web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Poimintoja loppuvuoden 2015 tapahtumista

Poimintoja menneistä tapahtumista (Jäsentiedote 1/2016, Matti Viikari)

Tiistaisin illalla lähes koko kesän ajan Hanikan virkistyskeskuksessa on pidetty lavatansseja. Tanssit ja rantasauna saivat paikalle 20 – 60 ihmistä. Seura oli mukana järjestämässä Valtakunnallisia kotiseutupäiviä, minkä päätilaisuus oli Leppävaarassa.  

Pentalan saaressa pidetyt Saaristopäivät saivat osakseen pelkkää auringonpaistetta. Päivien aikana saaressa vieraili yli 2500 henkeä. Toinen perinteinen loppukesän tilaisuus, Elotulet, vietettiin Knaperin saaressa. Lohisoppa maistui ja laulu raikui.

Syyskuun ensimmäinen lauantai on jo pitkään ollut Soukka-päivän ajankohta. Yli 300 osallistujaa nautti päivän annista. Viileässä sateisessa säässä Soukan Huollon soppatykistä tarjoama hernekeitto, partiolaisten muurinpohjaletut, nuorisotoimen sekä Espoonlahden Marttojen kahvit lämmittivät. Kirpputorimyyjiä oli enemmän kuin koskaan ennen, alueen toimijat esittelivät toimintaansa. Soukan Kansantanssijat esitti sikermän karjalaisia ja länsisuomalaisia tanhuja sekä nuorisotoimi Sodessa musiikkia ja sketsejä. Illan päätteeksi DRB Swing Band tanssitti väkeä palvelutalossa.

Seura on vastannut jo vuosien ajan Espoon Rantamaratonin Klobbenin juomapisteen hoidosta. Noin 700 täyden maratonin juoksijaa sai nauttia aurinkoisen loppukesän sään vallitessa juoksun lomassa paitsi juomapisteen palveluista myös Espoonlahden alueen rantojen kauneudesta.

Geologi Maija Haavisto-Hyvärinen johdatteli ”Kallioilta kappeliin” kävelyn noin 30 hengen ryhmän Alakartanontien urheilukentältä noin 4 km pituisen retkelle. Matkalla perehdyttiin erityisesti maaperän syntyyn ja jääkauden jättämiin jälkiin niin kallioissa kuin maisemassa. Kävelyn jälkeen kappelissa oli messu kirkkokahveineen.

Syyskokous pidettiin Soukan palvelutalossa. Varsinaisten kokousasioiden käsittelyn jälkeen sosiaalineuvos Tyyne Martikainen esitelmöi inkeriläisten kohtalosta. Seuran yhdessä Espoonlahden seurakunnan kanssa järjestämä itsenäisyyspäivän juhla on vaikuttava osoitus paikallisesta osaamisesta ja perinteiden vaalimisesta. Juhlapuheen piti prof. emeritus Arvi Hurskainen. Juhlaan osallistui tänäkin vuonna reilut 300 henkeä.

Kesällä seuran yhteistyökumppani Hyökyvuoren kesäteatteri tarjosi mahdollisuuden nauttia kahdesta produktiosta Pakkasmäellä sijaitsevassa uudessa näyttämössä. Seura on tarjonnut koko syyskauden mahdollisuuden edulliseen mutta laadukkaaseen tanssilliseen liikuntaan. Tiistaisin on ollut kaksi tuntia kansantanssien opetusta yhteistyössä Soukan Kansantanssijat ry:n kanssa. Keskiviikkoisin on ollut tunti kuntotanssia, joko Zumbaa tai latinomixia. Sunnuntaisin noin kahden viikon välein on ollut tasokasta paritanssien opetusta.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokous 14.4.2021

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksen päätöksiä. Lautakunta käsitteli Espoon pohjois- ja keskiosien...

Lue lisää »

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokous 31.3.2021

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksen päätöksiä. Jorvin sairaalan asemakaavan muutosehdotus hyväksyttiin...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Satoja rakkaudentunnustuksia kaikille avoimeen Vuoden kaupunginosa -kilpailuun

Yhdessä tekeminen ja asukkaiden itse järjestämät tapahtumat, ystävälliset ihmiset ja välitön...

Lue lisää »

Museovirasto jakoi avustuksia 84:lle paikallismuseohankkeelle

Museovirasto on jakanut paikallismuseoiden hankeavustukset vuodelle 2021. Avustusta myönnettiin 84 hankkeelle...

Lue lisää »