web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Tulevia tapahtumia vuonna 2014

Asukasfoorumitilaisuus to 23.1. Soukan palvelutalossa klo 18 -20.30 Espoonlahden asukasfoorumin valmisteluryhmä järjestää foorumitapahtuman torstaina 23.1.2014 Soukan palvelutalossa (Soukankaari 7) kello 18.00 - 20.30. Tilaisuuden aiheena on ihmisen ekologinen jalanjälki, erityisesti sen hiilikomponentti. Tilaisuuden aluksi tekniikan tohtori Jukka Heinonen pitää alustuksen
Yhdyskuntarakenne, elämäntavat ja ilmastonmuutos
  • Millainen on kestävyyttä edistävä yhdyskuntarakenne?
Tilaisuutta jatketaan paneelikeskustelulla. Kahvitarjoilu.
Laskiaistapahtuma  laskiaistiistaina 4.3. klo 18-21 Puropuistossa
Hernekeittoa ja näkkileipää, kahvia ja mehua tarjolla maksua vastaan ja jälkiruuaksi Espoonlahden Martat myy pannukakkua. Poniratsastusta omalla vastuulla klo 18.30-20 hintaan 2 €, oma pyöräily- tai jääkiekkokypärä käy myös suojaksi. Ottakaa omat kelkat ja pulkat mukaan.
Konserttitanssiaiset Soukan palvelutalossa ma 17.3. kello 18 – 21 Tapiolan Viihdeorkesteri on vuonna 1987 perustettu yli 20 hengen orkesteri, jonka ohjelmisto koostuu svengaavasta musiikista, kuten swing, tanssimusiikki, jazz, lattari, rock ja balladit. Tapiolan Viihdeorkesteri toimii yhteistyössä Espoon Kaupungin Työväenopiston kanssa. Tule nauttimaan musiikista, tanssista ja tanssiesityksistä, ovimaksu 5 €.  Iltapalaksi maa-artisokkakeittoa lisukkeineen hintaan 5 €. Myöhemmin nettisivuilla ja ilmoitustauluilla on tarkempi ohjelma.
Linnunpönttötalkoot la 22.3. klo 10-14 Soukan koulussa
Sinitiaisesta isoihin pöllöihin ja kaikkea tältä väliltä on pönttötalkoiden kokovalikoimassa. Tarvikkeita on varattu noin 60 pönttöön. Puutavara on valmiiksi sahattu mittoihin, joten pönttöjen teko on lähinnä kasaamista ja naulaamista. Lapsille kaikki ilmaista, muille tarvikemaksu 8 - 30 € / pönttö. Valmiita pönttöjä on myös ostettavissa. Tule itse ja tuo lapset ja lastenlapset helpottamaan kolopesijöiden asuntopulaa!
Puutarhaihmisten tapaaminen su 23.3. klo 13 - 15 seurantalossa (Soukan rantatie 74)
Marian ilmestyspäivä on kevään merkkipaalu sekä jo perinteinen aika saada asiantuntijan neuvoja kasveista ja niiden hoidosta. Tilaisuuden erityisenä aiheena lienee myrkylliset kasvit ja vieraslajit. Kahvitarjoilu.
Kevätkokous ke 26.3. klo 19.00 Soukan palvelutalossa (Soukankaari 7)
Kokouksessa esitellään edellisen vuoden toimintakertomus sekä tilinpäätös. Sääntömääräisten asioiden käsittelyn jälkeen on esitelmä kiinnostavasta aiheesta. Kahvitarjoilu! Tervetuloa! Ottakaa ystävänne mukaan tilaisuuteen!
Talkoot Rantapellon palsta-alueella ke 23.4. klo 18  
Alueen reunapuustoa ja pusikoita siistitään. Puista tehdään Hanikan talkoisiin klapientekoon sopivia pöllejä ja oksat silputaan.
Pääkaupunkiseudun yhteinen retkipäivä la 26.4. ja la 30.8.
Kaikki mukaan pääkaupunkiseudun partiolaisten koordinoimille ilmaisille ja mukaville, erityisesti lapsille tarkoitetuille, lähiretkille! Lisätietoa saa mm. nettisivuilta www.retkipaiva.fi lähempänä ajankohtia.
Siivoustalkoot mahdollisesti Soukassa la 26.4. ja su 27.4.
Soukka-seura on järjestänyt Soukan yleisten alueiden siivoustalkoita jo vuosikymmenien ajan. Tiedotamme talkoista myöhemmin kun selviää noutaako kaupunki kertyneet roskasäkit.
Vaatekeräys la 26.4. klo 10 - 13
Espoonlahden Martat järjestää tekstiili- ja vaatekeräyksen Soukan Huollon pihassa. Tavarat voivat olla kuluneita, mutta eivät likaisia tai kosteita. Tapahtuman tarkemmat tiedot on saatavissa myöhemmin mm. ilmoitustauluilta.
Kirpputori ostarilla la 10.5. klo 10 – 14
Tule myymään ja ostamaan erityisesti taimia kirpputorille. Omat pöydät mukaan, ei myyntipaikkamaksuja.

Talkoot seurantalolla 4.6. klo 18
Seuratalossa (Soukan rantatie 74) riittää jatkuvasti isompaa ja pienempää kunnostettavaa. Näissä talkoissa ainakin lankkuaitaa korjataan ja sään salliessa myös maalataan.
Klapitalkoot ja talkootanssit la 14.6. Hanikan virkistyskeskuksessa klo 13 - 22
Virkistyskeskuksen (Matasaarentie 1) ympäristöä raivataan ja polttopuita tehdään kello 13–17. Ota omat kirveet mukaan! Viime vuosina klapeja on tehty noin 5 pinokuutiometriä, mikä riittää virkistyskeskuksessa vuoden tarpeisiin. Talkooväelle on tarjolla keittoa. Ulkolavalla pidetään tanssihaluisille talkootanssit levymusiikin tahdittamana kello 19–22, sitä ennen saunominen rantasaunassa. Illalla on myös yhteislaulua sekä makkaran- ja letunpaistoa eli mukavaa toimintaa hyvässä seurassa koko perheelle!
Luonnonkukkien päivän kävely Alakartanontien urheilukentältä su 15.6. klo 13-16
Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasviharrastuksen ja luonnontuntemuksen lisääminen sekä yhteisten luontoelämysten tarjoaminen ja tavallisten kasvien tutuiksi tekeminen. Kutsumme mukaan kaikkia kasveista kiinnostuneita opastetulle kasviretkelle, jonka oppaana on tietokirjailija Mattias Tolvanen. Tavallisesti olemme tunnistaneet toistasataa kukkivaa kasvia retken aikana. Varustaudu kävelyyn sään mukaisesti. Mukaan kannattaa ottaa myös eväät.
Jättipalsamin ja pujon kitkemistalkoot ke 25.6. klo 18
Tule joko Puropuistoon tai palstapellolle kartanoiden väliin. Omat kumihanskat kannattaa ottaa mukaan, sillä jättipalsamit ovat vetisiä ja kasvineste voi tuntua ikävältä käsissä. Pujot voi jättää maasta nyhdettyinä sijoilleen kuivumaan. Jättipalsamit on pussitettava jätesäkkeihin maatumaan sillä maahan jätettyinä ne juurtuvat hyvin herkästi uudestaan ja jatkavat kasvuaan.
Saaristopäivät Pentalassa mitä ilmeisimmin 15. - 17.8.
Saaristomuseon toteutuminen edistyy askel askeleelta, valokuva ruokokatosta Tommi Heinonen. Saareen on valmistunut komea huoltorakennus wc- ja suihkutiloineen. Ohjelmassa on kuten ennenkin mm. kiertokävelyitä, museorakennusten esittelyä ja mielenkiintoisia luentoja. Tarkempia tietoja ohjelmasta löydät kesällä Espoon kaupunginmuseon sivuilta. Tietoja antaa myös tarvittaessa Benita Åkerlund GSM 040 5575213. Tervetuloa mukaan tänäkin vuonna viettämään antoisia hetkiä Espoon kauniissa saaristossa.

Yhteislauluilta ”Elotulet” Knaperin saaressa pe 22.8. alk. klo 18.00
Kesäkauden päättäjäisissä tarjolla lohikeittoa ja kahvia omakustannushintaan 6 €. Lauletaan ja tarinoidaan yhdessä elokuun illan hämyssä. Ohjelmassa on myös välähdyksiä Soukan historiasta. Kokoonnumme Soukan rantatien ja Verkkosaarenkujan risteyksessä klo 17.30 (Seurantaloa vastapäätä, rannan puolella). Kuljemme yhdessä saarelle. Ilmoittautuminen lohikeiton määrän takia välttämätön: Benita Åkerlund GSM 040 5575213 tai tekstiviestillä tai sähköpostitse  fredrika@saunalahti.fi  viim. 20.8. Istumme ulkona kalliolla, joten pukeutuminen sen mukaisesti. Sateen sattuessa kokoonnumme seurantalossa. Tervetuloa mukaan!
Soukka-päivä la 6.9. klo 10 - 14
Ostarilla paikalliset yhdistykset ja toimijat esittelevät toimintaansa. Kirpputori.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Viestintäwebinaari kaikkien kotiseutu- ja kulttuuriperintötoimijoiden tueksi

Viestintä on keskeinen osa jokaisen organisaation toimintaa. Miten viestiä vaikuttavasti ja saada äänensä...

Lue lisää »

Kotiseutupostin 2/2023 teemana on sähköinen kotiseuturakkaus

Kotiseutuposti 2/2023 on ilmestynyt ja luettavissa sivulla www.kotiseutuposti.fi. Lehden teemaotsikkona on Sähköinen...

Lue lisää »