web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          
Tietotori

Poimintoja kevätkauden 2019 tapahtumista

Poimintoja alkuvuoden 2019 tapahtumista

Nuutinpäivän tapahtumassa oli su 13.1. klo 17 – 20.30 Soukan elä ja asu - seniorikeskuksessa mukana yhteensä noin 120 henkilöä. Nuuttipukki tuli kolistellen sisään tarjoilun toivossa ja lopettamaan joulunajan vieton. Joulukuusi riisuttiin koristeista ja nuuttipukki heitti sen ulos. Talosta löytyi monenlaista juotavaa ja syötävää. Kappelin emännän tekemä uuniohrapuuro ja riisipuuro maistuivat väskynäsopan kera. Soukkalaisen Show Dance -ryhmän lapsilla ja nuorilla oli hienoja tanssiesityksiä. Swing Memories Rytmiorkesteri tanssitti väkeä ikivihreiden sävelten tahdissa.

Konserttitanssiaiset pidettiin Soukan elä ja asu –seniorikeskuksessa ma 25.2. klo 17.30-20.30. Musisoinnista vastasi Tapiolan Viihdeorkesteri noin 25 muusikon voimin esittäen omia sovituksia tutuista sävelmistä. Väliajalla soukkalaiset tanssitytöt esiintyivät ja tarjolla oli perinteiseen tapaan Soukan viljelypalstoilla kasvatetuista maa-artisokista tehtyä keittoa. Tilaisuudessa oli noin 120 henkilöä.

Laskiaistapahtuma järjestettiin Puropuistossa ti 5.3. klo 18 – 20 yhdessä Espoonlahden Marttojen ja Soukan MLL:n kanssa, mitkä tahot hoitivat tapahtuman mainostamisen. Illan aikana oli tarjolla hernekeittoa,
pannukakkuja ja grillimakkaraa. Tavalliseen tapaan vetonaulana oli poniratsastus, mihin osallistui yli 40 lasta. Osallistujia oli nyt vähemmän kuin aikaisempina vuosina vaikka sää ja lumitilanne suosivat laskiaista.

Palstaviljelijöiden tapaamisessa seurantalolla 24.3. klo 13 -15 oli 25 henkilöä. Valitettavasti Mika Nurminen Novarbo Oy:stä oli estynyt tulemaan tilaisuuteen kertomaan miten biohiilen, sienten ja kasvien vuorovaikutus toimii. Ehkä ensi keväänä paremmalla onnella. Matti Viikari kertoi kuitenkin joitain pääkohtia asiasta sekä myös palstaviljelyn nykytilanteesta Espoossa.

Vuosikokoukseen ke 27.3. klo 18 – 20 osallistui 19 henkilöä. Virallisina asioina oli päättäminen tilien hyväksymisestä ja vastuuvapaudesta. Kahvituksen jälkeen Elena Lehtimäki Kierrätyskeskus Oy:stä (HSYneuvonta) piti esityksen kodin jätehuollosta ja lajittelusta.

Teatteriretki Lahden kaupunginteatteriin toteutui la 30.3. Bussimatkalla oli mukana 19 henkilöä. The Sound of Music –musikaali oli ihastuttava ja teatterin aulassa tarjottu ruoka erinomaista.

Puutarhapeltojen talkoot olivat la 6.4. ja su 7.4. klo 10 -14. Talkoissa silputtiin risuja ja kaadettiin myös puita Rantapellon, Soukanlaakson pellon ja Vesiniityn pellon reunoilta. Talkoissa oli osallistujia melko runsaasti ja
osallistujat merkittiin listaan. Kartanonkulman pellon talkoot päätettiin siirtää syksyyn koska pellolla oli vielä lunta monta kymmentä senttiä. Vesiniityn talkoita jatkettiin vielä sunnuntain lisäksi muutamana päivänä. Mainittakoon, että ensimmäisen talkoopäivän halotut metriset koivuhalot kelpasivat varkaiden matkaan.

Linnunpönttötalkoot pidettiin seurantalolla 13.4. klo 10 – 14 ulkona. Sää suosi mutta nikkarointi piharakennuksen terassilla oli haastavampaa kuin Soukan koulun teknisessä luokassa, missä näitä talkoita on vuosikausia pidetty. Nyt koulun rehtori ei pidä mahdollisena antaa tiloja tällaiseen kolmannen sektorin käyttöön. Puutavara sahattiin etukäteen Nikkariverstaalla sopiviksi palasiksi, jolloin talkoissa tehtiin lähinnä vain pönttöjen kasaamista. Sihteerimme Maija paistoi talkoolasille muurinpohjalettuja. Osallistujia oli reilut kymmenen henkilöä. Samassa yhteydessä siivottiin seurantalon pihaa.

Yleisten alueiden siivoustalkoot olivat la 27.4. klo 10 – 18. Roskasäkkejä, risuja ja kierrätykseen menevää kertyi vain kaksi ha-peräkärryllistä. Soukka oli varsin hyvin siivottu roskista jo ennen tapahtumaa.

Seurantalon piharakennuksen maalaustalkoot olivat to 23.5. klo 10 alkaen. Sitä ennen varhaisesta aamusta lähtien talkoita varten keitettiin perinteistä punamultamaalia. Maalareina oli vain muutama ihminen ja siksi Övergårdin tallin varasto-osan seinät maalattiin vasta seuraavana päivänä. Molemmissa kohteissa valkoiset osat ja ovet jäivät vielä maalaamatta.

Luonnonkukkien päivän kävelyyn su 16.6. klo 13 – 17 osallistui 21 henkilöä. Tietokirjailija, biologi Mattias Tolvanen opasti Alakartanontien urheilukentältä rantaa seuraillen Soukanlahden pohjukkaan ja takaisin
Soukan läpi kulkevalla reitillä löytyneiden kasvien tunnistamiseen ja käyttöön.

Haittakasvien kitkemistalkoissa ke 26.6. oli parikymmentä henkilöä. Seura on kevätkaudella järjestänyt edullisia ja tasokkaita tanssitunteja, niin kuntotansseja kuin perinteisten lavatanssien opetusta sekä yhteistyössä Soukan Kansantanssijat Ry:n kanssa kansantanssien opetusta ja esityksiä.


Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Mikkeliläisestä Kirsti Kovasesta Kotiseutuliiton hallituksen varapuheenjohtaja

Mikkeliläinen Kirsti Kovanen on valittu Suomen Kotiseutuliiton hallituksen varapuheenjohtajaksi. Kirsti Kovanen on...

Lue lisää »

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun voitto Nurmijärvelle ja New Yorkiin

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun voittajiksi on valittu New Yorkin Suomi-koulun Lumihevoset -ryhmän ja...

Lue lisää »