web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Puheenjohtajan palsta, jäsentiedote 1/2017

Puheenjohtajan palsta

Nyt eletään kahta merkkivuotta. Joulukuussa tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä kun Suomi julistautui itsenäiseksi. Jo ennen tätä Suomella oli suuriruhtinaskuntana  monia itsenäisen valtion tunnusmerkkejä, kuten oma raha ja valtiopäivät. Pitkin vuotta järjestetään monenlaisia tapahtumia tämän muistamiseksi. Seuran päätapahtuma tulee oleman itsenäisyyspäivän juhla joulukuussa.

Toinen merkkivuoden aihe on uskonpuhdistuksesta kuluneet 500 vuotta. Martti Luther julkaisi uskonpuhdistuksen aloittamat 95 teesiään Wittenbergin kirkon edus-talla. Auktoriteetteihin uskomaton Luther käänsi Raamatun kansan luettavaksi saksan kielelle ja julisti Raamattuun vedoten, että ihminen vanhurskautetaan yksin uskosta. Paavin ja katolisen kirkon anekaupalla ei sielua pelasteta. Lutherin elinaikana islamin uskoinen Turkki teki invaasiota Eurooppaan. Luther piti muslimien uskoa paholaisen aseena sekä nimitti Muhammadia ”piruksi ja Saatanan esikoislapseksi”. Luther kannatti Koraanin kääntämistä ja painamista, jotta se olisi saatavilla kriittistä tutkimusta ja valvomista varten. Juutalaisuus uskontona oli hänen mielestään tuomittava. Totuudenpuhuja Luther  tuomittiin  valtionkiroukseen ja kerettiläiseksi ja hänen kirjansa määrättiin poltettaviksi. Luther piileskeli ja jatkoi kirjallisia töitä. Pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan perusteiden kehittyminen seuraavina vuosisatoina johtui paljolti Lutherin aloittamasta työstä. Seuran kevätkokouksen yhteydessä on asiantunteva alustus Martti Lutherista ja hänen merkityksestään meidän yhteiskunnalle. Seurakunnalla on vuoden mittaan monia uskonpuhdistukseen liittyviä tapahtumia.

Tämä on kunnallisvaalin kevät. Toivon aktiivista osallistumista äänestykseen, sillä muuten on turha valittaa. Espoon kehitys on menossa mielestäni kohti tuhoa. Espoo on jo nyt asukasta kohden yksi Suomen velkaisimmista kunnista ja kulut uhkaavat karata ylivoimaisiksi jos eteläisen Espoon tiivistämissuunnitelmia toteutetaan. Ulkomaisten sijoittajien omistamiin suuriin kerrostaloihin tulevista asukkaista valtaosa tullee olemaan maahanmuuttajia. Viime vuosina väestönlisäyksestä lähes 70 % selittyy ulkomailta muutolla. Vuosikymmenten ajan kulut ja haitat tulevat taval-listen kuntalaisten kontolle ja tuotot menevät sijoittajille. Harkitkaa tarkoin minkälaista Espoota haluatte ja kuka ehdokkaista pystyy sitä edistämään.

Seuralla on taas iso määrä tapahtumia. Suuri osa on perinteisiä jo vuosien ajan toteutettuja. Emme ole kaavoihin kangistuneita vaan toimintaa mukautetaan jäsenis-tön tarpeiden mukaan. Kertokaa johtokunnalle toiveitanne ja tulkaa mukaan toimintaan ja tapahtumiin niin seura paranee entisestään!

Matti Viikari

Uutiset Espoo.fi

Valkoposkihanhia saa häätää vain luvan saanut – yksilöillä ei ole lupaa häiritä hanhia

Yksityishenkilöillä ei ole lupaa häätää hanhia. ELY-keskus on myöntänyt Espoon kaupungille poikkeusluvan...

Lue lisää »

Espoon vanhaa kaupungintaloa ei suojella

Espoon keskuksessa sijaitsevaa vanhaa kaupungintaloa ei suojella. Ympäristöministeriö on hylännyt valituksen, joka...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Espoon vanhaa kaupungintaloa ei suojella

Espoon keskuksessa sijaitsevaa vanhaa kaupungintaloa ei suojella. Ympäristöministeriö on hylännyt valituksen, joka...

Lue lisää »

Matinkylän terveysaseman ja sen lähialueen tulevaisuuden suunnitelmista asukaskysely

Kerro mielipiteesi Matinkylän tyhjänä seisovan terveysaseman, Matinkylän kartanon sekä Matinniityn puiston...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Syksyllä puhutaan elävästä perinnöstä: tule Yhteisöt elävät! -etätilaisuuteen 28.8.2020

Kotiseutuliitossa syksyllä 2020 käynnistyvä Yhteisöt elävät! -hanke tukee paikallisten yhteisöjen valmiuksia...

Lue lisää »

Hyödynnä uudet tapahtumaideat ja teemavinkkimme!

Kotiseutuliiton tietopankkiin on koottu uusia vinkkejä tapahtumajärjestäjille. Olemme listanneet tapahtuma- ja...

Lue lisää »