web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Poimintoja syyskauden 2013 tapahtumista

Poimintoja menneistä tapahtumista

Elokuussa oli kaksi perinnetapahtumaa. Saaristopäivä Pentalan saaressa kiinnosti toista tuhatta kävijää. Päävastuu tapahtuman järjestämisestä oli nyt kolmatta kertaa Espoon Kaupunginmuseolla. Pentalan museohanke etenee pikkuhiljaa, silti paljon on vielä tehtävää. Elotulet poltettiin Knaperin saaressa sään ollessa hyvin kesäinen. Upea sää, lauluduo ”Soukan seireenit” ja hyvä lohisoppa kruunasivat illan.

Syyskuun ensimmäisenä lauantaina pidetty Soukka-päivä kokosi lähes helteiselle ostarille runsaasti väkeä. Soukan Huolto tarjosi kävijöille soppatykistä hernesoppaa noin 200 annosta ja partiolaiset paistoivat halukkaille lähes 200 muurinpohjalettua. Monet järjestöt sekä yhtiöt esittelivät toimintaansa. Päivän aikana oli mahdollista pystyttää oma kirpputori. Soukan Kansantanssijat ry:n ryhmä esitti joukon tanhuja haitarin säestyksellä. Seura hoiti Espoon rantamaratonin Klobbenin huoltopisteen järjestelyt. Syyskuun lopussa maaperägeologi Maija Haavisto-Hyvärinen veti kävelyn ”Kallioilta kappeliin”, jossa tutustuttiin Soukan alueen jääkauden aikana ja sen jälkeen tapahtuneisiin geologisiin muutoksiin. Matkaan lähti noin viisikymmentä henkeä. Kävelyretken jälkeen oli messu kappelissa.

Kaupunki irtisanoi Vesiniityn palsta-alueen vuokrasopimuksen päättymään vuoden 2013 lopussa. Iso joukko alueen asukkaita ja palstaviljelijöitä kokoontui Vesiniittyyn pohtimaan asiaa yhdessä joidenkin kunnallishallinnon luottamusmiesten kanssa. Kaikki olivat yhtä mieltä, että Riilahdentien kääntäminen kulkemaan rivitalojen edessä Vesiniityn pellolla on huono ajatus. Asiasta tehtiin adressi, joka on vielä allekirjoittavissa myös netissä.  
Marraskuussa oli seuran väen bussiretki Tampereen Vapriikissa olevaan

Terrakotta-näyttelyyn ja Riihimäelle Lasimuseoon. Näyttely oli melkoinen menestys, sen näki kaikkiaan 123 453 museovierasta, mikä on Vapriikin ennätys. Retki onnistui myös meidän osalta hyvin. Osallistujia oli 29. Seuran syyskokous pidettiin Benita Åkerlundin kotona. Luontokuvaaja Tommi Heinonen piti kokouksen virallisen osuuden jälkeen upeita kuvia sisältäneen esitelmän aiheesta ”Menneisyyden merkkejä Espoon saaristossa”. Rantapellon palsta-alueen talkoita jatkettiin kuun lopussa kaatamalla pusikoita alueen ympäriltä ja silppuamalla risuja. Polttopuiden tekoon sopivaa puuta kertyi pari kolme peräkärryllistä odottamaan ensi kesän Hanikan talkoita.

Itsenäisyyspäivän juhla pidettiin perinteiseen juhlavaan tapaan Soukan kappelissa. Juhlapuheen piti terveydenhuoltoneuvos Tyyne Martikainen. Osallistujia oli noin 300, lähes sen mitä kappeliin ylipäätään mahtui.

Seura on tarjonnut koko syyskauden mahdollisuuden tanssilliseen liikuntaan. Tiistaisin on ollut kaksi tuntia kansantanssien opetusta yhteistyössä Soukan Kansantanssijat ry:n kanssa. Torstaisin on ollut tunti kuntotanssia, joko Zumbaa tai latinomixia. Lauantaisin kahden viikon välein on ollut paritanssien opetusta.

Uutiset Espoo.fi

Espoolaisessa päiväkodissa koronavirusaltistus – noin 15 henkilöä karanteeniin

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todettu uusia koronavirustartuntoja. Yksi tartunnan saaneista on ollut...

Lue lisää »

Seniorineuvonta Nestorin ja aikuisten sosiaalipalvelujen puhelinajat muuttuvat 3.8.2020

Puhelinpalvelujen aukioloa pidennettiin keväällä koronavirustilanteen vuoksi. Nyt palaamme normaaleihin...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Uusi pääkatu käyttöön Finnoossa

Uuteen meri- ja metrokaupunginosaan Finnooseen ajaminen helpottuu, kun alueen kolmas pääkatu, Finnoonsilta, avataan...

Lue lisää »

Espoon vanhaa kaupungintaloa ei suojella

Espoon keskuksessa sijaitsevaa vanhaa kaupungintaloa ei suojella. Ympäristöministeriö on hylännyt valituksen, joka...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Kenellä on oikeus kotiseutuun? -selvitys käynnistyy kyselyllä

Kotiseutuliitto toteuttaa syksyn 2020 aikana valtakunnallisen selvityksen kulttuurisesti moninaisesta...

Lue lisää »

Kotiseudulle-apurahat haettavissa elokuun ajan

Kotiseudulle-apurahat ovat elokuun ajan haettavissa osoitteessa www.bit.ly/Kotiseudulle. Hakulomake sulkeutuu...

Lue lisää »