web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Kevätkaudella 2014 oli vilkasta toimintaa

Poimintoja kevätkauden 2014 tapahtumista

Laskiaistiistaina ei ollut lumesta tietoakaan. Poniratsastus oli taas odotettu lasten tapahtuma, ja innokkaimmat kokeilivat sitä useita kertoja. Marttojen pannukakut tekivät myös kauppansa. Maaliskuussa pidettiin myös jo perinteeksi muodostuneet tanssiaiset, jossa musiikista vastaa upea Tapiolan viihdeorkesteri. Lähemmäs sata henkeä nautti Soukan palvelutalon ruokalassa paitsi musiikista ja tanssista myös seuran talkoolaisten tekemästä maa-artisokkakeitosta. Linnut sinitiaisista telkiin sekä myös liito-oravat saivat uusia pesäpönttöjä, kun Soukan koulussa pidettiin pönttötalkoot. Veistoluokka oli ajoittain tupaten täynnä nikkaroijia, ja pönttöjä syntyi noin 75 kappaletta. Marian ilmestyspäivä on perinteinen aika kokoontua kuulemaan tietoa kasveista ja puutarhaviljelystä. Tänä vuonna tietokirjailija, biologi Mattias Tolvasen kolmetuntista esitystä myrkyllisistä ja vieraslajeista oli kuulemassa noin 40 henkeä. Seura on mukana järjestämässä asukasfoorumitilaisuuksia. Maaliskuun lopussa HSL esitteli Länsimetron liityntäliikennesuunnitelmia. Muutosten myötä noin 90:tä nykyistä bussilinjaa tulee korvaamaan n. 30 ja matkustusajat tulevat monilla kasvamaan ja matkat hankaloitumaan. Julkisen joukkoliikenteen kokonaiskustannukset tulevat kasvamaan yli 50 miljoonalla eurolla vuosittain. Seuran kevätkokouksen päätteeksi Soukan venekerhon kommodori Eero Kallio kertoi runsaiden valokuvien kera venekerhon historiasta ja toiminnasta.

Seura osallistui huhtikuussa Yhteisvastuun lipaskeräykseen Soukan ostarilla. Rantapellolla pidettiin risutalkoot, johon olisimme odottaneet useampia osallistumaan. Kuun viimeisenä viikonloppuna oli Soukan yleisten alueiden siivoustalkoot. Roskasäkkejä kertyi vain kolmisenkymmentä, mikä on historiallisen pieni määrä. Suurin syy lienee lumien varhainen sulaminen ja Soukan Huollon aktiivinen siivoaminen eikä suinkaan ympäristöään roskaavien ihmisten vähentyminen.

Toukokuussa ostarilla järjestettiin kirpputori erityisesti taimien myyntiä varten ja seura osallistui Siisti Biitsi –talkoisiin Klobbenilla. Asukasfoorumitilaisuudessa tohtori Jukka Heinonen esitteli tutkimusryhmänsä selvityksiä ihmisen hiilijalanjäljestä. Tulokset osoittivat, että monien ratkaisuna pitämä asutuksen tiivistäminen ei sinällään johda emissioiden pienentymiseen vaan päinvastoin kasvamiseen. Emissioiden pienentämiseen pitää käyttää kullekin alueelle ja väestölle sopivampia tapoja.

Kesäkuussa pidettiin perinteen mukaisesti klapientekotapahtuma Hanikan virkistyskeskuksessa talkootansseineen. Klapeja syntyi n. seitsemän kuutiota. Päivään osallistu nelisenkymmentä henkilöä. Luonnonkukkien päivän retken saalis oli reilut sata kukkivaa kasvia, jotka kaikki tunnistettiin. Noin 40 hengen ryhmää johdatteli tietokirjailija Mattias Tolvanen. Jättipalsamia kitkettiin Puropuistossa ja palstapellolla kartanoiden välissä juhannuksen jälkeen.

Seura on tarjonnut koko kevätkauden mahdollisuuden tanssilliseen liikuntaan. Tiistaisin on ollut kaksi tuntia kansantanssien opetusta yhteistyössä Soukan Kansantanssijat ry:n kanssa. Torstaisin on ollut tunti kuntotanssia, joko Zumbaa tai latinomixia. Lauantaisin kahden viikon välein on ollut paritanssien opetusta.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Rakennusten purkamiselle on vaihtoehtoja – kun ne vain selvitetään

Purku-uhan alle joutuu jatkuvasti monenlaisia ja yhä nuorempia rakennuksia, kun niiden käyttötarve lakkaa ja...

Lue lisää »

Vinkkejä monikulttuuriseen toimintaan – tervetuloa etäkahveille 23. toukokuuta

Mitä on monikulttuurinen toiminta paikallisyhteisössä? Miten tavoittaa monikulttuuriset toimijat? Voiko...

Lue lisää »