web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Poimintoja syksyn 2011 tapahtumista

Poimintoja syksyn 2011 tapahtumista

Lähes puolitoista tuhatta kävijää vieraili elokuun puolivälissä Pentalan saaristopäivillä. Seuran väki on osallistunut vuosien mittaan varsin mittavasti tämän museon kehittämiseen, nyt vetovastuu on kaupunginmuseolla. Elotulet on jo vuosia ollut perinnetapahtuma. Upeassa elokuun lämpimässä illassa nautimme lohikeittoa laulujen ja tarinoiden kera Knaperin saaressa.
Syyskuussa ostarilla oli Soukka-päivä. Monet yhdistykset ja toimijat olivat paikalla esittelemässä toimintaansa yli sadalle kävijälle. Päivien ajan oli pouta, mitä ei ollut kun pidettiin geologinen opastettu kävely ”Kallioilta kappeliin”. Näillä kivenkovia asioita käsittelevillä kävelyillä on vuosien mittaan kierretty Soukan ympäristöä ja opittu näkemään kivet uusin silmin.
Seuran väki huolehti Espoon rantamaratonin Klobbenin huoltopisteestä. Noin 800 juoksijaa ohitti tämän noin puolivälissä juoksureittiä olevan kohdan.
Seuran syysretki suuntautui tällä kertaa Hyvinkäälle.  Kohteina oli mm. Suomen Rautatiemuseo, Wanha villatehdas ja Hyvinkään taidemuseo. Matka taittui mukavasti tilausbussilla ja hyvä lounas antoi voimia koko päivän kestävälle retkelle.
Marraskuussa tilausbussillinen seuran jäseniä vieraili Tampereen Komediateatterissa katsomassa näytelmää ”Kerran vielä”. Esitys valotti kuinka vaikeita ihmissuhteet ovat. Varsinkin vanhemmiten alamme ymmärtää, kuinka outoja me todella olemme!  
Seuran syyskokouksessa valittiin toimihenkilöitä ja vahvistettiin seuraavan vuoden suunnitelmat. Kokouksen päätteeksi Espoon kaupunginmuseosta kaivauksilla monena vuonna ollut museo-opas, valmistumaisillaan oleva arkeologi Jenni Siltainsuu piti esitelmän ”Mankbyn kylä vuonna 1556, arkeologisista kaivauksista”. Esitelmässä käsiteltiin kaivauksissa esiin tulleita seikkoja ja esineitä sekä paikan asutusta kylän hylkäämiseen asti.
Itsenäisyyspäivän juhla on yksi seuran perinnetapahtumista. Soukan kappeli täyttyi taas ääriään myöten juhlaväestä kuulemaan ja katsomaan paikallisin voimin tuotettuja erittäin korkealaatuisia esityksiä. Juhlapuheen piti kotiseutuneuvos Benita Åkerlund.
Seura on tarjonnut koko syyskauden mahdollisuuden tanssilliseen liikuntaan. Tiistaisin on ollut kaksi tuntia paritanssien ja vuoroviikoin kansantanssien opetusta. Tässä toimitaan yhteistyössä Soukan Kansantanssijat ry:n kanssa. Torstaisin on ollut tunti kuntotanssia, joko Zumbaa tai latinomixia.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Paikallismuseoiden hankkeille 430 000 euroa avustuksia

Museovirasto on jakanut paikallismuseoiden hankeavustukset vuodelle 2024. Avustusta myönnettiin 78 hankkeelle...

Lue lisää »

Kulttuuriympäristöpäivien kahvipausseilta tukea tapahtumien järjestämiseen

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumajärjestäjille on tarjolla tukea ja vinkkejä kevään kahvipausseilla....

Lue lisää »