web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Poimintoja syyskauden 2013 tapahtumista

Poimintoja menneistä tapahtumista

Elokuussa oli kaksi perinnetapahtumaa. Saaristopäivä Pentalan saaressa kiinnosti toista tuhatta kävijää. Päävastuu tapahtuman järjestämisestä oli nyt kolmatta kertaa Espoon Kaupunginmuseolla. Pentalan museohanke etenee pikkuhiljaa, silti paljon on vielä tehtävää. Elotulet poltettiin Knaperin saaressa sään ollessa hyvin kesäinen. Upea sää, lauluduo ”Soukan seireenit” ja hyvä lohisoppa kruunasivat illan.

Syyskuun ensimmäisenä lauantaina pidetty Soukka-päivä kokosi lähes helteiselle ostarille runsaasti väkeä. Soukan Huolto tarjosi kävijöille soppatykistä hernesoppaa noin 200 annosta ja partiolaiset paistoivat halukkaille lähes 200 muurinpohjalettua. Monet järjestöt sekä yhtiöt esittelivät toimintaansa. Päivän aikana oli mahdollista pystyttää oma kirpputori. Soukan Kansantanssijat ry:n ryhmä esitti joukon tanhuja haitarin säestyksellä. Seura hoiti Espoon rantamaratonin Klobbenin huoltopisteen järjestelyt. Syyskuun lopussa maaperägeologi Maija Haavisto-Hyvärinen veti kävelyn ”Kallioilta kappeliin”, jossa tutustuttiin Soukan alueen jääkauden aikana ja sen jälkeen tapahtuneisiin geologisiin muutoksiin. Matkaan lähti noin viisikymmentä henkeä. Kävelyretken jälkeen oli messu kappelissa.

Kaupunki irtisanoi Vesiniityn palsta-alueen vuokrasopimuksen päättymään vuoden 2013 lopussa. Iso joukko alueen asukkaita ja palstaviljelijöitä kokoontui Vesiniittyyn pohtimaan asiaa yhdessä joidenkin kunnallishallinnon luottamusmiesten kanssa. Kaikki olivat yhtä mieltä, että Riilahdentien kääntäminen kulkemaan rivitalojen edessä Vesiniityn pellolla on huono ajatus. Asiasta tehtiin adressi, joka on vielä allekirjoittavissa myös netissä.  
Marraskuussa oli seuran väen bussiretki Tampereen Vapriikissa olevaan

Terrakotta-näyttelyyn ja Riihimäelle Lasimuseoon. Näyttely oli melkoinen menestys, sen näki kaikkiaan 123 453 museovierasta, mikä on Vapriikin ennätys. Retki onnistui myös meidän osalta hyvin. Osallistujia oli 29. Seuran syyskokous pidettiin Benita Åkerlundin kotona. Luontokuvaaja Tommi Heinonen piti kokouksen virallisen osuuden jälkeen upeita kuvia sisältäneen esitelmän aiheesta ”Menneisyyden merkkejä Espoon saaristossa”. Rantapellon palsta-alueen talkoita jatkettiin kuun lopussa kaatamalla pusikoita alueen ympäriltä ja silppuamalla risuja. Polttopuiden tekoon sopivaa puuta kertyi pari kolme peräkärryllistä odottamaan ensi kesän Hanikan talkoita.

Itsenäisyyspäivän juhla pidettiin perinteiseen juhlavaan tapaan Soukan kappelissa. Juhlapuheen piti terveydenhuoltoneuvos Tyyne Martikainen. Osallistujia oli noin 300, lähes sen mitä kappeliin ylipäätään mahtui.

Seura on tarjonnut koko syyskauden mahdollisuuden tanssilliseen liikuntaan. Tiistaisin on ollut kaksi tuntia kansantanssien opetusta yhteistyössä Soukan Kansantanssijat ry:n kanssa. Torstaisin on ollut tunti kuntotanssia, joko Zumbaa tai latinomixia. Lauantaisin kahden viikon välein on ollut paritanssien opetusta.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi etäopetuksen jatkumisesta toisella asteella ja etäopetukseen siirtymisestä yläkouluissa

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 4.3.2021, että toisen asteen etäopetusta jatketaan...

Lue lisää »

Espoolaiset kertoivat ahkerasti toiveitaan kaupungin tulevaisuudesta

Viime syksynä toteutetuilla Mun Espoo -kyselyillä kerättiin asukkaiden ajatuksia Espoosta: mitkä asiat ovat hyvin...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokous 3.3.2021

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksen ennakkotiedot päätöksistä.

Lue lisää »

Karakallion keskustan asemakaavaehdotus etenee lautakuntaan – liikekeskus uudistuu ja asuntotarjonta monipuolistuu

Karakallion ostoskeskuksen alue uudistuu. Kyseessä on laajuudeltaan alueen merkittävin uudisrakentamisen kohde.

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Kotiseututyön ansiomitalit 2021 ovat haettavissa huhtikuun loppuun saakka

Kotiseututyön ansiomitali on liiton korkein tunnustuksenosoitus, joka luovutetaan saajalleen Valtakunnallisilla...

Lue lisää »

Etäkokoukset salliva poikkeamislaki jatkuu kesäkuun 2021 loppuun

Väliaikainen poikkeamislaki antaa yhdistyksille mahdollisuuden sallia etäosallistumisen sekä asiamiehen käytön...

Lue lisää »