web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Puheenjohtajan palsta, jäsentiedote 2/2015

Puheenjohtajan palsta, jäsentiedote 2/2015

Seura toimii tässä ajassa mutta katsoo sekä pitkälle tulevaisuuteen että myös historiaan. Tässä tiedotteessa on taas lyhyesti esiteltyinä koko joukko tapahtumia ja tilaisuuksia joiden toivon olevan iloksi ja hyödyksi.

Fossiilisen hiilen käyttö, sementin valmistus ja metsien hävittäminen ovat suurimmat ihmiskunnan teot globaalin ilmastonmuutoksen nopeuttamiseen. Yleisesti on arvioitu, että +2 ºC nousu on raja mistä maapallo asukkaineen vielä jotenkin selviää. Tämä merkitsee, että ihmiskunta on jo nyt käyttänyt fossiilisesta hiilestä puolet siitä mitä se koskaan voi käyttää. Koko sallittu määrä täyttynee alle 30 vuodessa. Yli 80 % tunnetuista öljy- kaasu- ja hiilivarannoista tulisi jättää kokonaan käyttämättä. Hyvin monet tiedemiehet ovat jo epäuskoisia, että hiilineutraalisuus voidaan saavuttaa ajoissa.

Seura on vahvalla panoksella mukana asukasfoorumien järjestämisessä. Syyskaudella tulee olemaan foorumeita, ja niistä saa tietoja mm. seuran nettisivuilta ja Facebookista. Monissa aiemmissa tilaisuuksissa parhaat suomalaiset asiantuntijat ovat käsitelleet mm. ihmisen hiilijalanjälkeä ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Johtavat virkamiehet ja poliitikot puhuvat kestävästä Espoosta. Todellisuus on toista. Suunnitelmat johtavat hiilijalanjäljen jatkuvaan kasvamiseen. Mereen rakentaminen ja tiivistäminen eivät ole oikeita keinoja!

Kotiseutuyhdistysten pitää katsoa myös historiaan. Yhdistysten pitää vaalia hyviä perinteitä ja siirtää meidän hyväksi koettuja arvoja tuleville sukupolville. Tässä seura on pyrkinyt parhaimpaansa. Pohjoismainen kulttuuri kelpaa esimerkiksi keille tahansa, sen säilymisen puolesta kannattaa taistella. Sodan ja desanttien hirmuteot lapsena kokenut sosiaalineuvos Tyyne Martikainen esitelmöi syyskokouksen yhteydessä inkerinsuomalaisista. Nyt asiasta saa puhua.

Geologisella kävelyllä paneudutaan jopa miljardien vuosien takaisiin tapahtumiin. Kallioiden rapautuminen, irtonaisen kivennäismaan ja multaisen kasvualustan muodostuminen tulee tutummaksi, kun geologi Maija Haavisto-Hyvärinen kierrättää pitkin Soukkaa. Geologisessa mielessä viime jääkaudesta on vain silmänräpäys. Sen jälkiä on kaikkialla, kunhan vain osataan katsoa.

Syyskokouksessa jäsenillä on hyvä mahdollisuus vaikuttaa seuran tulevaan toimintaan valitsemalla puheenjohtajan, johtokunnan jäseniä ja päättämällä toimintasuunnitelmasta. Käyttäkää valtaanne!

Matti Viikari

Uutiset Espoo.fi

Tervetuloa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän virtuaaliselle 60-vuotisvastaanotolle

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kertoo ajatuksiaan kotikaupungistaan Espoosta ja sen kehittämisestä...

Lue lisää »

LIIKUNTATILOJEN VUOKRA-AVUSTUS

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Espoon vanhaa kaupungintaloa ei suojella

Espoon keskuksessa sijaitsevaa vanhaa kaupungintaloa ei suojella. Ympäristöministeriö on hylännyt valituksen, joka...

Lue lisää »

Matinkylän terveysaseman ja sen lähialueen tulevaisuuden suunnitelmista asukaskysely

Kerro mielipiteesi Matinkylän tyhjänä seisovan terveysaseman, Matinkylän kartanon sekä Matinniityn puiston...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Syksyllä puhutaan elävästä perinnöstä: tule Yhteisöt elävät! -etätilaisuuteen 28.8.2020

Kotiseutuliitossa syksyllä 2020 käynnistyvä Yhteisöt elävät! -hanke tukee paikallisten yhteisöjen valmiuksia...

Lue lisää »

Hyödynnä uudet tapahtumaideat ja teemavinkkimme!

Kotiseutuliiton tietopankkiin on koottu uusia vinkkejä tapahtumajärjestäjille. Olemme listanneet tapahtuma- ja...

Lue lisää »