web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Toimintakertomus vuodelta 2009

TOIMINTAKERTOMUS VUODESTA 2009


Soukka-seuran 40. toimintavuosi oli perinteisen antoisa. Jäsenille ja muille soukkalaisille suunnattuja tapahtumia oli runsaasti ja niihin osallistui kiitettävästi väkeä. Seura valvoi alueen etuja kaavoitus- ja ympäristöasioissa.

1. JÄSENET, TOIMIHENKILÖT JA KOKOUKSET

Soukka-seurassa oli 31.12.2009 jäseniä 524
Johtokuntaan kuuluivat:
Matti Viikari, puheenjohtaja
Benita Åkerlund, varapuheenjohtaja
Tanja Suokas, sihteeri
Esa Alapotila
Matti Alkula
Jouni Arjatsalo
Martti Kokkola
Raija Munck-Lagus
Pekka Kouhia
Kaisa Kivi, rahastonhoitaja
Seuran kirjanpidon hoiti Ritva Marttila.

Tilintarkastajia olivat Paula Korhonen ja Irma Kakkuri. Varatilintarkastajia olivat Leena Saari ja Pirkko Engman. Seurantalon vuokrausta hoiti  Benita Åkerlund. Viherpalstatoimintaa hoiti Matti Viikari ja jäsenrekisteristä huolehtivat Benita Åkerlund, Kaisa Kivi ja Matti Viikari.

Johtokunta piti 10 kokousta. Sääntöjen mukaisia seuran kokouksia oli kaksi:
kevätkokous 9.3.2009 Soukan Palvelutalossa ja syyskokous 17.11.08 Övergårdin kartanossa. Kevätkokouksen jälkeen metsäinsinööri Simon Winqvist esitelmöi aiheena Kaupungin puut ja metsät sekä organisaatio niiden hoitoon. Syyskokouksen jälkeen Benita Åkerlund luennoi aiheesta Lapsuuteni Soukka, ja esitteli samalla joukon harvinaisia valokuvia.

Syyskokous valitsi seuran puheenjohtajaksi vuodelle 2010 Matti Viikarin. Seuran johtokuntaan valittiin vuosiksi 2010 ja 2011 Esa Alapoti, Martti Kokkola, Pekka Kouhia ja Raija Munck-Lagus. Todettiin että erovuoroisina vuonna 2010 jatkavat Matti Alkula, Jouni Arjatsalo, Tanja Suokas ja Benita Åkerlund

Partiolippukunta Mesikämmenten yhdyshenkilönä toimii edelleen Kasperi Rasilainen.

Varsinaisiksi tilintarkastajiksi vuodelle 2010 valittiin Paula Korhonen ja Irma Kakkuri sekä varatilintarkastajiksi Leena Saari ja Pirkko Engman.
2. YHTEISTOIMINTA

EKYLin (Espoon kaupunginosayhdistysten liitto) puheenjohtajana on ollut seuran jäsen Jukka Kivi ja johtokunnan jäsenenä Matti Viikari. Matti Viikari ja Martti Kokkola ovat olleet seuran edustajia Espoonlahden alueneuvottelukunnassa sen toiminnan ajan. Soukka-seuran yhteistyöosapuolia kuluneena vuonna ovat olleet useat Soukan alueen yhdistykset ja järjestöt sekä seurakunta.
Seura on vastikkeetta tarjonnut toimintatilat partiolippukunta Mesikämmenille seurantalon yläkerrassa.Talossa toimi keväällä äiti-lapsikerho sekä Karatepojat, kellarikerroksen tilassa jatkoi vuokralaisina kuukausivuokraa vastaan nuorten orkesteri. Orkesterit Ladybird ja Jetlag ovat harjoitelleet seuran ns. toimistohuoneessa.

3. SEURAN TILAISUUDET

Tammikuussa aloitettiin vuosi joulun lopettajaisilla, eli Nuutinpäivän vietolla 13.1. Perinnetapahtuma, kisailut, ruoka ja tanssit viihdyttivät vieraita koko illan, musiikista vastasi ”Ladybird”, paikalla n. 30 henkeä.

Maaliskuussa pidettiin palstaviljelijöiden kevättapaaminen 23.3. Paikalla oli puutarhuri Katja Nikkari kertomassa monista viherpeukaloja kiinnostavista asioista. Osallistujia n. 20 henkeä. Meripuiston messuilla seuran toimintaa esittelivät Tuula Hokkanen ja Benita Åkerlund. Palvelutalossa pidettiin kevätkokous.

Huhtikuussa oli Soukan yleisten alueiden siivoustalkoot 25.-26.4., siivouksen lomassa seura tarjosi talkooväelle pientä purtavaa, soppa maistui n. 60 hengelle. Seura osallistui myös Yhteisvastuu-lipaskeräykseen 25.4. Soukan ostarilla.

Kesäkuussa  13.6. pidettiin Hanikan virkistyskeskuksessa talkoot ja kesänavausjuhlat, illalla Tapani Luhtaranta laulatti ja tanssitti haitarinsoiton kera, kunnes kaatosade keskeytti illanvieton. Seura tarjosi ennen illanviettoa talkooväelle saunotuksen, keittoa ja makkaraa. Luonnonkukka – kävely samana päivänä sai soukkalaisia mukaan Ritva Kokkolan ja Jukka Kiven opastamina. Kartanokierros Espoon kartanoihin perehtymiseksi pidettiin 14.6. Osallistujia oli 49. Kesäteatteriretki näytelmää Nummisuutarit katsomaan tehtiin 27.6. Taaborinvuorelle.

Heinäkuussa  Pentalan saaressa Saaristolaispäivillä 24.-26.7. kävi noin 1000 vierasta.

Elokuussa Elotulet 22.8. Knaperin saaressa, ja ilta oli säänsä puolesta kuin unelma, Seppo Miettinen haitareineen musisoi, lohisoppa maistui ja lauluvihko koluttiin hyvin läpi. Osallistujia oli vajaa kaksikymmentä. Kivenlahden kotikaupunkipolku käveltiin 27.8. Paula Korhosen opastamana.

Syyskuussa oli Soukan kyläjuhla 12.9. ostarilla. Soukan Huollon tarjoamaa sadonkorjuusoppaa meni noin 150 annosta, ostarilla soi haitari, Soukan kansantanssijat esitti tanhuja ja alueen yhdistykset ja vastaavat esittelivät toimintaansa. Jo perinteeksi muodostunut kivikävely oli prof. Martti Lehtisen johdattelemana 17.9. Mukana oli noin 30 henkeä. Seura vastasi Espoon rantamaratonin Klobbenin juomapisteen huollosta.

Lokakuussa Saippuankeittotapahtumassa seurantalolla 10.10. valmistettiin oliivisaippuaa, minttuista saunasaippuaa sekä hienosaippuaa. Maaperägeologinen kävely su 18.10. kokosi kolmisenkymmentä osallistujaa seuraamaan geologi Maija Haavisto-Hyväristä Hanikkaan suuntautuneelle retkelle.

Marraskuussa pidettiin sääntömääräinen syyskokous Benitan kotona.

Joulukuussa oli vuorossa perinteinen itsenäisyyspäivän juhla Soukan kappelissa. Juhlapuheen piti rehtori Leena Lakovaara. Väkeä erittäin hyvin onnistuneessa juhlassa oli n. 300 henkeä.

Tanssin opetusta vuoroviikoin Soukan kansantanssijoiden kanssa järjestettiin seurantalossa tai korttelikoulun voimistelusalissa  kevät- ja syyskaudella yhteensä 29 kertaa. Ohjaajina toimivat Mari Castrén, Katja Krutovskaja-Kauppinen, Johanna Eskola ja Diana Pushkina.
Johtokunta on saanut pitää Benita Åkerlundin Övergårdin kartanoa seuran kokoontumispaikkana ja Kaisa Kivi on hoitanut kahvitukset seuran tapahtumiin niin automaattisesti, että tässä vaiheessa on syytä osoittaa suuret kiitokset mainituille henkilöille.

4.  EDUNVALVONTA

Seura on jättänyt kannanottoja ja mielipiteitä päättäjille seuraavista asioista:
Espoonlahden koulukeskus ja urheilupuisto. 410507
Espoo 412800, Soukankallio
Espoonlahden keskus II, 410704
Riilahdentien rakentaminen Vesiniityn palsta-alueelle
 Matti Viikari ja Martti Kokkola ovat puolustaneet aktiivisesti Espoonlahden alueneuvottelukunnassa soukkalaisten etuja, ja jättivät kaupunginhallitukselle oikaisuvaatimuksen päätöksestä lopettaa alueneuvottelukunnat.

5. SEURANTALO
Talolla pidettiin kevätsiivoustalkoot. Lattia on lakattu jälleen. Pientä kunnostamista on riittänyt pitkin vuotta, mm. aitaa rakennettiin uudestaan kolmisenkymmentä metriä ja lämmityksen tehostamiseksi hankittiin ilmalämpöpumppu. Ulkopuolisia käyttökertoja kertyi vuoden aikana 35. Partiolippukunta Mesikämmenet on talon yläkerrassa vuokralaisena. Taloa käyttävät harjoitustilana orkesterit ”Ladybird”, ”Jetlag” ja ”Kiuas”.

6. VIHERPALSTAT
Viherpalstoja oli kertomusvuonna käytössä Vesiniityn alueella, Soukanlaaksossa ja Kartanonkulman pellolla lähes 290 kappaletta. Kiinnostus ylittää edelleen tarjonnan.

7. TIEDOTTAMINEN

Tammikuussa ja elokuussa jaettiin jäsenille Soukka-seuran jäsentiedote "Seuralainen" 1/2009 ja 2/2009. Tiedotteita jaettiin myös seuran tilaisuuksissa. Tapahtumista on lisäksi ilmoitettu julkisissa rakennuksissa ja eri puolilla Soukkaa oleville ilmoitustauluille jaetuilla tiedotteilla ja Länsiväylässä "Nyt mennään" palstalla.  Tiedottaminen on niellyt seuran varoja ja vaatinut jalkatyötä johtokunnan jäseniltä ja heidän omaisiltaan. Tiedottamisen tehostaminen on jatkuvasti johtokunnan työn alla.

Seura palvelee jäseniään sähköisesti internetin kautta. Seuran kotisivu http://www.tietotori.fi/soukka-seura/ esittelee yhdistyksen toimintaa. Se sisältää mm. tapahtumakalenterin, uutisia, informaatiota, luettelon yhdistyksistä soukkalaisille sekä Soukan historiaa. Sähköinen viestintä tapahtuu Intelligent Systems OY:n palvelimen kautta. Seuran jäsenille on myös järjestetty mahdollisuus osallistua yhteiseen sähköiseen viestintään.

8. TALOUS

Seuran jäsenmaksu oli 10 euroa jäseneltä.
Puutarhaviljelijöiltä on kerätty maanvuokra- ja vesimaksuja kuluja vastaavasti. Seura sai avustuksia seuraavasti:
Kulttuurilautakunnalta 1000 € seuran toimintaan (itsenäisyyspäivän juhla, lauluilta, Soukan alueen tarinoiden painatus ja tiedottaminen)
Kulttuurilautakunnalta 0 € seurantalon ylläpitämiseen!
Kulttuurilautakunnalta 800 euroa tanssituntien järjestämiseen.
EKYL 350 € Espoon lystiviikon tapahtumien (elotulet) järjestämiseen

Toiminta-avustusta on käytetty mainittujen juhlajärjestelyjen lisäksi seuran tapahtumien ilmoituskuluihin lehdissä sekä kerrostalojen rappuihin, julkisiin tiloihin (kaupat, kirjasto, yhteispalvelupiste jne.) ja ilmoitustauluille jaettavien mainosten kopiointikuluihin. Seura on julkaissut vuonna 2009 kaksi jäsentiedotetta, joita on jaettu yhteensä noin 1.200 kappaletta.

9. AKTIIVISUUTTA JÄSENET!

Osallistukaa retkiimme ja tilaisuuksiimme! Tarvitsemme riveihimme talkoohenkisiä ja innostuneita ihmisiä toteuttamaan ideoita. Jokaiselle löytyy varmasti sopivia tehtäviä. Yhdessä tekeminen on hauskaa ja yhteisten asioiden hoitaminen palkitsevaa. Kertokaa meille, mitä toivotte seuran tekevän.


Espoossa 8.3.2010

SOUKKA-SEURA RY, SÖKÖ-SÄLLSKAPET RF
Johtokunta


Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Kotiseututyön ansiomitalit 2023 ovat haettavissa huhtikuun loppuun saakka

Kotiseututyön ansiomitali on liiton korkein tunnustuksenosoitus, joka luovutetaan saajalleen Valtakunnallisilla...

Lue lisää »

Elina Vulli ja Kalle Nikander koordinoivat Kotiseutuliitossa seurantaloavustuksia

Elina Vulli on aloittanut Kotiseutuliiton energia-avustuskoordinaattorina maaliskuun alussa. Kalle Nikander...

Lue lisää »