web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Puheenjohtajan palsta, jäsentiedote 1/2017

Puheenjohtajan palsta

Nyt eletään kahta merkkivuotta. Joulukuussa tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä kun Suomi julistautui itsenäiseksi. Jo ennen tätä Suomella oli suuriruhtinaskuntana  monia itsenäisen valtion tunnusmerkkejä, kuten oma raha ja valtiopäivät. Pitkin vuotta järjestetään monenlaisia tapahtumia tämän muistamiseksi. Seuran päätapahtuma tulee oleman itsenäisyyspäivän juhla joulukuussa.

Toinen merkkivuoden aihe on uskonpuhdistuksesta kuluneet 500 vuotta. Martti Luther julkaisi uskonpuhdistuksen aloittamat 95 teesiään Wittenbergin kirkon edus-talla. Auktoriteetteihin uskomaton Luther käänsi Raamatun kansan luettavaksi saksan kielelle ja julisti Raamattuun vedoten, että ihminen vanhurskautetaan yksin uskosta. Paavin ja katolisen kirkon anekaupalla ei sielua pelasteta. Lutherin elinaikana islamin uskoinen Turkki teki invaasiota Eurooppaan. Luther piti muslimien uskoa paholaisen aseena sekä nimitti Muhammadia ”piruksi ja Saatanan esikoislapseksi”. Luther kannatti Koraanin kääntämistä ja painamista, jotta se olisi saatavilla kriittistä tutkimusta ja valvomista varten. Juutalaisuus uskontona oli hänen mielestään tuomittava. Totuudenpuhuja Luther  tuomittiin  valtionkiroukseen ja kerettiläiseksi ja hänen kirjansa määrättiin poltettaviksi. Luther piileskeli ja jatkoi kirjallisia töitä. Pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan perusteiden kehittyminen seuraavina vuosisatoina johtui paljolti Lutherin aloittamasta työstä. Seuran kevätkokouksen yhteydessä on asiantunteva alustus Martti Lutherista ja hänen merkityksestään meidän yhteiskunnalle. Seurakunnalla on vuoden mittaan monia uskonpuhdistukseen liittyviä tapahtumia.

Tämä on kunnallisvaalin kevät. Toivon aktiivista osallistumista äänestykseen, sillä muuten on turha valittaa. Espoon kehitys on menossa mielestäni kohti tuhoa. Espoo on jo nyt asukasta kohden yksi Suomen velkaisimmista kunnista ja kulut uhkaavat karata ylivoimaisiksi jos eteläisen Espoon tiivistämissuunnitelmia toteutetaan. Ulkomaisten sijoittajien omistamiin suuriin kerrostaloihin tulevista asukkaista valtaosa tullee olemaan maahanmuuttajia. Viime vuosina väestönlisäyksestä lähes 70 % selittyy ulkomailta muutolla. Vuosikymmenten ajan kulut ja haitat tulevat taval-listen kuntalaisten kontolle ja tuotot menevät sijoittajille. Harkitkaa tarkoin minkälaista Espoota haluatte ja kuka ehdokkaista pystyy sitä edistämään.

Seuralla on taas iso määrä tapahtumia. Suuri osa on perinteisiä jo vuosien ajan toteutettuja. Emme ole kaavoihin kangistuneita vaan toimintaa mukautetaan jäsenis-tön tarpeiden mukaan. Kertokaa johtokunnalle toiveitanne ja tulkaa mukaan toimintaan ja tapahtumiin niin seura paranee entisestään!

Matti Viikari

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Viestintäwebinaari kaikkien kotiseutu- ja kulttuuriperintötoimijoiden tueksi

Viestintä on keskeinen osa jokaisen organisaation toimintaa. Miten viestiä vaikuttavasti ja saada äänensä...

Lue lisää »

Kotiseutupostin 2/2023 teemana on sähköinen kotiseuturakkaus

Kotiseutuposti 2/2023 on ilmestynyt ja luettavissa sivulla www.kotiseutuposti.fi. Lehden teemaotsikkona on Sähköinen...

Lue lisää »