web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Poimintoja syksyn 2012 tapahtumista

Poimintoja menneistä tapahtumista

Seurantalon sali ehostui kunnolla kun seuran talkooväki vaihtoi heinäkuun lopussa lattialankut ja seinällä olevat puolipaneelit uusiin.
Elokuussa oli kaksi perinnetapahtumaa. Saaristopäivä Pentalan saaressa kiinnosti toista tuhatta kävijää. Päävastuu tapahtuman järjestämisestä oli nyt toista kertaa Espoon Kaupunginmuseolla. Pentalan museohanke etenee vaikka paljon on vielä tehtävää. Elotulet poltettiin Knaperin saaressa. Sadekuurojen aikaan yhteislaulu raikasi sisätiloissa. Upea auringonlasku ja hyvä lohisoppa kruunasivat illan.

Syyskuun ensimmäisenä lauantaina pidetty Soukka-päivä kokosi ostarille lähes 200 henkeä, mikä oli enemmän kuin muutamana viime vuonna. Soukan Huolto tarjosi kävijöille hernesoppaa ja monet järjestöt sekä yhtiöt esittelivät toimintaansa. Päivän aikana oli mahdollista pystyttää oma kirpputori, mitä varsin monet hyödynsivät. Eräätkin pojat myivät hetkessä kaikki myyntiin laittamansa lelut saaden niistä 60 euroa. Soukan Kansantanssijat ry:n ryhmä esitti joukon tanhuja haitarin säestyksellä. Sää suosi tapahtumaa, vesisade alkoi vasta sitten kun tapahtuma oli ohi. Samaa ei voi sanoa Espoon rantamaratonista. Vettä tuli lähes kaatamalla ja kovan tuulen kera koko päivän. Seura hoiti Klobbenin huoltopisteen järjestelyt.

Espoonlahden hyvinvointityöryhmä järjesti Soukassa asuinympäristökävelyn lokakuisena iltana. Kävelylle osallistui kolmisenkymmentä kaupungin edustajaa ja nelisenkymmentä soukkalaista. Hyvinvointityöryhmä laati kävelystä ja siinä esiin tulleista asioista raportin, mikä on myös seuran nettisivuilla. Ympäristön kunnostustalkoot pidettiin lokakuun puolivälissä Soukanlaakson viljelyalueella. Palsta-alueen ympärillä olevat risukasat tuli silputtua ja varaston edessä oleva jätepuukasa muutettua tuhkaksi.

Marraskuussa oli seuran väen teatteriretki Hämeenlinnaan esitykseen Seitsemännen portaan enkeli.  Matka oli kaikkiaan hyvin onnistunut. Seuran syyskokous pidettiin Benita Åkerlundin kotona. Espoon Kaupunginmuseon museo-opas Sanna Valoranta-Saltikoff piti kokouksen virallisen osuuden jälkeen esitelmän aiheesta Huvilaelämää Espoossa. Soukanlaakson palsta-alueen talkoita jatkettiin kuun lopussa kaatamalla pusikoita alueen ympäriltä ja silppuamalla risuja. Polttopuiden tekoon sopivaa puuta kertyi kolme peräkärryllistä odottamaan ensi kesän Hanikan talkoita ja oksasilppua lähemmäs kaksi kuutiota.

Itsenäisyyspäivän juhla pidettiin perinteiseen juhlavaan tapaan Soukan kappelissa. Juhlapuheen piti työväenopiston rehtori, FT Tarja Lang. Osallistujia oli noin 300, sen mitä kappeliin ylipäätään mahtui.

Seura on tarjonnut koko syyskauden mahdollisuuden tanssilliseen liikuntaan. Tiistaisin on ollut kaksi tuntia vuoroviikoin paritanssien ja kansantanssien opetusta. Tässä toimitaan yhteistyössä Soukan Kansantanssijat ry:n kanssa. Torstaisin on ollut tunti kuntotanssia, joko Zumbaa tai latinomixia.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Paikallismuseoiden hankkeille 430 000 euroa avustuksia

Museovirasto on jakanut paikallismuseoiden hankeavustukset vuodelle 2024. Avustusta myönnettiin 78 hankkeelle...

Lue lisää »

Kulttuuriympäristöpäivien kahvipausseilta tukea tapahtumien järjestämiseen

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumajärjestäjille on tarjolla tukea ja vinkkejä kevään kahvipausseilla....

Lue lisää »