web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Poimintoja loppuvuoden 2015 tapahtumista

Poimintoja menneistä tapahtumista (Jäsentiedote 1/2016, Matti Viikari)

Tiistaisin illalla lähes koko kesän ajan Hanikan virkistyskeskuksessa on pidetty lavatansseja. Tanssit ja rantasauna saivat paikalle 20 – 60 ihmistä. Seura oli mukana järjestämässä Valtakunnallisia kotiseutupäiviä, minkä päätilaisuus oli Leppävaarassa.  

Pentalan saaressa pidetyt Saaristopäivät saivat osakseen pelkkää auringonpaistetta. Päivien aikana saaressa vieraili yli 2500 henkeä. Toinen perinteinen loppukesän tilaisuus, Elotulet, vietettiin Knaperin saaressa. Lohisoppa maistui ja laulu raikui.

Syyskuun ensimmäinen lauantai on jo pitkään ollut Soukka-päivän ajankohta. Yli 300 osallistujaa nautti päivän annista. Viileässä sateisessa säässä Soukan Huollon soppatykistä tarjoama hernekeitto, partiolaisten muurinpohjaletut, nuorisotoimen sekä Espoonlahden Marttojen kahvit lämmittivät. Kirpputorimyyjiä oli enemmän kuin koskaan ennen, alueen toimijat esittelivät toimintaansa. Soukan Kansantanssijat esitti sikermän karjalaisia ja länsisuomalaisia tanhuja sekä nuorisotoimi Sodessa musiikkia ja sketsejä. Illan päätteeksi DRB Swing Band tanssitti väkeä palvelutalossa.

Seura on vastannut jo vuosien ajan Espoon Rantamaratonin Klobbenin juomapisteen hoidosta. Noin 700 täyden maratonin juoksijaa sai nauttia aurinkoisen loppukesän sään vallitessa juoksun lomassa paitsi juomapisteen palveluista myös Espoonlahden alueen rantojen kauneudesta.

Geologi Maija Haavisto-Hyvärinen johdatteli ”Kallioilta kappeliin” kävelyn noin 30 hengen ryhmän Alakartanontien urheilukentältä noin 4 km pituisen retkelle. Matkalla perehdyttiin erityisesti maaperän syntyyn ja jääkauden jättämiin jälkiin niin kallioissa kuin maisemassa. Kävelyn jälkeen kappelissa oli messu kirkkokahveineen.

Syyskokous pidettiin Soukan palvelutalossa. Varsinaisten kokousasioiden käsittelyn jälkeen sosiaalineuvos Tyyne Martikainen esitelmöi inkeriläisten kohtalosta. Seuran yhdessä Espoonlahden seurakunnan kanssa järjestämä itsenäisyyspäivän juhla on vaikuttava osoitus paikallisesta osaamisesta ja perinteiden vaalimisesta. Juhlapuheen piti prof. emeritus Arvi Hurskainen. Juhlaan osallistui tänäkin vuonna reilut 300 henkeä.

Kesällä seuran yhteistyökumppani Hyökyvuoren kesäteatteri tarjosi mahdollisuuden nauttia kahdesta produktiosta Pakkasmäellä sijaitsevassa uudessa näyttämössä. Seura on tarjonnut koko syyskauden mahdollisuuden edulliseen mutta laadukkaaseen tanssilliseen liikuntaan. Tiistaisin on ollut kaksi tuntia kansantanssien opetusta yhteistyössä Soukan Kansantanssijat ry:n kanssa. Keskiviikkoisin on ollut tunti kuntotanssia, joko Zumbaa tai latinomixia. Sunnuntaisin noin kahden viikon välein on ollut tasokasta paritanssien opetusta.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Webinaarissa neuvotaan, kuinka tehdä seurantalojen korjausavustusselvitys

Mitä kuluja hyväksytään osaksi avustusselvitystä? Kuka valvoo korjaamista? Miten selvityslomake täytetään ja...

Lue lisää »

Paikallismuseoiden hankkeille 430 000 euroa avustuksia

Museovirasto on jakanut paikallismuseoiden hankeavustukset vuodelle 2024. Avustusta myönnettiin 78 hankkeelle...

Lue lisää »