web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Toimintakertomus 2007

TOIMINTAKERTOMUS VUODESTA 2007

Soukka-seuran 38. toimintavuosi oli aktiivinen. Jäsenille ja muille soukkalaisille suunnattuja tapahtumia järjestettiin noin kerran kuukaudessa. Lisäksi valvottiin alueen etuja kaavoitus- ja ympäristöasioissa.

1. JÄSENET, TOIMIHENKILÖT JA KOKOUKSET

Soukka-seurassa oli 31.12.2007 jäseniä 583.
Johtokuntaan kuuluivat
Matti Viikari, puheenjohtaja
Benita Åkerlund, varapuheenjohtaja
Tanja Suokas, sihteeri
Kaisa Kivi, rahastonhoitaja
Jouni Arjatsalo
Martti Kokkola
Raija Munck-Lagus
Mari Pyy
Hannu Särkiö

Seuran kirjanpidon hoiti Ritva Marttila.

Tilintarkastajia olivat Irma Vainiola ja Paula Korhonen. Varatilintarkastajia olivat Leena Saari ja Pirkko Engman. Seurantalon vuokrausta hoiti Benita Åkerlund. Viherpalstatoimintaa hoiti Matti Viikari ja jäsenrekisteristä huolehtivat Benita Åkerlund, Kaisa Kivi ja Matti Viikari.

Johtokunta piti 11 kokousta. Sääntöjen mukaisia seuran kokouksia oli kaksi:
Kevätkokous 22.03.07 pidettiin Soukan palvelutalossa. Kokouksen jälkeen soukkalainen kirjailija, terveysneuvos Tyyne Martikainen esitelmöi Neuvostoliiton partisaani-iskujen suomalaisista uhreista sekä myös Stalinin vainoista kotimaassaan. Syyskokous 21.11.07 järjestettiin Sökö Sommarö FBK VPK:n talolla, Matasaarentie 1. Kokouksen jälkeen saatiin seurata VPK:n nuorisokoulutusta.    

Syyskokous valitsi seuran puheenjohtajaksi vuodelle 2008 Matti Viikarin.
Seuran johtokuntaan valittiin vuodeksi 2008 Jorma Dahlbacka (Hannu Särkiön tilalle) sekä kahdeksi vuodeksi Pekka Kouhia, Martti Kokkola, Raija Munck-Lagus sekä Mari Pyy. Todettiin että tulevana vuonna johtokunnasta ovat erovuorossa Jorma Dahlbacka, Jouni Arjatsalo, Tanja Suokas ja Benita Åkerlund.

Partiolippukunta Mesikämmenten yhdyshenkilönä toimi edelleen Kasperi Rasilainen.

Varsinaisiksi tilintarkastajiksi vuodelle 2008 valittiin Paula Korhonen ja Irma Kakkuri sekä varatilintarkastajiksi Leena Saari ja Pirkko Engman.

2. YHTEISTOIMINTA

Seuran edustajana Espoonlahden alueneuvottelukunnassa on ollut Matti Viikari ja hänen varamiehenään Martti Kokkola. Soukka-seuran yhteistyöosapuolia kuluneena vuonna ovat olleet useat Soukan alueen yhdistykset ja järjestöt sekä seurakunta.

Seura on tarjonnut toimintatilat partiolippukunta Mesikämmenille seurantalon yläkerrassa perien ainoastaan sähkönkäytön kulut.


Talossa toimii viikoittain äiti-lapsikerho sekä Karatepojat ja satunnaisesti rivitanssiryhmä.           
Seurantalon kellarikerroksen tilassa jatkoi vuokralaisina kuukausivuokraa
vastaan nuorten yhtye Kiuas. Orkesterit Ladybird ja Jetlag ovat harjoitelleet seuran ns. toimistohuoneessa.

SEURAN TILAISUUDET
Liikuttava Soukka-seura - Latinalaistanssien opetusta  järjestettiin seurantalossa kevät- ja syyskaudella maanantai-iltaisin yhteensä 21 tuntia. Tunneille on osallistunut 26 henkilöä. Opetuksesta huolehti fil. tri Diana Puhkina.

Tammikuussa aloitettiin vuosi joulun lopettajaisilla, eli Nuutinpäivän vietolla 13.1. Vanhan perinteen elvytys koettiin tarpeelliseksi. ”Näytelmä”, kisailut, ruoka ja tanssit viihdyttivät vieraita koko illan, musiikista vastasi ”Ladybird”. Radio Ylen aikainen haastatteli Raija Munck-Lagusta Nuutinpäivän aamuna suorassa lähetyksessä seurantalosta.

Helmikuussa  vietimme laskiaista. Tarjolla oli hernekeittoa, poniratsastusta ja mäenlaskua, sillä luntakin oli maassa. Espoonlahden Martat paistoi pannukakkua ja vohveleita. Espoon eteläosien yleiskaavasta järjestettiin useita tilaisuuksia ja laadittu mielipide pohjautui 43 ihmisen osallistumiseen.

Maaliskuussa pidettiin palstaviljelijöiden kevättapaaminen 25.3. Paikalla oli Hyötykasviyhdistyksen toiminnanjohtaja Anu Ranta kertomassa perinnekasveista. Osallistujia 30 henkeä. Palvelutalossa pidettiin kevätkokous, läsnä 30 seuralaista. Kokouksen jälkeen kirjailija Tyyne Martikainen luennoi aiheesta ”Pitkään vaiettu kärsimyshistoria – partisaanien siviiliuhrit”.

Huhtikuussa 28. ja 29.4. Soukkaa siivottiin jälleen talkoilla. Siivouksen lomassa seura ja Soukan Huolto tarjosivat talkooväelle hernekeittoa, kahvia ja näkkileipää, osallistujia oli n. 50 henkeä. Seura osallistui myös Yhteisvastuu-keräykseen 14.4.

Toukokuussa Soukan koululla oli Kevätkarkelot, joihin seura osallistui
Kesäkuussa  pidettiin Hanikan virkistyskeskuksessa talkoot ja talkootanssit. Seura tarjosi talkooväelle saunotuksen, tanssikurssin, keittoa ja kahvia. Geologiseen retkeen jääkauden sulamisvaiheesta riitti jälleen osallistujia, vetäjänä geologi Maija Haavisto-Hyvärinen. Luonnonkukka –kävely sai myös soukkalaisia mukaan Ritva Kokkolan ja Jukka Kiven opastamina.

Elokuussa vietettiin kesän lopettajaisia Elotulilla Knaperin saaressa, laulattajana lauluyhtye Carioca, kalasoppaa riitti kaikille 41:lle osallistujalle.  Retkeemme  “Kivet kertovat kun kivitohtori  Martti Lehtinen tulkkaa” riitti jälleen kiinnostuneita kuulijoita, joita oli 39. Kotikaupunkipolun esittelykävelyyn osallistui 12 henkeä. Yhdistyksen jäseniä osallistui Saaristolaispäiville Pentalan saaressa  3-5.8.07 .Benita Åkerlund luennoi Saaristolaispäivillä Pentalassa 4.8.07. ”Keisarien vierailuista saaristossamme.”

Syyskuussa teimme kokopäiväretken Loviisaan. Tutustuimme mm. Svartholman merilinnoitukseen. Mukana täysi bussillinen väkeä. Tutustuttiin myös Bongan linnaan ja Neiti Nokkoseen. Rivitanssitunnit jatkuivat taas seurantalolla maanantaisin

Lokakuussa järjestettiin kotikaupunkikävely Soukassa. Lukuisa joukko osallistui ja kuunteli innokkaasti  Paula Korhosen ja Matti Kiiskisen tarinoita menneisyydestä.

Marraskuussa pidettiin sääntömääräinen syyskokous VPK:n talolla Suinonsalmessa, 18 osallistujaa. Tilaisuuden jälkeen saatiin seurata VPK:n koulutustoimintaa nuorille.

Joulukuussa oli vuorossa perinteinen itsenäisyyspäivän juhla Soukan kappelissa. Juhlapuhujana pastori Pekka Nenonen. Täysi Sali, 290 osallistujaa.

4. Edunvalvonta
* Kannanotto Espoon kaupungin kaupunkisuunnittelulautakunnalle  Espoon eteläosien yleiskaavaluonnoksesta.
* Lausuma YTV:n 2030 liikennestrategiasta
* Mielipide Marinkallion kaavamuutuksesta
* Mielipide Espoonlahden keskuksen muutosehdotuksesta.
* Kannanotto Soukan ja Kivenlahden kirjastoista.
* Hallituksen jäsenet esittelivät kantojaan paikalliskirjaston lopettamisesta. mm. Radio Mellannylandissa.
* Mielipide Övergård ym. asemakaavan muutosesityksestä.
* Matti Viikari ja Martti Kokkola ovat puolustaneet aktiivisesti Espoonlahden alueneuvottelukunnassa soukkalaisten etuja.

5. SEURANTALO
Pidettiin kevätsiivoustalkoot ja syksyllä mm. sisäseinien maalaustalkoot.
Ulkopuolisia käyttökertoja kertyi vuoden aikana 28.

6. VIHERPALSTAT

Viherpalstoja oli kertomusvuonna käytössä Vesiniityn alueella, Soukanlaaksossa ja Kartanonkulman pellolla lähes 290 kappaletta. Kiinnostus ylittää tarjonnan.


7. TIEDOTTAMINEN

Tammikuussa ja elokuussa jaettiin jäsenille Soukka-seuran jäsentiedote "Seuralainen" 1/2007 ja 2/2007. Tiedotteita jaettiin myös seuran tilaisuuksissa. Tapahtumista on lisäksi ilmoitettu julkisissa rakennuksissa ja eri puolilla Soukkaa oleville ilmoitustauluille jaetuilla tiedotteilla ja Länsiväylässä "Nyt mennään" palstalla.  Tiedottaminen on niellyt seuran varoja ja vaatinut jalkatyötä johtokunnan jäseniltä ja heidän omaisiltaan. Tiedottamisen tehostaminen on jatkuvasti johtokunnan työn alla.

Seura palvelee jäseniään sähköisesti internetin kautta. Seuran kotisivu http://www.tietotori.fi/soukka-seura/ esittelee yhdistyksen toimintaa. Se sisältää mm. tapahtumakalenterin, uutisia, informaatiota, luettelon yhdistyksistä soukkalaisille sekä Soukan historiaa. Sähköinen viestintä tapahtuu  tietotorin kansalaisverkossa Seuran jäsenille on myös järjestetty mahdollisuus osallistua yhteiseen sähköiseen viestintään.


8. TALOUS

Seuran jäsenmaksu oli 9 euroa jäseneltä. Puutarhaviljelijöiltä on kerätty kuluja vastaavasti maanvuokra- ja vesimaksuja. Seura sai avustuksia seuraavasti: kulttuuritoimintaan 1010 euroa, talkooavustusta 500 euroa yleisten alueiden siivoukseen, seurantalon kunnostukseen 500 euroa, Espoon Lystien tapahtuman järjestämiseen enintään 400 €, Kunnossa Kaiken Ikää: 500 € ja EKYL 201 €

Teknisen toimen avustuksella kustannettiin roskien kuljetusta ja ostettiin muovisäkkejä siivoustalkoisiin.
        
Projektiavustuksella ( Kunnossa kaiken ikää 500 € ja EKYL: 201 € =701€)  tuettiin tanssiliikuntaa ja itsenäisyyspäivän juhlaa

Kaupunginmuseon rakennusavustuksella kunnostettiin seurantaloa.  

Kulttuuritoimen avustuksilla saatiin aikaan seuraavaa:


1.      Seuran tilaisuuksista ja kokouksista tiedottaminen      
Avustusta on käytetty seuran tapahtumien ilmoituskuluihin lehdissä sekä kerrostalojen rappuihin, julkisiin tiloihin (kaupat, kirjasto, yhteispalvelupiste jne.) ja ilmoitustauluille jaettavien mainosten kopiointikuluihin. Seura on julkaissut vuonna 2007 kaksi jäsentiedotetta, joita on jaettu yhteensä noin 1.100 kappaletta.

2.      Espoon lystien tapahtuma
Avustuksella tuettiin  Elotulien menoja, tiedotettiin tapahtumista ja maksettiin tilaisuuksiin liittyviä muita kuluja.

3.      Kotiseuturetket
        Seura järjesti syksyllä retken Loviisaan. Retkikuluja sponsoroitiin.

4.      Soukan alueen yhteisöjen ja järjestöjen yhteystietojen kokoaminen
        Seura päivitti julkaisun internetiin

5.      Itsenäisyyspäivän avustus
        Saadulla avustuksella järjestettiin  itsenäisyyspäivän juhla Soukan kappelissa.

9.      AKTIIVISUUTTA JÄSENET!

Osallistukaa retkiimme ja tilaisuuksiimme! Tarvitsemme riveihimme talkoohenkisiä ja innostuneita ihmisiä toteuttamaan ideoita. Jokaiselle löytyy varmasti sopivia tehtäviä. Yhdessä tekeminen on hauskaa ja yhteisten asioiden hoitaminen palkitsevaa. Kertokaa meille, mitä toivotte seuran tekevän.


Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Viestintäwebinaari kaikkien kotiseutu- ja kulttuuriperintötoimijoiden tueksi

Viestintä on keskeinen osa jokaisen organisaation toimintaa. Miten viestiä vaikuttavasti ja saada äänensä...

Lue lisää »

Kotiseutupostin 2/2023 teemana on sähköinen kotiseuturakkaus

Kotiseutuposti 2/2023 on ilmestynyt ja luettavissa sivulla www.kotiseutuposti.fi. Lehden teemaotsikkona on Sähköinen...

Lue lisää »