web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Puheenjohtajan palsta, Jäsentiedote 2/2013

Puheenjohtajan palsta

Kaupunkisuunnittelukeskus järjesti yhdessä Aalto yliopiston täydennyskoulutuskeskuksen kanssa kesän alussa Soukassa keskustelutilaisuuden ”Tulevaisuuden osallistuva Soukka”. Ajankohdasta huolimatta paikalle tuli lähes sata asukasta, mikä suuri määrä oli yllätys järjestäjille, muttei seuralle. Kiitos jäsenille tästäkin aktiivisuudesta! Länsimetro on tehtyjen selvitysten mukaan kiistatta kannattamaton hanke niin taloudellisesti kuin ekologisesti, ellei sen varrella olevien käyttäjien määrä kasva moninkertaiseksi. Valittu joukkoliikenneratkaisu on nyt tosiasiallisesti tärkein yhdyskuntasuunnittelun ohjaaja koko Länsimetron parhaillaan rakennettavan ja myös suunnitellun reitin varrella, kuten Soukassa. Tämän myös aluearkkitehti myönsi keskustelutilaisuudessa. Kärjistäen voidaan sanoa, että eräät tahot haluavat DDR-tyylistä rakentamista asemien läheisyyteen ja alueiden asukkaat suurelta osin säilyttää alueiden hyvän luonnonläheisen väljän asuinseudun.

Brundtlandin komitean määrittelemä kestävä kehitys on myös suomalaisen rakennus- ja maankäyttölain keskeinen tavoite. Erilaisia jopa täysin toistensa kanssa ristiriitaisia hankkeita perustellaan julkisuudessa kestävän kehityksen edistämisellä. Useat poliitikot vannovat jatkuvan kasvun olevan ainoa pelastus. Minun, kuten monen muunkin mielestä jatkuva kasvu on samankaltainen petos kuin pyramidipeli ja rajallisten resurssien vallitessa täysin mahdoton pitemmän päälle. Kestävän tasapainon ylläpitämisen pitäisi olla ihmisen toiminnassa itsestään selvän tavoitteen. Ekologinen jalanjälki on yksi mittari. Seuraavan asukasfoorumikeskustelun alustus käsittelee erilaisissa ympäristöissä olevien asukkaiden ekologisen jalanjäljen osatekijöitä sekä erityisesti sitä miten ne voivat muuttua tekniikan ja elämäntapojen muuttuessa tulevaisuudessa. Tulkaa joukolla mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja vaikuttamaan!

Seuran toimintaan voi vaikuttaa kertomalla toiveistaan johtokunnan jäsenille. Syyskokous on mitä parhain tilaisuus vaikuttamiseen, sillä siinä päätetään seuraavan vuoden toiminnasta sekä valitaan toimihenkilöitä. Tilaisuuden lopuksi on lisäksi historiaa valottava esitelmä.

Toivon jäsenistön ja alueen asukkaiden löytävän tässä tiedotteessa esitetyistä loppuvuoden tapahtumista itseään kiinnostavia. Ottakaa niihin myös tuttavanne mukaan, niin seura paranee entisestään.

Matti Viikari

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten...

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

ELY-keskus antoi oikaisukehotuksen Espoon valtuuston pohjois- ja keskiosien yleiskaavapäätöksestä  

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut oikaisua pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätökseen. Valtuusto...

Lue lisää »

Finnoon keskuksen asemakaavoitus uudelleen työn alle – lintujen suojeluun vahvempi velvoitus

Toukokuussa kumoutunut asemakaava valmistellaan uudelleen syksyllä. Tavoitteena on saada kaava hyväksymiskäsittelyyn...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Seurantalokiertueella oleva Matti Ristinen piipahtaa Puoli seitsemässä

Televisiosta ja valkokankaalta tutuksi tullut näyttelijä Matti Ristinen on tehnyt tänä vuonna kiertuetta...

Lue lisää »

Webinaarissa neuvotaan, kuinka tehdä seurantalojen korjausavustusselvitys

Mitä kuluja hyväksytään osaksi avustusselvitystä? Kuka valvoo korjaamista? Miten selvityslomake täytetään ja...

Lue lisää »