web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Tapahtumia ja toimintaa kevätkaudella 2017

Laskiaistapahtuma laskiaistiistaina 28.2. klo 18-20 Puropuistossa
Hernekeittoa, näkkileipää ja mehua tarjolla maksua (2 €) vastaan ja jälki-ruuaksi Espoonlahden Martat myyvät laskiaispullia tai pannukakkua ja kahvia. Poniratsastusta omalla vastuulla klo 18.30-20 hintaan 3 €, oma pyöräily- tai jääkiekkokypärä käy myös suojaksi. Ottakaa omat kelkat ja pulkat mukaan.
Konserttitanssiaiset Soukan palvelutalossa ma 13.3. klo 17.30 – 20.30
Tapiolan Viihdeorkesteri on vuonna 1987 perustettu yli 20 hengen orkesteri, jonka ohjelmisto koostuu svengaavasta musiikista, kuten swing, tanssimusiikki, jazz, lattari, rock ja balladit. Tule nauttimaan musiikista, tanssista ja tanssiesityksistä, ovimaksu 5 €.  Iltapalaksi maa-artisokkakeittoa lisukkeineen hintaan 5 €.
Puutarhaihmisten tapaaminen su 26.3.2017 seurantalolla klo 13 -15 (Soukan rantatie 74)
Marian ilmestyspäivä on kevään merkkipaalu sekä jo perinteinen aika saada asiantuntijalta kasvimaata koskevia neuvoja. Kahvitarjoilu.
Kevätkokous ke 29.3.2017 Soukan palvelutalossa klo 18 (Soukankaari 7)
Kokouksessa esitellään edellisen vuoden toimintakertomus sekä tilinpäätös. Sääntömääräisten asioiden käsittelyn jälkeen mielenkiintoinen alustus miten Luther ja uskonpuhdistus vaikutti pohjoismaisen yhteiskunnan kehittymiseen. Kahvitarjoilu! Tervetuloa! Ottakaa ystävänne mukaan tilaisuuteen!
Linnunpönttötalkoot la huhtikuussa klo 10-14 Soukan koulussa (Sou-kankuja 5) (jos koulu antaa luvan, varmistuu myöhemmin!)
Sinitiaisesta isoihin pöllöihin ja kaikkea tältä väliltä on pönttötalkoiden kokovalikoimassa. Tarvikkeita on varattu noin 60 pönttöön. Puutavara on valmiiksi sahattu mittoihin, joten pönttöjen teko on lähinnä kasaamista ja naulaamista. Lapsille kaikki ilmaista, muille tarvikemaksu 8 - 30 € / pönttö. Valmiita pönttöjä on myös ostettavissa. Tule itse ja tuo lapset ja lastenlapset helpottamaan kolopesijöiden asuntopulaa!
Pääkaupunkiseudun yhteinen retkipäivä la 29.4.
Kaikki mukaan pääkaupunkiseudun partiolaisten koordinoimille ilmaisille ja mukaville, erityisesti lapsille tarkoitetuille, lähiretkille! Lisätietoa saa mm. nettisivuilta www.retkipaiva.fi lähempänä ajankohtaa.
Vaatekeräys ja siman myynti la 29.4. klo 10 – 13
Espoonlahden Martat järjestää tekstiili- ja vaatekeräyksen Soukan Huollon pihassa. Tavarat voivat olla kuluneita, mutta eivät likaisia tai kosteita. Myynnissä on erä Marttojen valmistamaa simaa. Tapahtuman tarkemmat tiedot on saatavissa myöhemmin mm. ilmoitustauluilta.
Yleisten alueiden siivoustalkoot Soukassa la ja su 6.- 7.5.2017
Soukka-seura on järjestänyt Soukan yleisten alueiden siivoustalkoita jo vuosikymmenien ajan. Tiedotamme talkoista tarkemmin myöhemmin. Roskasäkkejä ja -pihtejä saa palvelutalon edustalta ja matonpesupaikalta. Täytetyt roskasäkit voi jättää ilmoituksessa mainittujen katujen ja raittien varteen.
Luonnonkukkien päivän kävely Hanikan uimarannan pysäköintialueelta  la 17.6. klo 13-16
Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasviharrastuksen ja luonnontuntemuksen lisääminen sekä yhteisten luontoelämysten tarjoaminen ja tavallisten kasvien tutuiksi tekeminen. Kutsumme mukaan kaikkia kasveista kiinnos-tuneita opastetulle kasviretkelle, jonka oppaana on tietokirjailija Mattias Tolvanen. Varustaudu kävelyyn sään mukaisesti. Mukaan kannattaa ottaa myös eväät.
Klapitalkoot ja talkootanssit luultavimmin su 18.6. Hanikan virkistyskeskuksessa klo 13 – 22 (tarkista kesällä vielä ajankohta)
Virkistyskeskuksen (Matasaarentie 1) ympäristöä raivataan ja polttopuita tehdään kello 13–17. Ota omat kirveet mukaan! Viime vuosina klapeja on tehty vähintään 5 pinokuutiometriä, mikä on aiemmin riittänyt virkistyskeskuksessa vuoden tarpeisiin. Talkooväelle on tarjolla keittoa. Ulkolavalla pidetään tanssihaluisille talkootanssit levymusiikin tahdittamana kello 19–22, sitä ennen saunominen rantasaunassa. Illalla on myös yhteislaulua sekä makkaran- ja letunpaistoa eli mukavaa toimintaa hyvässä seurassa koko perheelle!
Lavatanssit Hanikan virkistyskeskuksessa (Matasaarentie 1) koko ke-sän tiistaisin kello 18.30 – 22.00 27.6. alkaen
Virkistyskeskuksessa on lisäksi rantasauna lämpimänä ja grilli kuumana. Vapaa pääsy. Omat eväät mukaan! Saunaa lämmitettäessä ennen tanssien alkua jatketaan klapien tekoa.
Jättipalsamin ja pujon kitkemistalkoot ke 28.6. klo 18
Tule joko Puropuistoon tai palstapellolle kartanoiden väliin. Omat kumihanskat kannattaa ottaa mukaan, sillä jättipalsamit ovat vetisiä ja kasvineste voi tuntua ikävältä käsissä. Pujot voi jättää maasta nyhdettyinä sijoilleen kuivumaan. Jättipalsamit on pussitettava jätesäkkeihin maatumaan sillä maahan jätettyinä ne juurtuvat hyvin herkästi uudestaan ja jatkavat kasvuaan.
Teatteri Hyökyvuori, esitykset alkavat elokuussa Pakkasmäen kesäteat-terinäyttämöllä Soukassa (Espoonlahdentie 10)
Soukka-seuran jäsenet saanevat taas teatterikäynnillä ilmaisen kahvin ja pullan. Kahvilipun saa lipun oston yhteydessä ilmoittamalla seuran jäsenyy-den. Lisätiedot ja varaukset:
Yhteislauluilta ”Elotulet” Knaperin saaressa pe 18.8. klo 18
Kesäkauden päättäjäisissä tarjolla lohikeittoa ja kahvia omakustannushintaan 6 €. Lauletaan ja tarinoidaan yhdessä elokuun illan hämyssä. Ohjelmassa on myös välähdyksiä Soukan historiasta. Kokoonnumme Soukan rantatien ja Verkkosaarenkujan risteyksessä klo 17.30 (Seurantaloa vastapäätä, rannan puolella). Kuljemme yhdessä saarelle. Ilmoittautuminen lohikeiton määrän takia välttämätön: Benita Åkerlund GSM 040 5575213 tai tekstiviestillä tai sähköpostitse fredrika@saunalahti.fi viim. 16.8. Istumme ulkona kalliolla, joten pukeutuminen sen mukaisesti. Rankkasateen sattuessa kokoonnumme seurantalossa. Tervetuloa mukaan!
Saaristopäivät Pentalassa vasta ensi vuonna
Urakkasopimusten mukaan kaiken piti olla valmista jo viime vuonna, mutta hanke venyy. Kaupunginmuseo päätti jo viime kesänä, että töiden keskeneräisyyden takia saaristopäiviä ei tänä vuonna järjestetä.
Saaristoristeilyt m/s J.L. Runeberg ma 7.8. ja 14.8.
Espoon kaupunginmuseo toteuttaa saaristoristeilyn reitillä Helsinki-Soukka (Klobben)-Helsinki

Lähtö Kauppatorilta klo 10.30. Laivamatkan Helsinki-Soukka kesto noin 1 h 30 min (Klobbenilla on mahdollista jäädä pois paluumatkalta) ja lähes sa-man tien paluu Helsinkiin, jolloin risteilyn kokonaiskesto on noin 3,5 h. Matkan hinta lienee 35 € aikuisilta ja 21 € lapsilta, ja siihen sisältyy kahvi / tee / kaakao ja runebergintorttu. Risteilyllä on museon järjestämää ohjelmaa. Lippujen ostamisesta / tilaamisesta saadaan tietoa vasta myöhemmin.
Laivan kahvila avoinna omia ostoksia varten ja on mahdollista, että matkalle varataan myytäväksi myös lohikeittoa ruokaisien voileipien lisäksi. Risteilylle voi ottaa myös omat eväät (ei kuitenkaan alkoholia).
Päivä- tai kuutamotanssit elokuun loppupuolella Hanikan virkistyskes-kuksessa, Matasaarentie 1 (VPK talon vieressä, bussilinja 145)
Ohjelmassa elävää musiikkia ja hauskoja kesäpelejä, esim. mölkky ja boccia. Tarjolla kahvia ja makkaraa. Vapaa pääsy. Järjestäjät: Espoon liikuntapalvelut ja Espoonlahden Eläkkeensaajat ry.
Espoo-päivän tapahtumia lauantaina 26.8. Espoonlahden alueella, tar-kemmin http://www.espoopaiva.fi/
Soukka-päivä la 3.9. klo 10 – 14
Ilmainen kirpputori, omat pöydät (ja tarvittaessa katokset) mukaan. Tänä vuonna Soukka-päivää vietetään pelkästään kirpputorin merkeissä. Kolme viikkoa myöhemmin on suuri kyläjuhla, jossa on monenlaista perinteisten Soukka-päivien ohjelmaa ja paljon muuta.
Sukupolvien Soukka100 la 23.9. klo 10-20.30
Ostarilla yhdistykset ja yhtiöt esittelevät toimintaansa, Soukan Huolto tarjoaa ostarilla päivällä keittoa, tapahtumia päivällä mm. Soukan koulussa, kirjastossa, asukaspuistossa (Puropuistossa)  ja kappelissa, kaupunkipolkukävely. Illemmalla kello 16 – 20 tanssit Soukan palvelutalossa, tanssittajana Swing Memories Rytmiorkesteri. Tarkemmat tiedot seuraavassa syyskauden tiedotteessa.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Rakennusten purkamiselle on vaihtoehtoja – kun ne vain selvitetään

Purku-uhan alle joutuu jatkuvasti monenlaisia ja yhä nuorempia rakennuksia, kun niiden käyttötarve lakkaa ja...

Lue lisää »

Vinkkejä monikulttuuriseen toimintaan – tervetuloa etäkahveille 23. toukokuuta

Mitä on monikulttuurinen toiminta paikallisyhteisössä? Miten tavoittaa monikulttuuriset toimijat? Voiko...

Lue lisää »