web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Tapahtumia ja toimintaa syyskaudella 2016 (päiv. 5.9.)

Syyskauden 2016 tapahtumia (päiv. 5.9.)
Yhteislauluilta ”Elotulet” Knaperin saaressa pe 19.8. alk. klo 18.00    Kesäkauden päättäjäisissä tarjolla lohikeittoa ja kahvia omakustannushintaan 6 €. Lauletaan ja tarinoidaan yhdessä elokuun illan hämyssä. Ohjelmassa on myös välähdyksiä Soukan historiasta. Kokoonnumme Soukan rantatien ja Verkkosaarenkujan risteyksessä klo 17.30 (Seurantaloa vastapäätä, rannan puolella). Kuljemme yhdessä saarelle. Ilmoittautuminen lohikeiton määrän takia välttämätön: Benita Åkerlund 040 5575213 tai sähköpostitse  fredrika@saunalahti.fi  viim. 16.8. Istumme ulkona kalliolla, joten pukeutuminen sen mukaisesti.
Saaristopäivät Pentalassa la ja su 20. - 21.8.
Saaristomuseon toteutuminen edistyy askel askeleelta. Saareen on valmistunut komea huoltorakennus wc- ja suihkutiloineen. Ohjelmassa on kuten ennenkin mm. kiertokävelyitä, museorakennusten esittelyä ja mielenkiintoisia luentoja. Tarkempia tietoja ohjelmasta löydät kesällä Espoon kaupunginmuseon sivuilta. Tietoja antaa myös tarvittaessa Benita Åkerlund  040 5575213 tai sähköposti fredrika@saunalahti.fi. Tervetuloa mukaan tänäkin vuonna viettämään antoisia hetkiä Espoon kauniissa saaristossa.

Espoo-päivän lauantaina 27.8.2016 tapahtumia Espoonlahden alueella, tarkemmin http://www.espoopaiva.fi/

Geologisen geokätköilyretki Espoo-päivänä 27.8.  Soukan Kasavuorelle ja Hanikan luontopolulle. Lähtö Kasavuoren juurelta Soukan rantatieltä klo 12. Varustaudu retkeen sään mukaisin varustein. Matkalla pysähdytään ihmettelemään monia geologisia kohteita. Matka taittuu osin vaikeakulkuisia luonnonpolkuja pitkin. Polut ja kalliot voivat olla liukkaita. Viimeinen maastokohde on Hanikassa muinaishautaröykkiö klo 15. Retken järjestää Geologian tutkimuskeskus ja oppaana on geologi, FL Toni Eerola. Tiedustelut matti.viikari@gmail.com, 040 7769613
Puutarhaihmisten tapaaminen su 28.8. klo 15 - 17 seurantalossa (Soukan rantatie 74)
Kompostointi on paras mahdollinen tapa kierrättää ravinteet ja ylläpitää puutarhamaan kasvukuntoa. Tästä saa perusteellista tietoa, kun kompostointineuvoja kierrätyskeskuksesta alustaa asiasta. Kahvitarjoilu.
Soukka-päivä la 3.9. klo 10 – 16, tanssit palvelutalossa klo 17-20
Ostarilla paikalliset yhdistykset ja toimijat esittelevät toimintaansa. Soukan Huolto tarjoaa soppatykistä keittoa, partiolaisilta lettuja, Espoonlahden Martoilla kahvila, tanssiesityksiä, nuorten esiintymislava, liikkeissä esittelyjä ja tarjouksia. Ilmainen kirpputori, omat pöydät (ja tarvittaessa katokset) mukaan. Alkuillalla Swing Memories tanssiorkesteri tanssittaa palvelutalossa, mihin vapaa pääsy. Buffetista kahvia ja pullaa. Tiedustelut maija.jappinen42@gmail.com ja matti.viikari@gmail.com.

Geologinen kävelyretki  torstaina 15.9. klo 17 -19
Kokoontuminen Alakartanontien urheilukentällä
Kivi on Maassa kaiken perusta. Soukan vanhimmat kivet ovat 2700 miljoona vuotta vanhoja, ja nyt näkyvillä olevat kalliot ovat rapautamalla kuluneet kilometrien verran. Vaikka kivet koostuvat pääasiassa vain muutamasta alkuaineesta eli piistä, alumiinista, magnesiumista ja hapesta, on niiden lisäksi mukana olevilla alkuaineilla ja kiven synnyn aikaisilla olosuhteilla ratkaisevan suuri merkitys siihen mitä mineraaleja ja ominaisuuksia kivi saa. Kävelyllä perehdytään kivilajien ja mineraalien syntyyn sekä aineiden suureen kiertokulkuun ja siihen vaikuttaviin prosesseihin geologi Riku Raitalan opastuksella. Parituntinen kävelyretki päättyy Soukan kappeliin graniittisen alttariseinän ääreen.

Teatteriretki Riihimäelle lauantaina 15.10.
Riihimäen teatterin 70-vuotisjuhlanäytelmä Mummun saappaassa soi fox on maanläheinen komedia perheestä tämän päivän Suomessa. Sen on käsikirjoittanut Sirkku Peltola ja ohjannut Anna-Maria Klintrup. Rooleissa ovat Anna Jaakola, Katja Peacock, Timo Ruuskanen ja Maija Siljander.
Esityksen kesto on väliajan kanssa noin 2,5 tuntia.

Teatteripakettiin kuuluva juhlamenu sisältää vuoden 1946 parhaat herkut:
Kalasallattia, rukiista juurileipää, yrtti-valkosipuliliemessä haudutettua karitsanpotkaa, särälohmareita ja tummaa viinikastiketta. Jälkiruuaksi on rommi-väskynäkräämiä kermavaahdon ja sokerikakun kera.

Lähdemme Soukan entisen kukkakioskin kohdalta Åbergin Linjan bussilla klo 12. Teatteriesitys alkaa klo 14 ja ruokailu on heti sen jälkeen noin klo 16.30. Matkan hinta on 75 € sisältäen teatterilipun, ruokailun ja bussimatkan. Ilmoittaudu Kaisa Kivelle kaisa.kivi@tietotori.fi  tai puh. 040 574 9577 viimeistään pe 16.9. Maksa matka seuran tilille FI31 1411 3000 0442 84 viitenumerolla 4899 vasta sitten, kun olet saanut varmistuksen teatterilipusta. Takaisin Soukassa olemme noin klo 20. Teatteriretken tiedot päivittyvät sivulla http://www.soukka-seura.fi/kalenteri/paiva/20161015.
Syyskokous ke 16.11. klo 18.30 Övergårdin kartano (Espoonlahdentie 16)
Kokouksessa valitaan toimihenkilöitä sekä päätetään seuraavan vuoden talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta. Sääntömääräisten asioiden käsittelyn jälkeen kotiseutuneuvos Benita Åkerlund esitelmöi aiheesta ”Vanhat esineet kertovat”. Kahvitarjoilu! Tervetuloa! Ottakaa ystävänne mukaan tilaisuuteen!

Itsenäisyyspäivän juhla ti 6.12. klo 15.00
Perinteinen arvokas paikallisin voimin toteutettu juhla Suomen itsenäisyyden 99-vuotispäivänä pidetään Soukan kappelissa, Soukankuja 3. Juhlapuheen lisäksi on musiikki- ja lausuntaesityksiä. Tarkempi ohjelma esitetään myöhemmin ilmoitustauluilla. Kahvitarjoilu.

Nuutinpäivän tilaisuus Soukan palvelutalossa pe 13.1.2017 klo 17-20.30
Nuuttipukki seurueineen vierailee, laulua, uuniohrapuuroa väskynäsopan kera, tanssiesityksiä ja tanssia, leikkejä. Vapaa pääsy.

Uutiset Espoo.fi

Espoo ei hyväksy työntekijöiden hyväksikäyttöä

Mediassa on käsitelty viime päivinä siivousalan työntekijöiden laajamittaista hyväksikäyttöä ja esimerkkinä...

Lue lisää »

Uusi pääkatu käyttöön Finnoossa

Uuteen meri- ja metrokaupunginosaan Finnooseen ajaminen helpottuu, kun alueen kolmas pääkatu, Finnoonsilta, avataan...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Uusi pääkatu käyttöön Finnoossa

Uuteen meri- ja metrokaupunginosaan Finnooseen ajaminen helpottuu, kun alueen kolmas pääkatu, Finnoonsilta, avataan...

Lue lisää »

Espoon vanhaa kaupungintaloa ei suojella

Espoon keskuksessa sijaitsevaa vanhaa kaupungintaloa ei suojella. Ympäristöministeriö on hylännyt valituksen, joka...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Syksyllä puhutaan elävästä perinnöstä: tule Yhteisöt elävät! -etätilaisuuteen 28.8.2020

Kotiseutuliitossa syksyllä 2020 käynnistyvä Yhteisöt elävät! -hanke tukee paikallisten yhteisöjen valmiuksia...

Lue lisää »

Hyödynnä uudet tapahtumaideat ja teemavinkkimme!

Kotiseutuliiton tietopankkiin on koottu uusia vinkkejä tapahtumajärjestäjille. Olemme listanneet tapahtuma- ja...

Lue lisää »