web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Toimintakertomus 2004

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2004

Soukka-seuran 35. toimintavuosi oli aktiivinen. Jäsenille ja muille soukkalaisille suunnattuja tapahtumia järjestettiin noin kerran kuukaudessa. Lisäksi valvottiin alueen etuja kaavoitus- ja ympäristöasiossa.

1. JÄSENET, TOIMIHENKILÖT JA KOKOUKSET

Soukka-seurassa oli 31.12.2004  jäseniä 519
Johtokuntaan kuuluivat
Matti Viikari, puheenjohtaja
Benita Åkerlund, varapuheenjohtaja
Jouni Arjatsalo, sihteeri
Kaisa Kivi, rahastonhoitaja
Esko Koistinen
Martti Kokkola
Raija Munck-Lagus
Tanja Suokas
Kaarina Väisänen

Seuran kirjanpidon hoiti Ritva Marttila.

Tilintarkastajia olivat Irma Vainiola ja Paula Korhonen. Varatilintarkastajia olivat Leena Saari ja Pirkko Engman. Seurantalon vuokrausta hoiti  Benita Åkerlund. Viherpalstatoimintaa hoiti Matti Viikari ja jäsenrekisteristä huolehtivat Benita Åkerlund, Kaisa Kivi ja Matti Viikari.

Johtokunta piti 11 kokousta. Sääntöjen mukaisia seuran kokouksia oli kaksi:
kevätkokous 18.03.04  Palvelutalolla ja kokouksen jälkeen Ilkka. J. Kari selvitti yleiskaavan sen hetkistä tilannetta  ja syyskokous 09.11.04 Övergårdissa, Espoonlahdentie 16, Benita Åkerlundin luona. Kokouksen jälkeen Benita Åkerlund  kertoi Venäjän keisarien vierailuista Espoon saaristossa.   

Syyskokous valitsi seuran puheenjohtajaksi vuodelle 2005 Matti Viikarin.
Seuran johtokuntaan valittiin vuodeksi 2005 uutena jäsenenä Hannu Särkiö sekä edelleen jatkamaan Jouni Arjatsalo, Tanja Suokas ja Benita Åkerlund. Todettiin että tulevana vuonna johtokunnasta ovat erovuorossa Kaisa Kivi, Martti Kokkola, Raija Munck-Lagus ja Kaarina Väisänen.

Partiolippukunta Mesikämmenten yhdyshenkilönä toimi  edelleen Kasperi Rasilainen.

Varsinaisiksi tilintarkastajiksi vuodelle 2005 valittiin Paula Korhonen ja Irma Kakkuri sekä varatilintarkastajiksi Leena Saari ja Pirkko Engman.

2. YHTEISTOIMINTA

Seuran edustajana Espoonlahden alueneuvottelukunnassa on ollut Matti Viikari ja hänen varamiehenään Jouni Arjatsalo. Soukka-seuran yhteistyöosapuolia kuluneena vuonna ovat olleet useat Soukan alueen yhdistykset ja järjestöt sekä seurakunta.

Seura on vastikkeetta tarjonnut toimintatilat partiolippukunta Mesikämmenille seurantalon yläkerrassa.

Talossa  toimii viikottain äiti-lapsikerho sekä Karatepojat             
Seurantalon kellarikerroksen tilassa jatkoi  vuokralaisina  kuukausivuokraa
vastaan nuorten orkesterit. Orkesterit Ladybird ja Jetlag ovat harjoitelleet seuran ns. toimistohuoneessa.

3. SEURAN TILAISUUDET

Liikuttava Soukka-seura - Rivitanssin opetusta viikottain  järjestettiin seurantalossa kevät- ja syyskaudella 20 kertaa. Osallistujia n. 50.

Helmikuussa  vietimme laskiaista. Tarjolla oli hernekeittoa, poniratsastusta ja mäenlaskua, sillä luntakin oli maassa. Espoonlahden Martat paistoi pannukakkuja ja vohveleita. Osallistujia n. 100 henkeä.  

Maaliskuussa pidettiin puutarhanhoidosta palstaviljelijöille ja muille kasveista kiinnostuneille kevättapaaminen. Paikalla oli puutarhaliike Taimia Oy:n puutarhuri Katja Nikkari pitämässä alustusta uusista kasvilajikkeista ja vastaamassa kasveihin ja niiden hoitoon liittyviin kysymyksiin. Osallistujia n. 45 henkeä.  Seura osallistui Yhdessä huomiseen tapahtumaan Lippulaivassa.  Pidettiin kevätkokous Palvelutalossa, läsnä 24 seuralaista. Kokouksen jälkeen Ilkka J. Kari alusti keskustelun yleiskaavan silloisesta tilanteesta.

Huhtikuussa käytiin Soukan metsissä kuuntelemassa pöllöjä (12 osallistujaa). Soukkaa siivottiin jälleen talkoilla. Seura jakoi palvelutalon edessä infopisteessä tietoja  Kerää roska päivässä kampanjasta. Siivouksen lomassa seura tarjosi talkooväelle kahvia ja sämpylöitä. Saatiin kerätyksi kolme siirtolavallista roskia. Espoonlahden Martat toteutti  lumppukeräyksen Soukan Kiinteistöpalvelun (ent. Soukan Huolto) pihalla ja Soukan koululla oli samanaikaisesti Kevätkarkelot.  

Toukokuussa pidettiin  Puropuistossa  perinteiset Lasten säpinät. Seura kustansi  lapsille teatteriesityksen,  n 250 osallistujaa. Seura osallistui J. L. Runebergin syntymän 200-vuotisjuhlaan  Soukan kappelissa, n. 100 osallistujaa.
Kesäkuussa  pidettiin Hanikan virkistyskeskuksessa talkoot ja talkootanssit, n. 40 osallistujaa. Seura tarjosi talkooväelle keittoa ja kahvia. 40 soukkalaista osallistui Geologiseen retkeen jääkauden sulamisvaiheesta, vetäjänä geologi Maija Haavisto-Hyvärinen.

Heinäkuussa seuran jäseniä osallistui Pentalan saaressa  Saaristolaisviikonloppuun ja Kytön saarelle tehtyyn purjehdukseen m/aux Ingeborgilla. Espoon eteläosien yleiskaavasta järjestettiin useita tilaisuuksia ja mielipiteen laatimiseen osallistui 43 ihmistä.

Elokuussa vietettiin kesän lopettajaisia Elotulilla Knaperin saaressa. Mukana 45  henkeä.  Retkeemme  Kivet kertovat kun kivitohtori  Martti Lehtinen tulkkaa  osallistui 40 henkeä. Kotikaupunkipolun esittelykävelyyn osallistui 12 henkeä.

Syyskuussa järjestimme yhteislauluillan Klobbenilla ja laulattajana oli Seppo   Miettinen. Laulajia oli noin 45. Teimme myös kokopäiväretken Kotkaan. Tutustuimme mm. Langinkosken keisarilliseen majaan, Maretariumiin ja Sapokka vesipuistoon. Mukana 30 henkeä. Järjestimme kävelyretken  Kuusi on puuta Soukassa. 10 osallistujaa.

Lokakuussa jatkui rivitanssinopetus maanantai-iltaisin seurantalolla.   Ohjelmalliset Iltamat - leikkejä, lauluja, musiikkia ja tanssia koko perheelle järjestettiin seurantalolla.  Tanssia siivittivät tanssiorkesteri Ladybird ja rokkibändi Jetlag. Osallistujia 39.  Lokakuussa järjestettiin istutustalkoot palsta-alueilla,  mutta sää ei tälläkään kertaa ollut kovin suosiollinen. 11 osallistujaa.

Marraskuussa pidettiin sääntömääräinen syyskokous Övergårdissa Benita Åkerlundin luona. 18 osallistujaa.

Joulukuussa oli vuorossa perinteinen itsenäisyyspäivän juhla Soukan kappelissa. Juhlapuhujana teknillisen korkeakoulun rehtori, professori Matti Pursula. 290 osallistujaa.

4. EDUNVALVONTA

* 21.06.04  kannanotto Espoon kaupungin ympäristökeskukselle ympäristösuojelumääräysten luonnoksesta ja sen selityksistä.
* Kannanotto Espoon kaupungin kaupunkisuunnittelulautakunnalle  Espoon eteläosien yleiskaavaluonnoksesta.
* Mielipide Espoonlahden keskuksen muutosehdotuksesta.
* Espoonlahti-asukastyöryhmän muistio ja mielipide Espoon eteläosien yleiskaavaluonnoksesta.
* Muistutus Soukan palvelutalon laajennus, asemakaavamuutos.
* Muistutus Soukka, Yläkartanonaukio, asemakaavamuutos.

5. SEURANTALO
Pidettiin kevätsiivoustalkoot.
Viemärin  vioista aiheutuvat hajuhaitat ovat karkottaneet mahdollisia vuokraajia eikä tilannetta ole saatu korjatuksi.
Ulkopuolisia käyttökertoja kertyi vuoden aikana 21.

6. VIHERPALSTAT

Viherpalstoja oli kertomusvuonna käytössä Vesiniityn alueella,  Soukanlaaksossa ja Kartanonkulman pellolla  lähes 290 kappaletta. Kiinnostus ylittää tarjonnan.

7. TIEDOTTAMINEN

Tammikuussa ja elokuussa jaettiin jäsenille Soukka-seuran jäsentiedote "Seuralainen" 1/2004 ja 2/2004. Tiedotteita jaettiin myös seuran tilaisuuksissa. Tapahtumista on lisäksi ilmoitettu julkisissa rakennuksissa ja eri puolilla Soukkaa oleville ilmoitustauluille jaetuilla tiedotteilla ja Länsiväylässä "Nyt mennään" palstalla.  Tiedottaminen on niellyt seuran varoja ja vaatinut jalkatyötä johtokunnan jäseniltä ja heidän omaisiltaan. Tiedottamisen tehostaminen on jatkuvasti johtokunnan työn alla.

Seura palvelee jäseniään sähköisesti internetin kautta. Seuran kotisivu http://www.intsys.fi/soukka-seura/ esittelee yhdistyksen toimintaa. Se sisältää mm. tapahtumakalenterin, uutisia, informaatiota, luettelon yhdistyksistä soukkalaisille sekä Soukan historiaa. Sähköinen viestintä tapahtuu Intelligent Systems Oy:n palvelimen kautta. Seuran jäsenille on myös järjestetty mahdollisuus osallistua yhteiseen sähköiseen viestintään.

8. TALOUS

Seuran jäsenmaksu oli 8 euroa jäseneltä. Puutarhaviljelijöiltä on kerätty kuluja vastaavasti maanvuokra- ja vesimaksuja. Seura sai avustuksia seuraavasti: projektiavustusta  yhteensä 800 euroa (sisältää kotikaupunkipolut 300 euroa ja Liikuttava Soukka-seura 500 euroa), toiminta-avustusta 900 euroa, talkooavustusta  849,23 euroa yleisten alueiden siivoukseen, seurantalon kunnostukseen 1000 euroa, itsenäisyyspäivän juhlaan 200 euroa sekä kunnostustalkooavustusta 1184,30 euroa.

Teknisen toimen avustuksilla (siivous-  ja kunnostustalkooavustus) kustannettiin roskien kuljetusta ja ostettiin muovisäkkejä siivoustalkoisiin ja rahoitettiin osittain seuran risuhakkuria sekä istutettiin jalopuita.

Kaupunginmuseon rakennusavustuksella kunnostettiin seurantaloa.  

Kulttuuritoimen avustuksilla saatiin aikaan seuraavaa:

1.      Seuran tilaisuuksista ja kokouksista tiedottaminen      
Avustusta on käytetty seuran tapahtumien ilmoituskuluihin lehdissä sekä kerrostalojen rappuihin, julkisiin tiloihin (kaupat, kirjasto, yhteispalvelupiste  jne.) ja ilmoitustauluille jaettavien mainosten kopiointikuluihin. Seura on julkaissut vuonna 2004 kaksi jäsentiedotetta, joita on jaettu yhteensä noin 1.100 kappaletta.

2.      Espoon lystien tapahtuma
Avustuksella katettiin yhteislauluillan ja Elotulien menoja, lastentapahtuman esiintyjäpalkkioita, tiedotettiin tapahtumista ja maksettiin tilaisuuksiin liittyviä muita kuluja.

3.      Kotiseuturetket
        Seura järjesti  syksyllä retken Kotkaan. Retkikuluja sponsoroitiin.

4.      Soukan alueen yhteisöjen ja järjestöjen yhteystietojen kokoaminen
        Seura päivitti julkaisun internetiin

5.      Itsenäisyyspäivän avustus
        Saadulla avustuksella järjestettiin itsenäisyyspäivän juhla Soukan kappelissa.

9. AKTIIVISUUTTA JÄSENET!

Osallistukaa retkiimme ja tilaisuuksiimme! Tarvitsemme riveihimme talkoohenkisiä ja innostuneita ihmisiä toteuttamaan ideoita. Jokaiselle löytyy varmasti sopivia tehtäviä. Yhdessä tekeminen on hauskaa ja yhteisten asioiden hoitaminen palkitsevaa. Kertokaa meille, mitä toivotte seuran tekevän.

Espoossa   16.02.2005

SOUKKA-SEURA RY, SÖKÖ-SÄLLSKAPET RF
Johtokunta

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Webinaarissa neuvotaan, kuinka tehdä seurantalojen korjausavustusselvitys

Mitä kuluja hyväksytään osaksi avustusselvitystä? Kuka valvoo korjaamista? Miten selvityslomake täytetään ja...

Lue lisää »

Paikallismuseoiden hankkeille 430 000 euroa avustuksia

Museovirasto on jakanut paikallismuseoiden hankeavustukset vuodelle 2024. Avustusta myönnettiin 78 hankkeelle...

Lue lisää »