web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Puheenjohtajan palsta 2009

Puheenjohtajan palsta 2009

Tämä seuran 40 toimintavuosi. Alkuaikoinaan seura oli keskeinen toimintoja käynnistävä ja toimijoita yhteen kokoava taho, kun maalaiskunnan metsiä ja peltoja rakennettiin aluerakentamissopimusten nojalla Soukan lähiöksi. Nyt aika on toinen.  Seura toimii edelleen aktiivisesti kiinnittäen asukkaita kotiseutuunsa ja tarjoaa kanavan perinteiseen kotiseututyöhön.

Globaali kvartaalitalous on tätä päivää. Työt katoavat myös Suomesta halvan tuotannon maihin. Kaikkialla maailmassa havahdutaan ilmastonmuutokseen, luonnonvarojen kestämättömään käyttöön ja paikoin tapahtuvaan väestöräjähdykseen.

Jokainen ajatteluun kykenevä ymmärtää helposti, että rajallisella maapallolla mikä tahansa rajaton kasvu on sula mahdottomuus. Useimmille poliitikoille ja talouselämän vaikuttajille tämä ei ole selvinnyt. Heidän ajamaansa tulevaisuutta rakennetaan kuin pyramidihuijausten taloutta, vain jatkuva kasvu voi pitää sen pystyssä. Narun pää on tullut vetävän käteen. Kaikkialla syöksytään nyt talouden lamaan eikä sen pohjaa liene vielä missään saavutettu.

Espoon uusilla poliittisilla päättäjillä on edessään suuret ongelmat. Viime vaaleissa espoonlahtelaiset ehdokkaat menestyivät varsin hyvin ja nyt paikallisia edustajia on päättämässä lähes sillä osuudella mitä alueella on äänioikeutettujakin. Valittujen päättäjien lukumäärän perusteella voidaan odottaa lopultakin Espoonlahden alueen kehittämistä tasapuolisesti muiden suuralueiden suhteen ja jopa jälkeenjääneisyyden kirimistä. Seura on viime vuosina antanut päättäjille kannanottoja mm. monista keskeisistä hankkeista. Valittaen joudun toteamaan, että kaupungin virkamiesjohto on johtavien päättäjien kanssa toiminut mielestäni kuntalaisten etujen vastaisesti. Näitä päätettyjä asioita ovat mm. Espoon Sähkön myynti, Länsimetron suunnittelun aloitus ja itsenäisestä Espoon Vedestä luopuminen. Länsimetron rakentamispäätös voidaan vielä jättää tekemättä. Kaikki selvitykset ovat kiistatta osoittaneet, että tällä noin 2000 000~000 euroa maksavalla hankkeella ei saavuteta mitään sen suunnittelun lähtökohdiksi asetettuja tavoitteita. Investoinnin korkorahoilla voitaisiin järjestää maksuton bussiliikenne hamaan ikuisuuteen! Vanhanaikaisen raskaan metron sijaan on jo nyt olemassa Espooseen paremmin soveltuvia liikennemuotoja, ja vaihtoehdot vain paranevat lähitulevaisuudessa. Nyt tarvittaisiin edes hiukan järkeä ja visiointia. Hyvää ei lupaa, kun valtuuston puheenjohtaja lupasi paikallislehden haastattelussa kaiken johdon suunnitteleman jatkuvan muutoksitta. Lapsuuteni kotiseudun sanavalmis kirjailija ja maatilan isäntä Lauri Holopainen kutsui tällaisia henkilöitä yhtä viisaiksi kuin renkejä, jotka menivät lapiolla ojaa kaivaessaan perse edellä vaikka puuhun, jos ojan aloitussuunta sattui sinne johtamaan.

Suomen lainsäädäntö mukautuu EU:n säädöksiin. Kesäkuun 6. päivä on taas mahdollisuus vaikuttaa ketkä 13 edustavat Suomea. Hyvät edustajat pystynevät vähäisestä määrästään huolimatta edistämään suomalaisten ja perinteisten pohjoismaisten arvojen säilymistä. Siellä tehtävien päätösten vaikutukset näkyvät täydellä vahvuudellaan pian myös Soukassa. Monen eurooppalaisen suurkaupungin paheneva ongelma on toisen ja kolmannen polven maahanmuuttajien menestymättömyys kouluissa, sen myötä työttömyys, radikalisoituminen ja syrjäytyminen. Jollei tätä ongelmaa voiteta nopeasti, se tuhoaa meidän yhteiskuntamme! Toivon vaaleissa viisaita valintoja ja päteviä valittuja.

Seuran alkuvuoden tapahtumat tarjoavat monenlaista. Osallistukaa niin seura paranee.


Matti ViikariUutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Kotiseututyön ansiomitalit 2023 ovat haettavissa huhtikuun loppuun saakka

Kotiseututyön ansiomitali on liiton korkein tunnustuksenosoitus, joka luovutetaan saajalleen Valtakunnallisilla...

Lue lisää »

Elina Vulli ja Kalle Nikander koordinoivat Kotiseutuliitossa seurantaloavustuksia

Elina Vulli on aloittanut Kotiseutuliiton energia-avustuskoordinaattorina maaliskuun alussa. Kalle Nikander...

Lue lisää »