web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Puheenjohtajan palsta, jäsentiedote 1/2015

Puheenjohtajan palsta (jäsentiedote 1/2015)

Seuran syyskokous valitsi kaikki entiset henkilöt jatkamaan tehtävissään. Kiitän kaikkien puolesta saamastamme luottamuksesta. Pyrimme parhaimman mukaan toimimaan seuran ja alueen asukkaiden parhaaksi.

Seura on vahvasti mukana järjestämässä asukasfoorumitilaisuuksia, joiden kaupungin johto toivoo olevan yksi asukasvaikuttamisen kanava. Seuraavan tilaisuuden aihe tulee olemaan Suomenlahden veden tila sekä tulvien merkitys rantarakentamiseen. Sitä seuraavan tilaisuuden aiheena lienee Espoon saaristo. Toivon jäsenten ja asukkaiden runsasta osallistumista.

Huhtikuussa sunnuntaina 19. päivänä on mahdollisuus vaikuttaa valtakunnan politiikkaan kun vaaleilla valitaan uusi eduskunta. Kiistämätön tosiasia on, että jo vuosien ajan Suomea on hallittu huonosti. Valtion velka on kasvanut ennätysmäisen suureksi. Talous on kehittynyt huonommin kuin muualla EU:ssa ja paljon huonommin kuin muissa Pohjoismaissa. Nyt on viimeiset hetket äänestää päättäjiksi taitavia Suomen ja suomalaisten etua ajavia henkilöitä. Tarvittavat päätökset tulevat joka tapauksessa olemaan vaikeita kun talous on jo saatettu lähes kriisiin. Jos myös Länsimetron jatke Kivenlahteen toteutetaan, merkitsee se espoolaisille vuosikymmenien ajan vuosittain noin 100 miljoonan euron lisäkulua julkiseen joukkoliikenteeseen vaikka samalla kulkeminen hankaloituu ja useimpien kohdalla myös hidastuu. Länsimetro on kannattamaton hanke niin liikennetaloudellisesti kuin myös ekologisesti. Rakentamispäätöksen tekijät ja puoltajat ovat minusta osoittaneet hyvin selvästi kyvyttömyytensä hoitaa yhteisiä asioita koko kansan edun mukaisella tavalla. Heitä ei pidä päästää valtaan.

Kotiseututyön vuosittainen merkittävä loppukesän tapahtuma on Valtakunnalliset kotiseutupäivät, mikä pidetään parin vuosikymmenen jälkeen taas Espoossa. Päivillä on hyviä keskustelukammareita ja retkiä moniin kohteisiin. Kannattaa perehtyä jo kesän korvilla ohjelmaan ja osallistua.

Seura on perinteiseen tapaan pyrkinyt järjestämään myös tänä vuonna jäsenistöään kiinnostavia tapahtumia. Toiminnan yksi tärkeimmistä tavoitteista on lisätä asukkaiden kotiseuturakkautta ja sitä myöten myös intoa huolehtia tämän kotiseutumme vetovoimatekijöiden säilymisestä ja vahvistumisesta. Tässä tiedotteessa voidaan antaa vain pieni pintaraapaisu toiminnasta ja tilaisuuksista; parasta on tulla itse paikalle näkemään, kokemaan ja vaikuttamaan sekä ottaa mukaan myös ystävät ja naapurit.
Matti Viikari

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Webinaarissa neuvotaan, kuinka tehdä seurantalojen korjausavustusselvitys

Mitä kuluja hyväksytään osaksi avustusselvitystä? Kuka valvoo korjaamista? Miten selvityslomake täytetään ja...

Lue lisää »

Paikallismuseoiden hankkeille 430 000 euroa avustuksia

Museovirasto on jakanut paikallismuseoiden hankeavustukset vuodelle 2024. Avustusta myönnettiin 78 hankkeelle...

Lue lisää »