web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Puheenjohtajan palsta 2009

Puheenjohtajan palsta 2009

Tämä seuran 40 toimintavuosi. Alkuaikoinaan seura oli keskeinen toimintoja käynnistävä ja toimijoita yhteen kokoava taho, kun maalaiskunnan metsiä ja peltoja rakennettiin aluerakentamissopimusten nojalla Soukan lähiöksi. Nyt aika on toinen.  Seura toimii edelleen aktiivisesti kiinnittäen asukkaita kotiseutuunsa ja tarjoaa kanavan perinteiseen kotiseututyöhön.

Globaali kvartaalitalous on tätä päivää. Työt katoavat myös Suomesta halvan tuotannon maihin. Kaikkialla maailmassa havahdutaan ilmastonmuutokseen, luonnonvarojen kestämättömään käyttöön ja paikoin tapahtuvaan väestöräjähdykseen.

Jokainen ajatteluun kykenevä ymmärtää helposti, että rajallisella maapallolla mikä tahansa rajaton kasvu on sula mahdottomuus. Useimmille poliitikoille ja talouselämän vaikuttajille tämä ei ole selvinnyt. Heidän ajamaansa tulevaisuutta rakennetaan kuin pyramidihuijausten taloutta, vain jatkuva kasvu voi pitää sen pystyssä. Narun pää on tullut vetävän käteen. Kaikkialla syöksytään nyt talouden lamaan eikä sen pohjaa liene vielä missään saavutettu.

Espoon uusilla poliittisilla päättäjillä on edessään suuret ongelmat. Viime vaaleissa espoonlahtelaiset ehdokkaat menestyivät varsin hyvin ja nyt paikallisia edustajia on päättämässä lähes sillä osuudella mitä alueella on äänioikeutettujakin. Valittujen päättäjien lukumäärän perusteella voidaan odottaa lopultakin Espoonlahden alueen kehittämistä tasapuolisesti muiden suuralueiden suhteen ja jopa jälkeenjääneisyyden kirimistä. Seura on viime vuosina antanut päättäjille kannanottoja mm. monista keskeisistä hankkeista. Valittaen joudun toteamaan, että kaupungin virkamiesjohto on johtavien päättäjien kanssa toiminut mielestäni kuntalaisten etujen vastaisesti. Näitä päätettyjä asioita ovat mm. Espoon Sähkön myynti, Länsimetron suunnittelun aloitus ja itsenäisestä Espoon Vedestä luopuminen. Länsimetron rakentamispäätös voidaan vielä jättää tekemättä. Kaikki selvitykset ovat kiistatta osoittaneet, että tällä noin 2000 000~000 euroa maksavalla hankkeella ei saavuteta mitään sen suunnittelun lähtökohdiksi asetettuja tavoitteita. Investoinnin korkorahoilla voitaisiin järjestää maksuton bussiliikenne hamaan ikuisuuteen! Vanhanaikaisen raskaan metron sijaan on jo nyt olemassa Espooseen paremmin soveltuvia liikennemuotoja, ja vaihtoehdot vain paranevat lähitulevaisuudessa. Nyt tarvittaisiin edes hiukan järkeä ja visiointia. Hyvää ei lupaa, kun valtuuston puheenjohtaja lupasi paikallislehden haastattelussa kaiken johdon suunnitteleman jatkuvan muutoksitta. Lapsuuteni kotiseudun sanavalmis kirjailija ja maatilan isäntä Lauri Holopainen kutsui tällaisia henkilöitä yhtä viisaiksi kuin renkejä, jotka menivät lapiolla ojaa kaivaessaan perse edellä vaikka puuhun, jos ojan aloitussuunta sattui sinne johtamaan.

Suomen lainsäädäntö mukautuu EU:n säädöksiin. Kesäkuun 6. päivä on taas mahdollisuus vaikuttaa ketkä 13 edustavat Suomea. Hyvät edustajat pystynevät vähäisestä määrästään huolimatta edistämään suomalaisten ja perinteisten pohjoismaisten arvojen säilymistä. Siellä tehtävien päätösten vaikutukset näkyvät täydellä vahvuudellaan pian myös Soukassa. Monen eurooppalaisen suurkaupungin paheneva ongelma on toisen ja kolmannen polven maahanmuuttajien menestymättömyys kouluissa, sen myötä työttömyys, radikalisoituminen ja syrjäytyminen. Jollei tätä ongelmaa voiteta nopeasti, se tuhoaa meidän yhteiskuntamme! Toivon vaaleissa viisaita valintoja ja päteviä valittuja.

Seuran alkuvuoden tapahtumat tarjoavat monenlaista. Osallistukaa niin seura paranee.


Matti ViikariUutiset Espoo.fi

Uimahalleissa ja maauimalassa tulee edelleen noudattaa turvavälejä

Uimahalleissa ja maauimalassa noudatetaan edelleen turvavälejä ja korostetaan hygieniaohjeistuksen noudattamisen...

Lue lisää »

Selkeä linjaus maskisuositukseen

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginjohtajat sekä HUSin ja HSL:n toimitusjohtajat kiirehtivät selkeää linjausta...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Uusi pääkatu käyttöön Finnoossa

Uuteen meri- ja metrokaupunginosaan Finnooseen ajaminen helpottuu, kun alueen kolmas pääkatu, Finnoonsilta, avataan...

Lue lisää »

Espoon vanhaa kaupungintaloa ei suojella

Espoon keskuksessa sijaitsevaa vanhaa kaupungintaloa ei suojella. Ympäristöministeriö on hylännyt valituksen, joka...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Kenellä on oikeus kotiseutuun? -selvitys käynnistyy kyselyllä

Kotiseutuliitto toteuttaa syksyn 2020 aikana valtakunnallisen selvityksen kulttuurisesti moninaisesta...

Lue lisää »

Kotiseudulle-apurahat haettavissa elokuun ajan

Kotiseudulle-apurahat ovat elokuun ajan haettavissa osoitteessa www.bit.ly/Kotiseudulle. Hakulomake sulkeutuu...

Lue lisää »