web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Toimintakertomus 2005

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2005

Soukka-seuran 36. toimintavuosi oli aktiivinen. Jäsenille ja muille soukkalaisille suunnattuja tapahtumia järjestettiin noin kerran kuukaudessa. Lisäksi valvottiin alueen etuja kaavoitus- ja ympäristöasiossa.

1. JÄSENET, TOIMIHENKILÖT JA KOKOUKSET

Soukka-seurassa oli 31.12.2005  jäseniä  514
Johtokuntaan kuuluivat
Matti Viikari, puheenjohtaja
Benita Åkerlund, varapuheenjohtaja
Tanja Suokas, sihteeri
Jouni Arjatsalo
Kaisa Kivi, rahastonhoitaja
Martti Kokkola
Raija Munck-Lagus
Hannu Särkiö
Kaarina Väisänen

Seuran kirjanpidon hoiti Ritva Marttila.

Tilintarkastajia olivat Irma Vainiola ja Paula Korhonen. Varatilintarkastajia olivat Leena Saari ja Pirkko Engman. Seurantalon vuokrausta hoiti  Benita Åkerlund. Viherpalstatoimintaa hoiti Matti Viikari ja jäsenrekisteristä huolehtivat Benita Åkerlund, Kaisa Kivi ja Matti Viikari.

Johtokunta piti 11 kokousta. Sääntöjen mukaisia seuran kokouksia oli kaksi:
kevätkokous 17.03.05  Soukan Palvelutalolla  ja syyskokous 16.11.05 Övergårdissa, Espoonlahdentie 16, Benita Åkerlundin luona.  

Syyskokous valitsi seuran puheenjohtajaksi vuodelle 2006 Matti Viikarin.
Seuran johtokuntaan valittiin vuodeksi 2006 uutena jäsenenä Mari Pyy sekä edelleen jatkamaan Kaisa Kivi, Martti Kokkola ja Raija Munck-Lagus. Todettiin että tulevana vuonna johtokunnasta ovat erovuorossa  Jouni Arjatsalo, Tanja Suokas ja Benita Åkerlund.

Partiolippukunta Mesikämmenten yhdyshenkilönä toimi  edelleen Kasperi Rasilainen.

Varsinaisiksi tilintarkastajiksi vuodelle 2006 valittiin Paula Korhonen ja Irma Kakkuri sekä varatilintarkastajiksi Leena Saari ja Pirkko Engman.
        Jukka Kivi toimi Soukka-seuran edustajana EKYL´in johtokunnassa.

2. YHTEISTOIMINTA
        Seuran edustajana Espoonlahden alueneuvottelukunnassa on ollut Matti Viikari ja
hänen varamiehenään  Tanja Suokas. Soukka-seuran yhteistyöosapuolia kuluneena vuonna ovat olleet useat Soukan alueen yhdistykset ja järjestöt sekä Espoonlahden !! seurakunta.


Seura on tarjonnut toimintatilat partiolippukunta Mesikämmenille seurantalon yläkerrassa.

Talossa  toimi viikoittain äiti-lapsikerho sekä Karatepojat             
Seurantalon kellarikerroksen tilassa jatkoi  vuokralaisina  kuukausivuokraa
vastaan nuorten orkesterit. Orkesterit Ladybird ja Jetlag ovat harjoitelleet seuran ns. toimistohuoneessa.

3. SEURAN TILAISUUDET
Liikuttava Soukka-seura - Rivitanssin opetusta järjestettiin seurantalossa viikottain kevät- ja syyskaudella 20 kertaa. Osallistujia n. 50. (Matti korjaa)!!

Helmikuussa  vietimme laskiaista. Tarjolla oli hernekeittoa, poniratsastusta ja mäenlaskua, sillä luntakin oli maassa. Espoonlahden Martat paistoi pannukakkuja ja vohveleita. Osallistujia n. 100 henkeä.  

Maaliskuussa järjestettiin  linnunpönttötalkoot Soukan koulussa. Tehtiin 170 pönttöä !! sinitiaisista telkkiin. Osallistujia n. 50. Palstaviljelijöiden tapaaminen pidettiin Marian ilmestyspäivänä  perinteiseen tapaan seurantalolla. Osallistujia n. 30. (Matti kuka alusti Kevätkokous pidettiin Soukan Palvelutalolla 17.03. Läsnä ?? seuralaista. Kokouksen !!  jälkeen  kuulimme ornitologi Jyrki Helavaaran kertomana mielenkiintoisia asioista linnuista.

Huhtikuussa  Soukkaa siivottiin jälleen talkoilla. Seura tarjosi palvelutalon edessä siivouksen lomassa  talkooväelle keittoa ja kahvia. Saatiin kerätyksi kolme siirtolavallista roskia. Espoonlahden Martat ja Soukan Martat  järjestivät tekstiili- ja vaatekeräyksen Soukan Kiinteistöpalvelun (ent. Soukan Huolto) pihalla. Yhdistyksemme osallistui Yhteisvastuukeräykseen Soukan ostoskeskuksessa.   

Kesäkuussa  teimme Kaupunkipolkukävelyn Espoon keskustassa. Osallistujia 12. Hanikan virkistyskeskuksessa järjestettiin talkoot ja talkootanssit. Talkoihin osallistui 20 henkeä ja talkootansseihin n 40.  Seura tarjosi talkooväelle keittoa ja kahvia.

Heinäkuussa seuran jäseniä osallistui Pentalan saaressa  Saaristolaisviikonloppuun ja tutustumisretkeen Ella Hyppäsen karjalaisaiheiseen kotiseutumuseoon Lehtisaaressa ja samalla käytiin tutustumassa saarella olevaan pirunpeltoon. !!

Elokuussa vietettiin kesän lopettajaisia Elotulilla Knaperin saaressa. Mukana n 30  henkeä.  Retkeemme  Soukan kivet kertovat kun kivitohtori Martti Lehtinen tulkkaa osallistui 35 henkeä kaatosateessa. Soukan Kotikaupunkipolun esittelykävelyyn osallistui toistakymmentä henkeä.

Syyskuussa järjestimme yhteislauluillan Klobbenilla. Laulattajana oli Ilkka Aaltonen !!  hanureineen.  Laulajia oli noin 30. Teimme myös päiväretken ”Kiinalaisten jäljillä Espoossa”. Benita Åkerlund toimi oppaana. Retkellä oli mukana 28 henkeä. Perustettiin!! Teatterilippupiiri, johon ilmoittautui 22 henkeä. Espoon teatterin Linnunrata-näytelmään välitettiin 20 lippua.

 
 
Lokakuussa jatkui rivitanssinopetus maanantai-iltaisin seurantalolla.   Ohjelmalliset Iltamat - leikkejä, lauluja, musiikkia ja tanssia koko perheelle järjestettiin seurantalolla.  Tanssia siivittivät tanssiorkesteri Ladybird ja rokkibändi Jetlag. Osallistujia n. 30. EKYLín 25-vuotisjuhlassa myönnettiin Benita Åkerlundille ”Kotiseutukummin” arvonimi.

Marraskuussa pidettiin sääntömääräinen syyskokous 16.11. Övergårdissa Benita Åkerlundin luona. ……. osallistujaa. Kokouksen jälkeen  Hans-Christian Daniel kertoi eri kansojen jouluperinteistä.

Joulukuussa oli vuorossa perinteinen itsenäisyyspäivän juhla Soukan kappelissa. Juhlapuhujana oli diplomi-insinööri Seppo Tuominen aiheena ” Suomen vaakunan tausta”.N 180 osallistujaa.

4. EDUNVALVONTA    Matti korjaa
* 21.06.05 kannanotto Espoon kaupungin ympäristökeskukselle !!  ympäristösuojelumääräysten luonnoksesta ja sen selityksistä.
* Kannanotto Espoon kaupungin kaupunkisuunnittelulautakunnalle  Espoon eteläosien yleiskaavaluonnoksesta.
* Mielipide Espoonlahden keskuksen muutosehdotuksesta.
* Espoonlahti-asukastyöryhmän muistio ja mielipide Espoon eteläosien yleiskaavaluonnoksesta.
* Muistutus Soukan palvelutalon laajennus, asemakaavamuutos.
* Muistutus Soukka, Yläkartanonaukio, asemakaavamuutos.

5. SEURANTALO
Pidettiin kevätsiivoustalkoot ja aitaa korjattiin.
Ulkopuolisia käyttökertoja kertyi vuoden aikana 28.

6. VIHERPALSTAT   Matti korjaa

Viherpalstoja oli kertomusvuonna käytössä Vesiniityn alueella,  Soukanlaaksossa ja Kartanonkulman pellolla  224 kappaletta. Kiinnostus ylittää tarjonnan.


7. TIEDOTTAMINEN

Tammikuussa ja elokuussa jaettiin jäsenille Soukka-seuran jäsentiedote "Seuralainen" 1/2005 ja 2/2005. Tiedotteita jaettiin myös seuran tilaisuuksissa. Tapahtumista on lisäksi ilmoitettu julkisissa rakennuksissa ja eri puolilla Soukkaa oleville ilmoitustauluille jaetuilla tiedotteilla ja Länsiväylässä "Nyt mennään" palstalla.  Tiedottaminen on niellyt seuran varoja ja vaatinut jalkatyötä johtokunnan jäseniltä ja heidän omaisiltaan. Tiedottamisen tehostaminen on jatkuvasti johtokunnan työn alla.

Seura palveli jäseniään sähköisesti internetin kautta. Seuran kotisivu http://www.intsys.fi/soukka-seura/ esittelee yhdistyksen toimintaa. Se sisältää mm. tapahtumakalenterin, uutisia, informaatiota, luettelon yhdistyksistä soukkalaisille sekä Soukan historiaa. Sähköinen viestintä tapahtuu Intelligent Systems Oy:n palvelimen kautta!! Seuran jäsenille on myös järjestetty mahdollisuus osallistua yhteiseen sähköiseen viestintään.


 8. TALOUS

Seuran jäsenmaksu oli 9 euroa jäseneltä. Puutarhaviljelijöiltä on kerätty kuluja vastaavasti maanvuokra- ja vesimaksuja. Seura sai avustuksia seuraavasti: projekti- ja toiminta-avustusta yht. 1100 euroa,   puhtaanapitoavustusta 800 euroa yleisten alueiden siivoukseen, seurantalon kunnostukseen 1000 euroa. Yhteensä avustuksia 2900 euroa

Puhtaanapitoavustuksilla  kustannettiin roskien kuljetusta ja ostettiin muovisäkkejä yms. siivoustalkoisiin.

Kunnostusavustuksella kunnostettiin seurantaloa.  

Projekti- ja toiminta-avustuksella  saatiin aikaan seuraavaa:

1.      Seuran tilaisuuksista ja kokouksista tiedottaminen      
Avustusta on käytetty seuran tapahtumien ilmoituskuluihin lehdissä sekä kerrostalojen rappuihin, julkisiin tiloihin (kaupat, kirjasto, yhteispalvelupiste  jne.) ja ilmoitustauluille jaettavien mainosten kopiointikuluihin. Seura on julkaissut vuonna 2005 kaksi jäsentiedotetta, joita on jaettu yhteensä noin 1.100 kappaletta.

2.      Espoon lystien tapahtuma
Avustuksella katettiin yhteislauluillan ja Elotulien menoja, , tiedotettiin tapahtumista ja maksettiin tilaisuuksiin liittyviä muita kuluja.

3.      Kotiseuturetket
        Seura järjesti  syksyllä päiväretken  Kiinalaisten jäljillä Espoossa. Retkikuluja sponsoroitiin.

4.      Soukan alueen yhteisöjen ja järjestöjen yhteystietojen kokoaminen
        Seura päivitti julkaisun internetiin

5.      Itsenäisyyspäivä
        Avustuksella katettiin itsenäisyyspäiväjuhlan menoja

9. AKTIIVISUUTTA JÄSENET!

Osallistukaa retkiimme ja tilaisuuksiimme! Tarvitsemme riveihimme talkoohenkisiä ja innostuneita ihmisiä toteuttamaan ideoita. Jokaiselle löytyy varmasti sopivia tehtäviä. Yhdessä tekeminen on hauskaa ja yhteisten asioiden hoitaminen palkitsevaa. Kertokaa meille, mitä toivotte seuran tekevän.Espoossa   21.02.2005

SOUKKA-SEURA RY, SÖKÖ-SÄLLSKAPET RF
Johtokunta

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Espoolainen Sampo Suihko jatkaa Kotiseutuliiton hallituksen puheenjohtajana

Tervolainen Anna-Maija Korhonen ja seinäjokinen Tuija Ahola ovat edelleen valtuuston varapuheenjohtajat,...

Lue lisää »

Paula Hirvonen-Graeffe – 30 vuotta Kotiseutuliitossa

Paula Hirvonen-Graeffe on työskennellyt Kotiseutuliitossa jo 30 vuoden ajan eri tehtävissä, viime vuodet...

Lue lisää »