web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Poimintoja alkuvuoden 2015 tapahtumista

Poimintoja menneistä tapahtumista (alkuvuosi 2015)

Ennen sanottiin ”Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti poies viepi”. Nuuttipukki seurueineen tulla kolisteli Soukan palvelutaloon nuutinpäivänä päättämään joulunajan. Väkeä oli salin täydeltä laulamassa, tanssimassa ja syömässä uuniohrapuuroa väskynäsopan kera tässä perinteitä elvyttävässä tapahtumassa.
Espoonlahden Martat on seuran väen kanssa järjestänyt laskiaistiistain iltatapahtuman Puropuistossa jo vuosien ajan. Noin 100 osallistujaa nautti hernekeitosta, grillimakkaroista ja laskiaispullista sekä pikkulapset erityisesti poniratsastuksesta. Pohjoisrinteessä oli lunta ja jäätä sen verran, että myös pulkille oli käyttöä.
Maaliskuussa tehtiin kulttuuriretki Hämeenlinnan katsomaan teatteriesitystä ”Humiseva harju”. Tietokirjailija Mattias Tolavanen esitelmöi puutarhaväen kokouksessa ekologisesta puutarhasta. Seuran kevätkokous pidettiin Övergårdin kartanossa. Kokouksen jälkeen kotiseutuneuvos Benita Åkerlund tarinoi Espoonlahden saarista.
Seura osallistui huhtikuussa Yhteisvastuun lipaskeräykseen. Kuun lopussa järjestettiin vuosikymmenien perinteellä yleisten alueiden siivoustalkoot. Iloksemme roskia oli maastossa vain vähän.
Narsissitanssiaiset oli menneinä vuosina paljon odotettu kevään kohokohta. Nyt tanssit pidettiin toukokuussa Soukan palvelutalossa, missä Tapiolan Viihdeorkesteri n. 25 muusikon voimin tanssitti salin täydeltä olevaa yleisöä. Soukan kansantanssijat sekä Master Tanssiklubin lapset esiintyivät ja tarjolla oli myös seuran valmistamaa maa-artisokkakeittoa.
Lauantaisin juhannusta edeltävällä viikolla on jo vuosien ajan pidetty Hanikan virkistyskeskuksessa klapitalkoita. Niin nytkin, ja taas tuli tehtyä ainakin 7 kuutiometriä klapeja. Seuraava sunnuntai on perinteinen aika luonnonkukkien päivän kävelylle. Tietokirjailija Mattias Tolvanen johdatteli vesisateessa n. 30 henkeä erityisesti villivihannesten saloihin. Jättipalsamin hävittämiseksi on järjestetty talkoita parissa paikassa muutaman vuoden ajan. Tänä vuonna kitkettävää oli jo varsin vähän.
Tiistai-iltaisin keskikesällä Hanikan virkistyskeskuksessa pidettiin lavatansseja. Rantasauna oli lämpimänä ja grilli kuumana omia eväitä varten. Muutama kymmenen ihmistä tuli nauttimaan todellisesta perinteisestä kesäidyllistä, vaikka ollaan suuressa kaupungissa.
Seura on tarjonnut koko kevätkauden mahdollisuuden edulliseen mutta laadukkaaseen tanssilliseen liikuntaan. Tiistaisin on ollut kaksi tuntia kansantanssien opetusta yhteistyössä Soukan Kansantanssijat ry:n kanssa. Keskiviikkoisin on ollut tunti kuntotanssia, joko Zumbaa tai latinomixia. Lauantaisin tai sunnuntaisin noin kahden viikon välein on ollut paritanssien opetusta.

Uutiset Espoo.fi

Tervetuloa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän virtuaaliselle 60-vuotisvastaanotolle

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kertoo ajatuksiaan kotikaupungistaan Espoosta ja sen kehittämisestä...

Lue lisää »

LIIKUNTATILOJEN VUOKRA-AVUSTUS

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Espoon vanhaa kaupungintaloa ei suojella

Espoon keskuksessa sijaitsevaa vanhaa kaupungintaloa ei suojella. Ympäristöministeriö on hylännyt valituksen, joka...

Lue lisää »

Matinkylän terveysaseman ja sen lähialueen tulevaisuuden suunnitelmista asukaskysely

Kerro mielipiteesi Matinkylän tyhjänä seisovan terveysaseman, Matinkylän kartanon sekä Matinniityn puiston...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Syksyllä puhutaan elävästä perinnöstä: tule Yhteisöt elävät! -etätilaisuuteen 28.8.2020

Kotiseutuliitossa syksyllä 2020 käynnistyvä Yhteisöt elävät! -hanke tukee paikallisten yhteisöjen valmiuksia...

Lue lisää »

Hyödynnä uudet tapahtumaideat ja teemavinkkimme!

Kotiseutuliiton tietopankkiin on koottu uusia vinkkejä tapahtumajärjestäjille. Olemme listanneet tapahtuma- ja...

Lue lisää »