web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Kevätkaudella 2014 oli vilkasta toimintaa

Poimintoja kevätkauden 2014 tapahtumista

Laskiaistiistaina ei ollut lumesta tietoakaan. Poniratsastus oli taas odotettu lasten tapahtuma, ja innokkaimmat kokeilivat sitä useita kertoja. Marttojen pannukakut tekivät myös kauppansa. Maaliskuussa pidettiin myös jo perinteeksi muodostuneet tanssiaiset, jossa musiikista vastaa upea Tapiolan viihdeorkesteri. Lähemmäs sata henkeä nautti Soukan palvelutalon ruokalassa paitsi musiikista ja tanssista myös seuran talkoolaisten tekemästä maa-artisokkakeitosta. Linnut sinitiaisista telkiin sekä myös liito-oravat saivat uusia pesäpönttöjä, kun Soukan koulussa pidettiin pönttötalkoot. Veistoluokka oli ajoittain tupaten täynnä nikkaroijia, ja pönttöjä syntyi noin 75 kappaletta. Marian ilmestyspäivä on perinteinen aika kokoontua kuulemaan tietoa kasveista ja puutarhaviljelystä. Tänä vuonna tietokirjailija, biologi Mattias Tolvasen kolmetuntista esitystä myrkyllisistä ja vieraslajeista oli kuulemassa noin 40 henkeä. Seura on mukana järjestämässä asukasfoorumitilaisuuksia. Maaliskuun lopussa HSL esitteli Länsimetron liityntäliikennesuunnitelmia. Muutosten myötä noin 90:tä nykyistä bussilinjaa tulee korvaamaan n. 30 ja matkustusajat tulevat monilla kasvamaan ja matkat hankaloitumaan. Julkisen joukkoliikenteen kokonaiskustannukset tulevat kasvamaan yli 50 miljoonalla eurolla vuosittain. Seuran kevätkokouksen päätteeksi Soukan venekerhon kommodori Eero Kallio kertoi runsaiden valokuvien kera venekerhon historiasta ja toiminnasta.

Seura osallistui huhtikuussa Yhteisvastuun lipaskeräykseen Soukan ostarilla. Rantapellolla pidettiin risutalkoot, johon olisimme odottaneet useampia osallistumaan. Kuun viimeisenä viikonloppuna oli Soukan yleisten alueiden siivoustalkoot. Roskasäkkejä kertyi vain kolmisenkymmentä, mikä on historiallisen pieni määrä. Suurin syy lienee lumien varhainen sulaminen ja Soukan Huollon aktiivinen siivoaminen eikä suinkaan ympäristöään roskaavien ihmisten vähentyminen.

Toukokuussa ostarilla järjestettiin kirpputori erityisesti taimien myyntiä varten ja seura osallistui Siisti Biitsi –talkoisiin Klobbenilla. Asukasfoorumitilaisuudessa tohtori Jukka Heinonen esitteli tutkimusryhmänsä selvityksiä ihmisen hiilijalanjäljestä. Tulokset osoittivat, että monien ratkaisuna pitämä asutuksen tiivistäminen ei sinällään johda emissioiden pienentymiseen vaan päinvastoin kasvamiseen. Emissioiden pienentämiseen pitää käyttää kullekin alueelle ja väestölle sopivampia tapoja.

Kesäkuussa pidettiin perinteen mukaisesti klapientekotapahtuma Hanikan virkistyskeskuksessa talkootansseineen. Klapeja syntyi n. seitsemän kuutiota. Päivään osallistu nelisenkymmentä henkilöä. Luonnonkukkien päivän retken saalis oli reilut sata kukkivaa kasvia, jotka kaikki tunnistettiin. Noin 40 hengen ryhmää johdatteli tietokirjailija Mattias Tolvanen. Jättipalsamia kitkettiin Puropuistossa ja palstapellolla kartanoiden välissä juhannuksen jälkeen.

Seura on tarjonnut koko kevätkauden mahdollisuuden tanssilliseen liikuntaan. Tiistaisin on ollut kaksi tuntia kansantanssien opetusta yhteistyössä Soukan Kansantanssijat ry:n kanssa. Torstaisin on ollut tunti kuntotanssia, joko Zumbaa tai latinomixia. Lauantaisin kahden viikon välein on ollut paritanssien opetusta.

Uutiset Espoo.fi

Espoo-lehti: Mun Espoo on vihreä, vireä ja turvallinen

Espoolaiset pääsivät syksyllä vastaamaan Mun Espoo -kyselyihin, joiden avulla kerätään asukkaiden näkemyksiä...

Lue lisää »

Yhteenveto viime vuoden kohokohdista jaetaan kaikille espoolaisille

Uusin Espoo-lehti jaetaan koteihin lauantaina 6.3. Lehden liitteenä espoolaiset saavat ajankohtaisen katsauksen...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokous 3.3.2021

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksen ennakkotiedot päätöksistä.

Lue lisää »

Karakallion keskustan asemakaavaehdotus etenee lautakuntaan – liikekeskus uudistuu ja asuntotarjonta monipuolistuu

Karakallion ostoskeskuksen alue uudistuu. Kyseessä on laajuudeltaan alueen merkittävin uudisrakentamisen kohde.

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Kotiseututyön ansiomitalit 2021 ovat haettavissa huhtikuun loppuun saakka

Kotiseututyön ansiomitali on liiton korkein tunnustuksenosoitus, joka luovutetaan saajalleen Valtakunnallisilla...

Lue lisää »

Etäkokoukset salliva poikkeamislaki jatkuu kesäkuun 2021 loppuun

Väliaikainen poikkeamislaki antaa yhdistyksille mahdollisuuden sallia etäosallistumisen sekä asiamiehen käytön...

Lue lisää »