web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Puheenjohtajan palsta, Jäsentiedote 2/2014

Puheenjohtajan palsta

Tätä nykyä Suomessakin monet ihmiset ehtivät elämänsä aikana asua ja juurtua useille paikkakunnille. Omia kotiseutuja on siis siellä täällä, synnyinseudulla, asuinpaikoilla, kesänviettopaikoilla jne. Ensi kesänä valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään Leppävaarassa. Nyt on jo kiire pohtimaan miten me voisimme esitellä päivien osallistujille tätä kotiseutuamme, siihen juurruttamista ja sen hyväksi tehtävää toimintaa. Talkoolaisille on tässäkin tarvetta.

Vuosien ajan Espoo on keskittänyt kirjastopalveluja aluekirjastoihin. Mielestäni suuntaus on väärä. Kirjaston tärkein tehtävä ei ole tukea kauppakeskuksia vuokraamalla niistä kalliita neliöitä ja houkutella kauppakeskuksiin asiakkaita. Kirjastoista ei tule myöskään kehittää erityisryhmien maleksimis- ja meluamispaikkoja, kuten suurten kirjastojen suuntaus nyt näyttää osin olevan. Kirjastojen palvelujen tulee olla helposti saavutettavissa ja lähellä asukkaita. Vapaalla sivistystyöllä ja kirjastoilla on ollut hyvin suuri merkitys kun Suomi on nostettu yhdeksi maailman parhaista yhteiskunnista. Tekniikan kehitys mahdollistaisi kattavien kirjastopalvelujen tarjoamisen edullisesti lähellä asukkaita, jos niin vain halutaan. Kiistatta Espoonlahden aluekirjaston vaatimilla kustannuksilla voidaan ylläpitää monia palveluiltaan korkeatasoisia lähikirjastoja. Kyse ei siis ole edes rahan säästöstä, millä yleensä perustellaan palvelujen heikentämistä. Kulttuurilautakunta ja kirjastotoimi kuulevat kirjastotoimen kehittämisestä asukkaita. Olkaa aktiivia ja kertokaa mielipiteenne, toivottavasti meitä myös kuunnellaan!

Seura pyrkii yhteistyökumppaneineen tarjoamaan jäsenilleen ja alueen asukkaille kiinnostavia paikallisia tapahtumia pitkin vuotta. Niitä on nyt syyskaudellakin. Tarjonta on kulttuuripainotteista. Toivottavasti näistä löytyy kiinnostavia ja elämyksiä antavia.

Johtokunnalle voi toki aina kertoa ajatuksiaan seuran toiminnan kehittämisestä ja asioista, joihin seuran tulisi alueen yhtenä edustajana puuttua. Syyskokous on yksi hyvä jäsenten vaikuttamispaikka. Siinä valitaan tulevan vuoden puheenjohtaja sekä johtokunnan jäsenet erovuoroisten tilalle. Kokouksessa päätetään myös seuraavan vuoden toiminnasta. Tänä vuonna kokouksen yhteydessä pääsee lisäksi tutustumaan professori Räsäsen ateljeehen ja sen kokoelmiin. Nähdään kokouksessa!

Matti Viikari

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi etäopetuksen jatkumisesta toisella asteella ja etäopetukseen siirtymisestä yläkouluissa

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 4.3.2021, että toisen asteen etäopetusta jatketaan...

Lue lisää »

Espoolaiset kertoivat ahkerasti toiveitaan kaupungin tulevaisuudesta

Viime syksynä toteutetuilla Mun Espoo -kyselyillä kerättiin asukkaiden ajatuksia Espoosta: mitkä asiat ovat hyvin...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokous 3.3.2021

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksen ennakkotiedot päätöksistä.

Lue lisää »

Karakallion keskustan asemakaavaehdotus etenee lautakuntaan – liikekeskus uudistuu ja asuntotarjonta monipuolistuu

Karakallion ostoskeskuksen alue uudistuu. Kyseessä on laajuudeltaan alueen merkittävin uudisrakentamisen kohde.

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Kotiseututyön ansiomitalit 2021 ovat haettavissa huhtikuun loppuun saakka

Kotiseututyön ansiomitali on liiton korkein tunnustuksenosoitus, joka luovutetaan saajalleen Valtakunnallisilla...

Lue lisää »

Etäkokoukset salliva poikkeamislaki jatkuu kesäkuun 2021 loppuun

Väliaikainen poikkeamislaki antaa yhdistyksille mahdollisuuden sallia etäosallistumisen sekä asiamiehen käytön...

Lue lisää »