diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
Tietotori

Puheenjohtajan palsta, jäsentiedote 2/2017

Puheenjohtajan palsta

Kotiseutuyhdistyksillä on nykyajassa entistäkin tärkeämpiä tehtäviä. Pohjoismainen viime vuosisatojen aikana kehittynyt kulttuuri ja yhteiskunta on kokonaisuudessaan millä tahansa mittarilla mitaten parasta maailmassa. Onko sen säilymisestä enää mitään takeita? Minusta pahalta näyttää.

Pääasiassa ihmisen toimista johtuva globaali ilmastonmuutos uhkaa todella vakavasti koko ihmiskunnan elämän edellytyksiä jo tulevien vuosisatojen aikana. Pariisin ilmastokokouksessa sovittiin toimista joilla pyritään rajoittamaan lämpötilan nousu enintään 2 ºC verrattuna esiteolliseen aikaan. Tavoite ja sen saavuttaminen edellyttää erittäin rajuja muutoksia ja hiilijalanjäljen vähentämistä kaikkialla maapallolla. Varsin monien alan tiedemiesten mielestä tavoite ei onnistu ja ollaan astumassa ilmaston osalta tuntemattomaan.

Espoo on valittu yhdeksi kestävän kehityksen kaupungiksi. Minusta tämä on irvokasta. Kaupunkia johdetaan kuin pyrämedipeliä pelaten. On täysin kiistatonta, että pääkaupunkiseudun ja Espoon väestönkasvu on jo vuosien ajan perustunut lähes yksinomaan ulkomailta tapahtuvaan muuttoon, josta suurin osa on sosiaalisperäistä. Asuttamista varten suunnitellaan rakennettavaksi suurella tehokkuudella korkeita betonisia taloja, joiden omistus menee suurimmaksi osaksi ulkomaisille asuntosijoittajille. Ennakkomarkkinoinnissa näitä on mainostettu hyvinä sijoituksina, kun asukkaiden saaminen on varmaa ja vuokranmaksaja, siis yhteiskunta, on luotettava. On täysin kiistatonta, että betonisen tornitalon rakentamisen hiilijalanjälki on asuntoa kohden moninkertainen matalamman puukerrostalon jälkeen ja suunnaton verrattuna puisen pientalon jälkeen. Sama koskee tutkitusti asukkaiden asumisesta johtuvaa hiilijalanjälkeä. Nyt ollaan romahduttamassa mm. Espoon talous, alueiden luontoarvot, asukkaiden viihtyvyys ja turvallisuus sekä peruskoulutuksen taso.  Ovatko meidän päättäjät tyhmiä vai onko heillä jollain tavalla oma lehmä ojassa? Maahanmuuton kokonaiskustannukset ovat Suomessa nyt jopa 3000 miljoonaa euroa vuodessa, mikä on noin puolet valtion vuotuisesta lisävelkaantumisesta.

Kotiseutuyhdistysten yksi tärkeä tehtävä on meidän perinteisten pohjoismaisten ja paikallisten kulttuuriarvojen puolustaminen ja vaaliminen. Siihen tarvitaan lisää äänekkäitä tahoja, jotta tulosta syntyisi. Käyttäkää ääntänne kaikkeen missä tarpeen, myös seuran syyskokouksessa.

Matti Viikari

Uutiset Espoo.fi

Otaniemen kirjasto vastaa käyttäjien tarpeisiin

Kirjaston suunnittelu alkoi, kun Otaniemen lukion opiskelijat toivoivat lukion yhteyteen koulukirjaston sijasta...

Lue lisää »

Espoonlahden lukio palkittiin kansainvälisyystyöstä - laaja kielivalikoima siivitti voittoon

Espoonlahden lukiolle on myönnetty Kansainvälisyyspalkinto pitkäjänteisestä ja monipuolisesta...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Puusiltoja Finnooseen

Ekologisessa Finnoossa puu on tärkeä rakennusmateriaali. Alueelle on tulossa puukerrostaloja, mutta puurakentaminen...

Lue lisää »

Leppävaaraan monipuolinen urheilukeskus

Leppävaara saa entistä monipuolisemmat urheilu- ja virkistyspalvelut. Nykyinen urheilupuisto laajenee sekä...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Varaa päivä: 5.5.2020 inspiraatiota ylisukupolviseen kotiseututyöhön!

Uusi katse kotikulmiin! – ylisukupolvisen kotiseututyön inspiraatiopäivä järjestetään 5.5.2020 Helsingissä....

Lue lisää »

Kotiseutuliiton ja maakuntien edustajat tapasivat eduskunnan sivistysvaliokunnan

Suomen Kotiseutuliiton tärkeä yhteiskunnallinen tehtävä on verkottaa alueita ja toimijoita niin paikallisesti kuin...

Lue lisää »