web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Loppuvuoden 2018 toiminnasta

Syyskaudelle 2018 suunniteltua ohjelmaa
Soukka-päivä la 1.9. klo 10 – 16, tanssit palvelutalossa klo 17-20
Ostarilla paikalliset yhdistykset ja toimijat esittelevät toimintaansa. Soukan Huolto tarjoaa soppatykistä hernekeittoa, partiolaisilta lettuja, Espoonlahden Martoilla kahvila, tanssiesityksiä, liikkeissä esittelyjä ja tarjouksia. Ilmainen kirpputori, omat pöydät (ja tarvittaessa katokset) mukaan.

Alkuillalla alkaen klo 17 loistava Swing Memories Rytmiorkesteri tanssittaa palvelutalon parketilla (Soukankaari 7). Illan aikana tanssiesityksiä ja pikainen samban perusteiden opetustuokio. Buffetista kahvia ja pullaa. Vapaa pääsy.
Seurantalon talkoot tansseineen la 15.9. klo 12-20 (Soukan rantatie 74)

Piharakennuksen terassi uusitaan talkoilla klo 12 alkaen. Tarjolla on mukavan yhdessäolon ja työnteon lisäksi muurinpohjalettuja ja grillimakkaraa.  Kunnon talkootapahtuman perinteiden mukaisesti iltaa jatketaan viimeistään kello 18 alkaen tanssien seurantalon salissa.  Vapaa pääsy.

Geologinen kävelyretki Alakartanontien urheilukentältä syksyn aikana, ajankohta on vielä varmistumaton, seuraa ilmoitustaulu-ja tai nettiä
Kivi on Maassa kaiken perusta. Soukan vanhimmat kivet ovat 2700 miljoona vuotta vanhoja, ja nyt näkyvillä olevat kalliot ovat rapautumalla kuluneet kilometrien verran. Vaikka kivet koostuvat pääasiassa vain muutamasta alkuaineesta eli piistä, alumiinista, magnesiumista ja hapesta, on niiden lisäksi mukana olevilla alkuaineilla ja kiven synnyn aikaisilla olosuhteilla ratkaisevan suuri merkitys siihen mitä mineraaleja ja ominaisuuksia kivi saa. Kävelyllä perehdytään kivilajien ja mineraalien syntyyn sekä aineiden suureen kiertokulkuun.  
Aluksi Maa oli tulisen kuuma laavapallo. Pinnan jäähdyttyä kiveksi erilaiset prosessit alkoivat murentaa kiveä lopulta mm. soraksi ja saveksi. Irtomaassa kasvit, sienet ja eliöt saattoivat kasvaa ja lisääntyä ja muodostivat yhden maaperän korvaamattoman arvokkaan ainesosan, mullan. Viimeisin jääkausi ja sen loppuminen noin 10000 vuotta sitten muovasi nyt näkyvää geologista maisemaa hyvin suuresti.
Retkellä kuljetaan osin maastossa, mutta kohtuullisen helppokulkuisia reittejä. Varustaudu sään mukaisesti.

Syyskokous pidetään ke 21.11.2018 Soukan palvelutalossa (Soukankaari 7) alkaen kello 18.30
Kokouksessa valitaan seuralle puheenjohtaja, jäsenet johtokuntaan erovuoroisten (tai muuten estyneiden) tilalle sekä toiminnantarkastaj-at, joilla tarkoitetaan seuran säännöissä mainittuja tilintarkastajia, sekä päätetään seuraavan vuoden toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta. Kokouksen jälkeen kuullaan alustus espoolaisesta puutarhapalstaviljelystä ja sen tulevaisuudesta. Kahvitarjoilu.

Itsenäisyyspäivän juhla to 6.12. klo 15.00
Perinteinen arvokas paikallisin voimin toteutettu juhla Suomen itse-näisyyden 101-vuotispäivänä pidetään Soukan kappelissa, Soukankuja 3. Juhlapuheen lisäksi on musiikki- ja lausuntaesityksiä. Tarkempi ohjelma esitetään myöhemmin mm. ilmoitustauluilla. Kahvitarjoilu. Vapaa pääsy.

Nuutinpäivän tilaisuus Soukan palvelutalossa (Soukankaari 7) su 13.1.2019 klo 17-20.30
Nuuttipukkiperinne on tullut Suomeen vuosisatoja sitten Ruotsista. Nuutinpäivä, 20. päivä joulusta, lopetti joulunajan juhlan. Alun perin nuuttipukkina kiertäminen oli nuorten miesten perinne. He pukeutuivat esimerkiksi vanhaan käännettyyn turkkiin sekä pitivät päässään sarvia ja tuohista tai nahkaista naamaria. Nuuttipukit mekastivat ja kiersivät talosta toiseen joulunpyhistä jäänyttä olutta ja ruokia vaatien. Vaikka nuuttipukkeja pelättiin, heidät kuitenkin päästettiin sisään. Mikäli nuuttipukeille ei annettu olutta, he saattoivat tehdä jotakin vahinkoa. Lopuksi koko ajan kasvanut seurue meni kylän suurimpaan taloon, jossa juhlittiin ja tanssittiin. Meillä palvelutalo on tämä kylän suurin johon nuuttipukki seurueineen tulee. Illalla tarjolla laulua, uuniohrapuuroa väskynäsopan kera, tanssiesityksiä ja tanssia, leikkejä. Tanssimusiikista vastaa loistava Swing Memories Rytmiorkesteri. Vapaa pääsy.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Rakennusten purkamiselle on vaihtoehtoja – kun ne vain selvitetään

Purku-uhan alle joutuu jatkuvasti monenlaisia ja yhä nuorempia rakennuksia, kun niiden käyttötarve lakkaa ja...

Lue lisää »

Vinkkejä monikulttuuriseen toimintaan – tervetuloa etäkahveille 23. toukokuuta

Mitä on monikulttuurinen toiminta paikallisyhteisössä? Miten tavoittaa monikulttuuriset toimijat? Voiko...

Lue lisää »