidosta. Erityisasiantuntija Mika Nurminen tullee kertomaan mm. hyvästä puutarhamaasta ja huonomman parantamisesta.  Kahvitarjoilu.

Kevätkokous pidetään ke 30.3.2022 klo 19 seurantalossa (Soukan rantatie 74). Kokouksessa esitellään edellisen vuoden toimintakertomus sekä tilinpäätös.
Syyskokous on ke 23.11.2022 klo 19 seurantalossa. Syyskokouksessa valitaan toimihenkilöitä ja päätetään seuraavan vuoden toiminnasta.
Linnunpönttötalkoot 10.4. klo 10-14 ulkona seurantalon pihalla (Soukan rantatie 74)
Sinitiaisesta isoihin pöllöihin ja kaikkea tältä väliltä on pönttötalkoiden kokovalikoimassa. Tarvikkeita on varattu noin 40 pönttöön. Puutavara on valmiiksi sahattu mittoihin, joten pönttöjen teko on lähinnä kasaamista ja naulaamista. Lapsille kaikki on ilmaista, muille tarvikemaksu 8 - 30 € / pönttö. Valmiita pönttöjä on myös ostettavissa. Tule itse ja tuo lapset ja lastenlapset helpottamaan kolopesijöiden asuntopulaa! Muurinpohjalettuja paistetaan!
Konserttitanssiaiset Soukan palvelutalossa  maanantaina 16.5.2022 kello 17.30 – 20.00   Tule nauttimaan musiikista, tanssista ja tanssiesityksistä. Tanssiin kutsuu mainio meille jo monesta tapahtumasta tuttu Tapiolan Viihdeorkesteri ja ikivihreät tanssikappaleet. Vapaa pääsy. Iltapalaksi maa-artisokkakeittoa lisukkeineen hintaan 5 €.  Koronapandemian vuoksi on mm. maskipakko/suositus (ohjeet tarkistetaan vielä ennen tapahtumaa).

Siivoustalkoot Soukan yleisillä alueilla on la 23.4.2022 klo 10 -18
Jätesäkkejä ja roskapihtejä on saatavilla palvelutalon edustalta ja matonpesupaikalta. Roskasäkit, kierrätykseen menevät materiaalit ja silputtavat risut voi jättää totuttuun tapaan talkooilmoituksessa merkittyjen katujen ja raittien varteen, mistä me keräämme ne käsittelyyn.

Klapitalkoot ja talkootanssit la 18.6.2022 Hanikan virkistyskeskuksessa klo 13 – 22, mikäli mahdollista
Virkistyskeskuksessa (Matasaarentie 1) tehdään polttopuita kello 13–17. Ota omat kirveet mukaan! Aikaisempina vuosina klapeja on tehty noin 5 pinokuutiometriä, mikä riittää virkistyskeskuksessa vuoden tarpeisiin. Talkooväelle on tarjolla keittoa. Ulkolavalla pidetään tanssihaluisille talkootanssit levymusiikin tahdittamana kello 18–22, sitä ennen saunominen rantasaunassa. Illalla on myös yhteislaulua sekä makkaran- ja letunpaistoa eli mukavaa toimintaa hyvässä seurassa koko perheelle! Virkistyskeskuksen alue ja suuri osa Hanikan metsiä on aikoinaan lahjoitettu Espoolle maksuttomaan yleiseen virkistyskäyttöön. Toivomme, että pääsisimme taas pitkästä aikaan hyödyntämään tätä resurssia.

Luonnonkukkien päivän kävely Alakartanontien urheilukentältä su 19.6. klo 13-16
Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasviharrastuksen ja luonnontuntemuksen lisääminen sekä yhteisten luontoelämysten tarjoaminen ja tavallisten kasvien tutuiksi tekeminen. Kutsumme mukaan kaikkia kasveista kiinnostuneita opastetulle kasviretkelle, jonka oppaana on tietokirjailija Mattias Tolvanen. Tavallisesti olemme tunnistaneet toistasataa kukkivaa kasvia retken aikana. Varustaudu kävelyyn sään mukaisesti. Mukaan kannattaa ottaa myös eväät.

Lavatanssit kesällä tiistaisin 28.6. - 16.8. klo 18 -22 rantasaunoineen Hanikan virkistyskeskuksessa, jos mahdollista. Seura järjestää lavatanssit mikäli pääsemme sinne korvauksetta. Vapaa pääsy. Tarkemmat tiedot kesäkuun alussa.

Jättipalsamin ja pujon kitkemistalkoot ke 29.6. klo 18-20
Tule joko Puropuistoon tai palstapellolle kartanoiden väliin. Omat kumihanskat kannattaa ottaa mukaan, sillä jättipalsamit ovat vetisiä ja kasvineste voi tuntua ikävältä käsissä. Pujot voi jättää maasta nyhdettyinä sijoilleen kuivumaan. Kukkivat siemeniä muodostaneet jättipalsamit on pussitettava jätesäkkeihin mätänemään sillä maahan jätettyinä ne juurtuvat hyvin herkästi uudestaan ja jatkavat kasvuaan. Kukinnan alkuvaiheessa olevat voidaan jättää kuiville paikoille (esim. isojen kivien tai puunrunkojen päälle) maahan kuivumaan ja kuolemaan.

Teatteri Hyökyvuori, esitykset jatkunevat elo- ja syyskuussa Pakkasmäen kesäteatterinäyttämöllä Soukassa (Espoonlahdentie 10)
Soukka-seuran jäsenet saanevat taas teatterikäynnillä ilmaisen kahvin ja pullan. Kahvilipun saa lipun oston yhteydessä ilmoittamalla seuran jäsenyyden. Lisätiedot ja varaukset:
info@teatterihyokyvuori.com, puh 0400 260 710,

Yhteislauluilta seurantalossa pe 19.8. klo 18
Kesäkauden päättäjäisissä on tarjolla lohikeittoa ja kahvia omakus-tannushintaan 6 €. Lauletaan ja tarinoidaan yhdessä elokuun illan hämyssä. Tervetuloa mukaan!

Soukka-päivä la 3.9. klo 10 – 16
Ostarilla paikalliset yhdistykset ja toimijat esittelevät toimintaansa. Braleva tarjoaa soppatykistä hernekeittoa, partiolaisilta lettuja ja erilaista ohjelmaa, Espoonlahden Martoilla kahvila, tanssiesityksiä, liikkeissä esittelyjä ja tarjouksia. Ilmainen kirpputori, omat pöydät (ja tarvittaessa katokset) mukaan. Lankakauppa Menitan kahvilassa on samaan aikaan  Villasukkien Soukka -tapahtuma, missä opastetaan villasukkien neulomisessa.

Soukka-päivän tanssit palvelutalossa klo 17-20
Loistava Swing Memories Orkesteri soittaa ikivihreitä ja tanssittaa palvelutalon (Soukan elä ja asu -seniorikeskus) parketilla (Soukankaari 7). Illan aikana on tanssiesityksiä ja mahdollisesti jonkun tanssilajin pikainen perusteiden opetustuokio. Buffetista saa kahvia ja pullaa. Vapaa pääsy.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Kotiseutuliiton hallitukseen uusina Tuula Aitto-oja Oulaisista, Hanna-Kaisa Siimes Helsingistä ja Ari Sirén Valkeakoskelta

Sampo Suihko jatkaa hallituksen puheenjohtajana ja Anna-Maija Korhonen sekä Tuija Ahola varapuheenjohtajina...

Lue lisää »

Mestarit ja kisällit -hanke on monen Suomen tavoitteen ja kipukohdan ytimessä

Suomen Kotiseutuliiton ylisukupolvinen kulttuuriperintöhanke Mestarit & kisällit  vastaanotti tänään Euroopan...

Lue lisää »