web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Puheenjohtajan palsta, Jäsentiedote 2/2014

Puheenjohtajan palsta

Tätä nykyä Suomessakin monet ihmiset ehtivät elämänsä aikana asua ja juurtua useille paikkakunnille. Omia kotiseutuja on siis siellä täällä, synnyinseudulla, asuinpaikoilla, kesänviettopaikoilla jne. Ensi kesänä valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään Leppävaarassa. Nyt on jo kiire pohtimaan miten me voisimme esitellä päivien osallistujille tätä kotiseutuamme, siihen juurruttamista ja sen hyväksi tehtävää toimintaa. Talkoolaisille on tässäkin tarvetta.

Vuosien ajan Espoo on keskittänyt kirjastopalveluja aluekirjastoihin. Mielestäni suuntaus on väärä. Kirjaston tärkein tehtävä ei ole tukea kauppakeskuksia vuokraamalla niistä kalliita neliöitä ja houkutella kauppakeskuksiin asiakkaita. Kirjastoista ei tule myöskään kehittää erityisryhmien maleksimis- ja meluamispaikkoja, kuten suurten kirjastojen suuntaus nyt näyttää osin olevan. Kirjastojen palvelujen tulee olla helposti saavutettavissa ja lähellä asukkaita. Vapaalla sivistystyöllä ja kirjastoilla on ollut hyvin suuri merkitys kun Suomi on nostettu yhdeksi maailman parhaista yhteiskunnista. Tekniikan kehitys mahdollistaisi kattavien kirjastopalvelujen tarjoamisen edullisesti lähellä asukkaita, jos niin vain halutaan. Kiistatta Espoonlahden aluekirjaston vaatimilla kustannuksilla voidaan ylläpitää monia palveluiltaan korkeatasoisia lähikirjastoja. Kyse ei siis ole edes rahan säästöstä, millä yleensä perustellaan palvelujen heikentämistä. Kulttuurilautakunta ja kirjastotoimi kuulevat kirjastotoimen kehittämisestä asukkaita. Olkaa aktiivia ja kertokaa mielipiteenne, toivottavasti meitä myös kuunnellaan!

Seura pyrkii yhteistyökumppaneineen tarjoamaan jäsenilleen ja alueen asukkaille kiinnostavia paikallisia tapahtumia pitkin vuotta. Niitä on nyt syyskaudellakin. Tarjonta on kulttuuripainotteista. Toivottavasti näistä löytyy kiinnostavia ja elämyksiä antavia.

Johtokunnalle voi toki aina kertoa ajatuksiaan seuran toiminnan kehittämisestä ja asioista, joihin seuran tulisi alueen yhtenä edustajana puuttua. Syyskokous on yksi hyvä jäsenten vaikuttamispaikka. Siinä valitaan tulevan vuoden puheenjohtaja sekä johtokunnan jäsenet erovuoroisten tilalle. Kokouksessa päätetään myös seuraavan vuoden toiminnasta. Tänä vuonna kokouksen yhteydessä pääsee lisäksi tutustumaan professori Räsäsen ateljeehen ja sen kokoelmiin. Nähdään kokouksessa!

Matti Viikari

Uutiset Espoo.fi

Espoolaisessa päiväkodissa koronavirusaltistus – noin 15 henkilöä karanteeniin

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todettu uusia koronavirustartuntoja. Yksi tartunnan saaneista on ollut...

Lue lisää »

Seniorineuvonta Nestorin ja aikuisten sosiaalipalvelujen puhelinajat muuttuvat 3.8.2020

Puhelinpalvelujen aukioloa pidennettiin keväällä koronavirustilanteen vuoksi. Nyt palaamme normaaleihin...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Uusi pääkatu käyttöön Finnoossa

Uuteen meri- ja metrokaupunginosaan Finnooseen ajaminen helpottuu, kun alueen kolmas pääkatu, Finnoonsilta, avataan...

Lue lisää »

Espoon vanhaa kaupungintaloa ei suojella

Espoon keskuksessa sijaitsevaa vanhaa kaupungintaloa ei suojella. Ympäristöministeriö on hylännyt valituksen, joka...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Kenellä on oikeus kotiseutuun? -selvitys käynnistyy kyselyllä

Kotiseutuliitto toteuttaa syksyn 2020 aikana valtakunnallisen selvityksen kulttuurisesti moninaisesta...

Lue lisää »

Kotiseudulle-apurahat haettavissa elokuun ajan

Kotiseudulle-apurahat ovat elokuun ajan haettavissa osoitteessa www.bit.ly/Kotiseudulle. Hakulomake sulkeutuu...

Lue lisää »