diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Tietotori

Poimintoja alkuvuoden 2013 tapahtumista

Poimintoja alkuvuoden 2013 tapahtumista

Laskiaistiistain tapahtuma Puropuistossa on jo perinne. Seura tarjosi väelle hernekeittoa ja Espoonlahden Martat pannaria. Kaksi läheisen ratsastuskoulun ponia hevostyttöineen hoitivat tapahtuman kiinnostavimman osuuden, talutusratsastuksen. Illan viimeiset lapset ratsastivat vähän kahdeksan jälkeen, monet useammankin kerran illan aikana. Tapahtumassa kävi noin 60 henkeä.

Maaliskuussa oli tapahtumia ruuhkaksi asti. Johtokunnan miehet sahasivat linnunpönttöjen rakennusaineet etukäteen valmiiksi, jolloin varsinaisissa talkoissa työ oli lähinnä pönttöjen naulaamista kasaan. Maaliskuisena lauantaina talkoissa kävi nelisenkymmentä ihmistä, nuorimmat nikkaroijat olivat nelivuotiaita. Pönttöjä syntyi vajaa sata kappaletta.

Puutarhaviljelytapaaminen oli seurantalossa perinteen mukaisesti Marian ilmestyspäivänä. Puutarhuri Katja Nikkari puhui puutarhan ötököistä, sekä hyödyllisistä että haitallisista, niiden tunnistamisesta ja haittojen torjunnasta. Lisäksi luento käsitteli kasvien tauteja. Kuulijoita oli kolmisenkymmentä.

Joskus aikaisemmin seura järjesti monena vuotena keväisin Narsissitanssiaiset. Nyt meillä oli palvelutalossa konserttitanssiaiset, jossa  Tapiolan Viihdeorkesteri musisoi noin 20 hengen voimin hyvin tanssittavia sovituksiaan tunnetusta ikivihreistä. Viitisenkymmentä ihmistä tuli nauttimaan tanssista, musiikista ja maa-artisokkakeitosta.

Seuran kevätkokoukseen osallistui kolmisenkymmentä henkilöä. Virallisen kokouksen jälkeen Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen piti alustuksen parhaillaan louhittavasta Länsimetrosta ja sen jatkamisen suunnitelmista.

Huhtikuun puolivälissä maassa oli vielä yli puoli metriä lunta kun seura piti Vesiniityn palsta-alueen talkoita. Kymmenkunta ihmistä oli kaatamassa puita ja pusikoita. Klapien tekoon sopivia puita kertyi pellon laitaan kolmisen peräkärryllistä. Seura hoiti yhtenä päivänä ostarilla Yhteisvastuun lipaskeräyksen.

Pääkaupunkiseudun partiolaisten organisoiman retkipäivän retken kohde oli Makkarlahden rantakalliolla olevat betoniset ”Keisarin portaat”. Portaat on tehty mitä ilmeisimmin vasta 1930 luvulla paikalle rakennetun omakotitalon edustalle. Kymmenen henkilöä, joista 4 lasta, osallistui retkelle. Lapsia kiinnosti portaiden lisäksi erityisesti Soukan rantatien alta ilmestyvä puro, joka solisi kutsuvasti jyrkässä rinteessä mereen. Keisari Aleksanteri III ja keisarinna Maria Feodorovna (ent. Tanskan prinsessa Dagmar) perheineen sekä Kreikan kuningatar Olga vierailivat Soukanniemessä Villa Fridhemissä 20.kesäkuuta – 2. heinäkuuta 1889. Leskirouva Emmy Cedercreutz o.s. Hackman rakennutti huvilan 1880 luvulla. Rouvan tytär miehineen oli keisarin perheystäviä. Seurueesta ainakin keisarinna kävi Kasavuoren laella ihailemassa maisemia. Tämä paikka on mitä ilmeisimmin se, josta keisarinna on noussut veneestä maihin ja lähtenyt nousemaan Kasavuoren laelle. Jos portaat olisi rakennettu nelisenkymmentä vuotta aiemmin, olisivat ne helpottaneet keisarillisen seurueen nousua Kasavuorelle.

Rantapellon talkoot pidettiin kuun lopulla. Työtä oli enemmän kuin mitä vähäiset osallistujat saivat valmiiksi. Talkoot järjestetään uudestaan syksyllä.

Soukan yleisten alueiden siivoustalkoot pidettiin Vapun jälkeisenä viikonloppuna. Seura tarjosi talkooväelle kahvia ja Soukan Huolto hernekeittoa. Sää suosi tapahtumaa. Osallistuneiden määrän soisimme olevan suuremman, sillä roskaajia kyllä riittää.

Seura on pitänyt jo vuosien ajan kesänavaustapahtuman Hanikan virkistyskeskuksessa aina samaan aikaan, viikkoa ennen Juhannusta. Tänä vuonna tehtiin noin 8 heittokuutiota klapeja keskuksen käyttöön ennen kuin saunottiin rantasaunassa. Illalla saunomisen jälkeen syötiin muurinpohjalettuja ja grillattuja makkaroita. Tanssilavalla oli mahdollista tanssia levymusiikin tahdissa. Vajaa kolmekymmentä ihmistä oli päivän ja illan aikana tapahtumassa.

Luonnonkukkien päivän retkelle Alakartanontien kentältä lähti matkaan noin 30 henkeä. Biologi, tietokirjailija Mattias Tolvasen toimi retken asiantuntijana. Aurinkoinen ilma muuttui kesken retken jatkuvaksi sateeksi. Retkellä havaittiin toistasataa kukkivaa kasvia, jotka kaikki myös tunnistettiin.

Heinäkuussa kitkettiin haitallista tulokaslajia jättipalsamia Puropuistossa että Soukanlaakson palsta-alueella. Osallistujia oli yhteensä parisenkymmentä.

Seura on tarjonnut koko kevätkauden mahdollisuuden tanssilliseen liikuntaan. Tiistaisin on ollut kaksi tuntia kansantanssien opetusta. Tässä toimitaan yhteistyössä Soukan Kansantanssijat ry:n kanssa. Torstaisin on ollut tunti kuntotanssia, joko Zumbaa tai latinomixia. Lauantaisin joka toinen viikko on ollut kaksi tuntia paritanssien opetusta. Keväällä lavatanssien kertausta oli muutamana arki-iltanakin.

Uutiset Espoo.fi

Terveysasemapalvelut Espoon keskuksessa – Keskustelua asukasfoorumilla 22.10.2019

Espoon keskukseen on suunnitteilla toimintamalli, joka toisi kaupungin oman terveysaseman rinnalle lisää yksityisiä...

Lue lisää »

Tilastot ja tutkimukset -kuukausitiedote lokakuu 2019

Ulkomaalaistaustaiset kokevat olevansa osa yhteiskuntaa - suomalainen indentiteetti melko harvalla. Espoon...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Kaupunginhallituksen päätöksiä 14.10.2019

Kaupunginhallitus päätti esittää nykyisiä veroprosentteja, hyväksyi kestävän energian ja ilmaston...

Lue lisää »

Espoon Keilaniemeen suuri hotelli- ja kongressikeskus

Meren rantaan, Keilaniemen metroaseman ja rakenteilla olevan Raide-Jokerin päätepysäkin läheisyyteen on...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Kulttuuritapahtuma on hyvä investointi

Yhteisöllisyys, verkostojen kehittyminen ja tekemisen meininki ovat silti usein tuotoksista arvokkaimmat kulttuurin...

Lue lisää »

Museoviraston entistämisavustukset haussa

Museovirasto on julistanut haettaviksi vuoden 2020 avustukset rakennusten ja kulttuuriympäristökohteiden...

Lue lisää »