web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Poimintoja syyskauden 2014 tapahtumista

Poimintoja syyskauden 2014 tapahtumista

Pentalassa pidettävät Saaristopäivät saivat osakseen muuten niin sateisena loppukesänä melkein pelkkää auringonpaistetta. Päivien aikana saaressa vieraili yli 2000 henkeä. Toinen perinteinen loppukesän tilaisuus, Elotulet, sen sijaan vietettiin lähes myrskyävän tuulen takia Knaperin saaressa sisätiloissa, ilman varsinaisia tulia. Lohisoppa maistui ja laulu raikui Soukan seireenien johdattelulla. Espoo-päivänä seuran retkikohteena oli prof. Kauko Räsäsen ateljee, missä Tiina Törö esitteli isänsä töitä ja mitalinäyttelyä.

Syyskuun ensimmäinen lauantai on jo pitkään ollut Soukka-päivän ajankohta. Yli 200 osallistujaa nautti kesäisen lämpimässä säässä päivän annista. Soukan Huolto tarjosi soppatykistä hernekeittoa, partiolaiset paistoivat muurinpohjalettuja ja seura tarjosi kahvia. Kirpputorimyyjiä oli enemmän kuin koskaan ennen, alueen toimijat esittelivät toimintaansa ja kaupungin kirjasto keräsi mielipiteitä Espoonlahden kirjastopalvelujen uudistamisesta. Soukan Kansantanssijat esitti sikermän karjalaisia ja länsisuomalaisia tanhuja. Geologi Martti Kokkola johdatteli ”Kallioilta kappeliin” kävelyn noin 30 hengen ryhmän Alakartanontien urheilukentältä Kasavuoren laen kautta kappeliin. Pitkin matkaa pysähdyttiin kuulemaan ja pohtimaan kivien syntyjä syviä. Seura on vastannut jo vuosien ajan Espoon Rantamaratonin Klobbenin juomapisteen hoidosta. Noin 700 täyden maratonin juoksijaa sai nauttia aurinkoisen loppukesän sään vallitessa juoksun lomassa paitsi juomapisteen myös Espoonlahden alueen rantojen kauneudesta.

Syyskokous pidettiin prof. Kauko Räsäsen ateljeessa. Varsinaisten kokousasioiden käsittelyn jälkeen Tiina Törö esitteli isänsä ateljeeta, töitä ja mitalinäyttelyä. Itsenäisyyspäivän juhla Soukan kappelissa on jo pitkä perinne. Seuran yhdessä Espoonlahden seurakunnan kanssa järjestämä juhla on myös vaikuttava osoitus paikallisesta osaamisesta ja perinteiden vaalimisesta. Juhlapuheen piti Espoon kultuuritoimen johtaja Susanna Tommila. Juhlaan osallistui tänäkin vuonna lähes 300 henkeä, sen verran mitä kappeliin ylipäätään mahtuu.

Kesällä seuran yhteistyökumppani Hyökyvuoren kesäteatteri tarjosi mahdollisuuden nauttia kahdesta produktiosta Pakkasmäellä sijaitsevassa uudessa näyttämössä. Uutena paikallisena kulttuuritapahtumana olivat lisäksi Räsäsen ateljeen konsertit, joita oli pitkin syksyä.
Seura on tarjonnut koko syyskauden mahdollisuuden edulliseen mutta laadukkaaseen tanssilliseen liikuntaan. Tiistaisin on ollut kaksi tuntia kansantanssien opetusta yhteistyössä Soukan Kansantanssijat ry:n kanssa. Torstaisin on ollut tunti kuntotanssia, joko Zumbaa tai latinomixia. Lauantaisin tai sunnuntaisin kahden viikon välein on ollut paritanssien opetusta.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokous 14.4.2021

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksen päätöksiä. Lautakunta käsitteli Espoon pohjois- ja keskiosien...

Lue lisää »

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokous 31.3.2021

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksen päätöksiä. Jorvin sairaalan asemakaavan muutosehdotus hyväksyttiin...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Satoja rakkaudentunnustuksia kaikille avoimeen Vuoden kaupunginosa -kilpailuun

Yhdessä tekeminen ja asukkaiden itse järjestämät tapahtumat, ystävälliset ihmiset ja välitön...

Lue lisää »

Museovirasto jakoi avustuksia 84:lle paikallismuseohankkeelle

Museovirasto on jakanut paikallismuseoiden hankeavustukset vuodelle 2021. Avustusta myönnettiin 84 hankkeelle...

Lue lisää »