web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Puheenjohtajan palsta, jäsentiedote 1/2015

Puheenjohtajan palsta (jäsentiedote 1/2015)

Seuran syyskokous valitsi kaikki entiset henkilöt jatkamaan tehtävissään. Kiitän kaikkien puolesta saamastamme luottamuksesta. Pyrimme parhaimman mukaan toimimaan seuran ja alueen asukkaiden parhaaksi.

Seura on vahvasti mukana järjestämässä asukasfoorumitilaisuuksia, joiden kaupungin johto toivoo olevan yksi asukasvaikuttamisen kanava. Seuraavan tilaisuuden aihe tulee olemaan Suomenlahden veden tila sekä tulvien merkitys rantarakentamiseen. Sitä seuraavan tilaisuuden aiheena lienee Espoon saaristo. Toivon jäsenten ja asukkaiden runsasta osallistumista.

Huhtikuussa sunnuntaina 19. päivänä on mahdollisuus vaikuttaa valtakunnan politiikkaan kun vaaleilla valitaan uusi eduskunta. Kiistämätön tosiasia on, että jo vuosien ajan Suomea on hallittu huonosti. Valtion velka on kasvanut ennätysmäisen suureksi. Talous on kehittynyt huonommin kuin muualla EU:ssa ja paljon huonommin kuin muissa Pohjoismaissa. Nyt on viimeiset hetket äänestää päättäjiksi taitavia Suomen ja suomalaisten etua ajavia henkilöitä. Tarvittavat päätökset tulevat joka tapauksessa olemaan vaikeita kun talous on jo saatettu lähes kriisiin. Jos myös Länsimetron jatke Kivenlahteen toteutetaan, merkitsee se espoolaisille vuosikymmenien ajan vuosittain noin 100 miljoonan euron lisäkulua julkiseen joukkoliikenteeseen vaikka samalla kulkeminen hankaloituu ja useimpien kohdalla myös hidastuu. Länsimetro on kannattamaton hanke niin liikennetaloudellisesti kuin myös ekologisesti. Rakentamispäätöksen tekijät ja puoltajat ovat minusta osoittaneet hyvin selvästi kyvyttömyytensä hoitaa yhteisiä asioita koko kansan edun mukaisella tavalla. Heitä ei pidä päästää valtaan.

Kotiseututyön vuosittainen merkittävä loppukesän tapahtuma on Valtakunnalliset kotiseutupäivät, mikä pidetään parin vuosikymmenen jälkeen taas Espoossa. Päivillä on hyviä keskustelukammareita ja retkiä moniin kohteisiin. Kannattaa perehtyä jo kesän korvilla ohjelmaan ja osallistua.

Seura on perinteiseen tapaan pyrkinyt järjestämään myös tänä vuonna jäsenistöään kiinnostavia tapahtumia. Toiminnan yksi tärkeimmistä tavoitteista on lisätä asukkaiden kotiseuturakkautta ja sitä myöten myös intoa huolehtia tämän kotiseutumme vetovoimatekijöiden säilymisestä ja vahvistumisesta. Tässä tiedotteessa voidaan antaa vain pieni pintaraapaisu toiminnasta ja tilaisuuksista; parasta on tulla itse paikalle näkemään, kokemaan ja vaikuttamaan sekä ottaa mukaan myös ystävät ja naapurit.
Matti Viikari

Uutiset Espoo.fi

Tervetuloa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän virtuaaliselle 60-vuotisvastaanotolle

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kertoo ajatuksiaan kotikaupungistaan Espoosta ja sen kehittämisestä...

Lue lisää »

LIIKUNTATILOJEN VUOKRA-AVUSTUS

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Espoon vanhaa kaupungintaloa ei suojella

Espoon keskuksessa sijaitsevaa vanhaa kaupungintaloa ei suojella. Ympäristöministeriö on hylännyt valituksen, joka...

Lue lisää »

Matinkylän terveysaseman ja sen lähialueen tulevaisuuden suunnitelmista asukaskysely

Kerro mielipiteesi Matinkylän tyhjänä seisovan terveysaseman, Matinkylän kartanon sekä Matinniityn puiston...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Syksyllä puhutaan elävästä perinnöstä: tule Yhteisöt elävät! -etätilaisuuteen 28.8.2020

Kotiseutuliitossa syksyllä 2020 käynnistyvä Yhteisöt elävät! -hanke tukee paikallisten yhteisöjen valmiuksia...

Lue lisää »

Hyödynnä uudet tapahtumaideat ja teemavinkkimme!

Kotiseutuliiton tietopankkiin on koottu uusia vinkkejä tapahtumajärjestäjille. Olemme listanneet tapahtuma- ja...

Lue lisää »