web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Poimintoja syyskauden 2019 tapahtumista

Tarinaa loppuvuoden 2019 tapahtumista

Syyskausi avattiin perinteisesti pitämällä Elotulet- yhteislauluilta Knaperin saaressa. Kuivasta kesästä huolimatta tyyni sää salli jätkänkynttilöiden polttamisen hämärtyvässä illassa. Viime vuonna perjantai 16.8. oli hyvin lämmin kun laulettiin Soukan seireenien kanssa. Mukana oli nelisenkymmentä henkilöä. Lohikeiton ja kahvituksen lomassa kotiseutuneuvos Benita Åkerlund kertoi muistojaan Porkkalan vuokra-ajalta.

Soukka-päivänä la 7.9.2019 oli ostarilla vilkasta toimintaa ja päivän aikana tapahtumissa kävi useita satoja ihmisiä. Sää oli suosiollinen klo 14.30 saakka kunnes alkoi ennusteiden mukainen vesisade. Oli myyntiesittelijöitä, kirpputorimyyjiä, kahviloita runsaine leivonnaisineen, partiolaisten lettuja ym, mutta jo perinteinen juttu on ollut Soukan Huollon tarjoama hernekeitto suoraan soppatykistä. Uutena tapahtumana oli Kahvila Menitassa Villasukkien Soukka-tapahtuma, jossa opetettiin mm. kantapään tekoa. Osallistujia siihen oli n. 20.

Päivä huipentui Soukan elä ja asu -seniorikeskuksessa pidettyihin tanssiaisiin mainion Swing Memories Orkesterin tahdittamana. Kahvin kanssa oli tarjolla Espoonlahden Marttojen ja Menitan kahvilan herkullisia leivonnaisia. Illan tapahtumassa oli osallistujia yhteensä n. 80.

Itsenäisyyspäivän juhla yhdessä Espoonlahden seurakunnan kanssa on jo yli 40 vuotta jatkunut perinne. Tällä kertaa Soukan kappelissa juhlapuheen piti Markku Kilpiö. Puhe ja puheenjohtaja Matti Viikarin tervehdyssanat ovat luettavissa seuran nettisivuilla. Perinteitä kunnioittavaan juhlaan kuuluu myös Espoon Torvisoittokunta esityksineen, lippuvartio jonka hoiti partiolippukunta Mesikämmenet, Soukan koulun lapsiryhmän lauluesitykset sekä Hilkka Niirasen esittämä runonlausunta.  Kanttori, baritoni Elja Puukko esitti kaksi yksinlaulua kanttori Heli Ojalan säestämänä. Osallistujia oli noin 120 henkilöä.

Seuran syyskokous pidettiin marraskuussa Soukan palvelukeskuksessa (Soukan elä ja asu -seniorikeskus). Osallistujia oli 22 henkilöä. Virallisten päätösasioiden jälkeen Kale Koivunotko kertoi partiotoiminnasta.

Joulukausi loppui Nuutinpäivään. Nuuttipukki tuli kolistellen Soukan palvelutalon porstuaan ja emäntä sekä muu väki antoi luvan tulla. Nuuttipukki sai emännältä sian lääkinnästä yli jääneen pirtun, ruisleivän sekä herkkuja. Nuuttipukki heitti joulukuusen ulos ja toivotti emännälle kauniin karjan ja isännälle ihramahan. Tämän jälkeen noin 170 hengen juhlaväki nautti uuniohrapuuroa väskynäsopan kera sekä nautti Swing Memories Orkesterin musisoinnista ja tansseista. Osallistujien ikähaitari oli suuri, nuorin noin 2 ja vanhin yli 102 vuotta.

Seura on edelleen tarjonnut edullisia ja tasokkaita tanssitunteja, niin kuntotansseja kuin perinteisten lavatanssien opetusta sekä yhteistyössä Soukan Kansantanssijat Ry:n kanssa kansantanssien opetusta ja esityksiä. Näihin on osallistunut yhteensä noin 60 henkilöä.

Uutiset Espoo.fi

Valkoposkihanhia saa häätää vain luvan saanut – yksilöillä ei ole lupaa häiritä hanhia

Yksityishenkilöillä ei ole lupaa häätää hanhia. ELY-keskus on myöntänyt Espoon kaupungille poikkeusluvan...

Lue lisää »

Espoon vanhaa kaupungintaloa ei suojella

Espoon keskuksessa sijaitsevaa vanhaa kaupungintaloa ei suojella. Ympäristöministeriö on hylännyt valituksen, joka...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Espoon vanhaa kaupungintaloa ei suojella

Espoon keskuksessa sijaitsevaa vanhaa kaupungintaloa ei suojella. Ympäristöministeriö on hylännyt valituksen, joka...

Lue lisää »

Matinkylän terveysaseman ja sen lähialueen tulevaisuuden suunnitelmista asukaskysely

Kerro mielipiteesi Matinkylän tyhjänä seisovan terveysaseman, Matinkylän kartanon sekä Matinniityn puiston...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Syksyllä puhutaan elävästä perinnöstä: tule Yhteisöt elävät! -etätilaisuuteen 28.8.2020

Kotiseutuliitossa syksyllä 2020 käynnistyvä Yhteisöt elävät! -hanke tukee paikallisten yhteisöjen valmiuksia...

Lue lisää »

Hyödynnä uudet tapahtumaideat ja teemavinkkimme!

Kotiseutuliiton tietopankkiin on koottu uusia vinkkejä tapahtumajärjestäjille. Olemme listanneet tapahtuma- ja...

Lue lisää »