web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Tapahtumia ja toimintaa syyskaudella 2014

Tapahtumia ja toimintaa syyskaudella 2014
Pentalan saaristopäivät 15.-17.8.                                              Saaristomuseon toteutuminen edistyy askel askeleelta. Saareen on valmistunut komea huoltorakennus wc- ja suihkutiloineen. Ohjelmassa on kuten ennenkin mm. kiertokävelyitä, museorakennusten esittelyä ja mielenkiintoisia luentoja. Tarkempia tietoja ohjelmasta löydät Espoon kaupunginmuseon sivuilta www.espoonkaupunginmuseo.fi. Tietoja antaa myös tarvittaessa Benita Åkerlund GSM 040 5575213.     
Kuutamotanssit maanantaina 18.8. klo 17-19.30 Hanikan virkistyskeskuksessa, Matasaarentie 1 (VPK talon vieressä, bussilinja 145)                                                                                                Ohjelmassa elävää musiikkia ja hauskoja kesäpelejä, esim. mölkky ja boccia. Tarjolla kahvia ja makkaraa. Tanssien tahdittajana on yhtye Nostalgiset. Järjestäjät:  Espoon liikuntapalvelut ja Espoonlahden Eläkkeensaajat ry.
Yhteislauluilta ”Elotulet” Knaperin saaressa pe 22.8.                     Kesäkauden päättäjäisissä tarjolla lohikeittoa ja kahvia omakustannushintaan 6 €. Lauletaan ja tarinoidaan yhdessä elokuun illan hämyssä. Laulattajana on Duo Soukan seireenit, Anne ja Tuula. Ohjelmassa on myös välähdyksiä Soukan historiasta. Kokoonnumme Soukan rantatien ja Verkkosaarenkujan risteyksessä klo 17.30. Kuljemme yhdessä saarelle. Ilmoittautuminen lohikeiton määrän takia välttämätön: Benita Åkerlund GSM 040 5575213 tai tekstiviestillä tai sähköpostitse fredrika@saunalahti.fi  viim. 20.8. Istumme ulkona kalliolla, joten pukeutuminen sen mukaisesti. Sateen sattuessa kokoonnumme seurantalossa.  Tervetuloa mukaan!
Retki Räsäsen ateljeehen (Oppilaantie 2) la 30.8. klo 13
Kaikki mukaan pääkaupunkiseudun partiolaisten koordinoimille ilmaisille ja mukaville lähiretkille! Lisätietoa saa mm. nettisivuilta www.retkipaiva.fi lähempänä ajankohtia. Soukka-seura järjestää retken taiteilijaprofessori Kauko Räsäsen ateljeehen. Pihalla on patsaita ja sisällä mm. mitalinäyttely. Hanurinsoittoa ja buffet-tarjoilua.
Hanikan luontoretki 30.8. klo 10 – 14
Lähtöpaikka Suvisaarentien kuntoradan pysäköintialue tien vasemmalla puolella, noin 500 m Suvisaarentien alusta. Reitin pituus viisi kilometriä, paikoin jyrkkiä nousuja. Eväät mukaan. Vapaa pääsy. Järjestäjä Espoon ympäristökeskus, tiedustelut villaelfik@espoo.fi

Espoonlahden paloasema (Rehtorintie 2) 30.8., klo 12-15
Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen eräät Espoon paloasemat ovat avoinna yleisölle Espoo-päivänä. Tervetuloa tutustumaan pelastusajoneuvoihin ja pelastuslaitoksen henkilöstöön. Vapaa pääsy. Järjestäjä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos, www.lup.fi

Asukkaita kuullaan kirjastosta la 30.8. alkaen
Erityisesti kulttuurilautakunta haluaa kuulla asukkaiden mielipiteitä kirjastojen kehittämisestä. Virkamiesten esitys on jo pitkään ollut Soukan ja Kivenlahden kirjastojen sulkeminen ja uuden avaaminen Lippulaivan kauppakeskukseen. Asukastapaamisia on useita ja ennakkotietona seuraavat:

la 30.8. klo 11-15 Espoo-päivänä Kauppakeskus Lippulaiva
la 6.9. iltapäivä kello 10 -14 Kivenlahden kirjasto
la 6.9. iltapäivä kello 10 -14 Soukan ostari (Soukka-päivä)
ma 8.9. klo 16-19 Soukan kirjasto
to 11.9. klo 15 - 17 Välkky-kirjastoauto Espoonlahden uimahallin edessä ja
              klo 17.30 - 20 S-market Kivenlahdentie
la 13.9. klo 11-16 Kauppakeskus Lippulaiva
ma 15.9. klo 16-19 Kivenlahden kirjasto
la 20.9. klo 11-16 Soukan kirjasto
ma 22.9. klo 16-20 Kauppakeskus Lippulaiva
to 25.9.  klo 14 - 18 Välkky-kirjastoauto Iivisniemen ostoskeskus
la 27.9. klo 11-16 Kivenlahden kirjasto

Soukka-päivä la 6.9. klo 10 - 14
Päivien aikana alueen toimijat, mm. Soukan Huolto ja monet alueella toimivat yhdistykset esittelevät ostarilla toimintaansa. Soukan kansantanssijat esittävät päivillä joukon tanhuja, vatsatanssijat itämaisia tansseja ja Master tanssiklubin nuoret kilpatansseja. Tule tapaamaan aktiiveja ja kertomaan toiveistasi! Tehdään yhdessä Soukasta entistä parempi paikka elää luomalla alueen palveluyrityksille toimintamahdollisuuksia ja pitämällä yhdistykset aktiivisina, aikaamme seuraavina ja virikkeisinä. Tarkempi ohjelma on nähtävissä mm. ilmoitustauluilta. Soukan huolto tarjoaa keittoa ja seura kahvia. Kaikille vapaa kirpputori. Omat pöydät mukaan.

Geologinen kävelyretki ”Kallioilta kappeliin” su 7.9. Alakartanontien urheilukentältä kello 15
Maapallon pintaosassa, ns. kuoressa, kahdeksan yleisimmän alkuaineen pitoisuudet painoprosentteina ovat keskimäärin seuraavat: happi 46 %, pii 28 %, alumiini 8 %, rauta 5 %, kalsium 4 %, natrium 2 %, magnesium 2 % ja kalium 2 %. Muita luonnollisia alkuaineita, joita on näiden mainittujen lisäksi 86 kappaletta, on kuoressa yhteensä vain 2 %. Alkuaineiden yhdisteet muodostavat mineraaleja joiden yhdistelmistä puolestaan syntyy kivilajeja. Maaperästä saatavat aineet ovat teollistuneen ihmisen elämälle välttämättömiä. Paikoin metalleja on kallioperässä rikastuneena niin suurin pitoisuuksin, että niiden hyödyntäminen on mahdollista. Tällaisia esiintymiä kutsutaan malmeiksi. Soukassa olevaa mineralisaatiota eli rikastumaa tutkittiin mm. kairauksin Soukan lähiön perustamisen aikoihin. Kenties se vielä joskus osoittautuu malmiksi.

Geologisella kävelyllä malminetsinnän parissa elämäntyönsä tehnyt geologi Martti Kokkola valottaa helppokulkuisen parituntisen kävelyn aikana mitä asioita Soukan tuhansia miljoonia vuosia vanhoista kallioista on geologin silmin nähtävissä. Kävely päättyy messuun Soukan kappelin graniittisen alttari-seinän ääreen. Messu alkaa kello 17.00. Messun jälkeen kirkkokahvit.
Talkoot Rantapellon palsta-alueella la 18.10. kello 10
Alueen reunapuustoa ja pusikoita siistitään. Puista tehdään Hanikan talkoisiin klapientekoon sopivia pöllejä ja oksat silputaan.
Syyskokous ke 12.11. klo 19.00 Räsäsen ateljeessa (Oppilaantie 2)
Kokouksessa valitaan seuran puheenjohtaja ja muut toimihenkilöt sekä päätetään seuraavan vuoden toiminnasta. Sääntömääräisten asioiden käsittelyn jälkeen on esitelmä Räsäsen ateljeesta ja kokoelmista. Kahvitarjoilu! Tervetuloa! Ottakaa ystävänne mukaan tilaisuuteen!
Itsenäisyyspäivän juhla la 6.12. klo 15.00
Perinteinen arvokas paikallisin voimin toteutettu juhla Suomen itsenäisyyden 97-vuotispäivänä pidetään Soukan kappelissa, Soukankuja 3. Juhlapuheen lisäksi on musiikki- ja lausuntaesityksiä. Tarkempi ohjelma esitetään myöhemmin ilmoitustauluilla. Kahvitarjoilu.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Viestintäwebinaari kaikkien kotiseutu- ja kulttuuriperintötoimijoiden tueksi

Viestintä on keskeinen osa jokaisen organisaation toimintaa. Miten viestiä vaikuttavasti ja saada äänensä...

Lue lisää »

Kotiseutupostin 2/2023 teemana on sähköinen kotiseuturakkaus

Kotiseutuposti 2/2023 on ilmestynyt ja luettavissa sivulla www.kotiseutuposti.fi. Lehden teemaotsikkona on Sähköinen...

Lue lisää »