web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Toimintakertomus 2008

                          TOIMINTAKERTOMUS VUODESTA 2008

Soukka-seuran 39. toimintavuosi oli perinteisen antoisa. Jäsenille ja muille soukkalaisille suunnattuja tapahtumia oli runsaasti ja niihin osallistui kiitettävästi väkeä. Lisäksi valvottiin alueen etuja kaavoitus- ja ympäristöasiossa.

1. JÄSENET, TOIMIHENKILÖT JA KOKOUKSET

Soukka-seurassa oli 31.12.2008  jäseniä 519
Johtokuntaan kuuluivat
Matti Viikari, puheenjohtaja
Benita Åkerlund, varapuheenjohtaja
Tanja Suokas, sihteeri
Jorma Dahlbacka
Jouni Arjatsalo
Martti Kokkola
Raija Munck-Lagus
Mari Pyy
Pekka Kouhia
Kaisa Kivi, rahastonhoitaja
Seuran kirjanpidon hoiti Ritva Marttila.

Tilintarkastajia olivat Paula Korhonen ja Irma Kakkuri. Varatilintarkastajia olivat Leena Saari ja Pirkko Engman. Seurantalon vuokrausta hoiti  Benita Åkerlund. Viherpalstatoimintaa hoiti Matti Viikari ja jäsenrekisteristä huolehtivat Benita Åkerlund, Kaisa Kivi ja Matti Viikari.

Johtokunta piti 12 kokousta. Sääntöjen mukaisia seuran kokouksia oli kaksi:
kevätkokous 27.03.08 Soukan Palvelutalolla ja syyskokous 17.11.08 Övergårdin kartanossa.

Syyskokous valitsi seuran puheenjohtajaksi vuodelle 2009 Matti Viikarin.
Seuran johtokuntaan valittiin vuodeksi 2009 Esa Alapoti ja kahdeksi vuodeksi Matti Alkula, Jouni Arjatsalo, Tanja Suokas ja Benita Åkerlund. Todettiin että erovuoroisina jatkavat Martti Kokkola, Pekka Kouhia ja Raija Munck-Lagus.

Partiolippukunta Mesikämmenten yhdyshenkilönä toimii edelleen Kasperi Rasilainen.

Varsinaisiksi tilintarkastajiksi vuodelle 2009 valittiin Paula Korhonen ja Irma Kakkuri sekä varatilintarkastajiksi Leena Saari ja Pirkko Engman.

2. YHTEISTOIMINTA

Seuran edustajana Espoonlahden alueneuvottelukunnassa on ollut Matti Viikari ja hänen varamiehenään Martti Kokkola. Soukka-seuran yhteistyöosapuolia kuluneena vuonna ovat olleet useat Soukan alueen yhdistykset ja järjestöt sekä seurakunta.
Seura on vastikkeetta tarjonnut toimintatilat partiolippukunta Mesikämmenille seurantalon yläkerrassa.Talossa  toimi keväällä äiti-lapsikerho sekä Karatepojat, kellarikerroksen tilassa jatkoi  vuokralaisina  kuukausivuokraa vastaan nuorten orkesterit. Orkesterit Ladybird ja Jetlag ovat harjoitelleet seuran ns. toimistohuoneessa.


Benita Åkerlund kartutti kaupunginkirjaston espoolaistarinoiden kokoelmaa kolmella jutulla.
Raija Munck-Lagus osallistui seuran edustajana Suomen Kotiseutuliiton kokoukseen.

SEURAN TILAISUUDET

Tammikuussa aloitettiin vuosi joulun lopettajaisilla, eli Nuutinpäivän vietolla 13.1. Perinnetapahtuma, kisailut, ruoka ja tanssit viihdyttivät vieraita koko illan, musiikista vastasi ”Ladybird”, paikalla n. 30 henkeä.

Helmikuussa  vietimme laskiaista. Tarjolla oli hernekeittoa ja poniratsastusta. Mäenlaskuun ei lumi tahtonut riittää, mutta Espoonlahden Marttojen pannukakut kruunasivat n. sadan lapsen laskiaisen.

Maaliskuussa pidettiin palstaviljelijöiden kevättapaaminen 9.3. Paikalla oli puutarhuri Katja Nikkari kertomassa kevään uutuuskasveista. Osallistujia 30 henkeä. Meripuiston messuilla seuran toimintaa esittelivät Tuula Hokkanen, Liisa Mähönen ja Benita Åkerlund. Palvelutalossa pidettiin kevätkokous. Kokouksen jälkeen kirjailija prof Teivas Oksalan luentoa aiheesta ”Suomen sota Vänrikki Stoolin tarinoiden valossa” oli kuulemassa n. 60 henkeä.

Huhtikuussa Benita piti esitelmän ”Historiaa ja taruja Soukan kaupunkipolun varrelta” Soukan koululla. Soukan siivoustalkoot 26.-27.4., siivouksen lomassa seura tarjosi talkooväelle pientä purtavaa, soppa maistui n. 40 hengelle. Seura osallistui myös Yhteisvastuu-lipaskeräykseen 26.4.

Toukokuussa järjestettiin kaupunkipolkukävely, jonka vetivät Paula Korhonen ja Matti Kiiskinen (15 henkeä) ja geologinen kävely, jonka ohjaili prof Martti Lehtinen (52 henkeä).
Kesäkuussa  pidettiin Hanikan virkistyskeskuksessa talkoot ja kesänavausjuhlat, Seppo Miettinen laulatti haitarinsoiton kera. Seura tarjosi talkooväelle saunotuksen, keittoa ja makkaraa. Luonnonkukka –kävely sai myös soukkalaisia mukaan Ritva Kokkolan ja Jukka Kiven opastamina.

Heinäkuussa seuran jäseniä osallistui Pentalan saaressa  Saaristolaispäiville Pentalassa 25.-27.7., Benita Åkerlund esitelmöi Ernan pojista.

Elokuussa kotikaupunkipolkukävely uudemman kerran. Klobbenilla vietettiin lauluiltaa juhlavasti 550-vuotiselle Espoolle skoolaten, yleisöä täysi tuvallinen,70 henkeä.. Kuun loppuun ajoittui vielä Soukan kyläjuhla, ostarilla soi haitari Soukan Huollon 40-vuotispäivänä ja partiolaiset paistoivat lettuja.

Syyskuussa teimme kokopäiväretken Hämeenlinnaan. Vankilamuseo, Piparkakkutalo, Sibelius-museo, Aulanko ja Lepaan viinitila vetivät linja-auton täyteen. Tanssitunnit jatkuivat taas, tällä kertaa korttelikoululla, tarjolla sekä kansantansseja että latinalaisrytmejä.
Marraskuussa pidettiin sääntömääräinen syyskokous Benitan kotona, 28 osallistujaa. Tilaisuuden jälkeen saatiin prof Martti Lehtinen kertoi värikkäästi meteoriiteistä  ja niiden etsinnöistä.

Joulukuussa oli vuorossa perinteinen itsenäisyyspäivän juhla Soukan kappelissa. Juhlapuhujana oli prof. Eila Kilpiö. Täysi salillinen asukkaita, n. 290 henkeä oli mukana nauttimassa juhlavasta ohjelmasta.

Tanssin opetusta viikottain  järjestettiin seurantalossa kevät- ja syyskaudella 20 kertaa.
Johtokunta on saanut pitää Benita Åkerlundin Övergårdin kartanoa seuran kokoontumispaikkana ja Kaisa Kivi on hoitanut kahvitukset seuran tapahtumiin niin automaattisesti, että tässä vaiheessa on syytä osoittaa suuret kiitokset mainituille henkilöille.

4. EDUNVALVONTA

* Espoon eteläosien yleiskaavasta ja Länsimetron liityntälinjastosuunnitelmista on esitetty kannanotto.
* Soukankallion kaavasta annettiin lausunto.
* Espoonlahden keskuksen muutosehdotuksesta on annettu lausuntoja.
* Espoonlahden kehittämissuunnitelmaa on pohdittu työryhmässä.
* Valtuutetuille annettiin lausunto metron rahoituspäätöksestä.
* Matti Viikari ja Martti Kokkola ovat puolustaneet aktiivisesti Espoonlahden alueneuvottelukunnassa soukkalaisten etuja.

5. SEURANTALO

Talolla pidettiin kevätsiivoustalkoot. Lattia on lakattu jälleen.
Pientä kunnostamista on riittänyt pitkin vuotta, lämmityksen tehostamiseksi hankinnassa on seuraavaksi ilmalämpöpumppu.
Ulkopuolisia käyttökertoja kertyi vuoden aikana n. 20.
Partiolippukunta Mesikämmenet on talon yläkerrassa vuokralaisena. Taloa käyttävät harjoitustilana orkesterit ”Ladybird”, ”Jetlag” ja ”Kiuas”.

6. VIHERPALSTAT

Viherpalstoja oli kertomusvuonna käytössä Vesiniityn alueella,  Soukanlaaksossa ja Kartanonkulman pellolla  lähes 290 kappaletta. Kiinnostus ylittää edelleen tarjonnan.


7. TIEDOTTAMINEN

Tammikuussa ja elokuussa jaettiin jäsenille Soukka-seuran jäsentiedote "Seuralainen" 1/2008 ja 2/2008. Tiedotteita jaettiin myös seuran tilaisuuksissa. Tapahtumista on lisäksi ilmoitettu julkisissa rakennuksissa ja eri puolilla Soukkaa oleville ilmoitustauluille jaetuilla tiedotteilla ja Länsiväylässä "Nyt mennään" palstalla.  Tiedottaminen on niellyt seuran varoja ja vaatinut jalkatyötä johtokunnan jäseniltä ja heidän omaisiltaan. Tiedottamisen tehostaminen on jatkuvasti johtokunnan työn alla.

Seura palvelee jäseniään sähköisesti internetin kautta. Seuran kotisivu http://www.tietotori.fi/soukka-seura/ esittelee yhdistyksen toimintaa. Se sisältää mm. tapahtumakalenterin, uutisia, informaatiota, luettelon yhdistyksistä soukkalaisille sekä Soukan historiaa. Sähköinen viestintä tapahtuu Intelligent Systems OY:n palvelimen kautta. Seuran jäsenille on myös järjestetty mahdollisuus osallistua yhteiseen sähköiseen viestintään.

8. TALOUS

Seuran jäsenmaksu oli 9 euroa jäseneltä.
Puutarhaviljelijöiltä on kerätty maanvuokra- ja vesimaksuja kuluja vastaavasti. Seura sai avustuksia seuraavasti:
Kulttuurilautakunnalta 1000 € seuran toimintaan (itsenäisyyspäivän juhla, lauluilta, Soukan alueen tarinoiden painatus ja tiedottaminen)
Kulttuurilautakunnalta 1000 € seurantalon ylläpitämiseen.
Espoo 550- avustus 350 € järjestyksenvalvojakurssille osallistumista varten.
Espoo 550- avustus 400 € lauluillan järjestelyihin.
        
Toiminta-avustusta on käytetty mainittujen juhlajärjestelyjen lisäksi seuran tapahtumien ilmoituskuluihin lehdissä sekä kerrostalojen rappuihin, julkisiin tiloihin (kaupat, kirjasto, yhteispalvelupiste  jne.) ja ilmoitustauluille jaettavien mainosten kopiointikuluihin. Seura on julkaissut vuonna 2008 kaksi jäsentiedotetta, joita on jaettu yhteensä noin 1.100 kappaletta.

9. AKTIIVISUUTTA JÄSENET!

Osallistukaa retkiimme ja tilaisuuksiimme! Tarvitsemme riveihimme talkoohenkisiä ja innostuneita ihmisiä toteuttamaan ideoita. Jokaiselle löytyy varmasti sopivia tehtäviä. Yhdessä tekeminen on hauskaa ja yhteisten asioiden hoitaminen palkitsevaa. Kertokaa meille, mitä toivotte seuran tekevän.Espoossa   23.02.2009

SOUKKA-SEURA RY, SÖKÖ-SÄLLSKAPET RF
Johtokunta

TOIMINTAKERTOMUS VUODESTA 2008

Soukka-seuran 39. toimintavuosi oli perinteisen antoisa. Jäsenille ja muille soukkalaisille suunnattuja tapahtumia oli runsaasti ja niihin osallistui kiitettävästi väkeä. Lisäksi valvottiin alueen etuja kaavoitus- ja ympäristöasiossa.

1. JÄSENET, TOIMIHENKILÖT JA KOKOUKSET

Soukka-seurassa oli 31.12.2008  jäseniä 519
Johtokuntaan kuuluivat
Matti Viikari, puheenjohtaja
Benita Åkerlund, varapuheenjohtaja
Tanja Suokas, sihteeri
Jorma Dahlbacka
Jouni Arjatsalo
Martti Kokkola
Raija Munck-Lagus
Mari Pyy
Pekka Kouhia
Kaisa Kivi, rahastonhoitaja
Seuran kirjanpidon hoiti Ritva Marttila.

Tilintarkastajia olivat Paula Korhonen ja Irma Kakkuri. Varatilintarkastajia olivat Leena Saari ja Pirkko Engman. Seurantalon vuokrausta hoiti  Benita Åkerlund. Viherpalstatoimintaa hoiti Matti Viikari ja jäsenrekisteristä huolehtivat Benita Åkerlund, Kaisa Kivi ja Matti Viikari.

Johtokunta piti 12 kokousta. Sääntöjen mukaisia seuran kokouksia oli kaksi:
kevätkokous 27.03.08 Soukan Palvelutalolla ja syyskokous 17.11.08 Övergårdin kartanossa.

Syyskokous valitsi seuran puheenjohtajaksi vuodelle 2009 Matti Viikarin.
Seuran johtokuntaan valittiin vuodeksi 2009 Esa Alapoti ja kahdeksi vuodeksi Matti Alkula, Jouni Arjatsalo, Tanja Suokas ja Benita Åkerlund. Todettiin että erovuoroisina jatkavat Martti Kokkola, Pekka Kouhia ja Raija Munck-Lagus.

Partiolippukunta Mesikämmenten yhdyshenkilönä toimii edelleen Kasperi Rasilainen.

Varsinaisiksi tilintarkastajiksi vuodelle 2009 valittiin Paula Korhonen ja Irma Kakkuri sekä varatilintarkastajiksi Leena Saari ja Pirkko Engman.

2. YHTEISTOIMINTA

Seuran edustajana Espoonlahden alueneuvottelukunnassa on ollut Matti Viikari ja hänen varamiehenään Martti Kokkola. Soukka-seuran yhteistyöosapuolia kuluneena vuonna ovat olleet useat Soukan alueen yhdistykset ja järjestöt sekä seurakunta.
Seura on vastikkeetta tarjonnut toimintatilat partiolippukunta Mesikämmenille seurantalon yläkerrassa.Talossa  toimi keväällä äiti-lapsikerho sekä Karatepojat, kellarikerroksen tilassa jatkoi  vuokralaisina  kuukausivuokraa vastaan nuorten orkesterit. Orkesterit Ladybird ja Jetlag ovat harjoitelleet seuran ns. toimistohuoneessa.


Benita Åkerlund kartutti kaupunginkirjaston espoolaistarinoiden kokoelmaa kolmella jutulla.
Raija Munck-Lagus osallistui seuran edustajana Suomen Kotiseutuliiton kokoukseen.

SEURAN TILAISUUDET

Tammikuussa aloitettiin vuosi joulun lopettajaisilla, eli Nuutinpäivän vietolla 13.1. Perinnetapahtuma, kisailut, ruoka ja tanssit viihdyttivät vieraita koko illan, musiikista vastasi ”Ladybird”, paikalla n. 30 henkeä.

Helmikuussa  vietimme laskiaista. Tarjolla oli hernekeittoa ja poniratsastusta. Mäenlaskuun ei lumi tahtonut riittää, mutta Espoonlahden Marttojen pannukakut kruunasivat n. sadan lapsen laskiaisen.

Maaliskuussa pidettiin palstaviljelijöiden kevättapaaminen 9.3. Paikalla oli puutarhuri Katja Nikkari kertomassa kevään uutuuskasveista. Osallistujia 30 henkeä. Meripuiston messuilla seuran toimintaa esittelivät Tuula Hokkanen, Liisa Mähönen ja Benita Åkerlund. Palvelutalossa pidettiin kevätkokous. Kokouksen jälkeen kirjailija prof Teivas Oksalan luentoa aiheesta ”Suomen sota Vänrikki Stoolin tarinoiden valossa” oli kuulemassa n. 60 henkeä.

Huhtikuussa Benita piti esitelmän ”Historiaa ja taruja Soukan kaupunkipolun varrelta” Soukan koululla. Soukan siivoustalkoot 26.-27.4., siivouksen lomassa seura tarjosi talkooväelle pientä purtavaa, soppa maistui n. 40 hengelle. Seura osallistui myös Yhteisvastuu-lipaskeräykseen 26.4.

Toukokuussa järjestettiin kaupunkipolkukävely, jonka vetivät Paula Korhonen ja Matti Kiiskinen (15 henkeä) ja geologinen kävely, jonka ohjaili prof Martti Lehtinen (52 henkeä).
Kesäkuussa  pidettiin Hanikan virkistyskeskuksessa talkoot ja kesänavausjuhlat, Seppo Miettinen laulatti haitarinsoiton kera. Seura tarjosi talkooväelle saunotuksen, keittoa ja makkaraa. Luonnonkukka –kävely sai myös soukkalaisia mukaan Ritva Kokkolan ja Jukka Kiven opastamina.

Heinäkuussa seuran jäseniä osallistui Pentalan saaressa  Saaristolaispäiville Pentalassa 25.-27.7., Benita Åkerlund esitelmöi Ernan pojista.

Elokuussa kotikaupunkipolkukävely uudemman kerran. Klobbenilla vietettiin lauluiltaa juhlavasti 550-vuotiselle Espoolle skoolaten, yleisöä täysi tuvallinen,70 henkeä.. Kuun loppuun ajoittui vielä Soukan kyläjuhla, ostarilla soi haitari Soukan Huollon 40-vuotispäivänä ja partiolaiset paistoivat lettuja.

Syyskuussa teimme kokopäiväretken Hämeenlinnaan. Vankilamuseo, Piparkakkutalo, Sibelius-museo, Aulanko ja Lepaan viinitila vetivät linja-auton täyteen. Tanssitunnit jatkuivat taas, tällä kertaa korttelikoululla, tarjolla sekä kansantansseja että latinalaisrytmejä.
Marraskuussa pidettiin sääntömääräinen syyskokous Benitan kotona, 28 osallistujaa. Tilaisuuden jälkeen saatiin prof Martti Lehtinen kertoi värikkäästi meteoriiteistä  ja niiden etsinnöistä.

Joulukuussa oli vuorossa perinteinen itsenäisyyspäivän juhla Soukan kappelissa. Juhlapuhujana oli prof. Eila Kilpiö. Täysi salillinen asukkaita, n. 290 henkeä oli mukana nauttimassa juhlavasta ohjelmasta.

Tanssin opetusta viikottain  järjestettiin seurantalossa kevät- ja syyskaudella 20 kertaa.
Johtokunta on saanut pitää Benita Åkerlundin Övergårdin kartanoa seuran kokoontumispaikkana ja Kaisa Kivi on hoitanut kahvitukset seuran tapahtumiin niin automaattisesti, että tässä vaiheessa on syytä osoittaa suuret kiitokset mainituille henkilöille.

4. EDUNVALVONTA

* Espoon eteläosien yleiskaavasta ja Länsimetron liityntälinjastosuunnitelmista on esitetty kannanotto.
* Soukankallion kaavasta annettiin lausunto.
* Espoonlahden keskuksen muutosehdotuksesta on annettu lausuntoja.
* Espoonlahden kehittämissuunnitelmaa on pohdittu työryhmässä.
* Valtuutetuille annettiin lausunto metron rahoituspäätöksestä.
* Matti Viikari ja Martti Kokkola ovat puolustaneet aktiivisesti Espoonlahden alueneuvottelukunnassa soukkalaisten etuja.

5. SEURANTALO

Talolla pidettiin kevätsiivoustalkoot. Lattia on lakattu jälleen.
Pientä kunnostamista on riittänyt pitkin vuotta, lämmityksen tehostamiseksi hankinnassa on seuraavaksi ilmalämpöpumppu.
Ulkopuolisia käyttökertoja kertyi vuoden aikana n. 20.
Partiolippukunta Mesikämmenet on talon yläkerrassa vuokralaisena. Taloa käyttävät harjoitustilana orkesterit ”Ladybird”, ”Jetlag” ja ”Kiuas”.

6. VIHERPALSTAT

Viherpalstoja oli kertomusvuonna käytössä Vesiniityn alueella,  Soukanlaaksossa ja Kartanonkulman pellolla  lähes 290 kappaletta. Kiinnostus ylittää edelleen tarjonnan.


7. TIEDOTTAMINEN

Tammikuussa ja elokuussa jaettiin jäsenille Soukka-seuran jäsentiedote "Seuralainen" 1/2008 ja 2/2008. Tiedotteita jaettiin myös seuran tilaisuuksissa. Tapahtumista on lisäksi ilmoitettu julkisissa rakennuksissa ja eri puolilla Soukkaa oleville ilmoitustauluille jaetuilla tiedotteilla ja Länsiväylässä "Nyt mennään" palstalla.  Tiedottaminen on niellyt seuran varoja ja vaatinut jalkatyötä johtokunnan jäseniltä ja heidän omaisiltaan. Tiedottamisen tehostaminen on jatkuvasti johtokunnan työn alla.

Seura palvelee jäseniään sähköisesti internetin kautta. Seuran kotisivu http://www.tietotori.fi/soukka-seura/ esittelee yhdistyksen toimintaa. Se sisältää mm. tapahtumakalenterin, uutisia, informaatiota, luettelon yhdistyksistä soukkalaisille sekä Soukan historiaa. Sähköinen viestintä tapahtuu Intelligent Systems OY:n palvelimen kautta. Seuran jäsenille on myös järjestetty mahdollisuus osallistua yhteiseen sähköiseen viestintään.

8. TALOUS

Seuran jäsenmaksu oli 9 euroa jäseneltä.
Puutarhaviljelijöiltä on kerätty maanvuokra- ja vesimaksuja kuluja vastaavasti. Seura sai avustuksia seuraavasti:
Kulttuurilautakunnalta 1000 € seuran toimintaan (itsenäisyyspäivän juhla, lauluilta, Soukan alueen tarinoiden painatus ja tiedottaminen)
Kulttuurilautakunnalta 1000 € seurantalon ylläpitämiseen.
Espoo 550- avustus 350 € järjestyksenvalvojakurssille osallistumista varten.
Espoo 550- avustus 400 € lauluillan järjestelyihin.
        
Toiminta-avustusta on käytetty mainittujen juhlajärjestelyjen lisäksi seuran tapahtumien ilmoituskuluihin lehdissä sekä kerrostalojen rappuihin, julkisiin tiloihin (kaupat, kirjasto, yhteispalvelupiste  jne.) ja ilmoitustauluille jaettavien mainosten kopiointikuluihin. Seura on julkaissut vuonna 2008 kaksi jäsentiedotetta, joita on jaettu yhteensä noin 1.100 kappaletta.

9. AKTIIVISUUTTA JÄSENET!

Osallistukaa retkiimme ja tilaisuuksiimme! Tarvitsemme riveihimme talkoohenkisiä ja innostuneita ihmisiä toteuttamaan ideoita. Jokaiselle löytyy varmasti sopivia tehtäviä. Yhdessä tekeminen on hauskaa ja yhteisten asioiden hoitaminen palkitsevaa. Kertokaa meille, mitä toivotte seuran tekevän.Espoossa   23.02.2009

SOUKKA-SEURA RY, SÖKÖ-SÄLLSKAPET RF
Johtokunta


Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Kotiseututyön ansiomitalit 2023 ovat haettavissa huhtikuun loppuun saakka

Kotiseututyön ansiomitali on liiton korkein tunnustuksenosoitus, joka luovutetaan saajalleen Valtakunnallisilla...

Lue lisää »

Elina Vulli ja Kalle Nikander koordinoivat Kotiseutuliitossa seurantaloavustuksia

Elina Vulli on aloittanut Kotiseutuliiton energia-avustuskoordinaattorina maaliskuun alussa. Kalle Nikander...

Lue lisää »