web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Toimintakertomus vuodesta 2012

TOIMINTAKERTOMUS  VUODESTA 2012

Soukka-seuran 43. toimintavuosi oli perinteisen antoisa. Jäsenille ja muille soukkalaisille suunnattuja tapahtumia oli runsaasti, ja niihin osallistui kiitettävästi väkeä. Seura valvoi alueen etuja kaavoitus- ja ympäristöasioissa.
  • JÄSENET, TOIMIHENKILÖT JA KOKOUKSET
Soukka-seuran jäsenrekisterissä oli 31.12.2012 jäseniä 593.
Johtokuntaan kuuluivat:
Matti Viikari, puheenjohtaja
Matti Alkula, varapuheenjohtaja
Maija Jäppinen, sihteeri
Kaisa Kivi, rahastonhoitaja
Esa Alapoti
Martti Kokkola
Tarja Luoma
Mauri Siikanen
Reino Turo
Seuran kirjanpidon hoiti Liikelaskenta Oy, Erkki Vartiainen.

Tilintarkastajia olivat Börje Forsman ja Irma Kakkuri. Varatilintarkastajia olivat Leena Saari ja Pirkko Engman.
Benita Åkerlund hoiti seurantalon vuokrausta. Matti Viikari hoiti viherpalstatoimintaa. Jäsenrekisteristä huolehtivat Benita Åkerlund, Kaisa Kivi ja Matti Viikari.
Johtokunta piti 11 kokousta. Sääntöjen mukaisia seuran kokouksia oli kaksi: kevätkokous 14.3.2012 ja syyskokous 21.11.2012, molemmat Övergårdin kartanossa.
Syyskokous valitsi seuran puheenjohtajaksi vuodelle 2013 Matti Viikarin. Seuran johtokuntaan valittiin vuosiksi 2013 ja 2014 edelleen jatkamaan Matti Alkula, Kaisa Kivi ja Reino Turo sekä uutena jäsenenä Sirpa Isotupa. Todettiin että erovuoroisina vuodeksi 2014 ovat Esa Alapoti, Maija Jäppinen, Martti Kokkola ja Mauri Siikanen.
Partiolippukunta Mesikämmenten yhdyshenkilönä toimi Joonas Peltonen.
Toiminnantarkastajiksi, joilla tarkoitetaan säännöissä mainittuja tilintarkastajia, vuodelle 2013 valittiin Börje Forsman ja Irma Kakkuri sekä varalle Leena Saari ja Pirkko Engman.
  • YHTEISTOIMINTA
EKYLin (Espoon kaupunginosayhdistysten liitto) johtokunnan jäseninä ovat olleet Jukka Kivi ja Matti Viikari. Soukka-seuran yhteistyöosapuolia kuluneena vuonna ovat olleet useat Soukan alueen yhdistykset ja järjestöt sekä seurakunta. Seura on tarjonnut toimintatilat partiolippukunta Mesikämmenille seurantalon yläkerrassa.  Kellarikerroksen tilassa jatkoi vuokralaisena kuukausivuokraa vastaan nuorten orkesteri Kiuas. Orkesterit Ladybird ja Jetlag ovat harjoitelleet seuran ns. toimistohuoneessa ja Tapiolan viihdeorkesteri salissa.
  • SEURAN TILAISUUDET
Laskiaistiistain tapahtuma Puropuistossa on jo perinne yhteistyössä Espoonlahden Marttojen kanssa. Viime talvena lunta oli reilut puoli metriä ja sää illalla leuto. Samaan aikaan olleesta hiihtolomaviikosta huolimatta paikalla oli noin 80 henkeä. Seura tarjosi maksua vastaan hernekeittoa ja kahvia, Martat pannukakkua. Kaikki halukkaat lapset ehtivät kokeilemaan poniratsastusta, innokkaimmat useammankin kerran.
Linnunpönttötalkoissa uusitussa Soukan koulussa maaliskuisena lauantaina oli veistosali ajoittain aivan täynnä väkeä. Lapset ja vähän isommatkin nikkaroivat noin 60 linnunpönttöä. Samana iltana konserttitanssiaisissa Soukan palvelutalossa Tapiolan viihdeorkesterin noin 20 hengen mahtava muusikkoryhmä esitti mukaansatempaavaa tanssimusiikkia. Tämä orkesteri, joka nykyään harjoittelee seurantalossa, on toiminut jo yli 25 vuotta. Valtaosa orkesterin kappaleista on sen jäsenten itse sovittamia.  Tilaisuudessa oli noin 70 henkeä. Seuran sääntömääräisessä kevätkokouksessa Övergårdin kartanossa kuultiin varsinaisten asioiden käsittelyn jälkeen kenraali evp Hannu Särkiön esitelmä maanpuolustuksen näkymistä. Esitelmän aluksi Särkiö valotti kiinnostavalla tavalla sotilasuransa historiaa eri puolilla Suomea. Kuun loppupuolella puutarhaihmisten tapaamisessa seurantalossa puutarhaopettaja, hortonomi Kirsi Tuominen puhui mm. kompostoinnista, ravinteiden kierrättämisestä, vuoroviljelystä ja maanparannuksesta.
Seura osallistui Yhteisvastuukeräyksen lipaskeräykseen Soukan ostarilla huhtikuun puolivälissä. Soukan yleisten alueiden siivoustalkoot pidettiin Vappua edeltävänä viikonloppuna. Soukan Huolto tarjosi talkoolaisille palvelutalon edustalla soppaa ja seura kahvituksen. Roskasäkkejä ja risuja kertyi viisi peräkärryllistä. Kaupunki hoiti lähes saman tien yhteen kasaan kerättyjen roskasäkkien poiskuljetuksen.
Toukokuun alussa pidimme palsta-alueiden siivoustalkoot. Tapahtumassa silputtiin risuja ja siivottiin muita jätteitä.
Kesäkuun alussa oli keväinen retki. Aurinkoinen lämmin ilma helli Kasavuorelle kiivenneitä noin 60 henkeä. Kotiseutuneuvos Benita Åkerluund kertoi paikkaan liittyviä tarinoita. Kasavuoren laelle kiivenneille oli tarjolla virkistykseksi myös kahvia, mehua ja pullaa sekä keksejä. Perinteinen kesäkauden avaustapahtuma oli taas kerran Hanikan virkistyskeskuksessa pidetty klapienteko. Klapeja syntyi reilut seitsemän pinokuutiota noin kymmenen hengen voimin. Makkarasopan nauttimisen jälkeen oli rantasaunomista ja illalla ulkolavalla talkootanssit, jota Seppo Miettinen tahditti haitareineen. Illan kuluessa grillailtiin ja paistettiin muurinpohjalettuja. Tapahtumaan osallistui kaikkiaan vajaa 30 henkeä. Luonnonkukkien päivän retkellä tietokirjailija, biologi Mattias Tolvanen kertoi mm. luonnonkasvien lääkinnällisestä käytöstä. Vesisateessa tehdyn retken aikana tunnistettiin noin sata kukkivaa kasvia.
Seurantalon sali ehostui hyvin näkyvällä tavalla kun seuran talkooväki vaihtoi heinäkuun lopussa lattialankut ja seinällä olevat puolipaneelit uusiin.
Elokuussa oli kaksi perinnetapahtumaa. Saaristopäivä Pentalan saaressa kiinnosti toista tuhatta kävijää. Päävastuu tapahtuman järjestämisestä oli nyt toista kertaa Espoon Kaupunginmuseolla. Pentalan museohanke etenee vaikka paljon on vielä tehtävää. Elotulet poltettiin Knaperin saaressa. Sadekuurojen aikaan yhteislaulu raikasi sisätiloissa. Upea auringonlasku ja hyvä lohisoppa kruunasivat illan.
Syyskuun ensimmäisenä lauantaina pidetty Soukka-päivä kokosi ostarille lähes 200 henkeä, mikä oli enemmän kuin muutamana viime vuonna. Soukan Huolto tarjosi kävijöille hernesoppaa ja monet paikalliset järjestöt sekä yhtiöt esittelivät toimintaansa. Päivän aikana oli mahdollista pystyttää oma kirpputori, mitä varsin monet hyödynsivät. Eräätkin pojat myivät hetkessä kaikki myyntiin laittamansa lelut saaden niistä 60 euroa. Soukan Kansantanssijat ry:n ryhmä esitti joukon tanhuja haitarin säestyksellä. Sää suosi tapahtumaa, vesisade alkoi vasta sitten kun tapahtuma oli ohi. Samaa ei voi sanoa Espoon rantamaratonista. Vettä tuli lähes kaatamalla ja kovan tuulen kera koko päivän. Seura hoiti Klobbenin huoltopisteen järjestelyt. Kuutisensataa juoksijaa ohitti tämän maratonin puolivälissä olleen huoltopisteen.
Espoonlahden hyvinvointityöryhmä järjesti Soukassa asuinympäristökävelyn lokakuisena iltana. Kävelylle osallistui kolmisenkymmentä kaupungin edustajaa ja nelisenkymmentä soukkalaista. Hyvinvointityöryhmä laati kävelystä ja siinä esiin tulleista asioista raportin, mikä on myös seuran nettisivuilla. Ympäristön kunnostustalkoot pidettiin lokakuun puolivälissä Soukanlaakson viljelyalueella. Palsta-alueen ympärillä olevat risukasat tuli silputtua ja varaston edessä oleva jätepuukasa muutettua tuhkaksi.
Marraskuussa oli seuran väen teatteriretki Hämeenlinnaan esitykseen Seitsemännen portaan enkeli.  Matka oli kaikkiaan hyvin onnistunut. Seuran syyskokous pidettiin Benita Åkerlundin kotona. Espoon Kaupunginmuseon museo-opas Sanna Valoranta-Saltikoff piti kokouksen virallisen osuuden jälkeen esitelmän aiheesta Huvilaelämää Espoossa. Soukanlaakson palsta-alueen talkoita jatkettiin kuun lopussa kaatamalla pusikoita alueen ympäriltä ja silppuamalla risuja. Polttopuiden tekoon sopivaa puuta kertyi kolme peräkärryllistä odottamaan ensi kesän Hanikan talkoita. Oksasilppua syntyi lähemmäs kaksi kuutiota.
Itsenäisyyspäivän juhla pidettiin perinteiseen juhlavaan tapaan Soukan kappelissa. Juhlapuheen piti työväenopiston rehtori, FT Tarja Lang. Juhlapuhe käsitteli yleisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön merkitystä Suomen nousussa sivistysvaltioksi. Tilaisuuteen osallistuvia oli noin 300, sen mitä kappeliin ylipäätään mahtui.
Seura on tarjonnut koko vuoden mahdollisuuden tanssilliseen liikuntaan. Kevätkaudella tiistaisin vuoroviikoin on ollut kaksi tuntia latinalaistanssien tai kansantanssien opetusta, syyskaudella vastaavasti lavatanssien tai kansantanssien opetusta. Tässä on toimittu yhteistyössä Soukan Kansantanssijat ry:n kanssa. Torstaisin on ollut tunti kuntotanssia, joko Zumbaa tai latinomixia. Tanssin opetusta järjestettiin Soukan nuorisotilassa ja seurantalossa kevät- ja syyskaudella yhteensä 66 kertaa. Ohjaajina toimivat Mari Castrén, Ioulia Torres, Anne Samuelsson, Diana Pushkina, Kim Samuelsson, Elina Nauha, Tiina Ellonen ja Jukka Kivimäki.
Johtokunta on saanut pitää Benita Åkerlundin Övergårdin kartanoa seuran kokoontumispaikkana ja Kaisa Kivi on hoitanut kahvitukset seuran tapahtumiin niin automaattisesti, että tässä vaiheessa on syytä osoittaa suuret kiitokset Benitalle ja Kaisalle.
  • EDUNVALVONTA
Seura on jättänyt kannanottoja ja mielipiteitä päättäjille mm. seuraavasta asiasta:
  • Sammalvuori, kaavaluonnos
  • Tillinmäki, kaavamuutos
  • hevosenlannan hyödyntämisestä maanparannusaineena seuran palstaviljelyalueilla
  • SEURANTALO
Talolla pidettiin kevät- ja syyssiivoustalkoot. Pientä kunnostamista on riittänyt pitkin vuotta. Ulkopuolisia käyttökertoja kertyi vuoden aikana viikonloppuisin 28 ja viikolla 12. Partiolippukunta Mesikämmenet on talon yläkerrassa. Taloa käyttävät harjoitustilana orkesterit Ladybird, Jetlag, Kiuas sekä Tapiolan Viihdeorkesteri.
  • VIHERPALSTAT
Viherpalstoja oli kertomusvuonna käytössä Vesiniityn alueella, Soukanlaaksossa ja Kartanonkulman pelloilla lähes 290 kappaletta. Kysyntä ylittää edelleen tarjonnan. Tämän vuoksi seura pitää varauslistaa palstaviljelijöiksi halukkaista, mitä puretaan periaatteella vanhimmat varaukset ensin. Listalla olevat on merkitty myös jäsenrekisteriin, vaikka seuran jäsenmaksun maksaminen on pakollista vasta palstan saatua. Seura on tehnyt parhaansa, jotta seuran noin 300 palstaviljelijää ovat voineet jatkaa puutarhanhoitoa ja Espoon kaupunki suosisi asiassa seuran hyviä käytäntöjä.
  • TIEDOTTAMINEN
Tammikuussa ja elokuussa jaettiin jäsenille Soukka-seuran jäsentiedote "Seuralainen" 1/2012 ja 2/2012. Tiedotteita jaettiin myös seuran tilaisuuksissa. Tiedotteet toimitettiin lisäksi sähköisesti pdf-muodossa niille seuran jäsenille jotka ovat antaneet sähköpostiosoitteensa. Tapahtumista on lisäksi ilmoitettu julkisissa rakennuksissa sekä eri puolilla Soukkaa oleville ilmoitustauluille jaetuilla tiedotteilla ja Länsiväylässä "Menovinkit" palstalla.  Tiedottaminen on niellyt seuran varoja ja vaatinut jalkatyötä johtokunnan jäseniltä ja heidän omaisiltaan. Tiedottamisen tehostaminen on jatkuvasti johtokunnan työn alla.
Seura palvelee jäseniään sähköisesti internetin kautta. Seuran kotisivu http://www.soukka-seura.fi/ esittelee yhdistyksen toimintaa. Se sisältää mm. tapahtumakalenterin, uutisia, tietoa palveluista, linkkilistan soukkalaisista yhdistyksistä sekä Soukan historiaa. Seuran jäsenille on myös järjestetty mahdollisuus osallistua yhteiseen sähköiseen viestintään.
  • TALOUS
Seuran jäsenmaksu oli 10 euroa jäseneltä.
Puutarhaviljelijöiltä on kerätty maanvuokra- ja vesimaksuja arvioituja kuluja vastaavasti.
Seura sai avustuksia seuraavasti:
  • Kulttuurilautakunnalta 800 € seuran toimintaan
Kaupungin museolta 2500 € seurantalon salin lattialautojen uusimiseen
Kulttuurilautakunnalta 300 € kohdeavustusta konserttitanssiaisten järjestämiseen
  • Kulttuurilautakunnalta 300 € kohdeavustusta itsenäisyyspäivän juhlan järjestämiseen
Toiminta-avustusta on käytetty mainittujen juhlajärjestelyjen lisäksi seuran tapahtumien ilmoituskuluihin lehdissä sekä julkisiin tiloihin (kaupat, kirjasto jne.) ja ilmoitustauluille jaettavien mainosten kopiointikuluihin. Kohdeavustukset on käytetty myönnettyjen kohteiden kulujen kattamiseen. Seura on julkaissut vuonna 2012 kaksi jäsentiedotetta, joita on jaettu yhteensä noin 1300 kappaletta.
Hakemuksista huolimatta seura ei saanut avustusta valtakunnalliselta Kunnossa Kaiken Ikää organisaatiolta seuran järjestämän tanssiliikunnan ohjaajien kuluihin. Nämä molemmat toiminnot rasittivat seuran taloutta.
  • AKTIIVISUUTTA JÄSENET!
Osallistukaa retkiimme ja tilaisuuksiimme! Aktiivisten toimijoiden joukkoon mahtuu aina uusia talkoohenkisiä ja innostuneita ihmisiä toteuttamaan ideoita. Jokaiselle löytyy varmasti sopivia tehtäviä. Yhdessä tekeminen on hauskaa ja yhteisten asioiden hoitaminen palkitsevaa. Kertokaa meille mitä toivotte seuran tekevän.
Espoossa 13.2.2013
SOUKKA-SEURA RY, SÖKÖ-SÄLLSKAPET RF
Johtokunta

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Vinkkejä monikulttuuriseen toimintaan – tervetuloa etäkahveille 23. toukokuuta

Mitä on monikulttuurinen toiminta paikallisyhteisössä? Miten tavoittaa monikulttuuriset toimijat? Voiko...

Lue lisää »

Kotiseutuja ja liittoa juhlitaan kahveilla ympäri Suomen!

Toukokuussa kotiseututyötä ja Suomen Kotiseutuliiton 75-vuotisjuhlavuotta juhlistetaan kotiseutukahveilla ympäri...

Lue lisää »