web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Kevätkaudella 2014 oli vilkasta toimintaa

Poimintoja kevätkauden 2014 tapahtumista

Laskiaistiistaina ei ollut lumesta tietoakaan. Poniratsastus oli taas odotettu lasten tapahtuma, ja innokkaimmat kokeilivat sitä useita kertoja. Marttojen pannukakut tekivät myös kauppansa. Maaliskuussa pidettiin myös jo perinteeksi muodostuneet tanssiaiset, jossa musiikista vastaa upea Tapiolan viihdeorkesteri. Lähemmäs sata henkeä nautti Soukan palvelutalon ruokalassa paitsi musiikista ja tanssista myös seuran talkoolaisten tekemästä maa-artisokkakeitosta. Linnut sinitiaisista telkiin sekä myös liito-oravat saivat uusia pesäpönttöjä, kun Soukan koulussa pidettiin pönttötalkoot. Veistoluokka oli ajoittain tupaten täynnä nikkaroijia, ja pönttöjä syntyi noin 75 kappaletta. Marian ilmestyspäivä on perinteinen aika kokoontua kuulemaan tietoa kasveista ja puutarhaviljelystä. Tänä vuonna tietokirjailija, biologi Mattias Tolvasen kolmetuntista esitystä myrkyllisistä ja vieraslajeista oli kuulemassa noin 40 henkeä. Seura on mukana järjestämässä asukasfoorumitilaisuuksia. Maaliskuun lopussa HSL esitteli Länsimetron liityntäliikennesuunnitelmia. Muutosten myötä noin 90:tä nykyistä bussilinjaa tulee korvaamaan n. 30 ja matkustusajat tulevat monilla kasvamaan ja matkat hankaloitumaan. Julkisen joukkoliikenteen kokonaiskustannukset tulevat kasvamaan yli 50 miljoonalla eurolla vuosittain. Seuran kevätkokouksen päätteeksi Soukan venekerhon kommodori Eero Kallio kertoi runsaiden valokuvien kera venekerhon historiasta ja toiminnasta.

Seura osallistui huhtikuussa Yhteisvastuun lipaskeräykseen Soukan ostarilla. Rantapellolla pidettiin risutalkoot, johon olisimme odottaneet useampia osallistumaan. Kuun viimeisenä viikonloppuna oli Soukan yleisten alueiden siivoustalkoot. Roskasäkkejä kertyi vain kolmisenkymmentä, mikä on historiallisen pieni määrä. Suurin syy lienee lumien varhainen sulaminen ja Soukan Huollon aktiivinen siivoaminen eikä suinkaan ympäristöään roskaavien ihmisten vähentyminen.

Toukokuussa ostarilla järjestettiin kirpputori erityisesti taimien myyntiä varten ja seura osallistui Siisti Biitsi –talkoisiin Klobbenilla. Asukasfoorumitilaisuudessa tohtori Jukka Heinonen esitteli tutkimusryhmänsä selvityksiä ihmisen hiilijalanjäljestä. Tulokset osoittivat, että monien ratkaisuna pitämä asutuksen tiivistäminen ei sinällään johda emissioiden pienentymiseen vaan päinvastoin kasvamiseen. Emissioiden pienentämiseen pitää käyttää kullekin alueelle ja väestölle sopivampia tapoja.

Kesäkuussa pidettiin perinteen mukaisesti klapientekotapahtuma Hanikan virkistyskeskuksessa talkootansseineen. Klapeja syntyi n. seitsemän kuutiota. Päivään osallistu nelisenkymmentä henkilöä. Luonnonkukkien päivän retken saalis oli reilut sata kukkivaa kasvia, jotka kaikki tunnistettiin. Noin 40 hengen ryhmää johdatteli tietokirjailija Mattias Tolvanen. Jättipalsamia kitkettiin Puropuistossa ja palstapellolla kartanoiden välissä juhannuksen jälkeen.

Seura on tarjonnut koko kevätkauden mahdollisuuden tanssilliseen liikuntaan. Tiistaisin on ollut kaksi tuntia kansantanssien opetusta yhteistyössä Soukan Kansantanssijat ry:n kanssa. Torstaisin on ollut tunti kuntotanssia, joko Zumbaa tai latinomixia. Lauantaisin kahden viikon välein on ollut paritanssien opetusta.

Uutiset Espoo.fi

Espoolaisessa päiväkodissa koronavirusaltistus – noin 15 henkilöä karanteeniin

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todettu uusia koronavirustartuntoja. Yksi tartunnan saaneista on ollut...

Lue lisää »

Seniorineuvonta Nestorin ja aikuisten sosiaalipalvelujen puhelinajat muuttuvat 3.8.2020

Puhelinpalvelujen aukioloa pidennettiin keväällä koronavirustilanteen vuoksi. Nyt palaamme normaaleihin...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Uusi pääkatu käyttöön Finnoossa

Uuteen meri- ja metrokaupunginosaan Finnooseen ajaminen helpottuu, kun alueen kolmas pääkatu, Finnoonsilta, avataan...

Lue lisää »

Espoon vanhaa kaupungintaloa ei suojella

Espoon keskuksessa sijaitsevaa vanhaa kaupungintaloa ei suojella. Ympäristöministeriö on hylännyt valituksen, joka...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Kenellä on oikeus kotiseutuun? -selvitys käynnistyy kyselyllä

Kotiseutuliitto toteuttaa syksyn 2020 aikana valtakunnallisen selvityksen kulttuurisesti moninaisesta...

Lue lisää »

Kotiseudulle-apurahat haettavissa elokuun ajan

Kotiseudulle-apurahat ovat elokuun ajan haettavissa osoitteessa www.bit.ly/Kotiseudulle. Hakulomake sulkeutuu...

Lue lisää »