web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Tapahtumia ja toimintaa kevätkaudella 2016

Tapahtumia ja toimintaa vuonna 2016 (Jäsentiedote 1/2016)
Laskiaistapahtuma  laskiaistiistaina 9.2. klo 18-21 Puropuistossa
Hernekeitto näkkileipää ja mehua tarjolla maksua (2 €) vastaan ja jälkiruuaksi Espoonlahden Martat myy pannukakkua ja kahvia. Poniratsastusta omalla vastuulla klo 18.30-20 hintaan 3 €, oma pyöräily- tai jääkiekkokypärä käy myös suojaksi. Ottakaa omat kelkat ja pulkat mukaan
Puutarhaihmisten tapaaminen su 13.3. klo 13 - 15 seurantalossa (Soukan rantatie 74)
Marian ilmestyspäivä on kevään merkkipaalu sekä jo perinteinen aika saada asiantuntijan kasvimaata koskevia neuvoja. Kahvitarjoilu.
Kevätkokous ke 30.3. klo 18.30 Soukan palvelutalossa (Soukankaari 7)
Kokouksessa esitellään edellisen vuoden toimintakertomus sekä tilinpäätös. Sääntömääräisten asioiden käsittelyn jälkeen meidänkin kauppakeskuksen omistavan Citycon Oy:n hankekehityspäällikkö Heikki Alén esittelee hanketta Uudistuva Lippulaiva. Kahvitarjoilu! Tervetuloa! Ottakaa ystävänne mukaan tilaisuuteen!
Konserttitanssiaiset Soukan palvelutalossa maanantaina 11.4. klo 17.30 - 20.30 Tapiolan Viihdeorkesteri on vuonna 1987 perustettu yli 20 hengen orkesteri, jonka ohjelmisto koostuu svengaavasta musiikista, kuten swing, tanssimusiikki, jazz, lattari, rock ja balladit. Tapiolan Viihdeorkesteri toimii yhteistyössä Espoon Kaupungin Työväenopiston kanssa. Tule nauttimaan musiikista, tanssista ja tanssiesityksistä, ovimaksu 5 €.  Iltapalaksi maa-artisokkakeittoa lisukkeineen hintaan 5 €.
Linnunpönttötalkoot  la huhtikuussa klo 10-14 Soukan koulussa (Soukankuja 5) (jos koulu antaa luvan, varmistuu myöhemmin!)                                                                      
Sinitiaisesta isoihin pöllöihin ja kaikkea tältä väliltä on pönttötalkoiden kokovalikoimassa. Tarvikkeita on varattu noin 60 pönttöön. Puutavara on valmiiksi sahattu mittoihin, joten pönttöjen teko on lähinnä kasaamista ja naulaamista. Lapsille kaikki ilmaista, muille tarvikemaksu 8 - 30 € / pönttö. Valmiita pönttöjä on myös ostettavissa. Tule itse ja tuo lapset ja lastenlapset helpottamaan kolopesijöiden asuntopulaa!
Pääkaupunkiseudun yhteinen retkipäivä la 30.4.
Kaikki mukaan pääkaupunkiseudun partiolaisten koordinoimille ilmaisille ja mukaville, erityisesti lapsille tarkoitetuille, lähiretkille! Lisätietoa saa mm. nettisivuilta www.retkipaiva.fi lähempänä ajankohtaa.
Yleisten alueiden siivoustalkoot Soukassa la 23.4. ja su 24.4.
Soukka-seura on järjestänyt Soukan yleisten alueiden siivoustalkoita jo vuosikymmenien ajan. Tiedotamme talkoista tarkemmin myöhemmin.
Vaatekeräys la 23.4. klo 10 - 13
Espoonlahden Martat järjestää tekstiili- ja vaatekeräyksen Soukan Huollon pihassa. Tavarat voivat olla kuluneita, mutta eivät likaisia tai kosteita. Tapahtuman tarkemmat tiedot on saatavissa myöhemmin mm. ilmoitustauluilta.
Klapitalkoot ja talkootanssit la 18.6. Hanikan virkistyskeskuksessa klo 13 - 22
Virkistyskeskuksen (Matasaarentie 1) ympäristöä raivataan ja polttopuita tehdään kello 13–17. Ota omat kirveet mukaan! Viime vuosina klapeja on tehty vähintään 5 pinokuutiometriä, mikä riittää virkistyskeskuksessa vuoden tarpeisiin. Talkooväelle on tarjolla keittoa. Ulkolavalla pidetään tanssihaluisille talkootanssit levymusiikin tahdittamana kello 19–22, sitä ennen saunominen rantasaunassa. Illalla on myös yhteislaulua sekä makkaran- ja letunpaistoa eli mukavaa toimintaa hyvässä seurassa koko perheelle!
Luonnonkukkien päivän kävely Alakartanontien urheilukentältä su 19.6. klo 13-16
Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasviharrastuksen ja luonnontuntemuksen lisääminen sekä yhteisten luontoelämysten tarjoaminen ja tavallisten kasvien tutuiksi tekeminen. Kutsumme mukaan kaikkia kasveista kiinnostuneita opastetulle kasviretkelle, jonka oppaana on tietokirjailija Mattias Tolvanen. Tavallisesti olemme tunnistaneet toistasataa kukkivaa kasvia retken aikana. Varustaudu kävelyyn sään mukaisesti. Mukaan kannattaa ottaa myös eväät.
Lavatanssit Hanikan virkistyskeskuksessa (Matasaarentie 1) koko kesän tiistaisin kello 18.30 – 22.00 28.6. alkaen
Virkistyskeskuksessa on lisäksi rantasauna lämpimänä ja grilli kuumana. Vapaa pääsy. Omat eväät mukaan!
Jättipalsamin ja pujon kitkemistalkoot ke 29.6. klo 18 -    Tule joko Puropuistoon tai palstapellolle kartanoiden väliin. Omat kumihanskat kannattaa ottaa mukaan, sillä jättipalsamit ovat vetisiä ja kasvineste voi tuntua ikävältä käsissä. Pujot voi jättää maasta nyhdettyinä sijoilleen kuivumaan. Jättipalsamit on pussitettava jätesäkkeihin maatumaan sillä maahan jätettyinä ne juurtuvat hyvin herkästi uudestaan ja jatkavat kasvuaan.

Teatteri Hyökyvuori, esitykset alkavat elokuussa Pakkasmäen kesäteatterinäyttämöllä Soukassa (Espoonlahdentie 10)
Matinea rakkaille vainajille on musiikkipitoinen musta komedia Suomesta, diivasta ja teatterista! Käsikirjoitus: Joel Elstelä, Ohjaus: Nelli Reinikainen
Näyttelijätär Maria Brännman ei tunne itseään vanhaksi, mutta vuosien varrella kertyneet muistot ja laatikot vihjaavat muuta. Aikuisiksi kasvaneet lapset yrittävät saada hänet hoitolaitokseen ja uskollinen palvelijakin vitsailee kuolemasta. Käydessään läpi maallista omaisuuttaan, Maria uppoutuu muistoihinsa.
Hetkien havinassa soivat liveorkesterin säestämät ikivihreät, esimerkiksi Toivo Kärjeltä, Sam Sihvolta sekä Kaj Chydeniukselta. Tavaravuoren keskellä historia herää henkiin ja paljastaa Marian henkilön kipeitä ja kepeitä yksityiskohtia myöten.
Tämä viime kesänä esitetty kappale esitetään elokuussa vielä viisi kertaa.
Uutena kappaleena on koko perheen näytelmä Vaahteramäen Eemeli.

Esitysten tarkemmat ajat ilmoitetaan myöhemmin.
Liput 20/15 €. Soukka-seuran jäsenet saanevat taas teatterikäynnillä ilmaisen kahvin ja pullan. Kahvilipun saa lipun oston yhteydessä ilmoittamalla seuran jäsenyyden. Lisätiedot ja varaukset:

Teatteri Hyökyvuori esittää Kahvi-Kaisassa (Kivenlahdentie 10, 02320 Espoo, sisäpiha) näytelmän Pelkkää petkutusta
Kyseessä on pieni tarina illanistujaisista, käsikirjoitus ja ohjaus Leena Airaksinen. Esitys kestää n. 50 minuuttia. Kahvi-Kaisaan mahtuu 45 katsojaa.
Ensi-ilta on la 20.2.2016 klo 17.
Muut esitykset su 28.2. klo 19,
ti 1.3. klo 19,
pe 4.3. klo 19,
su 6.3. klo 19,
pe 18.3. klo 19 ja
la 19.3. klo 17
liput 12/10 €. Lisätiedot ja varaukset: info@teatterihyokyvuori.com, puh 0400 260 710, www.teatterihyokyvuori.com
Yhteislauluilta ”Elotulet” Knaperin saaressa pe 19.8. alk. klo 18.00
Kesäkauden päättäjäisissä tarjolla lohikeittoa ja kahvia omakustannushintaan 6 €. Lauletaan ja tarinoidaan yhdessä elokuun illan hämyssä. Ohjelmassa on myös välähdyksiä Soukan historiasta. Kokoonnumme Soukan rantatien ja Verkkosaarenkujan risteyksessä klo 17.30 (Seurantaloa vastapäätä, rannan puolella). Kuljemme yhdessä saarelle. Ilmoittautuminen lohikeiton määrän takia välttämätön: Benita Åkerlund GSM 040 5575213 tai tekstiviestillä tai sähköpostitse  fredrika@saunalahti.fi  viim. 16.8. Istumme ulkona kalliolla, joten pukeutuminen sen mukaisesti. Sateen sattuessa kokoonnumme seurantalossa.

Saaristopäivät Pentalassa 20. - 21.8.
Saaristomuseon toteutuminen edistyy askel askeleelta. Saareen on valmistunut komea huoltorakennus wc- ja suihkutiloineen. Ohjelmassa on kuten ennenkin mm. kiertokävelyitä, museorakennusten esittelyä ja mielenkiintoisia luentoja. Tarkempia tietoja ohjelmasta löydät kesällä Espoon kaupunginmuseon sivuilta. Tietoja antaa myös tarvittaessa Benita Åkerlund GSM 040 5575213. Tervetuloa mukaan tänäkin vuonna viettämään antoisia hetkiä Espoon kauniissa saaristossa.
Päivätanssit elokuun loppupuolella (ehkä 27.8.) Hanikan virkistyskeskuksessa, Matasaarentie 1 (VPK talon vieressä, bussilinja 145)                                       Ohjelmassa elävää musiikkia ja hauskoja kesäpelejä, esim. mölkky ja boccia. Tarjolla kahvia ja makkaraa. Vapaa pääsy. Järjestäjät:  Espoon liikuntapalvelut ja Espoonlahden Eläkkeensaajat ry.
Soukka-päivä la 3.9. klo 10 – 16, tanssit palvelutalossa klo 16-19
Ostarilla paikalliset yhdistykset ja toimijat esittelevät toimintaansa. Soukan Huolto tarjoaa soppatykistä keittoa, partiolaisilta lettuja, Espoonlahden Martoilla kahvila, tanssiesityksiä, nuorten esiintymislava, liikkeissä esittelyjä ja tarjouksia. Ilmainen kirpputori. Illalla Swing Memories tanssiorkesteri tanssittaa palvelutalossa, mihin vapaa pääsy.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Rakennusten purkamiselle on vaihtoehtoja – kun ne vain selvitetään

Purku-uhan alle joutuu jatkuvasti monenlaisia ja yhä nuorempia rakennuksia, kun niiden käyttötarve lakkaa ja...

Lue lisää »

Vinkkejä monikulttuuriseen toimintaan – tervetuloa etäkahveille 23. toukokuuta

Mitä on monikulttuurinen toiminta paikallisyhteisössä? Miten tavoittaa monikulttuuriset toimijat? Voiko...

Lue lisää »