web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Tapahtumia ja toimintaa vuoden 2015 alkupuolella

Tapatumia vuonna 2015
Laskiaistapahtuma  laskiaistiistaina 17.2. klo 18-21 Puropuistossa
Hernekeittoa ja näkkileipääon tarjolla 3 €:lla ja jälkiruuaksi Espoonlahden Martat myy kahvia, mehua, pullia ja makkaraa. Poniratsastusta omalla vastuulla klo 18.30-20 hintaan 2 €. Oma pyöräily- tai jääkiekkokypärä käy pään suojaksi. Ottakaa omat kelkat ja pulkat mukaan.
Konserttitanssiaiset Soukan palvelutalossa maaliskuussa (ajankohta varmistuu myöhemmin)                                                                     Tapiolan Viihdeorkesteri on vuonna 1987 perustettu yli 20 hengen orkesteri, jonka ohjelmisto koostuu svengaavasta musiikista, kuten swing, tanssimusiikki, jazz, lattari, rock ja balladit. Tapiolan Viihdeorkesteri toimii yhteistyössä Espoon Kaupungin Työväenopiston kanssa. Tule nauttimaan musiikista, tanssista ja tanssiesityksistä, ovimaksu 5 €.  Iltapalaksi maa-artisokkakeittoa lisukkeineen hintaan 5 €.
Linnunpönttötalkoita ei järjestetä kevään 2015 aikana                         Sopivaa askartelupaikkaa ei löytynyt.

Teatteriretki Hämeenlinnaan la 7.3.2015 esitykseen Humiseva harju
Humiseva harju jäi nuorena menehtyneen Emily Brontën ainoaksi romaaniksi. Hän julkaisi sen salanimellä Ellis Bell vuonna 1847. Teos sai aluksi ristiriitaisen vastaanoton, mutta on sen jälkeen menestynyt sitäkin paremmin.

Earnshawn perhe ottaa köyhän orpopojan Heatcliffin hoiviinsa. Pojan ja hänen ottosisarensa Catherinen välille muodostuu tiivis suhde. He varttuvat Humisevan harjun talossa Englannin yksinäisillä nummilla ja rakastuvat toisiinsa.

Humiseva harju on maailmankirjallisuuden väkevin ja vaikuttavin rakkaustarina, hurjaa romantiikkaa ja intohimodraamaa. Siinä on voimaa, ehdottomuutta ja syvyyttä. Se kuvaa nuoruutta, elämän, kuoleman ja rakkauden mysteerejä ainutlaatuisella vaistomaisella ymmärryksellä.  Englantilaisen the Guardianin mukaan Humiseva harju on äänestetty maailman parhaaksi rakkaustarinaksi. Teatteriesityksen on Emily Brontën romaanin pohjalta dramatisoinut Lija Fischer.  

Lähtö Soukan ent. kukkakioskilta klo 14.00. Paluu Hämeenlinnasta noin klo 22.00 teatteriesityksen jälkeen. Matkan hinta on 80 € sisältäen teatterilipun, ruokailun Piparkakkutalo-ravintolassa ja bussimatkan. Maksu seuran tilille FI31 1411 3000 0442 84, viitenumero 4899. Ilmoittautuminen välttämätön, viimeistään 12.2.   Kaisa Kivi 040~574 9577, tekstiviestillä tai sähköpostilla kaisa.kivi@tietotori.fi. Ilmoita, jos sinulla on erikoisruokavalio. Maksa matka vasta sitten, kun olet saanut varmistuksen teatterilipusta!
Puutarhaihmisten tapaaminen su 22.3. klo 13 - 15 seurantalossa (Soukan rantatie 74)
Marian ilmestyspäivä on kevään merkkipaalu sekä jo perinteinen aika saada asiantuntijan neuvoja kasveista ja niiden hoidosta. Biologo Mattias Tolvanen tulee kertomaan kasvienhoidon biologiasta Kahvitarjoilu. Tervetuloa!
Kevätkokous ke 25.3. klo 19.00 Övergårdin kartano (Espoonlahdentie 16)
Kokouksessa esitellään edellisen vuoden toimintakertomus sekä tilinpäätös. Sääntömääräisten asioiden käsittelyn jälkeen Benita Åkerlund pakinoi Espoonlahden saarista. Kahvitarjoilu! Tervetuloa! Ottakaa ystävänne mukaan tilaisuuteen!
Pääkaupunkiseudun yhteinen retkipäivä la 25.4.
Kaikki mukaan pääkaupunkiseudun partiolaisten koordinoimille ilmaisille ja mukaville, erityisesti lapsille tarkoitetuille, lähiretkille! Lisätietoa saa mm. nettisivuilta www.retkipaiva.fi lähempänä ajankohtaa.
Yleisten alueiden siivoustalkoot Soukassa la 25.4. ja su 26.4.
Soukka-seura on järjestänyt Soukan yleisten alueiden siivoustalkoita jo vuosikymmenien ajan. Tiedotamme talkoista myöhemmin kun selviää noutaako kaupunki kertyneet roskasäkit.
Vaatekeräys la 25.4. klo 10 - 13
Espoonlahden Martat järjestää tekstiili- ja vaatekeräyksen Soukan Huollon pihassa. Tavarat voivat olla kuluneita, mutta eivät likaisia tai kosteita. Tapahtuman tarkemmat tiedot on saatavissa myöhemmin mm. ilmoitustauluilta.
Klapitalkoot ja talkootanssit la 13.6. Hanikan virkistyskeskuksessa klo 13 - 22
Virkistyskeskuksen (Matasaarentie 1) ympäristöä raivataan ja polttopuita tehdään kello 13–17. Ota omat kirveet mukaan! Viime vuosina klapeja on tehty noin 5 pinokuutiometriä, mikä riittää virkistyskeskuksessa vuoden tarpeisiin. Talkooväelle on tarjolla keittoa. Ulkolavalla pidetään tanssihaluisille talkootanssit levymusiikin tahdittamana kello 19–22, sitä ennen saunominen rantasaunassa. Illalla on myös yhteislaulua sekä makkaran- ja letunpaistoa eli mukavaa toimintaa hyvässä seurassa koko perheelle!
Luonnonkukkien päivän kävely Alakartanontien urheilukentältä su 14.6. klo 13-16
Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasviharrastuksen ja luonnontuntemuksen lisääminen sekä yhteisten luontoelämysten tarjoaminen ja tavallisten kasvien tutuiksi tekeminen. Kutsumme mukaan kaikkia kasveista kiinnostuneita opastetulle kasviretkelle, jonka oppaana on tietokirjailija, biologi Mattias Tolvanen. Tavallisesti olemme tunnistaneet toistasataa kukkivaa kasvia retken aikana. Varustaudu kävelyyn sään mukaisesti. Mukaan kannattaa ottaa myös eväät.
Jättipalsamin ja pujon kitkemistalkoot ke 24.6. klo 18                          Tule joko Puropuistoon tai palstapellolle kartanoiden väliin. Omat kumihanskat kannattaa ottaa mukaan, sillä jättipalsamit ovat vetisiä ja kasvineste voi tuntua ikävältä käsissä. Pujot voi jättää maasta nyhdettyinä sijoilleen kuivumaan. Jättipalsamit on pussitettava jätesäkkeihin maatumaan sillä maahan jätettyinä ne juurtuvat hyvin herkästi uudestaan ja jatkavat kasvuaan.
Valtakunnalliset kotiseutupäivät Espoossa 6.8. - 9.8.                            Rakkaudesta kotiseutuun – Av kärlek till hembygden
Espoon kotiseutupäivien pääjärjestäjä on ensimmäistä kertaa Suomen Kotiseutuliitto yhteistyössä Espoon kaupungin ja Espoon kaupunginosayhdistysten liiton EKYL:n kanssa. Tarkempi ohjelma myöemmin vaikka http://www.suomenkotiseutuliitto.fi/
Saaristopäivät Pentalassa 15. - 16.8.
Saaristomuseon toteutuminen edistyy askel askeleelta. Saareen on valmistunut komea huoltorakennus wc- ja suihkutiloineen. Ohjelmassa on kuten ennenkin mm. kiertokävelyitä, museorakennusten esittelyä ja mielenkiintoisia luentoja. Tarkempia tietoja ohjelmasta löydät kesällä Espoon kaupunginmuseon sivuilta. Tietoja antaa myös tarvittaessa Benita Åkerlund 040 5575213. Tervetuloa mukaan tänäkin vuonna viettämään antoisia hetkiä Espoon kauniissa saaristossa.

Yhteislauluilta ”Elotulet” Knaperin saaressa to 27.8. alk. klo 18.00
(huomioi ajankohta)
Kesäkauden päättäjäisissä tarjolla lohikeittoa ja kahvia omakustannushintaan 6 €. Lauletaan ja tarinoidaan yhdessä elokuun illan hämyssä. Ohjelmassa on myös välähdyksiä Soukan historiasta. Kokoonnumme Soukan rantatien ja Verkkosaarenkujan risteyksessä klo 17.30 (Seurantaloa vastapäätä, rannan puolella). Kuljemme yhdessä saarelle. Ilmoittautuminen lohikeiton määrän takia on välttämätön: Benita Åkerlund 040 5575213 tai tekstiviestillä tai sähköpostitse  fredrika@saunalahti.fi  viim. 25.8. Istumme ulkona kalliolla, joten pukeutuminen sen mukaisesti. Sateen sattuessa kokoonnumme seurantalossa. Tervetuloa mukaan!
Soukka-päivä la 5.9. klo 10 - 14
Ostarilla paikalliset yhdistykset ja toimijat esittelevät toimintaansa. Kirpputori.

Teatteri Hyökyvuori, esitykset alkavat elokuussa Pakkasmäen kesäteatterinäyttämöllä Soukassa (Espoonlahdentie 10)
Molière: Tartuffe
Hurskas, himokas ja hurmoksessa – klassikkokomedia tekopyhyydestä. Sovitus ja ohjaus: Nelli Reinikainen

Joel Elstelä: Matinea rakkaille vainajille komedia kertoo vanhenevasta teatteridiivasta, Maria Brännmanista jota ollaan häätämässä kotihuvilastaan. Hän pakkaa uskollisen palvelijattarensa Fridan kanssa tavaroitaan ja päätyy muistelemaan elämäänsä.

Liput 15/12 €. Soukka-seuran jäsenet saavat teatterikäynnillä ilmaisen kahvin ja pullan. Kahvilipun saa lipun oston yhteydessä ilmoittamalla seuran jäsenyyden. Lisätiedot ja varaukset:
Kuutamotanssit elokuun loppupuolella Hanikan virkistyskeskuksessa, Matasaarentie 1 (VPK talon vieressä, bussilinja 145)                             Ohjelmassa elävää musiikkia ja hauskoja kesäpelejä, esim. mölkky ja boccia. Tarjolla kahvia ja makkaraa. Järjestäjät:  Espoon liikuntapalvelut ja Espoonlahden Eläkkeensaajat ry.
Kansantanssin opetusta tiistaisin klo 20.00 - 21.45 20.1.2015 alkaen
Kuntotanssia keskiviikkoisin klo 21-22 14.1. alkaen
Paritanssien opetusta noin joka toinen sunnuntai klo 14-16 25.1. alkaen

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Seurantalojen energia-avustusta voi hakea 11. huhtikuuta iltapäivään asti

Suomen Kotiseutuliitto jakaa energia-avustusta seurantalomaisessa käytössä olevia taloja ylläpitäville...

Lue lisää »

Tervetuloa Kotiseutuliiton järjestämään Kansalliseen dialogiin keskustelemaan epävarmuudessa elämisestä

Elämme aikaa, jossa kriisit seuraavat toisiaan. Korona, Venäjän hyökkäyssota, energiakriisi, inflaatio,...

Lue lisää »