web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Poimintoja alkuvuoden 2015 tapahtumista

Poimintoja menneistä tapahtumista (alkuvuosi 2015)

Ennen sanottiin ”Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti poies viepi”. Nuuttipukki seurueineen tulla kolisteli Soukan palvelutaloon nuutinpäivänä päättämään joulunajan. Väkeä oli salin täydeltä laulamassa, tanssimassa ja syömässä uuniohrapuuroa väskynäsopan kera tässä perinteitä elvyttävässä tapahtumassa.
Espoonlahden Martat on seuran väen kanssa järjestänyt laskiaistiistain iltatapahtuman Puropuistossa jo vuosien ajan. Noin 100 osallistujaa nautti hernekeitosta, grillimakkaroista ja laskiaispullista sekä pikkulapset erityisesti poniratsastuksesta. Pohjoisrinteessä oli lunta ja jäätä sen verran, että myös pulkille oli käyttöä.
Maaliskuussa tehtiin kulttuuriretki Hämeenlinnan katsomaan teatteriesitystä ”Humiseva harju”. Tietokirjailija Mattias Tolavanen esitelmöi puutarhaväen kokouksessa ekologisesta puutarhasta. Seuran kevätkokous pidettiin Övergårdin kartanossa. Kokouksen jälkeen kotiseutuneuvos Benita Åkerlund tarinoi Espoonlahden saarista.
Seura osallistui huhtikuussa Yhteisvastuun lipaskeräykseen. Kuun lopussa järjestettiin vuosikymmenien perinteellä yleisten alueiden siivoustalkoot. Iloksemme roskia oli maastossa vain vähän.
Narsissitanssiaiset oli menneinä vuosina paljon odotettu kevään kohokohta. Nyt tanssit pidettiin toukokuussa Soukan palvelutalossa, missä Tapiolan Viihdeorkesteri n. 25 muusikon voimin tanssitti salin täydeltä olevaa yleisöä. Soukan kansantanssijat sekä Master Tanssiklubin lapset esiintyivät ja tarjolla oli myös seuran valmistamaa maa-artisokkakeittoa.
Lauantaisin juhannusta edeltävällä viikolla on jo vuosien ajan pidetty Hanikan virkistyskeskuksessa klapitalkoita. Niin nytkin, ja taas tuli tehtyä ainakin 7 kuutiometriä klapeja. Seuraava sunnuntai on perinteinen aika luonnonkukkien päivän kävelylle. Tietokirjailija Mattias Tolvanen johdatteli vesisateessa n. 30 henkeä erityisesti villivihannesten saloihin. Jättipalsamin hävittämiseksi on järjestetty talkoita parissa paikassa muutaman vuoden ajan. Tänä vuonna kitkettävää oli jo varsin vähän.
Tiistai-iltaisin keskikesällä Hanikan virkistyskeskuksessa pidettiin lavatansseja. Rantasauna oli lämpimänä ja grilli kuumana omia eväitä varten. Muutama kymmenen ihmistä tuli nauttimaan todellisesta perinteisestä kesäidyllistä, vaikka ollaan suuressa kaupungissa.
Seura on tarjonnut koko kevätkauden mahdollisuuden edulliseen mutta laadukkaaseen tanssilliseen liikuntaan. Tiistaisin on ollut kaksi tuntia kansantanssien opetusta yhteistyössä Soukan Kansantanssijat ry:n kanssa. Keskiviikkoisin on ollut tunti kuntotanssia, joko Zumbaa tai latinomixia. Lauantaisin tai sunnuntaisin noin kahden viikon välein on ollut paritanssien opetusta.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokous 14.4.2021

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksen päätöksiä. Lautakunta käsitteli Espoon pohjois- ja keskiosien...

Lue lisää »

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokous 31.3.2021

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksen päätöksiä. Jorvin sairaalan asemakaavan muutosehdotus hyväksyttiin...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Satoja rakkaudentunnustuksia kaikille avoimeen Vuoden kaupunginosa -kilpailuun

Yhdessä tekeminen ja asukkaiden itse järjestämät tapahtumat, ystävälliset ihmiset ja välitön...

Lue lisää »

Museovirasto jakoi avustuksia 84:lle paikallismuseohankkeelle

Museovirasto on jakanut paikallismuseoiden hankeavustukset vuodelle 2021. Avustusta myönnettiin 84 hankkeelle...

Lue lisää »