web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Poimintoja syyskauden 2014 tapahtumista

Poimintoja syyskauden 2014 tapahtumista

Pentalassa pidettävät Saaristopäivät saivat osakseen muuten niin sateisena loppukesänä melkein pelkkää auringonpaistetta. Päivien aikana saaressa vieraili yli 2000 henkeä. Toinen perinteinen loppukesän tilaisuus, Elotulet, sen sijaan vietettiin lähes myrskyävän tuulen takia Knaperin saaressa sisätiloissa, ilman varsinaisia tulia. Lohisoppa maistui ja laulu raikui Soukan seireenien johdattelulla. Espoo-päivänä seuran retkikohteena oli prof. Kauko Räsäsen ateljee, missä Tiina Törö esitteli isänsä töitä ja mitalinäyttelyä.

Syyskuun ensimmäinen lauantai on jo pitkään ollut Soukka-päivän ajankohta. Yli 200 osallistujaa nautti kesäisen lämpimässä säässä päivän annista. Soukan Huolto tarjosi soppatykistä hernekeittoa, partiolaiset paistoivat muurinpohjalettuja ja seura tarjosi kahvia. Kirpputorimyyjiä oli enemmän kuin koskaan ennen, alueen toimijat esittelivät toimintaansa ja kaupungin kirjasto keräsi mielipiteitä Espoonlahden kirjastopalvelujen uudistamisesta. Soukan Kansantanssijat esitti sikermän karjalaisia ja länsisuomalaisia tanhuja. Geologi Martti Kokkola johdatteli ”Kallioilta kappeliin” kävelyn noin 30 hengen ryhmän Alakartanontien urheilukentältä Kasavuoren laen kautta kappeliin. Pitkin matkaa pysähdyttiin kuulemaan ja pohtimaan kivien syntyjä syviä. Seura on vastannut jo vuosien ajan Espoon Rantamaratonin Klobbenin juomapisteen hoidosta. Noin 700 täyden maratonin juoksijaa sai nauttia aurinkoisen loppukesän sään vallitessa juoksun lomassa paitsi juomapisteen myös Espoonlahden alueen rantojen kauneudesta.

Syyskokous pidettiin prof. Kauko Räsäsen ateljeessa. Varsinaisten kokousasioiden käsittelyn jälkeen Tiina Törö esitteli isänsä ateljeeta, töitä ja mitalinäyttelyä. Itsenäisyyspäivän juhla Soukan kappelissa on jo pitkä perinne. Seuran yhdessä Espoonlahden seurakunnan kanssa järjestämä juhla on myös vaikuttava osoitus paikallisesta osaamisesta ja perinteiden vaalimisesta. Juhlapuheen piti Espoon kultuuritoimen johtaja Susanna Tommila. Juhlaan osallistui tänäkin vuonna lähes 300 henkeä, sen verran mitä kappeliin ylipäätään mahtuu.

Kesällä seuran yhteistyökumppani Hyökyvuoren kesäteatteri tarjosi mahdollisuuden nauttia kahdesta produktiosta Pakkasmäellä sijaitsevassa uudessa näyttämössä. Uutena paikallisena kulttuuritapahtumana olivat lisäksi Räsäsen ateljeen konsertit, joita oli pitkin syksyä.
Seura on tarjonnut koko syyskauden mahdollisuuden edulliseen mutta laadukkaaseen tanssilliseen liikuntaan. Tiistaisin on ollut kaksi tuntia kansantanssien opetusta yhteistyössä Soukan Kansantanssijat ry:n kanssa. Torstaisin on ollut tunti kuntotanssia, joko Zumbaa tai latinomixia. Lauantaisin tai sunnuntaisin kahden viikon välein on ollut paritanssien opetusta.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Kotiseututyön ansiomitalit 2023 ovat haettavissa huhtikuun loppuun saakka

Kotiseututyön ansiomitali on liiton korkein tunnustuksenosoitus, joka luovutetaan saajalleen Valtakunnallisilla...

Lue lisää »

Elina Vulli ja Kalle Nikander koordinoivat Kotiseutuliitossa seurantaloavustuksia

Elina Vulli on aloittanut Kotiseutuliiton energia-avustuskoordinaattorina maaliskuun alussa. Kalle Nikander...

Lue lisää »