web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Puheenjohtajan palsta, jäsentiedote 2/2016

Puheenjohtajan palsta (Jäsentiedote 2/2016)

Seura on mukana valmistelemassa asukasfoorumeita. Syksyn aikana tapahtumisissa käsitellään Espoonlahden alueen kulttuuritilojen rakentamista tai rakentamattomuutta, hiilineutraalin yhteiskunnan tavoittelua ja miten siinä edetään sekä alueen yhdyskuntarakenteen vinoutumia ja miten niitä voitaisiin korjata.  Aiemmat foorumitilaisuudet ovat olleet suosittuja ja ilmeisesti tarpeellisia, koska osallistujia on ajoittain ollut oikeastaan enemmän kuin mitä palvelutaloon mahtuisi.  Tilaisuuksissa on aina kunnallispoliitikkoja ja tilaisuuksien raportit menevät valtuustoryhmille, joten asukkaiden sanoma mennee perille.

Länsimetro on suorastaan farssi. Kaikissa vastuullisissa hyvin johdetuissa yrityksissä vähemmästäkin epäonnistumisesta vastuulliset olisivat jo aikoja sitten joutuneet jättämään tehtävänsä. Espoossa systeeminen korruptio lienee niin syvälle juurtunutta, että mitään muutosta ei tapahtune. Veronmaksajat joutuvat maksamaan lähes hamaan ikuisuuteen huonontuneista julkisen liikenteen palveluista vuosittain lähes 100 miljoonaa euroa nykyistä enemmän. Länsimetro ei edusta millään muotoa kestävää liikennejärjestelmää.

Espoonlahden alueella on vireillä monia asemakaavan muutoksia ja lisää tullee, kun kunnan tavoitteena on yli kaksinkertaistaa alueen asukasmäärä. Kaikissa varsinaisena syynä on tulevan Länsimetron matkustajamäärän lisäämisen tavoittelu, vaikka kaavaselostuksissa muutoksia perustellaan tiivistämisellä ja sen tuomilla ekologisilla hyödyillä. Aalto yliopiston tutkijaryhmän tekemissä selvityksissä on mitattu, että Suomessa viime vuosina rakennettujen tiiviiden alueiden asukkaiden hiilijalanjälki on suurempi kuin muualla.  Hiilijalanjälki lienee paras käytettävissä oleva ekologisuuden mittari. Tiivistäminen aiheuttaa lisäksi väistämättä luontoarvojen ja muiden alueen nykyisten vetovoimatekijöiden huonontumista. Tiivistämisestä tulee veronmaksajille suuret pitkäaikaiset kulut; on maksettava koulut, sairaalat, kotiuttamiset ja elämiset, koska väestönkasvu perustuu jo nyt pääosin maahanmuuttoon. Joidenkin tällaisten väestöryhmien kohdalla vasta kolmas sukupolvi maksaa omat kulunsa. Rahat valuvat ulkomaisten sijoittajien taskuun, jotka suureksi osaksi tulevat omistamaan rakennettavat kerrostalot. Vetovoimatekijöiden ja hyvien arvojen puolustamiseksi tarvitaan kaikkien panosta.

Seuran syyskokous on hyvä paikka vaikuttaa tulevien vuosien toimintaan. Kokouksessa valitaan toimihenkilöitä ja päätetään toiminnasta. Johtokunta on taas tehnyt parhaansa, jotta seura vastaisi ajan vaatimuksiin. Tästä suppeasta tiedotteesta saa valitettavasti vain kalpean kuvan toiminnan koko laajuudesta.

Tavataan tilaisuuksissa ja tapahtumissa!

Matti Viikari

Jäsentiedoto on luettavissa kokonaisuudessaan:seuralainen_2016 syksy.pdf

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Webinaarissa neuvotaan, kuinka tehdä seurantalojen korjausavustusselvitys

Mitä kuluja hyväksytään osaksi avustusselvitystä? Kuka valvoo korjaamista? Miten selvityslomake täytetään ja...

Lue lisää »

Paikallismuseoiden hankkeille 430 000 euroa avustuksia

Museovirasto on jakanut paikallismuseoiden hankeavustukset vuodelle 2024. Avustusta myönnettiin 78 hankkeelle...

Lue lisää »