web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Poimintoja alkuvuoden 2016 tapahtumista

Poimintoja menneistä tapahtumista (Jäsentiedote 2/2016)

Pohjoismaisessa kulttuuriperinteessä Nuutinpäivä on ollut vuosisatojen ajan merkittävä päivä; siihen loppui joulunaika ja alkoi arki. Perinteitä mukailemassa seuran tapahtumassa noin 100 henkeä Soukan palvelutalossa nautti nuuttipukin vierailusta, tarjoilusta ja tanssiesityksistä sekä tanssimusiikista tansseineen.
Laskiaistiistaita vietettiin vesisateessa eikä silloin lumesta ollut tietoakaan. Poniratsastus ja hernekeitto kuuluivat kuten aina ohjelmaan. Espoonlahden Martat tarjosi halukkaille pannukakkua ja laskiaispullia.
Marian ilmestyspäivä on ollut jo vuosien ajan puutarhaihmisten kokoontumisaika seurantaloon kuulemaan puutarhaan liittyviä juttuja. Tänä vuonna ornitologi Jyrki Helevaara kertoi puutarhan linnusta ja ötököistä. Seuran kevätkokous pidettiin palvelutalossa. Varsinaisten asioiden käsittelyn jälkeen Citycon Oy:n hankekehityspäällikkö Heikki Alén esitteli hanketta Uudistuva Lippulaiva.

Huhtikuussa Soukan palvelutalossa pidettyyn konserttitanssiaisiin osallistui n. 80 henkeä. Tapiolan Viihdeorkesteri musisoi, maa-artisokkakeitto maistui ja lasten sekä kansantanssijoiden esitykset sävähdyttivät. Kuun lopussa on jo vuosikymmenien ajan pidetty yleisten alueiden siivoustalkoita. Roskasäkkejä kertyi entistä pienempi määrä, paljolti sen takia että alueita oli jo siivottu aikaisen kevään takia ennen talkoita. Talkoiden yhteydessä oli taas Marttojen järjestämä kierrätyskeräys.

Luonnonkukkien päivän retki suuntautui tänä vuonna Hanikan kallioille ja Kimlahden rannalle. Kasviasiantuntijana oli tietokirjailija, biologi Mattias Tolvanen, ja retkellä perehdyttiin erityisesti villivihanneksiin ja niiden käyttöön.  Puutarhapalsta-alueiden ympäriltä ja muualtakin on syksyn ja kevään aikana talkoilla kaadettu puita ja silputtu risuja. Puista on tehty Hanikan virkistyskeskuksessa polttopuita kesän aikana yhteensä yli 13 m3 talkootapahtumassa viikkoa ennen juhannusta ja sen jälkeen tiistai-iltaisin ennen lavatanssien alkamista saunaa lämmitettäessä.

Seura on tarjonnut koko kevätkauden mahdollisuuden edulliseen mutta laadukkaaseen tanssilliseen liikuntaan. Tiistaisin on ollut kaksi tuntia kansantanssien opetusta yhteistyössä Soukan Kansantanssijat ry:n kanssa. Keskiviikkoisin on ollut tunti kuntotanssia, joko Zumbaa tai latinomixia. Sunnuntaisin noin kahden viikon välein on ollut tasokasta paritanssien opetusta.

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Muistellaan yhdessä pakettimatkakokemuksiamme

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on avannut muistitietokeruun suomalaisten pakettimatkakokemuksista. Voit kirjoittaa...

Lue lisää »

Aineettoman kulttuuriperinnön toimeenpanosuunnitelma luotsaa tietä vuoteen 2028

Museovirasto on julkistanut Aineettoman kulttuuriperinnön toimeenpanosuunnitelman vuosille 2024–2028. Suunnitelma...

Lue lisää »