web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Syyskaudella 2017 tapahtuneesta toiminnasta poimintoja

Poimintoja menneistä tapahtumista (syyskausi 2017)

Hanikan virkistyskeskuksessa on pidetty lavatansseja koko kesän tiistai-iltaisin ja samalla on jatkettu klapien tekoa. 15.8. päivän tilaisuus oli perinteiset Kuutamotanssit, jossa seuran lisäksi järjestäjinä olivat kaupungin liikuntatoimi ja Espoonlahden eläkkeensaajat. Kaupunki kustansi tilaisuuteen tanssittajaksi orkesterin Juha Keinänen & Rytmikonkarit. Kaupunki tarjosi grillimakkaroita ja kahvia, seura muurinpohjalettuja. Lettupisteellä on ajoittain kymmenien ihmisten jono. Illan tansseja jatkettiin levymusiikilla kun orkesteri lopetti soittamisen.  Kuuta-motansseissa oli lähemmäs sata osallistujaa, kun tavallisissa lavatansseissamme on ollut ”vain” reilut 30 henkeä, joista parikymmentä on myös saunonut rantasaunassa.
Elotulet pidettiin Knaperin saaressa pe 18.8.  Laulattajana oli Anne Jääskeläinen akustisen kitaran kera.  Perinteisellä reseptillä tehty lohisoppa maistui tilaisuuteen tulleille noin 40 osallistujalle.
Perinteisen ajankohdan Soukka-päivänä 2.9. pidettiin ostarilla vain kaikille avoin kirpputori, kun suurempi tapahtuma Sukupolvien Soukka100 oli tulossa kolmen viikon päästä.  Kirpputorilla oli päivän aikana väkeä 100 – 200 henkeä.  
Palstaviljelijöiden tapaamisessa sunnuntaina 3.9. klo 14 – 16 seurantalossa oli ai-heena kompostointi. Kompostointineuvoja Anna-Leena Mäkelä HSY:n maksamana esitti teoriaa ja hyviä käytännön toimia kompostoinnista. Tilaisuuteen osallistui 11 seuran jäsentä.
Suomen itsenäisyyden 100-vuotisen ajan kunniaksi järjestettiin Sukupolvien Soukka Suomi100 -tapahtuma 23.9. yhdessä monien paikallisten toimijoiden kanssa. Seuran vastuulla oli seuraavat tapahtumat päivän aikana. Opastetut kaupunkikävelyt (Soukan historiakierrokset), joilla oli yhteensä 27 osallistujaa. Tanssit alkuillasta palvelutalossa, missä Swing Memories Rytmiorkesteri soitti ja jossa oli Soukan kansantanssijoiden ja lapsiryhmän tanssiesityksiä sekä tanssinopetusta. Kahvia ja pullaa oli tarjolla maksutta. Illan tansseihin osallistui viitisenkymmentä ihmistä.  Lankakauppa Menitan ovensuussa seura piti koko päivän Villasukkien Soukka100 kudontaneuvontaa. Palvelutalossa kotiseutuneuvos Benita Åkerlund kertoi aamupäivällä koululaisille Soukan historian tarinoita ja myös iltapäivällä myös muulle yleisölle.
Soukan Huolto tarjosi hernesoppaa soppatykistä, ja vajaassa tunnissa tilattu 300 annosta eli kaikki oli syöty.
Rantapellolla ja Soukanlaakson pellolla pidettiin talkoot la 14.10. klo 10 – 13. Talkoissa poltettiin kahdessa nuotiossa pellon laidoille kertynyttä puutavaraa, kaadet-tiin haitallisia puita ja silputtiin risuja. Noin 30 henkilöä osallistui siivoamiseen.  Kartanonkulman pellolla ja Vesiniityssä pidettiin talkoot su 15.10. klo 10 – 13. Kartanonkulman talkoissa siistittiin pellon länsipuolen metsänreunaa kaatamalla haitallisia puita ja silppuamalla risuja. Kartanonkulman pellon talkoissa oli noin 13 osallistujaa. Vesiniityssä oli samaan aikaan kymmenkunta ihmistä talkoissa. Pumppaamon luona on nyt odottamassa iso kasa silputtavaa, kun sunnuntaina ei ehditty siirtämään silppuria sinne.
Seura maalasi Övergårdin kartanon tallin seinän siihen yhtenä yönä maalatun graffiti-töhryn jälkeen.
Seuran syyskokous pidettiin Soukan palvelutalossa. Virallisten asioiden käsittelyn jälkeen oli esitelmä jätteiden lajittelusta ja kierrätyksestä, mikä kirvoitti runsaita kysymyksiä ja keskustelua.
Vuoden yksi päätapahtuma oli perinteitä kunnioittava itsenäisyyspäivän juhla Soukan kappelissa. Paikalla oli yli 300 osallistujaa eikä tilaan enempää mahtuisikaan. Juhlapuheen piti kenraali evp Seppo Tanskanen.
Syyskaudella on jatkettu Soukan nuorisotilassa pidettäviä edullisia mutta tasokkaita tanssitunteja. Tiistaisin on ollut kansantanssien opetusta, keskiviikkoisin Zumbaa tai fitnesslattareita ja noin joka toinen sunnuntai lavatanssien opetusta.

Uutiset Espoo.fi

Leppävaaran ja Espoonlahden uimahalleissa siirrytään syyskauden aukioloaikoihin

Maanantaina 10. elokuuta sekä Leppävaaran että Espoonlahden uimahalleissa siirrytään syyskauden aukioloaikoihin....

Lue lisää »

Ilmoittautuminen syyskauden liikuntakursseille alkaa tiistaina 11.8.

Ilmoittautuminen syyskauden liikuntakursseille alkaa tiistaina 11.8. Kursseille otetaan normaalia vähemmän...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Uusi pääkatu käyttöön Finnoossa

Uuteen meri- ja metrokaupunginosaan Finnooseen ajaminen helpottuu, kun alueen kolmas pääkatu, Finnoonsilta, avataan...

Lue lisää »

Espoon vanhaa kaupungintaloa ei suojella

Espoon keskuksessa sijaitsevaa vanhaa kaupungintaloa ei suojella. Ympäristöministeriö on hylännyt valituksen, joka...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Investigating culturally diverse local heritage work

The Finnish Local Heritage Federation (Suomen Kotiseutuliitto) is doing a survey to investigate the scope and nature of...

Lue lisää »

Enkät om hembygdsarbete med kulturell mångfald

Finlands Hembygdsförbund kartlägger med en enkät omfattningen och karaktären av hembygdsarbete med kulturell...

Lue lisää »