web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Syyskauden 2017 toiminnasta

Syyskauden 2017 toiminnan esittelyä

Soukka-päivä la 2.9. klo 10 – 14
Ilmainen kirpputori, omat pöydät (ja tarvittaessa katokset) mukaan. Tänä vuonna Soukka-päivää vietetään pelkästään kirpputorin merkeissä. Kolme viikkoa myöhemmin on suuri kyläjuhla, jossa on monenlaista perinteisten Soukka-päivien ohjelmaa ja paljon muuta.

Kompostointineuvontaa seurantalossa (Soukan rantatie 74) 3.9 klo 14 – 16
Kierrätyskeskuksen kompostointineuvoja tulee opettamaan hyvin käytännönläheisesti miten orgaanisesta aineksesta tehdään kompostoimalla multaa ja maanparannusainetta. Kompostimulta on parasta mahdollista maanparannusainetta kasvimaalle. Seura suorastaan edellyttää, että kukin palstaviljelijä kompostoi omalla palstallaan kaiken siihen soveltuvan aineksen.
Tilaisuudessa mahdollista ostaa Matti Viikarilta tehokasta Sluxx Hp etana-syöttiä 500 g:n pussi 8 €.

Geologinen kävelyretki Alakartanontien urheilukentältä, HUOM:tapahtuma siirtyy keväälle 2018
Kivi on Maassa kaiken perusta. Soukan vanhimmat kivet ovat 2700 miljoona vuotta vanhoja, ja nyt näkyvillä olevat kalliot ovat rapautumalla kuluneet kilometrien verran. Vaikka kivet koostuvat pääasiassa vain muutamasta alkuaineesta eli piistä, alumiinista, magnesiumista ja hapesta, on niiden lisäksi mukana olevilla alkuaineilla ja kiven synnyn aikaisilla olosuhteilla ratkaisevan suuri merkitys siihen mitä mineraaleja ja ominaisuuksia kivi saa. Kävelyllä perehdytään kivilajien ja mineraalien syntyyn sekä aineiden suureen kiertokulkuun.  
Aluksi Maa oli tulisen kuuma laavapallo. Pinnan jäähdyttyä kiveksi erilaiset prosessit alkoivat murentaa kiveä lopulta mm. soraksi ja saveksi. Irtomaassa kasvit, sienet ja eliöt saattoivat kasvaa ja lisääntyä ja muodostivat yhden maaperän korvaamattoman arvokkaan ainesosan, mullan. Viimeisin jääkausi ja sen loppuminen noin 10000 vuotta sitten muovasi nyt näkyvää geologista maisemaa hyvin suuresti.
Retkellä kuljetaan osin maastossa, mutta kohtuullisen helppokulkuisia reittejä. Varustaudu sään mukaisesti.

Sukupolvien Soukka 100 – juhla lauantaina 23.9.2017 Soukassa klo 10 – 20.30
Tapahtumaa ovat järjestämässä mm:
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Soukan paikallisyhdistys (MLL Soukka), Espoonlahden seurakunta, Soukan koulu, Espoonlahden Martat, Soukan Martat, Soukan asukaspuisto, Soukan palvelutalo, Soukka-seura, Soukan Huolto, Soukan ostarin yrittäjät, Soukan kirjasto, Soukan partiolaiset, Soukan Kamerat, Soukan taideseura, Teatteri Hyökyvuori, Soukan kansantanssijat, Soukan nuorisotoimi, SPR Lounais-Espoo ja Espoon kaupungin alueellinen kulttuuritoimi.
Monipuolisesta ohjelmasta tiedotetaan tarkemmin syyskuun alussa mm. Länsiväylässä, Facebookissa ja ilmoitustauluilla.
MLL Soukka vastaa tapahtumakokonaisuuden koordinoinnista. Tietoa Soukka-seuran omista tapahtumista:
  • Soukan kotikaupunkipolkujen kävelyt alkaen kello 12 ja 14
Soukka-seura on laatinut yhtenä ensimmäisinä Suomessa kotikaupunkipolut, joita nyttemmin on eri puolella Suomea kymmenittäin. Näissä kuljetaan helppokulkuisia reittejä kylää kiertäen ja samalla tutustutaan paikkakunnan kohteisiin, nyt Soukan kohteisiin. Oppaana on alueen polkujen laatimisessa aktiivisesti mukana ollut Paula Korhonen. Reitin pituus on noin 5 km. Lähtö kävelyille on ostarin edustalla Soukka-seuran telttakatoksen luota.
  • Tarinoita Soukasta, Soukan palvelutalon (Soukankaari 7) takkahuoneessa
Kotiseutuneuvos Benita Åkerlund tarinoi Soukan historiaan liittyvistä asioista takkahuoneessa alkaen kello 12.30 ja 14.30.
  • Tanssia Soukan palvelutalossa klo 17 – 20.30
Mainio Swing Memories Rytmiorkesteri tanssittaa palvelutalossa alkaen kello 17. Illan aikana mm. Soukan kansantanssijat ja eri lapsiryhmät esittä-vät tanssisikermiä ja yleisölle opetetaan jonkin tanssin perusteita. Vapaa pääsy. Buffetista kahvia ja pullaa.

Syyskokous pidetään ke 22.11.2017 Soukan palvelukeskuksessassa (Soukankaari 7) alkaen kello 18.30.
Kokouksessa valitaan seuralle puheenjohtaja, jäsenet johtokuntaan erovuoroisten (tai muuten eronneiden) tilalle sekä toiminnan-tarkastajat, joilla tarkoitetaan seuran säännöissä mainittuja tilintarkastajia, sekä päätetään seuraavan vuoden toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta. Kokouksen jälkeen kuullaan esitys jätteiden lajittelusta ja kierrätyksestä. Kahvitarjoilu.

Ympäristön kunnostustalkoot palsta-alueilla pidetään la ja su 14.-15.10. klo 10 – 13.
Palsta-alueiden reunoilta kaadetaan puita ja pusikoita ja risut silputaan. Samoin silputaan jo valmiiksi kasoihin kerätyt puhtaat oksat. Seuran palstavil-jelyn sääntöjen mukaan kukin kompostoi omalla palstallaan kompostoitavat ja vie mennessään jätteeksi menevät eikä seuran palsta-alueilla ole mitään yhteistä jätehuoltoa. Tästä huolimatta jotkut viljelijät jättävät omat roskansa ja jätteensä palsta-alueelle tai jopa vievät niitä lähimetsiin. Lauantaina kello 10 – 13 talkoot ovat Rantapellolla ja Soukanlaaksossa (kartanoiden välisellä pellolla) ja sunnuntaina Kartanonkulman ja Vesiniityn pelloilla. Johtokunta on päättänyt, että jatkossa palstamaksujen lisäksi tulee talkoomaksu niille viljelijöille jotka eivät osallistu palsta-alueiden yhteisiin talkoisiin. Seuran edulliset palstamaksut ovat mahdollisia vain pitkään jatkuneen talkootyön ansiosta, mutta ei ole kohtuullista jos siihen osallistuvat vain johtokunnan jäsenet.

Itsenäisyyspäivän juhla ke 6.12. klo 15.00
Perinteinen arvokas paikallisin voimin toteutettu juhla Suomen itsenäisyyden 100-vuotispäivänä pidetään Soukan kappelissa, Soukankuja 3. Juhlapuheen lisäksi on musiikki- ja lausuntaesityksiä. Tarkempi ohjelma esitetään myöhemmin mm. ilmoitustauluilla. Kahvitarjoilu. Vapaa pääsy.

Nuutinpäivän tilaisuus Soukan palvelukeskuksessa la 13.1.2018 klo 17-20.30
Nuuttipukki seurueineen vierailee, laulua, uuniohrapuuroa väskynäsopan kera, tanssiesityksiä ja tanssia, leikkejä. Tanssimusiikista vastaa loistava Swing Memories Rytmiorkesteri. Vapaa pääsy.

Uutiset Espoo.fi

​Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 21.1.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan torstaina 21.1.2021 sosiaali- ja terveystoimen...

Lue lisää »

Vanha Lillhemtintie ajoneuvoliikenteen käyttöön enintään 5 vuodeksi

Tekninen lautakunta päätti kokouksessaan 20.1.2021 jättää voimaan suunnitelman yksinsuuntaisesta liikenteestä...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Kaupunkisuunnittelulautakunta 20.1.2021

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kevätkauden ensimmäisen kokouksen pöytäkirja.

Lue lisää »

Tapiolan urheilupuisto on tulevaisuudessa vehreä kaupunkilaisten puisto

Tapiolan urheilupuistosta suunnitellaan puistomaisen vihreää, ilmastoviisasta ja helposti lähestyttävää...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Paikallismuseoilta toivotaan vastauksia – koronan vaikutuksia kulttuuriperintöalaan selvitetään jälleen

Suomen Kotiseutuliitto auttaa opetus- ja kulttuuriministeriötä tavoittamaan maamme paikallismuseotoimijat....

Lue lisää »

Opetus- ja kulttuuriministeriön kysely koronan vaikutuksista kulttuuritoimijoille – Kotiseutuliitto kehottaa seurantaloyhteisöjä vastaamaan

Opetus- ja kulttuuriministeriö kerää verkkokyselyllä tietoa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen...

Lue lisää »