web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Menneitä tapahtumia alkuvuonna 2010

Menneistä tapahtumista

Laskiaistiistaina lunta riitti Puropuistossa vaikka muille jaettavaksi. Yhdessä paikallisten Marttojen kanssa järjestetyssä tapahtumassa oli upeassa talvisäässä tarjolla mm. hernekeittoa ja pannareita, pulkkamäkeä ja poniratsastusta. Kaikki halukkaat lapset ehtivät ratsastamaan, jotkut useammankin kerran.

Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin maaliskuussa. Varsinaisen kokouksen päätteeksi kirjailija ja ent. päätoimittaja Uolevi Itkonen esitelmöi aiheesta ”Espoon Lounaisrannikon synty”. Esitelmän jälkeen käytiin vilkasta keskustelua Soukan ja eteläisen Espoon muiden lähiöiden synnystä ja silloisesta ”villistä Espoosta”, missä rakennusliikkeet aluerakentamissopimusten perusteella vastasivat kaavoituksesta ja rakentamisesta. Noin 30 henkeä osallistui kokoukseen. Palvelutalon nikkariverstas osoittautui ahtaaksi kun lauantai-aamulla väkeä tulvi rakentamaan linnunpönttöjä. Soukan koulun remontin takia jouduimme turhan pieneen tilaan. Lähemmäs sata pönttöä valmistui sisällä verstaassa, pihalle pystytetyssä katoksessa tai sitten kotona, mihin osa osallistujista vei kasaamista valmiit osat. Maarianpäivänä kolmisenkymmentä kuulijaa sai seurantalossa rautaisannoksen yrttitietoa Henriette Kressiltä, kun hän puhui parantavista yrteistä. Ne jotka jäivät paitsi voivat käväistä Henrietten ruotsinkielisillä sivuilla http://www.henriettesherbal.com/sv/index.html tai suomenkielisillä http://www.henriettesherbal.com/fi/index.html 

Huhtikuun alussa seura osallistui Yhteisvastuun lipaskeräykseen Soukan ostarilla. Kuun lopulla pidettiin yhdessä Soukan Huollon kanssa yleisten alueiden siivoustalkoot. Roskasäkkejä kertyi tavanomainen määrä noin 80 ja osallistujia oli noin sata. Talkoolaisille oli tarjolla keittoa ja kahvia palvelutalon edustalla.

Kevätkauden ajan järjestettiin yhdessä Soukan kansantanssijoiden kanssa viikoittain tanssinopetustilaisuuksia, vuoroviikoin latinalaistansseja ja kansantansseja.

Sunnuntaina 13.6. päivällä sää oli mitä parhain, kun parikymmentä osallistujaa lähti Luonnonkukkien päivän kävelylle. Seuraavana lauantaina seuran ahkerat talkoolaiset tekivät Hanikan virkistyskeskuksessa klapeja noin kuusi pinokuutiota. Sopan ja rantasaunan jälkeen sade ropisi katosten päälle kun lauleskelimme haitarin säestyksellä ja grillasimme makkaroita ja herkuttelimme muurinpohjaletuilla.

Saaristopäivät Pentalassa on paikkakunnalla heinäkuun lopun mahtitapahtuma. Kalastajamuseo valmistuu pikku hiljaa kertomaan viime vuosisadan alun ajan elämästä. Päivillä oli toista tuhatta kävijää.

Uutiset Espoo.fi

Uimahalleissa ja maauimalassa tulee edelleen noudattaa turvavälejä

Uimahalleissa ja maauimalassa noudatetaan edelleen turvavälejä ja korostetaan hygieniaohjeistuksen noudattamisen...

Lue lisää »

Selkeä linjaus maskisuositukseen

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginjohtajat sekä HUSin ja HSL:n toimitusjohtajat kiirehtivät selkeää linjausta...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Uusi pääkatu käyttöön Finnoossa

Uuteen meri- ja metrokaupunginosaan Finnooseen ajaminen helpottuu, kun alueen kolmas pääkatu, Finnoonsilta, avataan...

Lue lisää »

Espoon vanhaa kaupungintaloa ei suojella

Espoon keskuksessa sijaitsevaa vanhaa kaupungintaloa ei suojella. Ympäristöministeriö on hylännyt valituksen, joka...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Kenellä on oikeus kotiseutuun? -selvitys käynnistyy kyselyllä

Kotiseutuliitto toteuttaa syksyn 2020 aikana valtakunnallisen selvityksen kulttuurisesti moninaisesta...

Lue lisää »

Kotiseudulle-apurahat haettavissa elokuun ajan

Kotiseudulle-apurahat ovat elokuun ajan haettavissa osoitteessa www.bit.ly/Kotiseudulle. Hakulomake sulkeutuu...

Lue lisää »