web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Tietotori

Poimintoja syyskauden 2018 tapahtumista

Poimintoja viime syyskauden 2018 tapahtumista

Syyskauden perinnetapahtuma Elotulet-lauluilta Knaperin saaressa pe 17.8. onnistui sään puolesta ja muutenkin erinomaisesti vaikka pitkään jatkuneen kuivuuden ja kohtalaisen tuulen takia varsinaisia tulia ei voitu polttaa. Tilaisuus houkutteli saareen tällä kertaa noin 40 henkilöä. Anne Jääskeläinen laulatti kitaran kera ja säestämässä oli myös Seppo Miettinen haitareineen. Lohisoppaa ja kahvia myytiin 5 euron yhteishintaan. Ennen yhteislaulua kotiseutuneuvos Benita Åkerlund tarinoi Soukan vanhoista asioista.

Soukka-päivää vietettiin la 1.9. klo 10-16. Ostarilla oli runsaasti kirpputorimyyjiä sekä tuote- ja toimintaesittelyjä. Espoonlahden Martoilla oli kahvila ja SugarMama myi leivonnaisia ja kahvia. Partiolippukunta Mesikämmenillä oli toimintaohjelmaa lapsille. Soukan Huolto tarjosi soppatykistä hernekeittoa melkein kolmen tunnin ajan, yhteensä kolmisensataa annosta. Soukan kansantanssijoilla oli tanssiesityksiä ja mukaan pyörähtelemään pääsivät myös kaikki halukkaat läsnäolijat. Viihteellistä iltaa jatkettiin klo 17-20 Soukan palvelutalossa (Soukan elä ja asu -seniorikeskus), missä oli osallistujille ilmaiset tanssit Swing Memories Rytmiorkesterin tahdittamana. Väliajalla oli mm. lasten uskomattoman taitavia tanssiesityksiä ja samban perusteiden opetusta. Soukka-seura tarjosi kahvit/mehut ja pullat illalla yhteensä noin 55 osallistujalle.

Seurantalon ylläpito aiheuttaa paljon kuluja ja vaatii myös niiden pienentämiseksi talkootyötä. Piharakennuksen terassi saavutti jo parinkymmenen vuoden iän ja nyt oli aika sen uusimiseen. Terassitalkoot pidettiin la 15.9. klo 12 – 19. Osallistujia oli vähän, mutta terassi saatiin kuitenkin melkein valmiiksi. Suurin työ oli perusteiden teko, tukena aiemmin olleet luonnonkivet korvattiin pilariharkoista tehdyllä tuennalla. Johtokunnan Matit tekivät sen jo ennen talkoopäivää, jotta betoni ehti kovettua ennen kannen tekoa. Talkoiden yhteydessä siivottiin samalla piha-aluetta. Kahvitus, letut ja grillimakkarat palkitsivat ahkeroijat. Lopuilta vietettiin seurantalon sisätiloissa tanssin merkeissä.

Seuran syyskokous pidettiin keskiviikkona 21.11.2018 kello 18.30 Soukan elä ja asu -seniorikeskuksessa. Paikalla oli 26 jäsentä. Seuran puheenjohtajaksi valittiin edelleen jatkamaan Matti Viikari. Johtokunnan esittämä talousarvio ja toimintasuunnitelma hyväksyttiin sellaisenaan ja erovuoroiset johtokunnan jäsenet päätettiin valita jatkamaan kuten myös toiminnantarkastajat. Perinteitä kunnioittava itsenäisyyspäivän juhla pidettiin Soukan kappelissa yhteistyössä Espoonlahden seurakunnan kanssa. Juhlapuheen piti finanssineuvos Erkki Tassia. Sen lisäksi ohjelmaan kuului seuran ja seurakunnan tervehdyssanat sekä erilaisia musiikki- ja lausuntaesityksiä. Tilaisuudessa oli esiintyjät mukaan lukien reilu 200 osallistujaa.

Seura on syyskaudella järjestänyt edullisia ja tasokkaita tanssitunteja, niin kuntotansseja kuin perinteisten lavatanssien opetusta.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Seurantalojärjestöt ottavat kantaa korjausavustuksen puolesta

Kannanotto 19.9.2023 Seurantalojen korjausavustukset on turvattava Suomen Kotiseutuliiton vuosikokouksen...

Lue lisää »

Merikaupunki Kotka hurmasi kotiseutuihmiset

Kotkassa kuluneena viikonloppuna järjestetyt Valtakunnalliset kotiseutupäivät olivat kaikin puolin menestys....

Lue lisää »