web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Menneitä tapahtumia alkuvuonna 2010

Menneistä tapahtumista

Laskiaistiistaina lunta riitti Puropuistossa vaikka muille jaettavaksi. Yhdessä paikallisten Marttojen kanssa järjestetyssä tapahtumassa oli upeassa talvisäässä tarjolla mm. hernekeittoa ja pannareita, pulkkamäkeä ja poniratsastusta. Kaikki halukkaat lapset ehtivät ratsastamaan, jotkut useammankin kerran.

Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin maaliskuussa. Varsinaisen kokouksen päätteeksi kirjailija ja ent. päätoimittaja Uolevi Itkonen esitelmöi aiheesta ”Espoon Lounaisrannikon synty”. Esitelmän jälkeen käytiin vilkasta keskustelua Soukan ja eteläisen Espoon muiden lähiöiden synnystä ja silloisesta ”villistä Espoosta”, missä rakennusliikkeet aluerakentamissopimusten perusteella vastasivat kaavoituksesta ja rakentamisesta. Noin 30 henkeä osallistui kokoukseen. Palvelutalon nikkariverstas osoittautui ahtaaksi kun lauantai-aamulla väkeä tulvi rakentamaan linnunpönttöjä. Soukan koulun remontin takia jouduimme turhan pieneen tilaan. Lähemmäs sata pönttöä valmistui sisällä verstaassa, pihalle pystytetyssä katoksessa tai sitten kotona, mihin osa osallistujista vei kasaamista valmiit osat. Maarianpäivänä kolmisenkymmentä kuulijaa sai seurantalossa rautaisannoksen yrttitietoa Henriette Kressiltä, kun hän puhui parantavista yrteistä. Ne jotka jäivät paitsi voivat käväistä Henrietten ruotsinkielisillä sivuilla http://www.henriettesherbal.com/sv/index.html tai suomenkielisillä http://www.henriettesherbal.com/fi/index.html 

Huhtikuun alussa seura osallistui Yhteisvastuun lipaskeräykseen Soukan ostarilla. Kuun lopulla pidettiin yhdessä Soukan Huollon kanssa yleisten alueiden siivoustalkoot. Roskasäkkejä kertyi tavanomainen määrä noin 80 ja osallistujia oli noin sata. Talkoolaisille oli tarjolla keittoa ja kahvia palvelutalon edustalla.

Kevätkauden ajan järjestettiin yhdessä Soukan kansantanssijoiden kanssa viikoittain tanssinopetustilaisuuksia, vuoroviikoin latinalaistansseja ja kansantansseja.

Sunnuntaina 13.6. päivällä sää oli mitä parhain, kun parikymmentä osallistujaa lähti Luonnonkukkien päivän kävelylle. Seuraavana lauantaina seuran ahkerat talkoolaiset tekivät Hanikan virkistyskeskuksessa klapeja noin kuusi pinokuutiota. Sopan ja rantasaunan jälkeen sade ropisi katosten päälle kun lauleskelimme haitarin säestyksellä ja grillasimme makkaroita ja herkuttelimme muurinpohjaletuilla.

Saaristopäivät Pentalassa on paikkakunnalla heinäkuun lopun mahtitapahtuma. Kalastajamuseo valmistuu pikku hiljaa kertomaan viime vuosisadan alun ajan elämästä. Päivillä oli toista tuhatta kävijää.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Lapin kotiseututyö: Kulttuuritekoja luoteisella rajaseudulla

Rovaniemen syyskuisten Kotiseutupäivien kunniaksi lappilainen kotiseututyö on tänä kesänä ja ensi syksynä...

Lue lisää »

Rovaniemen Kotiseutupäivät on tilaisuus tutustua aitoon lappilaisuuteen

Kotiseutupäivät ovat sekä kulttuurisesti että ympäristön kannalta kestävä tapahtuma Jokaisella meistä on...

Lue lisää »