web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Puheenjohtajan palsta, jäsentiedote 1/2015

Puheenjohtajan palsta (jäsentiedote 1/2015)

Seuran syyskokous valitsi kaikki entiset henkilöt jatkamaan tehtävissään. Kiitän kaikkien puolesta saamastamme luottamuksesta. Pyrimme parhaimman mukaan toimimaan seuran ja alueen asukkaiden parhaaksi.

Seura on vahvasti mukana järjestämässä asukasfoorumitilaisuuksia, joiden kaupungin johto toivoo olevan yksi asukasvaikuttamisen kanava. Seuraavan tilaisuuden aihe tulee olemaan Suomenlahden veden tila sekä tulvien merkitys rantarakentamiseen. Sitä seuraavan tilaisuuden aiheena lienee Espoon saaristo. Toivon jäsenten ja asukkaiden runsasta osallistumista.

Huhtikuussa sunnuntaina 19. päivänä on mahdollisuus vaikuttaa valtakunnan politiikkaan kun vaaleilla valitaan uusi eduskunta. Kiistämätön tosiasia on, että jo vuosien ajan Suomea on hallittu huonosti. Valtion velka on kasvanut ennätysmäisen suureksi. Talous on kehittynyt huonommin kuin muualla EU:ssa ja paljon huonommin kuin muissa Pohjoismaissa. Nyt on viimeiset hetket äänestää päättäjiksi taitavia Suomen ja suomalaisten etua ajavia henkilöitä. Tarvittavat päätökset tulevat joka tapauksessa olemaan vaikeita kun talous on jo saatettu lähes kriisiin. Jos myös Länsimetron jatke Kivenlahteen toteutetaan, merkitsee se espoolaisille vuosikymmenien ajan vuosittain noin 100 miljoonan euron lisäkulua julkiseen joukkoliikenteeseen vaikka samalla kulkeminen hankaloituu ja useimpien kohdalla myös hidastuu. Länsimetro on kannattamaton hanke niin liikennetaloudellisesti kuin myös ekologisesti. Rakentamispäätöksen tekijät ja puoltajat ovat minusta osoittaneet hyvin selvästi kyvyttömyytensä hoitaa yhteisiä asioita koko kansan edun mukaisella tavalla. Heitä ei pidä päästää valtaan.

Kotiseututyön vuosittainen merkittävä loppukesän tapahtuma on Valtakunnalliset kotiseutupäivät, mikä pidetään parin vuosikymmenen jälkeen taas Espoossa. Päivillä on hyviä keskustelukammareita ja retkiä moniin kohteisiin. Kannattaa perehtyä jo kesän korvilla ohjelmaan ja osallistua.

Seura on perinteiseen tapaan pyrkinyt järjestämään myös tänä vuonna jäsenistöään kiinnostavia tapahtumia. Toiminnan yksi tärkeimmistä tavoitteista on lisätä asukkaiden kotiseuturakkautta ja sitä myöten myös intoa huolehtia tämän kotiseutumme vetovoimatekijöiden säilymisestä ja vahvistumisesta. Tässä tiedotteessa voidaan antaa vain pieni pintaraapaisu toiminnasta ja tilaisuuksista; parasta on tulla itse paikalle näkemään, kokemaan ja vaikuttamaan sekä ottaa mukaan myös ystävät ja naapurit.
Matti Viikari

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokous 14.4.2021

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksen päätöksiä. Lautakunta käsitteli Espoon pohjois- ja keskiosien...

Lue lisää »

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokous 31.3.2021

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksen päätöksiä. Jorvin sairaalan asemakaavan muutosehdotus hyväksyttiin...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Satoja rakkaudentunnustuksia kaikille avoimeen Vuoden kaupunginosa -kilpailuun

Yhdessä tekeminen ja asukkaiden itse järjestämät tapahtumat, ystävälliset ihmiset ja välitön...

Lue lisää »

Museovirasto jakoi avustuksia 84:lle paikallismuseohankkeelle

Museovirasto on jakanut paikallismuseoiden hankeavustukset vuodelle 2021. Avustusta myönnettiin 84 hankkeelle...

Lue lisää »