web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Puheenjohtajan palsta, Jäsentiedote 2/2014

Puheenjohtajan palsta

Tätä nykyä Suomessakin monet ihmiset ehtivät elämänsä aikana asua ja juurtua useille paikkakunnille. Omia kotiseutuja on siis siellä täällä, synnyinseudulla, asuinpaikoilla, kesänviettopaikoilla jne. Ensi kesänä valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään Leppävaarassa. Nyt on jo kiire pohtimaan miten me voisimme esitellä päivien osallistujille tätä kotiseutuamme, siihen juurruttamista ja sen hyväksi tehtävää toimintaa. Talkoolaisille on tässäkin tarvetta.

Vuosien ajan Espoo on keskittänyt kirjastopalveluja aluekirjastoihin. Mielestäni suuntaus on väärä. Kirjaston tärkein tehtävä ei ole tukea kauppakeskuksia vuokraamalla niistä kalliita neliöitä ja houkutella kauppakeskuksiin asiakkaita. Kirjastoista ei tule myöskään kehittää erityisryhmien maleksimis- ja meluamispaikkoja, kuten suurten kirjastojen suuntaus nyt näyttää osin olevan. Kirjastojen palvelujen tulee olla helposti saavutettavissa ja lähellä asukkaita. Vapaalla sivistystyöllä ja kirjastoilla on ollut hyvin suuri merkitys kun Suomi on nostettu yhdeksi maailman parhaista yhteiskunnista. Tekniikan kehitys mahdollistaisi kattavien kirjastopalvelujen tarjoamisen edullisesti lähellä asukkaita, jos niin vain halutaan. Kiistatta Espoonlahden aluekirjaston vaatimilla kustannuksilla voidaan ylläpitää monia palveluiltaan korkeatasoisia lähikirjastoja. Kyse ei siis ole edes rahan säästöstä, millä yleensä perustellaan palvelujen heikentämistä. Kulttuurilautakunta ja kirjastotoimi kuulevat kirjastotoimen kehittämisestä asukkaita. Olkaa aktiivia ja kertokaa mielipiteenne, toivottavasti meitä myös kuunnellaan!

Seura pyrkii yhteistyökumppaneineen tarjoamaan jäsenilleen ja alueen asukkaille kiinnostavia paikallisia tapahtumia pitkin vuotta. Niitä on nyt syyskaudellakin. Tarjonta on kulttuuripainotteista. Toivottavasti näistä löytyy kiinnostavia ja elämyksiä antavia.

Johtokunnalle voi toki aina kertoa ajatuksiaan seuran toiminnan kehittämisestä ja asioista, joihin seuran tulisi alueen yhtenä edustajana puuttua. Syyskokous on yksi hyvä jäsenten vaikuttamispaikka. Siinä valitaan tulevan vuoden puheenjohtaja sekä johtokunnan jäsenet erovuoroisten tilalle. Kokouksessa päätetään myös seuraavan vuoden toiminnasta. Tänä vuonna kokouksen yhteydessä pääsee lisäksi tutustumaan professori Räsäsen ateljeehen ja sen kokoelmiin. Nähdään kokouksessa!

Matti Viikari

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Rakennusten purkamiselle on vaihtoehtoja – kun ne vain selvitetään

Purku-uhan alle joutuu jatkuvasti monenlaisia ja yhä nuorempia rakennuksia, kun niiden käyttötarve lakkaa ja...

Lue lisää »

Vinkkejä monikulttuuriseen toimintaan – tervetuloa etäkahveille 23. toukokuuta

Mitä on monikulttuurinen toiminta paikallisyhteisössä? Miten tavoittaa monikulttuuriset toimijat? Voiko...

Lue lisää »