web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      
Tietotori

Kevätkaudelle 2018 suunnitellun ohjelman esittelyä

Vuoden 2018 alkupuolella on seuraanlaista ohjelmaa
Laskiaistapahtuma laskiaistiistaina 13.2. klo 18-20 Puropuistossa
Hernekeittoa, näkkileipää ja mehua tarjolla maksua (2 €) vastaan ja jälki-ruuaksi Espoonlahden Martat myyvät jotain makeaa (laskiaispullia tai pannukakkua). Poniratsastusta omalla vastuulla klo 18.30-20 hintaan 3 €, oma pyöräily- tai jääkiekkokypärä käy myös suojaksi. Ottakaa omat kelkat ja pulkat mukaan jos maassa lunta.

Teatteriretki Lahteen la 24.2.
Menemme Lahden kaupunginteatteriin katsomaan Väinö Linnan romaanitrilogian Täällä Pohjantähden alla osaa 1 lauantaina 24.2.2018. Tämä sisällissotaan päättyvää ajan-jaksoa kuvaava osa on nimeltään Kuu on torpparin aurinko. Näytelmän on dramati-soinut Ari-Pekka Lahti ja ohjan-nut Juha Malmivaara.
Lähdemme Soukan ostarin taksitolpan läheltä Åbergin linjan bussilla klo 11 ja palaamme samaan paikkaan noin klo 20. Esitys alkaa klo 13 ja kestää noin 3 tuntia. Matkan hinta on 85 € sisältäen teatterilipun, bussimatkan ja ruokailun noutopöydästä. Ilmoittaudu Kaisa Kivelle 040 5749577, kaisa.kivi@tietotori.fi viimeistään la 27.1.. Maksa matka seuran tilille FI31 1411 3000 0442 84 vasta saatuasi varmistuksen teatterilipusta. Ota ystäväsi mukaan!
Konserttitanssiaiset Soukan palvelutalossa ma 12.3. (tai ma 19.3.) klo 17.30 – 20.30
Tapiolan Viihdeorkesteri on vuonna 1987 perustettu yli 20 hengen orkesteri, jonka ohjelmisto koostuu svengaavasta musiikista, kuten swing, tanssimusiikki, jazz, lattari, rock ja balladit. Tule nauttimaan musiikista, tanssista ja tanssiesityksistä, ovimaksu 5 €.  Iltapalaksi on tarjolla maa-artisokkakeittoa lisukkeineen ja kahvia hintaan 5 €.
Puutarhaihmisten tapaaminen su 18.3. seurantalolla klo 13 -15 (Soukan rantatie 74)
Marian ilmestyspäivä on kevään merkkipaalu sekä jo perinteinen aika saada asiantuntijalta kasvimaata koskevia neuvoja. Nyt yhtenä aiheena on hyvässä viljelysmaassa olevien sienten ja kasvien vuorovaikutus. Kahvitarjoilu. - Tilaisuudessa mahdollista ostaa Matti Viikarilta tehokasta Sluxx Hp etanasyöttiä 500 g:n pussi 8 €.
Kevätkokous to 22.3. Soukan palvelutalossa klo 18 (Soukankaari 7)
Kokouksessa esitellään edellisen vuoden toimintakertomus sekä tilinpäätös. Sääntömääräisten asioiden käsittelyn jälkeen on alustus jostain ajankohtaisesta aiheesta. Kahvitarjoilu! Tervetuloa! Ottakaa ystävänne mukaan tilaisuuteen!

Ympäristön kunnostustalkoot palsta-alueilla pidetään la 7.4. ja 15.4. klo 10 – 13.
Palsta-alueiden reunoilta kaadetaan puita ja pusikoita ja risut silputaan. Samoin silputaan jo valmiiksi kasoihin kerätyt puhtaat oksat. Seuran palstaviljelyn sääntöjen mukaan kukin kompostoi omalla palstallaan kompostoitavat ja vie mennessään jätteeksi menevät eikä seuran palsta-alueilla ole mitään yhteistä jätehuoltoa. Tästä huolimatta jotkut viljelijät jättävät omat roskansa ja jätteensä palsta-alueelle tai jopa vievät niitä lähimetsiin. Lauantaina 7.4. kello 10 – 13 talkoot ovat Rantapellolla ja Soukanlaaksossa (kartanoiden välisellä pellolla) ja 15.4. Kartanonkulman ja Vesiniityn pelloilla. Johtokunta on päättänyt, että jatkossa palstamaksujen lisäksi tulee talkoomaksu niille viljelijöille jotka eivät osallistu palsta-alueiden yhteisiin talkoisiin. Seuran edulliset palstamaksut ovat mahdollisia vain pitkään jatkuneen talkootyön ansiosta, mutta ei ole kohtuullista jos siihen osallistuvat vain johtokunnan jäsenet.
Linnunpönttötalkoot la 14.4. klo 10-14 Soukan koulussa (Sou-kankuja 5) (jos koulu antaa luvan, varmistuu myöhemmin!)
Sinitiaisesta isoihin pöllöihin ja kaikkea tältä väliltä on pönttötalkoiden kokovalikoimassa. Tarvikkeita on varattu noin 60 pönttöön. Puutavara on valmiiksi sahattu mittoihin, joten pönttöjen teko on lähinnä kasaamista ja naulaamista. Lapsille kaikki ilmaista, muille tarvikemaksu 8 - 30 € / pönttö. Valmiita pönttöjä on myös ostettavissa. Tule itse ja tuo lapset ja lastenlapset helpottamaan kolopesijöiden asuntopulaa!
Vaatekeräys ja siman myynti la 28.4. klo 10 – 13
Espoonlahden Martat järjestää tekstiili- ja vaatekeräyksen Soukan Huollon pihassa. Tavarat voivat olla kuluneita, mutta eivät likaisia tai kosteita. Myynnissä on erä Marttojen valmistamaa simaa. Tapahtuman tarkemmat tiedot on saatavissa myöhemmin mm. ilmoitustauluilta.
Yleisten alueiden siivoustalkoot Soukassa la ja su 28.- 29.4.
Soukka-seura on järjestänyt Soukan yleisten alueiden siivoustalkoita jo vuosikymmenien ajan. Tiedotamme talkoista tarkemmin myöhemmin. Roskasäkkejä ja -pihtejä saa palvelutalon edustalta ja matonpesupaikalta. Täytetyt roskasäkit voi jättää ilmoituksessa mainittujen katujen ja raittien varteen.

Geologinen kävelyretki Alakartanontien urheilukentältä toukokuussa, ajan-kohta on vielä varmistumaton, seuraa ilmoitustauluja tai nettiä
Kivi on Maassa kaiken perusta. Soukan vanhimmat kivet ovat 2700 miljoo-na vuotta vanhoja, ja nyt näkyvillä olevat kalliot ovat rapautumalla kuluneet kilometrien verran. Vaikka kivet koostuvat pääasiassa vain muutamasta alkuaineesta eli piistä, alumiinista, magnesiumista ja hapesta, on niiden lisäksi mukana olevilla alkuaineilla ja kiven synnyn aikaisilla olosuhteilla ratkaisevan suuri merkitys siihen mitä mineraaleja ja ominaisuuksia kivi saa. Kävelyllä perehdytään kivilajien ja mineraalien syntyyn sekä aineiden suureen kiertokulkuun.  
Aluksi Maa oli tulisen kuuma laavapallo. Pinnan jäähdyttyä kiveksi erilaiset prosessit alkoivat murentaa kiveä lopulta mm. soraksi ja saveksi. Irtomaassa kasvit, sienet ja eliöt saattoivat kasvaa ja lisääntyä ja muodostivat yhden maaperän korvaamattoman arvokkaan ainesosan, mullan. Viimeisin jääkausi ja sen loppuminen noin 10000 vuotta sitten muovasi nyt näkyvää geologista maisemaa hyvin suuresti.
Retkellä kuljetaan osin maastossa, mutta kohtuullisen helppokulkuisia reittejä. Varustaudu sään mukaisesti.
Klapitalkoot ja talkootanssit la 16.6. Hanikan virkistyskeskuksessa klo 13 – 22
Virkistyskeskuksen (Matasaarentie 1) ympäristöä raivataan ja polttopuita tehdään kello 13–17. Ota omat kirveet mukaan! Viime vuosina klapeja on tehty vähintään 5 pinokuutiometriä, mikä on aiemmin riittänyt virkistyskeskuksessa vuoden tarpeisiin. Talkooväelle on tarjolla keittoa. Ulkolavalla pidetään tanssihaluisille talkootanssit kello 19–22, sitä ennen saunominen rantasaunassa. Illalla on myös yhteislaulua sekä makkaran- ja letunpaistoa eli mukavaa toimintaa hyvässä seurassa koko perheelle!
Luonnonkukkien päivän kävely Hanikan uimarannan pysäköintialueelta su 17.6. klo 13-16
Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasviharrastuksen ja luonnontuntemuksen lisääminen sekä yhteisten luontoelämysten tarjoaminen ja tavallisten kasvien tutuiksi tekeminen. Kutsumme mukaan kaikkia kasveista kiinnostuneita opastetulle kasviretkelle, jonka oppaana on tietokirjailija Mattias Tolvanen. Varustaudu kävelyyn sään mukaisesti. Mukaan kannattaa ottaa myös eväät.
Lavatanssit Hanikan virkistyskeskuksessa (Matasaarentie 1) koko kesän tiistaisin kello 18.30 – 22.00 26.6. alkaen
Virkistyskeskuksessa on lisäksi rantasauna lämpimänä ja grilli kuumana. Vapaa pääsy. Omat eväät mukaan! Saunaa lämmitettäessä ennen tanssien alkua jatketaan klapien tekoa.
Jättipalsamin ja pujon kitkemistalkoot ke 27.6. klo 18
Tule joko Puropuistoon tai palstapellolle kartanoiden väliin. Omat kumihanskat kannattaa ottaa mukaan, sillä jättipalsamit ovat vetisiä ja kasvineste voi tuntua ikävältä käsissä. Pujot voi jättää maasta nyhdettyinä sijoilleen kuivumaan. Jättipalsamit on kerättävä kuiville paikoille tai pussitettava jätesäkkeihin maatumaan sillä maahan jätettyinä ne juurtuvat hyvin herkästi uu-destaan ja jatkavat kas-vuaan.
Teatteri Hyökyvuori, esitykset alkavat elokuussa Pakkasmäen kesä-teatterinäyttämöllä Soukassa (Espoonlahdentie 10)
Soukka-seuran jäsenet saanevat taas teatterikäynnillä ilmaisen kahvin ja pullan. Kahvilipun saa lipun oston yhteydessä ilmoittamalla seuran jäsenyyden. Lisätiedot ja varaukset:
Yhteislauluilta ”Elotulet” Knaperin saaressa pe 17.8. klo 18
Kesäkauden päättäjäisissä tarjolla lohikeittoa ja kahvia omakustannushintaan 6 €. Lauletaan ja tarinoidaan yhdessä elokuun illan hämyssä. Ohjelmassa on myös välähdyksiä Soukan historiasta. Kokoonnumme Soukan rantatien ja Verkkosaarenkujan risteyksessä klo 17.30 (Seurantaloa vastapäätä, rannan puolella). Kuljemme yhdessä saarelle. Ilmoittautuminen lohikeiton määrän takia välttämätön: Benita Åkerlund  040 5575213 tai sähköpostitse fredrika@saunalahti.fi viim. 16.8. Istumme ulkona kalliolla, joten pukeutuminen sen mukaisesti. Rankkasateen sattuessa kokoonnumme seurantalossa. Tervetuloa mukaan!
Saaristopäivät Pentalassa ilmeisesti taas tänä vuonna
Urakkasopimusten mukaan Pentalan saaristomuseon töiden piti olla valmista jo pari vuotta sitten, mutta hanke venyy. Museo avattaneen ja päivät pi-dettäneen tänä vuonna johonkin aikaan kesästä.
Soukka-päivä la 1.9. klo 10 – 16, tanssit palvelutalossa klo 17-20
Ostarilla paikalliset yhdistykset ja toimijat esittelevät toimintaansa. Soukan Huolto tarjoaa soppatykistä keittoa, partiolaisilta lettuja, Espoonlahden Martoilla kahvila, tanssiesityksiä, liikkeissä esittelyjä ja tarjouksia. Ilmainen kirpputori, omat pöydät (ja tarvittaessa katokset) mukaan. Alkuillalla Swing Memories Rytmiorkesteri tanssittaa palvelutalossa, mihin vapaa pääsy. Buffetista kahvia ja pullaa.


Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Pohjalainen Rakennusperintö ja Tornion Kotiseutuseura saivat Museoviraston avustusta

Museovirasto jakoi valtionavustuksia yhteisöjen kulttuuriperintöön ja kulttuuriympäristöön liittyviin hankkeisiin...

Lue lisää »

Kotiseututyön ansiomitalit ovat haettavissa huhtikuun loppuun saakka

The post Kotiseututyön ansiomitalit ovat haettavissa huhtikuun loppuun saakka appeared first on Suomen...

Lue lisää »