diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Soukka-seura ry - Sökö-sällskapet rf

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
Tietotori

Menneitä tapahtumia alkuvuonna 2010

Menneistä tapahtumista

Laskiaistiistaina lunta riitti Puropuistossa vaikka muille jaettavaksi. Yhdessä paikallisten Marttojen kanssa järjestetyssä tapahtumassa oli upeassa talvisäässä tarjolla mm. hernekeittoa ja pannareita, pulkkamäkeä ja poniratsastusta. Kaikki halukkaat lapset ehtivät ratsastamaan, jotkut useammankin kerran.

Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin maaliskuussa. Varsinaisen kokouksen päätteeksi kirjailija ja ent. päätoimittaja Uolevi Itkonen esitelmöi aiheesta ”Espoon Lounaisrannikon synty”. Esitelmän jälkeen käytiin vilkasta keskustelua Soukan ja eteläisen Espoon muiden lähiöiden synnystä ja silloisesta ”villistä Espoosta”, missä rakennusliikkeet aluerakentamissopimusten perusteella vastasivat kaavoituksesta ja rakentamisesta. Noin 30 henkeä osallistui kokoukseen. Palvelutalon nikkariverstas osoittautui ahtaaksi kun lauantai-aamulla väkeä tulvi rakentamaan linnunpönttöjä. Soukan koulun remontin takia jouduimme turhan pieneen tilaan. Lähemmäs sata pönttöä valmistui sisällä verstaassa, pihalle pystytetyssä katoksessa tai sitten kotona, mihin osa osallistujista vei kasaamista valmiit osat. Maarianpäivänä kolmisenkymmentä kuulijaa sai seurantalossa rautaisannoksen yrttitietoa Henriette Kressiltä, kun hän puhui parantavista yrteistä. Ne jotka jäivät paitsi voivat käväistä Henrietten ruotsinkielisillä sivuilla http://www.henriettesherbal.com/sv/index.html tai suomenkielisillä http://www.henriettesherbal.com/fi/index.html 

Huhtikuun alussa seura osallistui Yhteisvastuun lipaskeräykseen Soukan ostarilla. Kuun lopulla pidettiin yhdessä Soukan Huollon kanssa yleisten alueiden siivoustalkoot. Roskasäkkejä kertyi tavanomainen määrä noin 80 ja osallistujia oli noin sata. Talkoolaisille oli tarjolla keittoa ja kahvia palvelutalon edustalla.

Kevätkauden ajan järjestettiin yhdessä Soukan kansantanssijoiden kanssa viikoittain tanssinopetustilaisuuksia, vuoroviikoin latinalaistansseja ja kansantansseja.

Sunnuntaina 13.6. päivällä sää oli mitä parhain, kun parikymmentä osallistujaa lähti Luonnonkukkien päivän kävelylle. Seuraavana lauantaina seuran ahkerat talkoolaiset tekivät Hanikan virkistyskeskuksessa klapeja noin kuusi pinokuutiota. Sopan ja rantasaunan jälkeen sade ropisi katosten päälle kun lauleskelimme haitarin säestyksellä ja grillasimme makkaroita ja herkuttelimme muurinpohjaletuilla.

Saaristopäivät Pentalassa on paikkakunnalla heinäkuun lopun mahtitapahtuma. Kalastajamuseo valmistuu pikku hiljaa kertomaan viime vuosisadan alun ajan elämästä. Päivillä oli toista tuhatta kävijää.

Uutiset Espoo.fi

Otaniemen kirjasto vastaa käyttäjien tarpeisiin

Kirjaston suunnittelu alkoi, kun Otaniemen lukion opiskelijat toivoivat lukion yhteyteen koulukirjaston sijasta...

Lue lisää »

Espoonlahden lukio palkittiin kansainvälisyystyöstä - laaja kielivalikoima siivitti voittoon

Espoonlahden lukiolle on myönnetty Kansainvälisyyspalkinto pitkäjänteisestä ja monipuolisesta...

Lue lisää »

Espoo.fi kaavoitus

Puusiltoja Finnooseen

Ekologisessa Finnoossa puu on tärkeä rakennusmateriaali. Alueelle on tulossa puukerrostaloja, mutta puurakentaminen...

Lue lisää »

Leppävaaraan monipuolinen urheilukeskus

Leppävaara saa entistä monipuolisemmat urheilu- ja virkistyspalvelut. Nykyinen urheilupuisto laajenee sekä...

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Varaa päivä: 5.5.2020 inspiraatiota ylisukupolviseen kotiseututyöhön!

Uusi katse kotikulmiin! – ylisukupolvisen kotiseututyön inspiraatiopäivä järjestetään 5.5.2020 Helsingissä....

Lue lisää »

Kotiseutuliiton ja maakuntien edustajat tapasivat eduskunnan sivistysvaliokunnan

Suomen Kotiseutuliiton tärkeä yhteiskunnallinen tehtävä on verkottaa alueita ja toimijoita niin paikallisesti kuin...

Lue lisää »