web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Puheenjohtajan palsta, jäsentiedote 1/2016

Puheenjohtajan palsta

Kiitän omasta ja johtokunnan puolesta luottamuksesta. Pyrimme toimimaan seuran sekä asukkaiden etujen ja toiveiden mukaisesti. Meitä tapaa kasvokkain mm. seuran tilaisuuksissa ja viestejä voi lähettää.

Espoon johto kaavailee asukkaina olevien maahanmuuttajien määrän nousevan seuraavan viidentoista vuoden aikana nykyisestä n. 35000:sta yli kaksinkertaiseksi eli 84000:een. Tulevan Länsimetron asemien lähelle on suunniteltu sijoitettavan uusia asukkaita Finnooseen 9600, Kaitaalle 3200, Soukkaan 5600, Espoonlahden keskukseen 8700 ja Kivenlahteen 6700. Sanomattakin on selvää, että tällainen asukasmäärän kasvu ei voi perustua luonnolliseen väestönkasvuun, koska sitä ei ole missään sivistyneissä länsimaissa. Tämän jälkeen Espoonlahden alueen vetovoimatekijät, mm. rauhallisuus, väljyys ja luonnon läheisyys, ovat vain muisto. Tämä on pyramidipeliä, jossa maksajina ovat veronmaksajat. Länsimetron vuosikymmeniä jatkuvien lainojen lyhennysten ja korkojen sekä lisääntyvien joukkoliikenteen käyttökulujen lisäksi maksettavaksi tulevat lainarahalla toteutettavat koulujen, päiväkotien, kotouttamisen ja sosiaalisin perustein maahan tulleiden asumisen ja elämisen kustannukset. Pyramidin huipulla on rakennusliikkeitä. Yksi esimerkki on pääosin ulkomaisten sijoittajien omistama rakennusliike, joka esittää Soukassa tontin 400 k-m2 rakennusoikeuden korottamista 3500 k-m2 pienten vuokra-asuntojen rakentamiseksi. Hyöty valuisi ulkomaille ja haitat jäisivät meille!

Asukasfoorumeissa tullaan vuoden aikana käsittelemään monia Espoonlahden alueen yhdyskuntarakenteen kehittämistä koskevaa aihetta. Asialla on suuret ja kauaskantoiset vaikutukset. Tulkaa mukaan kuulemaan ja kertomaan mielipiteenne ennen kuin on liian myöhäistä. Foorumin aiheita voi esittää ja myös tulla mukaan valmisteluryhmään.

Seura järjestää koko joukon jo perinteisiä tapahtumia ja myös uusia toimintoja. Toimintaa on kotiseutuyhdistykseksi varsin paljon, mutta voimme toki vielä lisätä jos kiinnostusta on johonkin uuteen.

Suosittelen osallistumaan Hanikan virkistyskeskuksessa lavatansseihin, joita pidetään koko kesän. Tanssi on mitä parhainta liikuntaa ja rantasauna on lämpimänä. Kevätkauden tanssitunneilla saa oppia ja kertausta eri tansseista samalla kun kunto kohenee.
Matti Viikari

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Kahdeksan uutta kotiseutuneuvosta

Tasavallan presidentti Alexander Stubb myönsi 19. huhtikuuta 99 arvonimeä. Kotiseutuneuvoksen arvonimen sai kahdeksan...

Lue lisää »

Seurantalokiertueella oleva Matti Ristinen piipahtaa Puoli seitsemässä

Televisiosta ja valkokankaalta tutuksi tullut näyttelijä Matti Ristinen on tehnyt tänä vuonna kiertuetta...

Lue lisää »