web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Toimintaa keväällä 2013

Alkuvuoden tapahtumia
Kuntotanssia torstaisin kello 21-22
Kuntotanssitunnit alkavat torstaina 10.1. Zumballa. Meidän pirteä ja innostava ohjaaja Ioulia jättää esikoisen miehensä hoidettavaksi ja tulee taas vetämään tunteja. Kellonaika on entinen 21.00 - 22.00 ja paikka myös sama Soukan nuorisotila (Soukantie 13, ylin kerros, sisäänkäynti kävelytien puolelta). Kevätkauden aikana Zumbaa on parillisilla viikoilla ja parittomilla on tanssillisempaa latinomix kuntotanssia Dianan ohjauksessa. Latinomixissä on sellaisia askelkuvioita ja koreografioita joita voi käyttää myös paritansseissa. Diana on taitava ja kokenut opettaja ja myös mm. moninkertainen tanssin suomenmestari. Molemmissa tansseissa kunto kohenee ja hiki tulee varmasti, joten kevyet vaatteet ja juomapullo ovat tarpeen. Kausimaksu on 50 € (60 € jos ei jäsen). Ilmoittautuminen rajallisen tilan takia sähköpostiin matti.viikari@gmail.com
Kansantanssia tiistaisin kello 20.00 – 21.45
Tiistaisin kello 20.00 - 21.45 8.1. alkaen pidetään Soukan kansantanssijat ry:n kansantanssiharjoituksia. Ohjaaja on Mari Castrén. Paikka on Soukan nuorisotila (Soukantie 13, ylin kerros, sisäänkäynti kävelytien puolelta). Näissä harjoituksissa opetellaan paitsi perusaskeleita myös näyttäviä koreografioita erilaisiin pelimannimusiikkeihin. Kansantanssijoiden vuoden jäsenmaksu on 65 € ja se pitää sisällään myös koko vuoden paritanssitunnit, joita järjestettäneen kevätkaudella joka toinen lauantai. Syyskauden tunneista ei ole vielä tarkempaa tietoa.
Paritansseja joka toinen lauantai kello 17.30 – 19.30
Parittomien viikkojen lauantaina  pidetään Soukan nuorisotilassa (Soukantie 13, ylin kerros, sisäänkäynti kävelytien puolelta) paritanssien opetusta. Paritanssitunnit sisältävät ainakin Dianan ohjauksessa ”tanssii tähtien kanssa tyyliin” latino- ja vakiotansseja sekä mahdollisesti myöhemmin myös lavatansseja. Oma pari ei välttämätön, vaihdamme pareja tuntien aikana. Kausimaksu on 50 € (60 € jos ei jäsen), tunnit sisältyvät Soukan kansantanssijat ry:n jäsenmaksuun. Ilmoittautuminen välttämätön sähköpostiin matti.viikari@gmail.com
Kuntonyrkkeilyä?                                                                                                                                                       Kuntonyrkkeily on liikuntamuoto, jonka liikkeet on poimittu suoraan nyrkkeilystä. Laji on kuitenkin puhtaasti liikunnallinen, eikä siinä ole tarkoitus vahingoittaa ketään. Lajissa sparrataan ja lyödään nyrkkeilysäkkiä tai pistehanskoja. Laji on suurelta osin naisten suosiossa, mutta nykyään harrastajamäärät ovat sukupuolisesti tasoittuneet. Lajin suosio perustuu selkä- ja niskalihaksia rentouttaviin liikeratoihin. Kuntonyrkkeily auttaa tehokkaasti istumatyössä kipeytyneisiin lihaksiin, ja lievittää siten myös niskasta lähtevää, säteilevää päänsärkyä. Kuntonyrkkeilyssä kehittyvät erityisesti hartia-, selkä-, ja pakaralihakset.
Seuran eräs jäsen on kuntonyrkkeilyn diplomikouluttaja ja halukas ohjaamaa harjoituksia. Mikäli kiinnostusta lajiin on, seura voi yrittää hankkia Soukasta harjoitustilan ja -aikoja. Tiedustelut Matti Viikarille.
Laskiaistapahtuma  laskiaistiistaina 12.2 klo 18-20 Puropuistossa
Hernekeittoa ja näkkileipää, kahvia ja mehua tarjolla maksua vastaan ja jälkiruuaksi Espoonlahden Martat myy pannukakkua. Poniratsastusta klo 18-20 hintaan 2 €, oma pyöräily- tai jääkiekkokypärä käy myös suojaksi. Omat kelkat ja pulkat mukaan.
Linnunpönttötalkoot la 16.3. klo 10-14 Soukan koulussa (Soukankuja 5)
Sinitiaisesta isoihin pöllöihin ja kaikkea tältä väliltä on pönttötalkoiden kokovalikoimassa. Tarvikkeita on varattu noin 60 pönttöön. Puutavara on valmiiksi sahattu mittoihin, joten pönttöjen teko on lähinnä kasaamista ja naulaamista. Lapsille kaikki ilmaista, muille tarvikemaksu 5-20 € / pönttö. Valmiita pönttöjä on myös ostettavissa. Tule itse ja tuo lapset ja lastenlapset helpottamaan kolopesijöiden asuntopulaa!
Puutarhaihmisten tapaaminen su 17.3. klo 14 seurantalossa (Soukan rantatie 74)
Marian ilmestyspäivä on kevään merkkipaalu sekä jo perinteinen aika saada asiantuntijan neuvoja kasveista ja niiden hoidosta. Kahvitarjoilu.
Konserttitanssiaiset Soukan palvelutalossa ma 18.3. kello 18 – 21
Tapiolan Viihdeorkesteri on vuonna 1987 perustettu yli 20 hengen orkesteri, jonka ohjelmisto koostuu svengaavasta musiikista, kuten swing, tanssimusiikki, jazz, lattari, rock ja balladit. Tapiolan Viihdeorkesteri toimii yhteistyössä Espoon Kaupungin Työväenopiston kanssa ja on pitänyt harjoituksensa Soukka-seuran seurantalossa. Tule nauttimaan musiikista, tanssista ja tanssiesityksistä, ovimaksu 5 €.  Iltapala, esim. maa-artisokkakeittoa lisukkeineen hintaan 5 €. Myöhemmin nettisivuilla ja ilmoitustauluilla on tarkempi ohjelma.
Kevätkokous ti 19.3. klo 19.00 Soukan palvelutalossa (Soukankaari 7)
Kokouksessa esitellään edellisen vuoden toimintakertomus sekä tilinpäätös. Sääntömääräisten asioiden käsittelyn jälkeen Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen kertoo metron rakentamisesta ja sen tulevista vaiheista sekä vastaa yleisön esittämiin kysymyksiin. Kahvitarjoilu! Tervetuloa! Ottakaa ystävänne mukaan tilaisuuteen!
Talkoot Vesiniityn palsta-alueella la 13.4. klo 10  
Alueen reunapuustoa ja pusikoita siistitään. Puista tehdään Hanikan talkoisiin klapientekoon sopivia pöllejä ja oksat silputaan.
Pääkaupunkiseudun yhteinen Retkipäivä la 20.4.
Kaikki mukaan pääkaupunkiseudun partiolaisten koordinoimille ilmaisille ja mukaville, erityisesti lapsille tarkoitetuille, lähiretkille! Lisätietoa saa mm. seuran nettisivuilta lähempänä ajankohtaa.
Talkoot Rantapellon palsta-alueella la 27.4. klo 10
Alueen reunapuustoa ja pusikoita siistitään.
Siivoustalkoot mahdollisesti Soukassa 4. ja 5.5.
Soukka-seura on järjestänyt Soukan yleisten alueiden siivoustalkoita jo vuosikymmenien ajan. Tiedotamme talkoista myöhemmin kun selviää noutaako kaupunki kertyneet roskasäkit.
Vaatekeräys 4.5.
Espoonlahden Martat järjestää tekstiili- ja vaatekeräyksen Soukan Huollon pihassa. Tavarat voivat olla kuluneita, mutta eivät likaisia tai kosteita. Tapahtuman tarkemmat tiedot on saatavissa myöhemmin mm. ilmoitustauluilta.
Klapitalkoot ja talkootanssit la 15.6. Hanikan virkistyskeskuksessa klo 13 - 22
Virkistyskeskuksen (Matasaarentie 1) ympäristöä raivataan ja polttopuita tehdään kello 13–17. Ota omat kirveet mukaan! Viime vuosina klapeja on tehty noin 5 pinokuutiometriä, mikä riittää virkistyskeskuksessa noin vuoden tarpeisiin. Talkooväelle on tarjolla keittoa. Ulkolavalla pidetään tanssihaluisille talkootanssit levymusiikin tahdittamana kello 19–22, sitä ennen saunominen rantasaunassa. Illalla on myös yhteislaulua sekä makkaran- ja letunpaistoa eli mukavaa toimintaa hyvässä seurassa koko perheelle!
Luonnonkukkien päivän kävely Alakartanontien urheilukentältä su 16.6. klo 13-16
Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasviharrastuksen ja luonnontuntemuksen lisääminen sekä yhteisten luontoelämysten tarjoaminen ja tavallisten kasvien tutuiksi tekeminen. Kutsumme mukaan kaikkia kasveista kiinnostuneita opastetulle kasviretkelle. Tavallisesti olemme tunnistaneet toistasataa kukkivaa kasvia retken aikana. Varustaudu kävelyyn sään mukaisesti. Mukaan kannattaa ottaa myös eväät.
Jättipalsamin ja pujon kitkemistalkoot ke 26.6. klo 18                                                                                           Tule joko Puropuistoon tai palstapellolle kartanoiden väliin. Omat kumihanskat kannattaa ottaa mukaan, sillä jättipalsamit ovat vetisiä ja kasvineste voi tuntua ikävältä käsissä. Pujot voi jättää maasta nyhdettyinä sijoilleen kuivumaan. Jättipalsamit on pussitettava jätesäkkeihin maatumaan sillä maahan jätettyinä ne juurtuvat hyvin herkästi uudestaan ja jatkavat kasvuaan.
Saaristopäivät Pentalassa 16.-18.8.
Saaristomuseon toteutuminen edistyy askel askeleelta, valokuva ruokokatosta Tommi Heinonen. Saareen on valmistunut komea huoltorakennus wc- ja suihkutiloineen. Ohjelmassa on kuten ennenkin mm. kiertokävelyitä, museorakennusten esittelyä ja mielenkiintoisia luentoja. Tarkempia tietoja ohjelmasta löydät kesällä Espoon kaupunginmuseon sivuilta. Tietoja antaa myös tarvittaessa Benita Åkerlund GSM 040 5575213. Tervetuloa mukaan tänäkin vuonna viettämään antoisia hetkiä Espoon kauniissa saaristossa.

Yhteislauluilta ”Elotulet” Knaperin saaressa pe 23.8. alk. klo 18
Kesäkauden päättäjäisissä tarjolla lohikeittoa ja kahvia omakustannushintaan 6 €. Lauletaan ja tarinoidaan yhdessä elokuun illan hämyssä. Ohjelmassa on myös välähdyksiä Soukan historiasta. Kokoonnumme Soukan rantatien ja Verkkosaarenkujan risteyksessä klo 17.30 (Seurantaloa vastapäätä, rannan puolella). Kuljemme yhdessä saarelle. Ilmoittautuminen välttämätön: Benita Åkerlund GSM 040 5575213 tai tekstiviestillä tai sähköpostitse  fredrika@saunalahti.fi  viim. 21.8. Istumme ulkona kalliolla, joten pukeutuminen sen mukaisesti. Sateen sattuessa kokoonnumme seurantalossa. Tervetuloa mukaan!
Soukka-päivä la 7.9. klo 10 - 14
Ostarilla paikalliset yhdistykset ja toimijat esittelevät toimintaansa. Kirpputori.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Webinaarissa neuvotaan, kuinka tehdä seurantalojen korjausavustusselvitys

Mitä kuluja hyväksytään osaksi avustusselvitystä? Kuka valvoo korjaamista? Miten selvityslomake täytetään ja...

Lue lisää »

Paikallismuseoiden hankkeille 430 000 euroa avustuksia

Museovirasto on jakanut paikallismuseoiden hankeavustukset vuodelle 2024. Avustusta myönnettiin 78 hankkeelle...

Lue lisää »