web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      
Tietotori

Puheenjohtajan palsta, jäsentiedote 2/2015

Puheenjohtajan palsta, jäsentiedote 2/2015

Seura toimii tässä ajassa mutta katsoo sekä pitkälle tulevaisuuteen että myös historiaan. Tässä tiedotteessa on taas lyhyesti esiteltyinä koko joukko tapahtumia ja tilaisuuksia joiden toivon olevan iloksi ja hyödyksi.

Fossiilisen hiilen käyttö, sementin valmistus ja metsien hävittäminen ovat suurimmat ihmiskunnan teot globaalin ilmastonmuutoksen nopeuttamiseen. Yleisesti on arvioitu, että +2 ºC nousu on raja mistä maapallo asukkaineen vielä jotenkin selviää. Tämä merkitsee, että ihmiskunta on jo nyt käyttänyt fossiilisesta hiilestä puolet siitä mitä se koskaan voi käyttää. Koko sallittu määrä täyttynee alle 30 vuodessa. Yli 80 % tunnetuista öljy- kaasu- ja hiilivarannoista tulisi jättää kokonaan käyttämättä. Hyvin monet tiedemiehet ovat jo epäuskoisia, että hiilineutraalisuus voidaan saavuttaa ajoissa.

Seura on vahvalla panoksella mukana asukasfoorumien järjestämisessä. Syyskaudella tulee olemaan foorumeita, ja niistä saa tietoja mm. seuran nettisivuilta ja Facebookista. Monissa aiemmissa tilaisuuksissa parhaat suomalaiset asiantuntijat ovat käsitelleet mm. ihmisen hiilijalanjälkeä ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Johtavat virkamiehet ja poliitikot puhuvat kestävästä Espoosta. Todellisuus on toista. Suunnitelmat johtavat hiilijalanjäljen jatkuvaan kasvamiseen. Mereen rakentaminen ja tiivistäminen eivät ole oikeita keinoja!

Kotiseutuyhdistysten pitää katsoa myös historiaan. Yhdistysten pitää vaalia hyviä perinteitä ja siirtää meidän hyväksi koettuja arvoja tuleville sukupolville. Tässä seura on pyrkinyt parhaimpaansa. Pohjoismainen kulttuuri kelpaa esimerkiksi keille tahansa, sen säilymisen puolesta kannattaa taistella. Sodan ja desanttien hirmuteot lapsena kokenut sosiaalineuvos Tyyne Martikainen esitelmöi syyskokouksen yhteydessä inkerinsuomalaisista. Nyt asiasta saa puhua.

Geologisella kävelyllä paneudutaan jopa miljardien vuosien takaisiin tapahtumiin. Kallioiden rapautuminen, irtonaisen kivennäismaan ja multaisen kasvualustan muodostuminen tulee tutummaksi, kun geologi Maija Haavisto-Hyvärinen kierrättää pitkin Soukkaa. Geologisessa mielessä viime jääkaudesta on vain silmänräpäys. Sen jälkiä on kaikkialla, kunhan vain osataan katsoa.

Syyskokouksessa jäsenillä on hyvä mahdollisuus vaikuttaa seuran tulevaan toimintaan valitsemalla puheenjohtajan, johtokunnan jäseniä ja päättämällä toimintasuunnitelmasta. Käyttäkää valtaanne!

Matti Viikari

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Pohjalainen Rakennusperintö ja Tornion Kotiseutuseura saivat Museoviraston avustusta

Museovirasto jakoi valtionavustuksia yhteisöjen kulttuuriperintöön ja kulttuuriympäristöön liittyviin hankkeisiin...

Lue lisää »

Kotiseututyön ansiomitalit ovat haettavissa huhtikuun loppuun saakka

The post Kotiseututyön ansiomitalit ovat haettavissa huhtikuun loppuun saakka appeared first on Suomen...

Lue lisää »