web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Puheenjohtajan palsta, jäsentiedote 2/2015

Puheenjohtajan palsta, jäsentiedote 2/2015

Seura toimii tässä ajassa mutta katsoo sekä pitkälle tulevaisuuteen että myös historiaan. Tässä tiedotteessa on taas lyhyesti esiteltyinä koko joukko tapahtumia ja tilaisuuksia joiden toivon olevan iloksi ja hyödyksi.

Fossiilisen hiilen käyttö, sementin valmistus ja metsien hävittäminen ovat suurimmat ihmiskunnan teot globaalin ilmastonmuutoksen nopeuttamiseen. Yleisesti on arvioitu, että +2 ºC nousu on raja mistä maapallo asukkaineen vielä jotenkin selviää. Tämä merkitsee, että ihmiskunta on jo nyt käyttänyt fossiilisesta hiilestä puolet siitä mitä se koskaan voi käyttää. Koko sallittu määrä täyttynee alle 30 vuodessa. Yli 80 % tunnetuista öljy- kaasu- ja hiilivarannoista tulisi jättää kokonaan käyttämättä. Hyvin monet tiedemiehet ovat jo epäuskoisia, että hiilineutraalisuus voidaan saavuttaa ajoissa.

Seura on vahvalla panoksella mukana asukasfoorumien järjestämisessä. Syyskaudella tulee olemaan foorumeita, ja niistä saa tietoja mm. seuran nettisivuilta ja Facebookista. Monissa aiemmissa tilaisuuksissa parhaat suomalaiset asiantuntijat ovat käsitelleet mm. ihmisen hiilijalanjälkeä ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Johtavat virkamiehet ja poliitikot puhuvat kestävästä Espoosta. Todellisuus on toista. Suunnitelmat johtavat hiilijalanjäljen jatkuvaan kasvamiseen. Mereen rakentaminen ja tiivistäminen eivät ole oikeita keinoja!

Kotiseutuyhdistysten pitää katsoa myös historiaan. Yhdistysten pitää vaalia hyviä perinteitä ja siirtää meidän hyväksi koettuja arvoja tuleville sukupolville. Tässä seura on pyrkinyt parhaimpaansa. Pohjoismainen kulttuuri kelpaa esimerkiksi keille tahansa, sen säilymisen puolesta kannattaa taistella. Sodan ja desanttien hirmuteot lapsena kokenut sosiaalineuvos Tyyne Martikainen esitelmöi syyskokouksen yhteydessä inkerinsuomalaisista. Nyt asiasta saa puhua.

Geologisella kävelyllä paneudutaan jopa miljardien vuosien takaisiin tapahtumiin. Kallioiden rapautuminen, irtonaisen kivennäismaan ja multaisen kasvualustan muodostuminen tulee tutummaksi, kun geologi Maija Haavisto-Hyvärinen kierrättää pitkin Soukkaa. Geologisessa mielessä viime jääkaudesta on vain silmänräpäys. Sen jälkiä on kaikkialla, kunhan vain osataan katsoa.

Syyskokouksessa jäsenillä on hyvä mahdollisuus vaikuttaa seuran tulevaan toimintaan valitsemalla puheenjohtajan, johtokunnan jäseniä ja päättämällä toimintasuunnitelmasta. Käyttäkää valtaanne!

Matti Viikari

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokous 14.4.2021

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksen päätöksiä. Lautakunta käsitteli Espoon pohjois- ja keskiosien...

Lue lisää »

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokous 31.3.2021

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksen päätöksiä. Jorvin sairaalan asemakaavan muutosehdotus hyväksyttiin...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Satoja rakkaudentunnustuksia kaikille avoimeen Vuoden kaupunginosa -kilpailuun

Yhdessä tekeminen ja asukkaiden itse järjestämät tapahtumat, ystävälliset ihmiset ja välitön...

Lue lisää »

Museovirasto jakoi avustuksia 84:lle paikallismuseohankkeelle

Museovirasto on jakanut paikallismuseoiden hankeavustukset vuodelle 2021. Avustusta myönnettiin 84 hankkeelle...

Lue lisää »