web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Alkuvuoden 2020 tapahtumia

Alkuvuoden 2020 ohjemassa on mm seuraavaa toimintaa:

Vanttujen Soukka la 8.2. klo 10 – 14 lankakauppa Menitan kahviossa
Tapahtumassa opetetaan lapasten tekoa perusteista lähtien. Tiedustelut: Elli Ritala 050 368 7990
Laskiaistapahtuma  laskiaistiistaina 25.2. klo 18-20 Puropuistossa
Hernekeittoa, näkkileipää ja mehua sekä muurinpohjalettuja ja grillimakkaraa tarjolla maksua vastaan. Partiolippukunta Mesikämmenet tarjoaa mm. nokipannukahvia. Poniratsastusta omalla vastuulla klo 18.30-20 hintaan 3 €, oma pyöräily- tai jääkiekkokypärä käy myös suojaksi. Ottakaa omat kelkat ja pulkat mukaan mikäli lunta on riittävästi mäenlaskuun.
Konserttitanssiaiset Soukan  elä ja asu -seniorikeskuksessa ma 9.3. kello 17.30 – 20.00  Tule nauttimaan musiikista, tanssista ja tanssiesityksistä. Tanssiin kutsuu mainio meille jo monesta tapahtumasta tuttu Swing Memories Orkesteri ja ikivihreät tanssikappaleet. Vapaa pääsy. Iltapalaksi maa-artisokkakeittoa lisukkeineen hintaan 5 €.
Linnunpönttötalkoot maalis-huhtikuussa klo 10-14 Soukan koulussa (Soukankuja 5), jos mahdollista
Tarvikkeita on varattu noin 60 pönttöön. Puutavara on valmiiksi sahattu mittoihin, joten pönttöjen teko on lähinnä kasaamista ja naulaamista. Lapsille kaikki on ilmaista, muille tarvikemaksu 8 - 30 €/pönttö. Valmiita pönttöjä on myös ostettavissa. Tule itse ja tuo lapset ja lastenlapset helpottamaan kolopesijöiden asuntopulaa! Mikäli koulun käyttöön ei saada lupaa, nikkarointi pidetään Soukka-seuran seurantalolla (Soukan rantatie 74) ulkona. Tilaisuuden ajankohta ja paikka varmistuu vasta myöhemmin.
Puutarhaihmisten tapaaminen su 22.3. klo 11-13 seurantalossa (Soukan rantatie 74)
Marian ilmestyspäivä on kevään merkkipaalu sekä jo perinteinen aika saada asiantuntijan neuvoja kasveista ja niiden hoidosta. Erityisasiantuntija Mika Nurminen tullee kertomaan mm. hyvästä puutarhamaasta ja huonomman parantamisesta.  Kahvitarjoilu.

Kevätkokous to 26.3. Soukan elä ja asu –seniorikeskuksessa (Soukankaari 7) klo 18-20
Kokouksessa esitellään edellisen vuoden toimintakertomus sekä tilinpäätös. Sääntömääräisten asioiden käsittelyn jälkeen Tommi Heinonen kertoo majakoista. Kahvitarjoilu! Ottakaa ystävänne mukaan!

Teatteriretki Lahteen la 28.3.
Lahden kaupunginteatterin musikaali-komediaa Nunnia ja Konnia menemme katsomaan lauantaina 28.3. Päivänäytös alkaa klo 13 ja kestää noin 3 tuntia väliajan kanssa. Lähdemme Soukan ostarin taksitolpan lähettyviltä Åbergin linjan bussilla klo 10.45 ja palaamme samaan paikkaan noin klo 20. Matkan hinta on 110 €, johon sisältyy teatterilippu 51 €, ruokailu teatterin lämpiössä 30 € ja bussimatka. Ilmoittaudu Kaisa Kivelle 040 5749577, kaisa.kivi@tietotori.fi viimeistään la 28.2. Maksa matka Soukka-seuran tilille FI 31 1411 3000 0442 84 viitenumerolla 13, vasta saatuasi vahvistuksen teatterimatkan toteutumisesta. Ota ystäväsi mukaan!

Geologinen kävelyretki Alakartanontien urheilukentältä kevään aikana.
Ajankohta on vielä varmistumaton, seuraa ilmoitustauluja tai nettiä.
Retkellä kuljetaan osin maastossa, mutta kohtuullisen helppokulkuisia reittejä. Varustaudu sään mukaisesti.

Ympäristön kunnostustalkoita:
Kartanonkulman palsta-alueella la 18.4. klo 10 -14 ja Vesiniityn palsta-alueella su 19.4.2020 klo 10 -14. Silputaan risuja ja poistetaan alueen haitallisia tai vaarallisia reunuspuita.

Siivoustalkoot Soukan yleisillä alueilla la 25.4. klo 10 -18
Jätesäkkejä ja roskapihtejä on saatavilla palvelutalon edustalta ja matonpesupaikalta. Roskasäkit, kierrätykseen menevät materiaalit ja silputtavat risut voi jättää totuttuun tapaan talkooilmoituksessa merkittyjen katujen ja raittien varteen, mistä me keräämme ne käsittelyyn.

Klapitalkoot ja talkootanssit la 13.6. Hanikan virkistyskeskuksessa klo 13 – 22, mikäli mahdollista
Tiedotetaan myöhemmin tarkemmin, jos tapahtuma toteutuu.

Luonnonkukkien päivän kävely Alakartanontien urheilukentältä su 14.6. klo 13-16
Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasviharrastuksen ja luonnontuntemuksen lisääminen sekä yhteisten luontoelämysten tarjoaminen ja tavallisten kasvien tutuiksi tekeminen. Kutsumme mukaan kaikkia kasveista kiinnostuneita opastetulle kasviretkelle, jonka oppaana on tietokirjailija Mattias Tolvanen. Tavallisesti olemme tunnistaneet toistasataa kukkivaa kasvia retken aikana. Varustaudu kävelyyn sään mukaisesti. Mukaan kannattaa ottaa myös eväät.

Jättipalsamin ja pujon kitkemistalkoot ke 24.6. klo 18-20  
Tule joko Puropuistoon tai palstapellolle kartanoiden väliin. Omat kumihanskat kannattaa ottaa mukaan, sillä jättipalsamit ovat vetisiä ja kasvineste voi tuntua ikävältä käsissä. Pujot voi jättää maasta nyhdettyinä sijoilleen kuivumaan. Kukkivat siemeniä muodostaneet jättipalsamit on pussitettava jätesäkkeihin mätänemään sillä maahan jätettyinä ne juurtuvat hyvin herkästi uudestaan ja jatkavat kasvuaan. Kukinnan alkuvaiheessa olevat voidaan jättää kuiville paikoille (esim. isojen kivien tai puunrunkojen päälle) maahan kuivumaan ja kuolemaan.

Yhteislauluilta ”Elotulet” Knaperin saaressa pe 21.8. klo 18
Kesäkauden päättäjäisissä on tarjolla lohikeittoa ja kahvia omakustannushintaan 6 €. Lauletaan ja tarinoidaan yhdessä elokuun illan hämyssä. Ohjelmassa on myös välähdyksiä Soukan historiasta. Kokoonnumme Soukan rantatien ja Verkkosaarenkujan risteyksessä klo 17.30 (Seurantaloa vastapäätä, rannan puolella). Kuljemme yhdessä saarelle. Istumme ulkona kallioilla, joten pukeutuminen sen mukaisesti. Rankkasateen sattuessa kokoonnumme seurantalossa Soukan rantatie 74.  

Soukka-päivä la 5.9. klo 10 – 16
Ostarilla paikalliset yhdistykset ja toimijat esittelevät toimintaansa. Soukan Huolto tarjoaa soppatykistä hernekeittoa, partiolaisilta lettuja ja erilaista ohjelmaa, Espoonlahden Martoilla kahvila, tanssiesityksiä, liikkeissä esittelyjä ja tarjouksia. Ilmainen kirpputori, omat pöydät (ja tarvittaessa katokset) mukaan. Lankakauppa Menitan kahvilassa on Villasukkien Soukka -tapahtuma, missä opastetaan villasukkien neulomisessa.
Soukka-päivän tanssit palvelutalossa klo 17-20
Loistava Swing Memories Orkesteri soittaa ikivihreitä ja tanssittaa palvelutalon (Soukan elä ja asu -seniorikeskus) parketilla (Soukankaari 7). Illan aikana on tanssiesityksiä ja mahdollisesti jonkun tanssila-jin pikainen perusteiden opetustuokio. Buffetista saa kahvia ja pullaa. Vapaa pääsy.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Rakennusten purkamiselle on vaihtoehtoja – kun ne vain selvitetään

Purku-uhan alle joutuu jatkuvasti monenlaisia ja yhä nuorempia rakennuksia, kun niiden käyttötarve lakkaa ja...

Lue lisää »

Vinkkejä monikulttuuriseen toimintaan – tervetuloa etäkahveille 23. toukokuuta

Mitä on monikulttuurinen toiminta paikallisyhteisössä? Miten tavoittaa monikulttuuriset toimijat? Voiko...

Lue lisää »